giannis1_ Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Είναι κάπως σχετικά όλα. Παλιότερα (18ετών+) πήγαινα με smart forfour 150 σταθερά (4500 rpm). Μετά με mercedes E-class 190+ (αίσθηση σαν 130 με μικρό αμάξι) Πλέον που έχω περισσότερη εμπειρία σαν οδηγός βάζω που και που σε πίστα bmw και κάνω ανάποδα με 80-90 χλμ. Δεν μου κάνει καμία αίσθηση να ζορίζω με πάνω από 3κ στροφές σε ταξίδι. Εμένα περισσότερο μου τη δίνει (Αθήνα) να ακούω κόρνες στο δρόμο και χαζομάρες από κακούς οδηγούς. Όπως να κλείνουν διασταυρώσεις ενώ έχει κίνηση και να δημιουργούν παραπάνω κίνηση, λες και αν πας 2 μέτρα πιο μπροστά και κλείσεις το δρόμο θα φτάσεις πιο γρήγορα. Ε με αυτούς εκνευρίζομαι και κάνω πάντες καθώς τους προσπερνάω. 5
tutuyo Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 hours ago, JimxxZe said: αμάξι να το οδηγείς σαν συνταξιούχος παππούς. αυτο αν το καναμε ολοι,μονο την ταχυτητα να μειωναμε, θα ειχαν μειωθει κατα πολυ και τα δυστυχηματα Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2023 από tutuyo 2
giannis1_ Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Όπως επίσης ότι 30% των ΙΧ φωτίζουν στο φεγγάρι αντί για την άσφαλτο. ΜΗ βάζετε LED - HID σε απλά φανάρια. Προφανώς το κατάστημα για να βγεί το μαρούλι θα σου πει μια χαρά κάνει. Μόνο σε projectors μπαίνουν και φωτίζουν σωστά 7 1
MikhailBakurin Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 38 minutes ago, liakjim said: Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Στο εξωτερικό πάντα η δεξιά είναι γεμάτη. Στην Ελλάδα είναι άδεια. Εντελώς παράλογο. ΥΓ Το 96 που έδωσα για δίπλωμα με έμαθαν να πηγαίνω στην πιο δεξιά ελεύθερη λωρίδα. Δεν ξέρω τι κάνουν τώρα. Ένας φίλος ήρθε από Θεσσαλονίκη και μου έδωσε το cheat του αιώνα. 9 χρόνια οδηγός εγώ, στον 10ο το έμαθα, δεν το είχα παρατηρήσει. Λέει: "Γιατί πάτε όλοι και πήζετε την αριστερή λωρίδα, αφήνοντας τη δεξιά άδεια; Τι παραλογισμός είναι αυτός;" Από τότε που έδωσε το χιντ, σε εθνική, Κηφισίας, μόνο δεξιά λωρίδα. Ειδικά αν δε σου τύχει λεωφορείο μπροστά να κάνει στάσεις, και μέχρι να πιάσεις τη λεωφορειολωρίδα στο ύψος της Κατεχάκη, που είναι παράνομο να μπεις, πας αέρα και βλέπεις τους Mr. Βιαστικούς να πήζουν στα αριστερά σου.
valkon Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) - Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2023 από valkon 1
Makis38 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Μιας και μιλήσατε και για επαρχιακό δίκτυο και χωρίς να το παίξω κόκορας, ελάχιστοι οδηγοί μπορούν να (με) προσπεράσουν σβέλτα και με ασφάλεια όταν πηγαίνω ακριβώς με 90 και τους "ενοχλώ". Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι το γαμωκατέβασμα επιβάλλεται και δεν υπάρχει πιθανότητα να με προσπεράσεις πριν βρεθείς στην επόμενη στροφή ή μέχρι να εμφανιστεί ο άλλος από την απέναντι που θα ανάψει φώτα θα πέσουν μούτζες θα αναγκαστώ εγώ να φρενάρω και να γίνω μαλάκας και "φταίχτης" απλά επειδή εσύ νομίζεις ότι μπορείς να με προσπεράσεις έχοντας 4η 5η ή 6η πηγαίνοντας με 90. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 10 ώρες πριν, JimxxZe είπε Μου κάνει κάθε φορά φοβερή εντύπωση όταν ταξιδεύω στην εθνική να βλέπω όλους αυτούς τους τύπους με premium αυτοκίνητα τύπου BMW X1, Audi Q3, Mercedes κλπ. να κάθονται καρφωμένοι δεξιά λώριδα με το γκάζι μόλις στα 80-100 km/hr και να τους περνάω εγώ με το Clio. Προφανώς δεν το αναφέρω γιατί τίθεται θέμα κόντρας, αλλά είναι αστείο όταν έχεις δώσει 50 και 60 χιλιάρικα για πολυτελές αμάξι να το οδηγείς σαν συνταξιούχος παππούς. Και ρωτάω εγώ, ρε μάγκες ποιός ήταν ο λόγος όλοι εσείς που πήρατε τέτοιο αμάξι; Με συγχωρείτε δηλαδή, έδωσες 50Κ για αυτοκίνητο και φοβάσαι να πατήσεις γκάζι μήπως κάψεις βενζίνη; Όλα για το πουλ μουρ τελικά; Πήρες το αμάξι να πουλάς μώρη και μου ταξιδεύεις με 80χλμ; Πόση ανασφάλεια σας διακατέχει πια που θέλετε να την καλύψετε αγοράζοντας ενα αυτοκίνητο το οποίο δε μπορείτε να συντηρήσετε. Εμένα μου κάνει εντύπωση που σχεδόν όλοι πάνε στη μεσαία ενώ η δεξιά είναι άδεια.
james01gr Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε Τα ορια ταχυτητας, η ανεση και οτι δεν εχουν ολοι την δικη σου βιασυνη τα εχεις υποψη σου? Αν αντι για 120 (οπου επιτρεπεται) πας με 100 τι θα κερδισεις στο τελος σε χρονο ξερεις? 10 λεπτα?15? Θα εχεις καψει ομως 1-2 λιτρα/100 παραπανω, θα πρεπει να εχεις το νου σου να κανεις προσπερασεις στους πιο αργους και ολα αυτα γιατι? Για 1 τεταρτο σε διαδρομη 3 ωρων? Τελος, πολυ απλα γιατι ετσι θελουν. Τι σχεση εχει με το πουλ μουρ? Δεν βλεπεις δηλαδη φτηνα αυτοκινητα να πηγαινουν αργα? Μονο κουτους με κλιο, πουντο σαξοραλα που πανε με 160 βλεπεις? Υποψιν πως η διαφορά του 100 χαω με το 120 χαω σε 350 χλμ είναι μια ώρα διαφορα. Λίγο δεν το λες. Που έχω κάνει 2000χλμ με το αυτοκίνητο ταξίδι Πολωνία, παίζει διαφορά μεταξύ του 110 και του 130. Είναι κάτι ώρες που μαζεύονται. ΥΓ μιλάμε πάντα για οδήγηση στα όρια του ΚΟΚ. Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2023 από james01gr 2
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, james01gr είπε Υποψιν πως η διαφορά του 100 χαω με το 120 χαω σε 350 χλμ είναι μια ώρα διαφορα. Λίγο δεν το λες. Μισή ώρα,και αυτό στην καλύτερη των περιπτώσεων,δηλαδή σταθερά για 3,5 ώρες με τέτοιες ταχύτητες. Στην πραγματικότητα η διαφορα ειναι κανα τέταρτο. Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2023 από jmmys
Ukforthemoment Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 9 λεπτά πριν, james01gr είπε Υποψιν πως η διαφορά του 100 χαω με το 120 χαω σε 350 χλμ είναι μια ώρα διαφορα. Λίγο δεν το λες. Που έχω κάνει 2000χλμ με το αυτοκίνητο ταξίδι Πολωνία, παίζει διαφορά μεταξύ του 110 και του 130. Είναι κάτι ώρες που μαζεύονται. ΥΓ μιλάμε πάντα για οδήγηση στα όρια του ΚΟΚ. Για ξανακοίτα αυτό με την μια ώρα διαφορά. 3
1comment Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 11 ώρες πριν, JimxxZe είπε Και ρωτάω εγώ, ρε μάγκες ποιός ήταν ο λόγος όλοι εσείς που πήρατε τέτοιο αμάξι; Με συγχωρείτε δηλαδή, έδωσες 50Κ για αυτοκίνητο και φοβάσαι να πατήσεις γκάζι μήπως κάψεις βενζίνη; Όλα για το πουλ μουρ τελικά; Πήρες το αμάξι να πουλάς μώρη και μου ταξιδεύεις με 80χλμ; Πόση ανασφάλεια σας διακατέχει πια που θέλετε να την καλύψετε αγοράζοντας ενα αυτοκίνητο το οποίο δε μπορείτε να συντηρήσετε. Τζάμπα ρωτάς εδώ γιατί προφανώς όποιος έδωσε 60Κ για αμάξι, θα έχει να κάνει πολύ πιο σημαντικά πράγματα από το να γράφει στο ινσομνια....
james01gr Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 9 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Για ξανακοίτα αυτό με την μια ώρα διαφορά. 10 λεπτά πριν, jmmys είπε Μισή ώρα Ναι σωστά, μισή ωρα. Λάθος δικό μου
Makis38 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά είναι… 350/100: 3.5 ώρες 350/120: 2.917 ώρες 3.5 - 2.917 * 60: 35 λεπτά. Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2023 από Makis38
SabotazNic Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 7 ώρες πριν, Haldol είπε Η μόνη περίπτωση που έχει προσέξει να «συμφέρει» η μεσαία, είναι με μέτρια προς ελαφρώς αυξημένη κίνηση. Εκεί το συνεχές αριστερά - δεξιά για να εξυπηρετήσεις όσους μπαίνουν στην εθνική, θεωρώ πως "κοστίζει" περισσότερο (και σε 'σενα, και στους άλλους) από το να κάτσεις στη μεσαία. Αυτο κανω περιφερειακο Θεσσαλονικης. Απο τα Τιταν και μετα μεχρι το τουνελ σχεδον μονιμα αριστερα και 120. Μπαινω μεσαια μονο για να με περασει καποιος αλλος.
Engimek Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, giannis1_ είπε Όπως επίσης ότι 30% των ΙΧ φωτίζουν στο φεγγάρι αντί για την άσφαλτο. Μα το Θεό έχω βαρεθεί να τους κάνω "νόημα" με τα φώτα πορείας όταν τους πετυχαίνω. Το ξερω ότι δεν είναι καθόλου σωστό αλλά αναρωτιέμαι αν τους το κάνουν άλλοι 5-10-20 μήπως και χαμπαριάσουν? Και επίσης υποτίθεται ότι στα ΚΤΕΟ ανάμεσα στα άλλα ελέγχουν και αυτό (ύψος δέσμης) Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2023 από Engimek 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις