phanispal Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Κι εγώ σκέφτομαι απ' τη μία να κάνω αυτά τα χιλιόμετρα με φρέσκο λάδι και λόγω υψηλών θερμοκρασιών, απ' την άλλη πόσο να έχουν αλλοιωθεί (συνθετικά είχα βάλει και έχουν κάνει ελάχιστους κύκλους). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
achilles_g_ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 6 ώρες πριν, phanispal είπε Κι εγώ σκέφτομαι απ' τη μία να κάνω αυτά τα χιλιόμετρα με φρέσκο λάδι και λόγω υψηλών θερμοκρασιών, απ' την άλλη πόσο να έχουν αλλοιωθεί (συνθετικά είχα βάλει και έχουν κάνει ελάχιστους κύκλους). Η οξείδωση των λαδιών αρχίζει με το που ανοιχτεί η συσκευασία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Περί των λαδιώνε, έχει δίκιο ο @achilles_g_. Οι κατασκευαστές δε, συνήθως αναφέρουν ως μέγιστο το 6-μηνο για να μπουν τα λάδια στο αυτοκίνητο από τη στιγμή που θ' ανοιχτούν (λόγω οξείδωσης από τον αέρα). Εγώ που κάνω αρκετά χιλιόμετρα, το μισόλιτρο που μου περισσεύει στην αλλαγή το κρατάω μην τυχόν χρειαστεί να συμπληρώσω. Στο 6-μηνο (που θα ξαναλλάξω) το παλιό πλέον μισόλιτρο παίρνει νέα ζωή ως... λάδι κοπής (), ενώ το νέο περίσσευμα παίρνει τη θέση του στο χώρο αποσκευών. Στην περίπτωσή σου, τα λάδια είναι ήδη παλιούτσικα. Αν ήταν απλά το ταξίδι δε θα μ' ενοχλούσε, αλλά με δεδομένο ότι μετά το αυτοκίνητο θα ξαναμπεί σε αδράνεια (οπότε η επόμενη αλλαγή μπορεί να'ρθει στους 24+ μήνες, ή και πιο αργά), καλύτερα άλλαξέ τα. Σαν λάδια (τα τρέχοντα) είμαι σίγουρος ότι μπορούν να «καταφέρουν» το ταξίδι σου. Αλλά μετά όταν ξανάρθει η ώρα γι' αλλαγή με τη χρήση που κάνεις θα'χουν την ηλικία του Τουταγχαμών. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostasgr78 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 ΜΑΝΝ σειρά Frecious Plus, μακράν το κορυφαίο. Το είχα και το έχω σε όλα τα αυτοκίνητά μου, δεν περνάει τίποτα ούτε από αλλεργιογόνα ούτε από καυσαέρια ούτε και από άλλα πράγματα, που δεν τα καταλαβαίνουμε. Καθαρή καμπίνα, σε σημείο όταν μπαίνω σε αυτοκίνητο που δεν έχει, να μού μυρίζει το παραμικρό. Το αλλάζω ετησίως στο σέρβις. https://www.mann-filter.com/en/parts/cabin-air-filter/freciousplus.html 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgos_76 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Για καθαριστικό (σπρέι ή αφρός) του AC τι προτείνετε ;; Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2023 από giorgos_76 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreaspA Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Στις 21/7/2023 στις 12:45 ΜΜ, phanispal είπε Αμπούλα ρίχνω κι εγώ μια φορά το χρόνο. Το άλλο με την απενεργοποίηση του κλιματισμού λίγο πριν φτάσω στον προορισμό μου προσπαθώ να το κάνω αλλά κάποιες φορές είναι ταλαιπώρια, έχει τόση ζέστη που σε αυτά τα 2-3 λεπτά στάζεις. Το παρήγγειλα το FreciousPlus, θα το παραλάβω αυτές τις μέρες. Ερώτηση για να μην ανοίγω νέο νήμα για την ώρα: Τα λάδια έχουν να αλλαχτούν 18 μήνες στους οποίους το αυτοκίνητο έχει διανύσει 5.000 χιλιόμετρα. Τον Αύγουστο αναμένεται να κάνω ~2.500 ακόμα (αλλάζω στα 7.500 κι ας λέει η Toyota στις 15.000). Να αλλάξω τώρα ή όταν επιστρέψω; Μετά θα κάθεται το αυτοκίνητο για μήνες. Οταν επιστρεψεις και ακομα πιο μετα. Μετα τους "μηνες" που θα κάθεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Στις 21/7/2023 στις 11:32 ΜΜ, Haldol είπε Οι κατασκευαστές δε, συνήθως αναφέρουν ως μέγιστο το 6-μηνο για να μπουν τα λάδια στο αυτοκίνητο από τη στιγμή που θ' ανοιχτούν (λόγω οξείδωσης από τον αέρα). τέλεια , έχω βάλει έτους 😁 έχεις πηγή ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 20 Ιουλίου Μέλος Share Δημοσ. 20 Ιουλίου Αγόρασα και για φέτος το Frecious Plus της Mann, έχω μια απορία όμως σχετικά με την πλευρά που τοποθετείται. Στο αυτοκίνητό μου ο ανεμιστήρας είναι κάτω και φυσάει προς τα πάνω. Άρα απ' ότι καταλαβαίνω στη δική μου περίπτωση πρέπει να μπει με τη λευκή πλευρά από κάτω και την κίτρινη από πάνω, σωστά; Είδα αρκετά βίντεο στο YouTube, και στα περισσότερα μάλλον το τοποθετούν λάθος, και στα σχόλια από κάτω γίνεται κουβέντα ότι τοποθετήθηκε ανάποδα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geopro Δημοσ. 20 Ιουλίου Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 3 ώρες πριν, phanispal είπε Αγόρασα και για φέτος το Frecious Plus της Mann, έχω μια απορία όμως σχετικά με την πλευρά που τοποθετείται. Στο αυτοκίνητό μου ο ανεμιστήρας είναι κάτω και φυσάει προς τα πάνω. Άρα απ' ότι καταλαβαίνω στη δική μου περίπτωση πρέπει να μπει με τη λευκή πλευρά από κάτω και την κίτρινη από πάνω, σωστά; Είδα αρκετά βίντεο στο YouTube, και στα περισσότερα μάλλον το τοποθετούν λάθος, και στα σχόλια από κάτω γίνεται κουβέντα ότι τοποθετήθηκε ανάποδα. Υπάρχει βέλος που δηλώνει την κατεύθυνση της ροής του αέρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 20 Ιουλίου Μέλος Share Δημοσ. 20 Ιουλίου Ναι, το έχω δει, γι' αυτό και το έβαλα ανάποδα από αυτό που δείχνει η φωτογραφία. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
konpat Δημοσ. 20 Ιουλίου Share Δημοσ. 20 Ιουλίου Είσαι σίγουρος ότι ο ανεμιστήρας σπρώχνει τον αέρα προς τα πάνω; Ή μήπως ρουφάει τον αέρα προς τα κάτω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geopro Δημοσ. 20 Ιουλίου Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2 ώρες πριν, konpat είπε Είσαι σίγουρος ότι ο ανεμιστήρας σπρώχνει τον αέρα προς τα πάνω; Ή μήπως ρουφάει τον αέρα προς τα κάτω. Για να μην χαθουμε στην μετάφραση ας κοιτάξει την φορά ροής του βέλους και ας πράξει ανάλογα. Πάντως ειναι γεγονός ότι αρκετές φορές το τοποθετούν λανθασμένα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 20 Ιουλίου Share Δημοσ. 20 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, phanispal είπε Ναι, το έχω δει, γι' αυτό και το έβαλα ανάποδα από αυτό που δείχνει η φωτογραφία. Η ΜΑΝΝ έχει οδηγιες τοποθέτησης στο site της.Πάτα το "οδηγίες". https://www.mann-filter.com/gr-el/catalog/search-results/product.html/fp2442_mann-filter.html με βελάκια για το air flow κλπ. Επεξ/σία 20 Ιουλίου από Ukforthemoment Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα