Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dinos1973 είπε

Ποσο ειναι το οριο ρε γκαζιαρη σε επαρχιακους;

59 λεπτά πριν, greekfragma είπε

ο επαρχιακός έχει όριο 90. 

μπορείς αν θες να κάνεις προσπέραση με 90+ όπου έχει διακεκομμένη και να παρανομήσεις.

Ρε μπρο βιαζομαι σου λεω

βρουμ βρουμ

Δημοσ.

Καμία φορά κι εμένα με εκνευρίζουν γενικά αυτοί που οδηγούν αργά ή και στο όριο σε δρόμο μιας λωρίδας ανά κατεύθυνση.

Στην εθνική όμως πραγματικά τι σε νοιάζει; Προφανώς θέλουν να πάνε εντελως χαλαρά, ειδικά στο παράδειγμά σου που έχουν άνετο αμάξι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για την καυλάντα!

Κοίτα, το αμάξι πάει μόνο του. Κρατάει αποστάσεις, μένει μέσα στις λΟΥρίδες, γενικά δεν χρειάζεται να οδηγείται. Υπάρχει και Κομενάκι στην θέση του συνοδηγού. Όσο πιο αργά, τόσο περισσότερο χρόνο υπό αυτές τις συνθήκες.

Σε αντίθεση με τις clioυσες που πάνε με ανοιχτά παράθυρα και μετράνε τα χιλιόμετρα να τελειώσει ο δρόμος.

Κάνε στην άκρη ρε!

Επεξ/σία από csontheline
  • Like 2
Δημοσ.
2 hours ago, JimxxZe said:

Μου κάνει κάθε φορά φοβερή εντύπωση όταν ταξιδεύω στην εθνική να βλέπω όλους αυτούς τους τύπους με premium αυτοκίνητα τύπου BMW X1, Audi Q3, Mercedes κλπ. να κάθονται καρφωμένοι δεξιά λώριδα με το γκάζι μόλις στα 80-100 km/hr και να τους περνάω εγώ με το Clio. Προφανώς δεν το αναφέρω γιατί τίθεται θέμα κόντρας, αλλά είναι αστείο όταν έχεις δώσει 50 και 60 χιλιάρικα για πολυτελές αμάξι να το οδηγείς σαν συνταξιούχος παππούς.

Και ρωτάω εγώ, ρε μάγκες ποιός ήταν ο λόγος όλοι εσείς που πήρατε τέτοιο αμάξι; Με συγχωρείτε δηλαδή, έδωσες 50Κ για αυτοκίνητο και φοβάσαι να πατήσεις γκάζι μήπως κάψεις βενζίνη; Όλα για το πουλ μουρ τελικά; Πήρες το αμάξι να πουλάς μώρη και μου ταξιδεύεις με 80χλμ; Πόση ανασφάλεια σας διακατέχει πια που θέλετε να την καλύψετε αγοράζοντας ενα αυτοκίνητο το οποίο δε μπορείτε να συντηρήσετε. 

Ζηλεύεις λιγάκι ή μου φαίνεται; 😆

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Πρόβλημα είναι αυτοί που πάνε με 80-90 στη μεσαία ενώ η δεξιά είναι εντελώς άδεια. Το ονομάζω το " μπλόκο της μεσαίας λωρίδας". Μπορεί να έχει μήκος 10-20 αμάξια στη σειρά. Αν θέλεις να περάσεις, πρέπει να τους περάσεις όλους. Αν πας να μπεις μέσα, πανικοβάλλονται και πατάνε φρένο και από πίσω γίνεται χαμός. Δημιουργούν μποτιλιάρισμα σε δύο λωρίδες ( μεσαία και αριστερή).

• Like 13
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, liakjim είπε

Πρόβλημα είναι αυτοί που πάνε με 80-90 στη μεσαία ενώ η δεξιά είναι εντελώς άδεια. Το ονομάζω το " μπλόκο της μεσαίας λωρίδας". Μπορεί να έχει μήκος 10-20 αμάξια στη σειρά. Αν θέλεις να περάσεις, πρέπει να τους περάσεις όλους. Αν πας να μπεις μέσα, πανικοβάλλονται και πατάνε φρένο και από πίσω γίνεται χαμός. Δημιουργούν μποτιλιάρισμα σε δύο λωρίδες ( μεσαία και αριστερή).

αυτό γιατί το βλέπουμε τόσο συχνά;
έτσι το μαθαίνουν στην Ελλάδα στην σχολή οδηγών;
(έχω βγάλει το δίπλωμα στο εξωτερικό και πολλά χρόνια οδήγηση εκεί και δεν ξέρω γιαυτό ρωτάω)

και ας πάνε παραπάνω απο 100, αν είναι ελεύθερη η δεξιά λωρίδα εκεί πας βαση ΚΟΚ

Επεξ/σία από atpanos
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, atpanos είπε

αυτό γιατί το βλέπουμε τόσο συχνά;
έτσι το μαθαίνουν στην Ελλάδα στην σχολή οδηγών;
(έχω βγάλει το δίπλωμα στο εξωτερικό και πολλά χρόνια οδήγηση εκεί και δεν ξέρω γιαυτό ρωτάω)

και ας πάνε παραπάνω απο 100, αν είναι ελεύθερη η δεξιά λωρίδα εκεί πας βαση ΚΟΚ

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Στο εξωτερικό πάντα η δεξιά είναι γεμάτη. Στην Ελλάδα είναι άδεια. Εντελώς παράλογο.

ΥΓ Το 96 που έδωσα για δίπλωμα με έμαθαν να πηγαίνω στην πιο δεξιά ελεύθερη λωρίδα. Δεν ξέρω τι κάνουν τώρα.

• Like 1
Δημοσ.

Το "τσιουάουα" γαυγίζει λόγω κόμπλεξ, προσπαθώντας να δηλώσει την παρουσία του.

Το "λυκόσκυλο" το κοιτάει νωχελικά και χαμογελάει, καθώς ξέρει ότι αν χρειαστεί να το "πατήσει" (κυριολεκτικά ή μεταφορικά) το 'χει. Μια σφαλιάρα (aka γκαζιά) είναι.

• Like 3
Δημοσ.

Αν έχω ένα γρήγορο αυτοκίνητο και τρέξω θα φτάσω στον προορισμό σε δύο ώρες π.χ. Αν πάω αργά σε τρεις. 

Στην πρώτη περίπτωση θα θαυμάσουν το αυτοκίνητο και θα νιώσω εγώ ανώτερος λιγότερα άτομα, αφού θα με συναντήσουν λιγότεροι στην διαδρομή, ενώ στην δεύτερη περισσότεροι. 

Είναι θέμα prestige, όπως με ένα καλό ρολόι ή ένα καλό ρούχο, θα το φορέσεις εκεί που θα το δουν περισσότεροι, κι όχι όταν θα είσαι σπίτι με τρεις φίλους. 

8 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Στο εξωτερικό πάντα η δεξιά είναι γεμάτη. Στην Ελλάδα είναι άδεια. Εντελώς παράλογο.

ΥΓ Το 96 που έδωσα για δίπλωμα με έμαθαν να πηγαίνω στην πιο δεξιά ελεύθερη λωρίδα. Δεν ξέρω τι κάνουν τώρα.

Μάλλον γιατί το 90% την μπερδεύει με την ΛΕΑ 

• Confused 3
Δημοσ.

Q3, X1 πάνω από 1,5 τόνο αμάξι με 150 άλογα γρήγορο δεν το λες αλλά ούτε και premium. Premium είναι από x5 και πάνω.

Και εγώ που έχω σειρά 3 είναι φτωχή σε σύγκριση με την 5.

Αντιθέτως όταν δεις πραγματικά premium αμάξι όπως είπα κανένας δεν πάει με κάτω από 130. Και έστω ότι πάει μπορεί να μιλάει στο τηλέφωνο, μπορεί να απολαμβάνει την θέα.

Προχθές προσπερασα μια lambo που πήγαινε με 130. Έπρεπε να σταματήσω και να του πω πως τολμαει να οδηγαει την lambo με 130?

• Thanks 1
Δημοσ.
29 minutes ago, liakjim said:

Η πλάκα είναι ότι ακριβώς λόγω του... "συνδρόμου" της μεσαίας, στη δεξιά συνήθως κινείσαι με πιο σβέλτο ρυθμό, αλλά και με μεγαλύτερες αποστάσεις από τα άλλα οχήματα. Η μόνη περίπτωση που έχει προσέξει να «συμφέρει» η μεσαία, είναι με μέτρια προς ελαφρώς αυξημένη κίνηση. Εκεί το συνεχές αριστερά - δεξιά για να εξυπηρετήσεις όσους μπαίνουν στην εθνική, θεωρώ πως "κοστίζει" περισσότερο (και σε 'σενα, και στους άλλους) από το να κάτσεις στη μεσαία.

Αλλά με κίνηση είτε λιγότερο από μέτρια, ή σημαντικά αυξημένη, η δεξιά είναι η καλύτερη επιλογή. Το πιο πετυχημένο ήταν προχτές που γύρισα από Αττική Οδό 1+ το βράδυ, και πέτυχα ένα... κομβόι με 10+ αυτοκίνητα στη μεσαία. Κολλημένοι ο ένας πίσω από τον άλλο, αργά όλοι, "σαρδελωμένοι". Μάλλον τους έχουν πει ότι θα ξινίσει το φαΐ αν πάνε και στην άλλη λωρίδα δίπλα. :P

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...