Haldol Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 On 20/07/2023 at 08:47, Gatoskylo8 said: όμως σίγουρα δεν μπορώ να δίνω 30 ευρώ τα 200g όπως γίνεται στο Kudu. Εάν σου αρέσει ο καφές των KUDU, δε βλέπω που κολλάς. Στα 30€ / 200 γραμμάρια είναι κάποιες προτάσεις πιο εξειδικευμένες, specialty ή περιορισμένες παραγωγές, κ.λπ. Έχει επιλογές και με < 8€ / 200 gr, αλλά και σ' οποιαδήποτε τιμή ενδιάμεσα. Η επιλογή δεν είναι είτε ο ακριβότερος καφές των KUDU με 150€ το κιλό, ή ... Coffee Island. 1
Gatoskylo8 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 2 ώρες πριν, Haldol είπε Εάν σου αρέσει ο καφές των KUDU, δε βλέπω που κολλάς. Στα 30€ / 200 γραμμάρια είναι κάποιες προτάσεις πιο εξειδικευμένες, specialty ή περιορισμένες παραγωγές, κ.λπ. Έχει επιλογές και με < 8€ / 200 gr, αλλά και σ' οποιαδήποτε τιμή ενδιάμεσα. Η επιλογή δεν είναι είτε ο ακριβότερος καφές των KUDU με 150€ το κιλό, ή ... Coffee Island. Έλεγα να περιορίσω λίγο τα έξοδα, για αυτό αρχικά δεν ήμουν διατεθειμένος να δώσω πολλά. Τελικά όμως διαπιστώνω μεγάλη διαφορά στη γεύση και ειδικά στην ποιότητα. Kudu, mokka και κάποιοι άλλοι specialties θα είναι οι επόμενοι. Το βασικότερο πλέον για εμένα είναι να ξέρω πολλές πληροφορίες για το σκεύασμα, άρα κάτι καφέδες τύπου Λουμίδη που κοτσαρουν ένα σκέτο "Αιθιοπία" δεν μου λένε τίποτα. Κατά καιρούς θα γράφω εδώ για τις δοκιμές μου, ίσως βοηθηθεί κάποιο άτομο μελόντικα που θα βρει το θέμα από την αναζήτηση του Google.
Skrobo Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 3 hours ago, Gatoskylo8 said: Απείρως καλύτερος του Λουμίδη. Συγκρίνεις ξες τι, με τις βούρτσες. Στους καφέδες ο,τι πληρώνεις, θα πάρεις. Μπορεί η διαφήμηση να ανεβάζει την τιμη (πχ KUDU) αλλα η αρχή ισχύει πάντα. Γενικά δεν χρειάζεται να ασχολείσαι με ακριβούς καφέδες πάνω των 35-40 ευρώ το κιλό, εκτος και αν εχεις τον σωστό εξοπλισμό ΚΑΙ ξες τι κάνεις. Ολες οι εταιρίες θα έχουν ενα blend συνήθως απο Βραζιλία με χαμηλή οξύτητα, κάπου στα 30 ευρώ και 1-2 αξιόλογα single origin με οξύτητες κάπου στα 35-40. Αυτα θα ειναι πολύ καλύτερα απο επιλογές τύπου Λουμίδης ή coffee island χωρίς να χρειαστεί να σκάσεις ενα βουνό λεφτά ή να πρέπει να ασχοληθείς. Απο εκεί και μετά, the sky is the limit που λένε στο χωριό μου. Οσο θες να δοκιμάζεις και να πειραματίζεσαι, έχει να πληρώσεις. Η Taf που αναφέρεις έχει ποικιλίες απο την φάρμα του Ταλούμη (του αφεντικού) που φτάνουν τα 400+ ευρώ το κιλό, και πρέπει να τα ψήσεις και εσύ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα