Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 hours ago, JimxxZe said:

Μου κάνει κάθε φορά φοβερή εντύπωση όταν ταξιδεύω στην εθνική να βλέπω όλους αυτούς τους τύπους με premium αυτοκίνητα τύπου BMW X1, Audi Q3, Mercedes κλπ. να κάθονται καρφωμένοι δεξιά λώριδα με το γκάζι μόλις στα 80-100 km/hr και να τους περνάω εγώ με το Clio. Προφανώς δεν το αναφέρω γιατί τίθεται θέμα κόντρας, αλλά είναι αστείο όταν έχεις δώσει 50 και 60 χιλιάρικα για πολυτελές αμάξι να το οδηγείς σαν συνταξιούχος παππούς.

Και ρωτάω εγώ, ρε μάγκες ποιός ήταν ο λόγος όλοι εσείς που πήρατε τέτοιο αμάξι; Με συγχωρείτε δηλαδή, έδωσες 50Κ για αυτοκίνητο και φοβάσαι να πατήσεις γκάζι μήπως κάψεις βενζίνη; Όλα για το πουλ μουρ τελικά; Πήρες το αμάξι να πουλάς μώρη και μου ταξιδεύεις με 80χλμ; Πόση ανασφάλεια σας διακατέχει πια που θέλετε να την καλύψετε αγοράζοντας ενα αυτοκίνητο το οποίο δε μπορείτε να συντηρήσετε. 

Απλο: απολαμβάνουν το αυτοκίνητο τους αντι να βιάζονται να κατέβουν απο αυτό…

8 hours ago, MikhailBakurin said:

Ένας φίλος ήρθε από Θεσσαλονίκη και μου έδωσε το cheat του αιώνα. 9 χρόνια οδηγός εγώ, στον 10ο το έμαθα, δεν το είχα παρατηρήσει.

Λέει: "Γιατί πάτε όλοι και πήζετε την αριστερή λωρίδα, αφήνοντας τη δεξιά άδεια; Τι παραλογισμός είναι αυτός;"

Από τότε που έδωσε το χιντ, σε εθνική, Κηφισίας, μόνο δεξιά λωρίδα. Ειδικά αν δε σου τύχει λεωφορείο μπροστά να κάνει στάσεις, και μέχρι να πιάσεις τη λεωφορειολωρίδα στο ύψος της Κατεχάκη, που είναι παράνομο να μπεις, πας αέρα και βλέπεις τους Mr. Βιαστικούς να πήζουν στα αριστερά σου.

σοβαρά τωρα, ολα ωραία και καλα μεχρι που κάποιο αμάξι απο μεσαία / αριστερή λωρίδα πάθει κατι και σβήσει και θα παει σφαίρα δεξιά και θα σε παρει παραμαζομα…

Επεξ/σία από TheGrisGrisMan
  • Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
16 ώρες πριν, JimxxZe είπε

Μου κάνει κάθε φορά φοβερή εντύπωση όταν ταξιδεύω στην εθνική να βλέπω όλους αυτούς τους τύπους με premium αυτοκίνητα τύπου BMW X1, Audi Q3, Mercedes κλπ. να κάθονται καρφωμένοι δεξιά λώριδα με το γκάζι μόλις στα 80-100 km/hr και να τους περνάω εγώ με το Clio. Προφανώς δεν το αναφέρω γιατί τίθεται θέμα κόντρας, αλλά είναι αστείο όταν έχεις δώσει 50 και 60 χιλιάρικα για πολυτελές αμάξι να το οδηγείς σαν συνταξιούχος παππούς.

Και ρωτάω εγώ, ρε μάγκες ποιός ήταν ο λόγος όλοι εσείς που πήρατε τέτοιο αμάξι; Με συγχωρείτε δηλαδή, έδωσες 50Κ για αυτοκίνητο και φοβάσαι να πατήσεις γκάζι μήπως κάψεις βενζίνη; Όλα για το πουλ μουρ τελικά; Πήρες το αμάξι να πουλάς μώρη και μου ταξιδεύεις με 80χλμ; Πόση ανασφάλεια σας διακατέχει πια που θέλετε να την καλύψετε αγοράζοντας ενα αυτοκίνητο το οποίο δε μπορείτε να συντηρήσετε. 

Πρώτον, καλά κάνουν. Ούτε παράνομοι είναι, ούτε εμποδίζουν κανέναν.

Δεύτερον, ένα ακριβό αμάξι είναι πολλά περισσότερα από ωμή ταχύτητα. Παθητική ασφάλεια, άνεση, πρακτικότητα, αίσθηση στο δρόμο είναι λίγα από τα κύρια πλεονεκτήματα σε σχέση με πιο "καθημερινά" αμάξια.

Τρίτον, προφανώς δεν σκέφτονται όλοι όπως εσύ. Θεωρείς πιθανό σενάριο, κάποιος που έδωσε 50Κ για αυτοκίνητο, να κοιτάει την κατανάλωση και το πόσο ανέβηκε η βενζίνη αυτήν τη βδομάδα; Δύσκολο πολύ θα πω εγώ και το μόνο σίγουρο είναι ότι στα ίδια λεφτά θα κοιτούσε κάτι πιο σπορ ούτως ή άλλως αν προτεραιότητα του ήταν η ταχύτητα (όπου σε Ελληνικούς δρόμους, με μέγιστη επιτρεπόμενη τα 130χλμ/ώρα, δώρο άδωρο).

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, james01gr είπε

Υποψιν πως η διαφορά του 100 χαω με το 120 χαω σε 350 χλμ είναι μια ώρα διαφορα. Λίγο δεν το λες. 

Που έχω κάνει 2000χλμ με το αυτοκίνητο ταξίδι Πολωνία, παίζει διαφορά μεταξύ του 110 και του 130. Είναι κάτι ώρες που μαζεύονται. 

Περαν του οτι ειναι μιση ωρα περιπου οπως ειπαν οι υπολοιποι, θα προσθεσω οτι θα ειχες δικιο αν ειχες μεσο ορο 110 ή 130.

Κανοντας ενα ταξιδι που φτανεις ακομα και τα 120,130,140 ο μεσος ορος ταχυτητας ολου του ταξιδιου ειναι 80,90 και πολλα λεω. Αρα το να πας στην εθνικη σε καποια διαστηματα που επιτρεπεται και μπορεις με 120 αντι για 100 ειναι ακομα λιγοτερο κερδος απο το μισαωρο που περιγραφεις.

Επεξ/σία από Αλεξανδρος A.92
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, JimxxZe είπε

ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΔΩ ΜΈΣΑ...
1. Η BMW X1 και το Audi A3 ΔΕΝ είναι Premium αυτοκίνητα. Τα Premium αυτοκίνητα βρίσκονται βόρεια των 70Κ-80Κ.
2. Το να κινείται ένας οδηγός στην ΔΕΞΙΑ λωρίδα με 80/100 ΔΕΝ είναι λάθος. Απεναντίας είναι το σωστό. Αν κινείτο στην αριστερή με 80/100 τότε θα ήταν λάθος.
3. Αν κάποιος δεν ενοχλεί ΚΑΝΕΝΑΝ τότε και κανένας δεν έχει λόγο να τον σχολιάζει. ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕ 80/100 ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΛΩΡΙΔΑ, εφόσον είναι νομότυπος. Το πρόβλημα είναι δικό σου που θεωρείς αυτην την πράξη άξια σχολιασμού.
4. Τα 50Κ δεν τα δίνουν όλοι για γκάζι. Κάποιοι τα δίνουν για ποιότητα, κάποιοι για μούρη, κάποιοι γιατί είναι πιστοί στο brand κλπ κλπ...
5. Που ξέρεις ότι αυτός που σχολιάζεις δεν μπορεί να το συντηρήσει; Σου ζήτησε δανεικά για να το πάει στο συνεργείο; Σου ζήτησε δανεικά για να πληρώσει την εφορία του;

Τέλος μάθε ότι η αριστερή λωρίδα που εσύ συχνάζεις, είναι για το προσπέρασμα και μόνο. Όχι απλά για να κυκλοφορείς. ΜΟΝΟ για προσπέρασμα. Οπότε την επόμενη φορά που θα σκάσω πίσω σου με 250+ [με το Type-R] φρόντισε να πας γρήγορα στην δεξιά. Ίσως και να σε σχολιάσω!

Επεξ/σία από Imola
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1. Πολλά άτομα δεν βιάζονται.

2. Άνεση (όλα αυτά τα αμάξια τώρα βγαίνουν με 500 βοηθήματα στην πράξη πατανε ένα κουμπί αμάξι κλειδώνει και απλά πάει μόνο του ίσα που κρατάς το τιμόνι και αποστάσεις κρατάει μόνο του και δεν σε αφινει να φιγεις από την λουρίδα και χίλια διο αλλα) έτσι όταν πας με 90 100 έχεις την αίσθηση ότι καθεσε σπιτάκι στον καναπέ ούτε θοριβος ούτε τπτ (και όχι αυτά τα τέρατα το ίδιο καίνε είτε με 90 είτε με 130 πάνω κάτω)

3. Στο τέλος τέλος δικό τους είναι κάνουν ότι θέλουν

Αν είχα και εγώ ένα πλήρος αυτόνομο όχημα πχ tesla με πακέτο που περιλαμβάνει αυτό το ίδιοι έκανα, είναι σαν να σε πάει ένα ταξί μόνο που δεν χρειάζεται να έχεις σπαστικό ταξιτζή μέσα

Ενώ τώρα με τους κουβάδες μας τρέχουμε ποιο γρήγορα για να φτάσουμε στον προορισμό μας να βγούμε από μέσα επιτέλους ενώ ο άλλος κάθετε απολαμβάνει την ησυχία και την άνεση του σπιτιού του με την μούσκουλα του κλπ

Επεξ/σία από Black Demis
Δημοσ.
22 hours ago, JimxxZe said:

δεν εχεις ακουσει οτι τα ακριβα αμαξια θελουν κ ακριβους κωλους; 

ε κατι τετοιο... ναι μεν σκασανε λευτα η μπηκαν σε δανεια για καλα αμαξια, αλλα μετα πηραν χαμπαρι οτι η συντηρηση, το ρουφηγμα βενζινης ή το ποσο της δοσης, ψιλο ερεθιζει τον ποπο :P

• Thanks 1
Δημοσ.
11 hours ago, Makis38 said:

35 λεπτά είναι…

350/100: 3.5 ώρες

350/120: 2.917 ώρες

3.5 - 2.917 * 60: 35 λεπτά.

Λαθος ο υπολογισμος. Σε ολη την Εθνικη υπαρχουν διοδια και κοματια που το οριο ειναι 60-80 χιλ   

Αρα μονο στο 50εως 70% του δρομου μπορεις να αναπτυξεις τις ταχυτητες που γραφεις και να κερδισεις χρονο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι ταύτιση πάθατε ορισμένοι; Ποιός μίλησε για κόντρες και ταχύτητες. Εγω απλά αναφέρω ότι είναι τραγική ειρωνεία να σκάει κάποιος 50 και 60 χιλιάρικα για ενα premium αυτοκίνητο με 200+hp και να ταξιδεύουν με 80χλμ στην εθνική ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ειναι αργό το όριο της ταχύτητας τζιμάνια μου, αλλά για να μη κάψουν παραπάνω βενζίνη, επειδή δεν το αντέχουν οικονομικά. Είναι σαν αυτούς με τα iPhone που σου ζητάνε μετά το κινητό σου για να κάνουν κλήση.

Όσοι δεν αντιλαμβάνεστε το στοιχείο της ειρωνίας μάλλον απλα ταυτιστήκατε και σας έτσουξε. Δε πειράζει ξυδάκι, πήγαιντε τώρα με το premium αμάξι σας να βάλετε ενα 10ρικο βενζίνη και βγείτε μετά κέντρο να πουλήσετε μούρη. 

Επεξ/σία από JimxxZe
  • Like 1
Δημοσ.
10 minutes ago, JimxxZe said:

Τι ταύτιση πάθατε ορισμένοι; Ποιός μίλησε για κόντρες και ταχύτητες. Εγω απλά αναφέρω ότι είναι τραγική ειρωνεία να σκάει κάποιος 50 και 60 χιλιάρικα για ενα premium αυτοκίνητο με 200+hp και να ταξιδεύουν με 80χλμ στην εθνική ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ειναι αργό το όριο της ταχύτητας τζιμάνια μου, αλλά για να μη κάψουν παραπάνω βενζίνη, επειδή δεν το αντέχουν οικονομικά. Είναι σαν αυτούς με τα iPhone που σου ζητάνε μετά το κινητό σου για να κάνουν κλήση.

Όσοι δεν αντιλαμβάνεστε το στοιχείο της ειρωνίας μάλλον απλα ταυτιστήκατε και σας έτσουξε. Δε πειράζει ξυδάκι, πήγαιντε τώρα με το premium αμάξι σας να βάλετε ενα 10ρικο βενζίνη και βγείτε μετά κέντρο να πουλήσετε μούρη. 

Που ξέρεις οτι το κάνουν για την βενζίνη;

Μήπως απλά εσύ φαντάζεσαι αυτό το πράγμα για να παρηγορήσεις τον εαυτό σου;

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, JimxxZe είπε

Εγώ πάντως σε κατανοώ πλήρως. Αν είχα Clio θα πήγαινα παντού και πάντα με τέρμα ταχύτητα, ώστε να φτάσω στον προορισμό γρήγορα και να μην χρειαστεί να μείνω στο συγκεκριμένο αμάξι ούτε λεπτό παραπάνω από όσο χρειάζεται 😏

• Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, Narayan said:

Εγώ πάντως σε κατανοώ πλήρως. Αν είχα Clio θα πήγαινα παντού και πάντα με τέρμα ταχύτητα, ώστε να φτάσω στον προορισμό γρήγορα και να μην χρειαστεί να μείνω στο συγκεκριμένο αμάξι ούτε λεπτό παραπάνω από όσο χρειάζεται 😏

Την είπες την εξυπνάδα σου δε κρατήθηκες. Πήγαινε βάλε ενα 10ρικο βενζίνη τώρα μη μείνεις πάλι στο φανάρι και τα ξανα λέμε.

Επεξ/σία από JimxxZe
Δημοσ.
Μόλις τώρα, JimxxZe είπε

Την είπες τη μαλακία σου δε κρατήθηκες. Πήγαινε βάλε ενα 10ρικο βενζίνη τώρα μη μείνεις πάλι στο φανάρι και τα ξανα λέμε.

Μάλλον εσύ έχεις θέμα με τις τιμές της βενζίνης και υποθέτεις πως είναι όλοι στην ίδια μοίρα με σένα 🤡 ξυδάκι και καλές διακοπές.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
12 hours ago, james01gr said:

Υποψιν πως η διαφορά του 100 χαω με το 120 χαω σε 350 χλμ είναι μια ώρα διαφορα. Λίγο δεν το λες. 

Που έχω κάνει 2000χλμ με το αυτοκίνητο ταξίδι Πολωνία, παίζει διαφορά μεταξύ του 110 και του 130. Είναι κάτι ώρες που μαζεύονται. 

ΥΓ μιλάμε πάντα για οδήγηση στα όρια του ΚΟΚ. 

Ταξίδι Γερμανια Αθηνα 2700+ χιλιόμετρα στην Γερμανία κομμάτια όπου μπορούσα Μ. Ο 135 χλμ/ωρα οταν απο τα 160-170 πας στα 80 πέφτει ο Μ.Ο και γενικα το εκανα αρκετα σβέλτο το ταξίδι αυτο αλλα στο τελος λιγο πάνω απο 100 ηταν ο μεσος όρος στην δεύτερη χρονια το εκανα διαφορετικά λεω θα το παω χαλαρα ε την πρώτη φορα πρεπει να κέρδισα γυρο στης 2 με 3 ωρες και σχεδον ενα ντεπόζιτο παραπάνω γιατί ειχα σχεδον 7.5 λιτρα με 5.5 την δεύτερη φορα... Οταν κανεις μεγαλες αποστάσεις ειναι χαζό να εισαι στην τσιτα γιατι και κουράζεσαι και δεν απολαμβάνεις το ταξίδι στης 26 ωρες τα 2 πανω 2 κατω δεν κανουν διαφορα 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...