Insane84 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλημέρα, Κυρίως προς τους συμφορουμίτες μηχανικούς. Σε νεόδμητη πολυκατοικία υπάρχει οριοθετημένη θέση πάρκινγκ στην πιλοτή η οποία είναι ακάλυπτη. Δεν συνορεύει με άλλη και βρίσκεται στο πίσω μέρος της πιλοτής σε μία εσοχή που κάνει ο κήπος. Επειδή από πάνω βρίσκονται μπαλκόνια και πέφτουν διάφορα αλλά και επειδή εκτίθεται στις καιρικές συνθήκες, ο ιδιοκτήτης θέλει να τοποθετήσει σκέπαστρο με κολώνες και από πάνω ή διαφανές τζάμι ή πανί ή κάτι άλλο ότι αποφασίσει η συνέλευση αν το δεχτούμε όλοι. Τα έξοδα θα τα επιβαρυνθεί αυτός. Όπως ειπώθηκε στη συνέλευση ο χώρος επειδή είναι εξωτερικός και όχι κλειστός μάλλον δεν είναι ιδιοκτησία θεωρείται κοινόχρηστος αλλά ο ιδιοκτήτης έχει την αποκλειστική χρήση του πάρκινγκ. Δε ξέρω αν κάτι τέτοιο ισχύει. Έγειρα το θέμα της νομιμότητας μιας τέτοιας κατασκευής καθώς μπορεί τώρα να συμφωνούμε αλλά στο μέλλον μπορεί να γίνει από κάποιον καταγγελία στην πολεοδομία και εκεί οι απόψεις διίσταντο. Ούτε στο διαδίκτυο βρήκα σαφή απάντηση. Είπαμε να το ψάξουμε και να βεβαιωθούμε αν θέλει άδεια ή όχι ή αν δεν γίνεται ούτε με άδεια και να επανέλθουμε καθώς και ο ιδιοκτήτης δεν θέλει να κάνει κάτι παράνομο. Διαφωτίστε μας plz... Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2023 από Insane84
NikosKallithea Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Με τον τυπο του νόμου είναι πολεοδομικά παράνομο. Αλλά αφου δεν εχετε πρόβλημα εκει στην πολυκατοικία αφήστε τον άνθρωπο να το φτιάξει αν δεν ενοχλεί
Insane84 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Βρε εγώ δεν έχω κανένα θέμα και ίσα ίσα να εξυπηρετηθεί ο άνθρωπος, αλλά έχω ακούσει για άλλες περιπτώσεις για καταγγελίες ακόμα και από κάποιους που στην αρχή συμφωνούσαν. Και ακόμα δεν έχει πουληθεί ο τρίτος όροφος, οπότε θα έρθει κάποιος κάποια στιγμή που μπορεί να είναι παράξενος. Ή στο μέλλον να πουληθεί κάποιο διαμέρισμα σε άλλον που μπορεί να είναι παράξενος. Ή κάποιου που συμφώνησε στην συνέλευση να μη του αρέσει το αποτέλεσμα και να είναι παλιάνθρωπος και να δημιουργήσει πρόβλημα. Επίσης δεν ξέρω αν σε περίπτωση γίνει καταγγελία και έρθει η πολεοδομία, αν θα βρούμε το μπελά μας και οι υπόλοιποι που συμφωνήσαμε να γίνει, ειδικά στην περίπτωση που μπορεί να θεωρείται κοινόχρηστος χώρος. Και από ότι ξέρω η πολεοδομία μπορεί να ελέγξει και όλα τα υπόλοιπα στην πολυκατοικία με ότι συνεπάγεται αυτό για το αν ο κατασκευαστής τα έχει κάνει όλα σωστά. Έτσι κι αλλιώς και ο ίδιος ο άνθρωπος είπε ότι κάτι παράνομο δεν θέλει να κάνει, στη τελική να βάλει και άδεια αν χρειάζεται. Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2023 από Insane84
Menelaos83 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Ναι θα ειναι παρανομο, αυτο που ειπες και εσυ παραπανω οτι τωρα συμφωνουν ολοι ενω αυριο καποιος μπορει να αλλαξει αποψη η να πωληθει ενα σπιτι και ο καινουριος να ειναι περιεργος ειναι σωστο , οποτε οτι γινει καλο ειναι να γινει με νομιμο τροπο. Η λογικη του το κανω επειδη ολοι συμφωνουν και δεν εχουν θεμα προσωπικα δεν με βρισκει συμφωνο σε καμια τετοιου ειδους εργασια.
dpolal Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 31 λεπτά πριν, Insane84 είπε Βρε εγώ δεν έχω κανένα θέμα και ίσα ίσα να εξυπηρετηθεί ο άνθρωπος, αλλά έχω ακούσει για άλλες περιπτώσεις για καταγγελίες ακόμα και από κάποιους που στην αρχή συμφωνούσαν. Και ακόμα δεν έχει πουληθεί ο τρίτος όροφος, οπότε θα έρθει κάποιος κάποια στιγμή που μπορεί να είναι παράξενος. Ή στο μέλλον να πουληθεί κάποιο διαμέρισμα σε άλλον που μπορεί να είναι παράξενος. Ή κάποιου που συμφώνησε στην συνέλευση να μη του αρέσει το αποτέλεσμα και να είναι παλιάνθρωπος και να δημιουργήσει πρόβλημα. Επίσης δεν ξέρω αν σε περίπτωση γίνει καταγγελία και έρθει η πολεοδομία, αν θα βρούμε το μπελά μας και οι υπόλοιποι που συμφωνήσαμε να γίνει, ειδικά στην περίπτωση που μπορεί να θεωρείται κοινόχρηστος χώρος. Και από ότι ξέρω η πολεοδομία μπορεί να ελέγξει και όλα τα υπόλοιπα στην πολυκατοικία με ότι συνεπάγεται αυτό για το αν ο κατασκευαστής τα έχει κάνει όλα σωστά. Έτσι κι αλλιώς και ο ίδιος ο άνθρωπος είπε ότι κάτι παράνομο δεν θέλει να κάνει, στη τελική να βάλει και άδεια αν χρειάζεται. Έχω την εντύπωση πως μπορεί να τοποθετηθεί σκίαστρο αρκεί να μην σταθερού τύπου σε κολώνες. Δηλαδή, αν είναι π.χ. τέντα που ανοιγοκλείνει δεν θα έχετε πρόβλημα. Καλύτερα περίμενε να γράψει και κάποιος άλλος ποιό έμπειρος επί του θέματος. 1
lordvec Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Αν ψάξεις για εργασίες που δεν απαιτούν άδεια πολεοδομίας στο Google φαίνεται πως μάλλον με απλή βεβαίωση μηχανικού μπορεί κάτι να στήσει.
greekfragma Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Αν δε γίνει σταθερή κατασκευή δε χρειάζεται κανένα χαρτί και καμία βεβαίωση. Με τον ίδιο τρόπο (χωρίς χαρτιά και συνελεύσεις και μανούρα) μπαίνουν άμεσα και οι συρόμενες ηλεκτρικές τέντες σε μπαλκόνια. Η ευκολότερη και αμεσότερη λύση είναι να βάλει είτε αδιάβροχο εφελκυόμενο τεντόπανο (εικονα 1) που θα δένει σε κάποιο τοιχίο ή υπάρχουσα σταθερή κατασκευή, είτε πτυσόμμενο (εικόνα 2)
Insane84 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 21 λεπτά πριν, lordvec είπε Αν ψάξεις για εργασίες που δεν απαιτούν άδεια πολεοδομίας στο Google φαίνεται πως μάλλον με απλή βεβαίωση μηχανικού μπορεί κάτι να στήσει. Βρήκα αυτό που από ότι κατάλαβα εννοεί σταθερές βάσεις και σκίαστρο που ανοιγοκλείνει, αλλά δεν ξέρω αν δικαιολογείται σε θέση παρκινγκ ή αν είναι μόνο για να κήπο ή βεράντες. και αυτό που φαντάζομαι ότι είναι οι κλασσικές τέντες, που υπάρχει μπαλκόνι από πάνω αλλά δε θα μπορεί να στηριχθεί έτσι ώστε να καλύπτει όλη τη θέση πάρκιν Κάτι άλλο δε βλέπω 8 λεπτά πριν, greekfragma είπε Αν δε γίνει σταθερή κατασκευή δε χρειάζεται κανένα χαρτί και καμία βεβαίωση. Με τον ίδιο τρόπο (χωρίς χαρτιά και συνελεύσεις και μανούρα) μπαίνουν άμεσα και οι συρόμενες ηλεκτρικές τέντες σε μπαλκόνια. Η ευκολότερη και αμεσότερη λύση είναι να βάλει είτε αδιάβροχο εφελκυόμενο τεντόπανο (εικονα 1) που θα δένει σε κάποιο τοιχίο ή υπάρχουσα σταθερή κατασκευή, είτε πτυσόμμενο (εικόνα 2) Το δεύτερο μόνο θα μπορούσε να μπει καθώς υπάρχει το μπαλκόνι του πρώτου κοντά που είναι και του ιδιοκτήτη αλλά είναι έτσι που δεν θα καλύπτει όλη τη θέση πάρκιν...
greekfragma Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 3 minutes ago, Insane84 said: Το δεύτερο μόνο θα μπορούσε να μπει καθώς υπάρχει το μπαλκόνι του πρώτου κοντά που είναι και του ιδιοκτήτη αλλά είναι έτσι που δεν θα καλύπτει όλη τη θέση πάρκιν... τρίτη λύση δεν υπάρχει. μόνο οι 2 εικόνες που επισύναψα. ή βρίσκει τρόπο να ΔΕΣΕΙ τεντόπανο σε 4 μεριές ή πάει σε πτυσόμμενη με βίδωμα τις 2 βάσεις και τους 2 βραχίονες στο μπαλκόνι.
MauroPaltoudias Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 15 minutes ago, greekfragma said: βρίσκει τρόπο να ΔΕΣΕΙ τεντόπανο σε 4 μεριές Πολύ καλή περίπτωση. Το έκανε ο από πάνω μας, για να μην πέφτουν φύλλα, πευκοβελόνες και ρετσίνι στο αυτοκίνητο του και σε 6 μήνες την έβγαλε (έκανε κοιλιά στο μέσον, λόγω συσσώρευσης νερού, την ξεχείλωσε ο δυνατός άνεμος και άλλα τέτοια). Επίσης υπάρχει και ένα πράγμα που οι μηχανικοί το λέμε υφαρπαγή στέγης/κάλυψης. Καλό είναι να το λαμβάνουμε υπόψη.
Insane84 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Πολύ καλή περίπτωση. Το έκανε ο από πάνω μας, για να μην πέφτουν φύλλα, πευκοβελόνες και ρετσίνι στο αυτοκίνητο του και σε 6 μήνες την έβγαλε (έκανε κοιλιά στο μέσον, λόγω συσσώρευσης νερού, την ξεχείλωσε ο δυνατός άνεμος και άλλα τέτοια). Επίσης υπάρχει και ένα πράγμα που οι μηχανικοί το λέμε υφαρπαγή στέγης/κάλυψης. Καλό είναι να το λαμβάνουμε υπόψη. Δυστυχώς δεν υπάρχουν 4 σημεία για να πιαστεί, μόνο αν καλυφθεί όλος ο ακάλυπτος που δεν πρόκειται να γίνει έτσι κι αλλιώς... Τι είναι η υφαρπαγή στέγης/κάλυψης? Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2023 από Insane84
greekfragma Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 1 minute ago, MauroPaltoudias said: Πολύ καλή περίπτωση. Το έκανε ο από πάνω μας, για να μην πέφτουν φύλλα, πευκοβελόνες και ρετσίνι στο αυτοκίνητο του και σε 6 μήνες την έβγαλε (έκανε κοιλιά στο μέσον, λόγω συσσώρευσης νερού, την ξεχείλωσε ο δυνατός άνεμος και άλλα τέτοια). Επίσης υπάρχει και ένα πράγμα που οι μηχανικοί το λέμε υφαρπαγή στέγης/κάλυψης. Καλό είναι να το λαμβάνουμε υπόψη. άμα αυτός που την τοποθέτησε ήταν μάστορας από τα λιντλ, δε μου κάνει εντύπωση. Στο δέσιμο πρέπει να υπολογιστεί προφανώς κλίση για αποστράγγιση και ανάλογα τις καιρικές συνθήκες (ένταση ανέμων στο σημείο) μια Χ προδιαγραφή αντοχών. επίσης άμα μαζεύει φύλλα την πλένουμε με νερό με πίεση για να μην ξεχειλώνει από το βάρος που συσσωρεύεται. άρα παίζει ρόλο και η συντήρηση. δεν είναι κατασκευή που τη βάζεις και τη ξεχνάς. υφαρπαγή στέγης κάλυψης σε αποκλειστικής χρήσης χώρο δεν υφίσταται. 1
vagos789 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Κατι σαν αυτο θα ηταν μια καλη λυση,φυσικα παρανομο οπως καθε εφαρμοσιμη και πρακτικη λυση https://shade.gr/
Insane84 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 6 λεπτά πριν, vagos789 είπε Κατι σαν αυτο θα ηταν μια καλη λυση,φυσικα παρανομο οπως καθε εφαρμοσιμη και πρακτικη λυση https://shade.gr/ Είναι πάρκιν που χωράει ένα αυτοκίνητο σε παράταξη οπότε δεν νομίζω να ταιριάζει θέλει τέσσερα στηρίγματα.
MauroPaltoudias Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 1 hour ago, greekfragma said: υφαρπαγή στέγης κάλυψης σε αποκλειστικής χρήσης χώρο δεν υφίσταται. Μάλλον δεν γνωρίζεις καν, τι είναι η υφαρπαγή στέγης. 1 hour ago, Insane84 said: Τι είναι η υφαρπαγή στέγης/κάλυψης? Θα σας τα πει ο μηχανικός σας. Διαφορετικά, το googl-άρετε. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα