Προς το περιεχόμενο

Laptop Lenovo IdeaPad 3 14ALC6 / 15ALC6 AMD Ryzen 3 5300U 299 € / 319 €

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/8/2023 στις 6:00 ΜΜ, Rebirth είπε

Παιδιά καλησπέρα. Για εμάς τους άσχετους η αναβάθμιση (ram + σκληρός) πως μπορεί να γίνει; οκ έχω ανοίξει το παλιό μου lenovo αλλά για να αλλάξω dvd drive με δεύτερο σκληρό. Δεν μου εχω όμως τόση εμπιστοσύνη. Παίζει κανενας τύπος να το κάνει με μια νορμάλ χρέωση; ευχαριστώ 😇

Δεν είναι δύσκολο, έχει 10 ή 12 βίδες αν θυμάμαι καλά (θες ψιλουτσικο σταυροκατσάβιδο), μετά βάζεις λίγο πίεση περιμετρικά να "ξεκολλήσουν" τα πλαστικά (με πένα κιθαρας π.χ) και εισαι έτοιμος. Έχει αρκετα tutorial στο youtube για 14/15ALC6.

Στις 1/8/2023 στις 7:17 ΜΜ, Gus1984 είπε

Έβαλα κι εγώ μια παραγγελία για το μικρό!

Για ssd είδα την πρόταση του Ζαχαρία και ήδη δρομολογηθηκε...

Πρόταση για 16αρα ram?

Ευχαριστώ!

Προσωπικά έβαλα την https://www.e-shop.gr/ram-crucial-ct16g4sfra32a-16gb-so-dimm-ddr4-3200mhz-p-PER.555481. Την είδε αμέσως και πιάνει και dual channel για τα πρώτα 8gb. Αρχές του '22 την είχα πάρει 60€ τώρα στα 30€... μεγάλη κατρακύλα :)

Επεξ/σία από Tol1as
  • Like 1
  • Απαντ. 206
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 hours ago, sotos 1 said:

Δεν περίμενα τόσο μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα με την προσθήκη της 16αρας μνήμης αξίζει στο 100%

Το dual channel κανει όλη τη διαφορά σε αυτα τα λαπτοπ με amd κυριως αλλα και σε ιντελ σε μικροτερο βαθμό.

• Like 2
Δημοσ.

εχωντας παρει το 15αρι πριν κανα 2μηνο,εκανα παραγγελια και το 14αρι.απολυτα ευχαριστημενος για την χρηση που το κανω..ασε να βρισκετε που λεμε..και σε τετοια τιμη με αυτα τα χαρακτηριστικα ειναι πολυ VFM. (εννοειτε βαζεις μια επιπλεον μνημη και σκληρο αν χρειαζεσαι) αλλα και παλι το κοστος παραμενει χαμηλο.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, ktikti είπε

εχωντας παρει το 15αρι πριν κανα 2μηνο,εκανα παραγγελια και το 14αρι.απολυτα ευχαριστημενος για την χρηση που το κανω..ασε να βρισκετε που λεμε..και σε τετοια τιμη με αυτα τα χαρακτηριστικα ειναι πολυ VFM. (εννοειτε βαζεις μια επιπλεον μνημη και σκληρο αν χρειαζεσαι) αλλα και παλι το κοστος παραμενει χαμηλο.

Στο 15αρι, επειδή έγινε ένα μπέρδεμα στα πολλά τα μηνύματα, χωράει ssd κανονικός ή πάμε μόνο για αντικατάσταση του m2? 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, budu είπε

Στο 15αρι, επειδή έγινε ένα μπέρδεμα στα πολλά τα μηνύματα, χωράει ssd κανονικός ή πάμε μόνο για αντικατάσταση του m2? 

Μόνο αντικατάσταση m2

• Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, Tol1as είπε

Δεν είναι δύσκολο, έχει 10 ή 12 βίδες αν θυμάμαι καλά (θες ψιλουτσικο σταυροκατσάβιδο), μετά βάζεις λίγο πίεση περιμετρικά να "ξεκολλήσουν" τα πλαστικά (με πένα κιθαρας π.χ) και εισαι έτοιμος. Έχει αρκετα tutorial στο youtube για 14/15ALC6.

Προσωπικά έβαλα την https://www.e-shop.gr/ram-crucial-ct16g4sfra32a-16gb-so-dimm-ddr4-3200mhz-p-PER.555481. Την είδε αμέσως και πιάνει και dual channel για τα πρώτα 8gb. Αρχές του '22 την είχα πάρει 60€ τώρα στα 30€... μεγάλη κατρακύλα :)

Ευχαριστώ Τόλη!

Δημοσ.

Μια ερώτηση να κάνω στην πράξη καλύτερα 15 η 14ρι?Θα με πείτε γούστα είναι αυτά ανάλογα τα θέλω του καθενός απλώς δεν κάνω πολύ χρήση περιστασιακά το θέλω και στρέφομαι στο 14 λέω μήπως είναι πιο βολικό επειδή είναι και μικρο

Δημοσ.
26 minutes ago, sifario1 said:

Μια ερώτηση να κάνω στην πράξη καλύτερα 15 η 14ρι?Θα με πείτε γούστα είναι αυτά ανάλογα τα θέλω του καθενός απλώς δεν κάνω πολύ χρήση περιστασιακά το θέλω και στρέφομαι στο 14 λέω μήπως είναι πιο βολικό επειδή είναι και μικρο

Για μένα 14 γιατί πιο ελαφρύ και μετακινείται εύκολα 

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sifario1 είπε

εχωντας το 15αρι απο την προσφορα του μαιου..σημερα αγορα και το 14αρι.το 15.6 αν και ελαφρυ ειναι δυσχρηστο.το 14 αρι ειναι ιδανικο γι αυτο πουτο θελεις περιστασιακη χρηση και μετακινηση και αγκαλια ξαπλα με το λαπτοπ..καταλαβαινεις το σκεπτικο μου.προχωρα για 14αρι  ;)

• Like 1
Δημοσ.

Φόρτιση με USB C δεν υποστηρίζει το 14αρι από οσο βλέπω, σωστά? Ούτε display output μεσω usb-c?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sifario1 είπε

Συμφέρει το 15αρι αγοράζεις περισσότερο χώρο στην οθόνη και η διαφορά στο μέγεθος αν τα δεις δίπλα δίπλα είναι μικρή, και στο τέλος ότι σου αρέσει περισσότερο 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σκεπτόμενος ότι με 4gb ραμ θα χρειαστεί σίγουρα αναβάθμιση αμέσως μετά την αγορά κ με το δίσκο, υπολόγιζα 50€ πάνω αμέσως με την αγορά, οπότε πάμε στα 370 για το 15αρι, είδα ότι ο 5300 είναι αισθητα πιο αδύναμος από τον 1215u, με τον οποίο είναι αυτό το λαπτοπ https://www.e-shop.gr/laptop-hp-250-g9-6s7b3ea-156-fhd-intel-core-i3-1215u-8gb-512gb-no-os-p-PER.917995

Κ ουσιαστικά δε θέλει αναβάθμιση στο δίσκο κ η ραμ μπορεί να περιμένει ας πούμε λίγο.. 

Ξέρει κανένας από κατασκευή κ οθόνη πως πάει συγκριτικά; 

Επεξ/σία από budu
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, budu είπε

Σκεπτόμενος ότι με 4gb ραμ θα χρειαστεί σίγουρα αναβάθμιση αμέσως μετά την αγορά κ με το δίσκο, υπολόγιζα 50€ πάνω αμέσως με την αγορά, οπότε πάμε στα 370 για το 15αρι, είδα ότι ο 5300 είναι αισθητα πιο αδύναμος από τον 1215u, με τον οποίο είναι αυτό το λαπτοπ https://www.e-shop.gr/laptop-hp-250-g9-6s7b3ea-156-fhd-intel-core-i3-1215u-8gb-512gb-no-os-p-PER.917995

Κ ουσιαστικά δε θέλει αναβάθμιση στο δίσκο κ η ραμ μπορεί να περιμένει ας πούμε λίγο.. 

το εχει και σε καλυτερη προσφορα εδω https://www.e-shop.gr/laptop-hp-250-g9-6s7b3ea-156-fhd-intel-core-i3-1215u-8gb-512gb-no-os-p-PER.917995?&utm_campaign=newsletter230801&utm_medium=email&utm_source=newsletter-all&utm_term=other&utm_content=other&offer=OFFER2341&d=230814 αλλα μακρια γιατι εχει TN οθονη

Επεξ/σία από Paul64
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, budu είπε

Διαφορετική οθόνη και χωρίς λειτουργικό σύστημα, δεν έχει και φωτιζόμενο πληκτρολόγιο αν δεν σε πειράζουν αυτά προχώρα, 

5 λεπτά πριν, budu είπε

Όχι δεν είναι 

Επεξ/σία από sotos 1
Καποιανού του χαρίζανε ένα γάιδαρο
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...