Gatoskylo8 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Είμαι σε αναζήτηση καφεκοπτείου στην Αθήνα (κατά προτίμηση κοντά στο Χαλάνδρι), στο οποίο θέλω να μου αλέθουν arabica καφέ για να φτιάχνω φίλτρου. Από αλυσίδες τύπου coffee island δεν έχω ξετρελαθεί, όμως σίγουρα δεν μπορώ να δίνω 30 ευρώ τα 200g όπως γίνεται στο Kudu. Τα μικρά παραδοσιακά καφεκοπτεία δεν τα πολυεμπιστεύομαι διότι αμφιβάλω αν οι ηλικιωμένοι που τα έχουν κάνουν σωστό service στις μηχανές ή φέρνουν καλές ποικιλίες. Τι θα προτείνατε;
vamvakoolas Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 χαλανδρι μη περιμενεις προκοπη: ειτε θα πας στο Λουμιδι κοντα στην ομονοια ειτε στα περιξ Ριζοπουλος Η γωνια του καφε ολα αυτα tested. Οντως coffee island οχι μονο δε ξερουν απο ποιοτικο καφε εδω εχω τυχει σε τυπο που δεν ηξερε καλα καλα να αλεψει σωστα (τα εδωσα μερικα απο ετοιμα σακουλακια αλεσμενου καφε σε αλλοδαπη φιλη απο Ν. Αμερικη για να δοκιμασει και εβαλε τα γελια) 1
Menelaos83 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 31 λεπτά πριν, Gatoskylo8 είπε Είμαι σε αναζήτηση καφεκοπτείου στην Αθήνα (κατά προτίμηση κοντά στο Χαλάνδρι), στο οποίο θέλω να μου αλέθουν arabica καφέ για να φτιάχνω φίλτρου. Από αλυσίδες τύπου coffee island δεν έχω ξετρελαθεί, όμως σίγουρα δεν μπορώ να δίνω 30 ευρώ τα 200g όπως γίνεται στο Kudu. Τα μικρά παραδοσιακά καφεκοπτεία δεν τα πολυεμπιστεύομαι διότι αμφιβάλω αν οι ηλικιωμένοι που τα έχουν κάνουν σωστό service στις μηχανές ή φέρνουν καλές ποικιλίες. Τι θα προτείνατε; Εχει τον λουμιδη κοντα στον ηλεκτρικο του Αμαρουσιου, τιμια επιλογη θεωρω. 1
spooker Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Στις 20/7/2023 στις 8:47 ΠΜ, Gatoskylo8 είπε Είμαι σε αναζήτηση καφεκοπτείου στην Αθήνα (κατά προτίμηση κοντά στο Χαλάνδρι), στο οποίο θέλω να μου αλέθουν arabica καφέ για να φτιάχνω φίλτρου. Από αλυσίδες τύπου coffee island δεν έχω ξετρελαθεί, όμως σίγουρα δεν μπορώ να δίνω 30 ευρώ τα 200g όπως γίνεται στο Kudu. Τα μικρά παραδοσιακά καφεκοπτεία δεν τα πολυεμπιστεύομαι διότι αμφιβάλω αν οι ηλικιωμένοι που τα έχουν κάνουν σωστό service στις μηχανές ή φέρνουν καλές ποικιλίες. Τι θα προτείνατε; Πάρε ένα χειροκίνητο μύλο https://www.amazon.de/-/en/dp/B0BHH5BN2H/?coliid=I2DZHLG3IQTG67&colid=1OO2EN0DVDA93&psc=1&ref_=list_c_wl_lv_ov_lig_dp_it ο συγκεκριμένος είναι δοκιμασμένος και κόβει τα πάντα! και τυχαίνει να είναι με 20% έκπωση.
Gatoskylo8 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 15 ώρες πριν, spooker είπε Πάρε ένα χειροκίνητο μύλο https://www.amazon.de/-/en/dp/B0BHH5BN2H/?coliid=I2DZHLG3IQTG67&colid=1OO2EN0DVDA93&psc=1&ref_=list_c_wl_lv_ov_lig_dp_it ο συγκεκριμένος είναι δοκιμασμένος και κόβει τα πάντα! και τυχαίνει να είναι με 20% έκπωση. Μόνο που παραμένει το πρόβλημα για το που θα βρω το προϊόν προς άλεσμα. Στις 20/7/2023 στις 9:16 ΠΜ, vamvakoolas είπε χαλανδρι μη περιμενεις προκοπη: ειτε θα πας στο Λουμιδι κοντα στην ομονοια ειτε στα περιξ Ριζοπουλος Η γωνια του καφε ολα αυτα tested. Οντως coffee island οχι μονο δε ξερουν απο ποιοτικο καφε εδω εχω τυχει σε τυπο που δεν ηξερε καλα καλα να αλεψει σωστα (τα εδωσα μερικα απο ετοιμα σακουλακια αλεσμενου καφε σε αλλοδαπη φιλη απο Ν. Αμερικη για να δοκιμασει και εβαλε τα γελια) Σε ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις, ίσως τελικά καταλήξω Λουμίδη διότι πηγαίνω απέναντι για να αγοράσω ξηρούς καρπούς (1001 γεύσεις)
james01gr Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δοκίμασε το ΜΟΚΚΑ. Είναι στο κέντρο όμως στέλνει παντού και όσες φορές έχω δοκιμάσει είναι μια χαρά. Επίσης τα τοπικά καφεκοπτεια είναι μια χαρά, για ελληνικό καφέ όμως προτιμότερα. 1
Silverage Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Έχω μύλο και εσπρεσσιέρα και επειδή δουλεύω και κέντρο έχω πάρει κόκκους από Λουμίδη, Ριζόπουλο και Mokka. Τα Χριστούγεννα είχα βρει ένα ωραίο χαρμάνι του Λουμίδη που το πήρα για δοκιμή που μου άρεσε γιατί είχε φρουτώδη γεύση και μυρωδιά αλλά δεν το ξαναέφερε. Οι arabica του είναι ok χωρίς να έχω πετύχει κάτι φοβερό. Ο Ριζόπουλος είναι κατά τη γνώμη μου ακριβός χωρίς να αντανακλάται στην ποιότητα. Δεν μου πολυάρεσαν οι καφέδες του αλλά τα χαρμάνια του ήταν τελείως μάπα. Τώρα πίνω έναν του Mokka που πήρα την προηγούμενη εβδομάδα και μου αρέσει (πράσινο κουτί, νομίζω burbon έλεγε). Πιθανών γιατί είναι φρέσκος μιας και γράφει ημερομηνία καβουρδίσματος 5/7/2023 και δεν είχα ξαναπετύχει φρέσκο καφέ. Θα δοκιμάσω και τους υπόλοιπους για πιο ολοκληρωμένη άποψη. Οπότε κατά τη γνώμη μου δοκιμάζεις με αυτή τη σειρά: 1. Mokka 2. Λουμίδη 3, Ριζόπουλο Άσχετο αλλά μια φορά είχα πάρει να δοκιμάσω και έναν Jamaica Blue Mountain που έκανε 45€/250gr η κάτι τέτοιο, αλλά δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο τελικά. Κάποια στιγμή θα πάρω και kopi luwak για την εμπειρία και ελπίζω να είναι πιο καλός. Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2023 από Silverage 1
spooker Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 13 hours ago, Gatoskylo8 said: Μόνο που παραμένει το πρόβλημα για το που θα βρω το προϊόν προς άλεσμα. https://www.coffees.gr/ και γενικά με λίγο ψάξιμο θα βρεις μαγαζιά εντός και εκτός Ελλάδας με κόκκους. Ακόμα και το amazon στέλνει. 1
james01gr Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 11 ώρες πριν, spooker είπε https://www.coffees.gr/ και γενικά με λίγο ψάξιμο θα βρεις μαγαζιά εντός και εκτός Ελλάδας με κόκκους. Ακόμα και το amazon στέλνει. Καμια σχέση οι φρεσκοκαβουρδισμενοι με αυτούς σε σακούλα. Του καταλαβαίνεις με το που ανοίγεις την σακούλα. 1
Gatoskylo8 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 On 21/07/2023 at 08:44, Silverage said: Έχω μύλο και εσπρεσσιέρα και επειδή δουλεύω και κέντρο έχω πάρει κόκκους από Λουμίδη, Ριζόπουλο και Mokka. Τα Χριστούγεννα είχα βρει ένα ωραίο χαρμάνι του Λουμίδη που το πήρα για δοκιμή που μου άρεσε γιατί είχε φρουτώδη γεύση και μυρωδιά αλλά δεν το ξαναέφερε. Οι arabica του είναι ok χωρίς να έχω πετύχει κάτι φοβερό. Ο Ριζόπουλος είναι κατά τη γνώμη μου ακριβός χωρίς να αντανακλάται στην ποιότητα. Δεν μου πολυάρεσαν οι καφέδες του αλλά τα χαρμάνια του ήταν τελείως μάπα. Τώρα πίνω έναν του Mokka που πήρα την προηγούμενη εβδομάδα και μου αρέσει (πράσινο κουτί, νομίζω burbon έλεγε). Πιθανών γιατί είναι φρέσκος μιας και γράφει ημερομηνία καβουρδίσματος 5/7/2023 και δεν είχα ξαναπετύχει φρέσκο καφέ. Θα δοκιμάσω και τους υπόλοιπους για πιο ολοκληρωμένη άποψη. Οπότε κατά τη γνώμη μου δοκιμάζεις με αυτή τη σειρά: 1. Mokka 2. Λουμίδη 3, Ριζόπουλο Άσχετο αλλά μια φορά είχα πάρει να δοκιμάσω και έναν Jamaica Blue Mountain που έκανε 45€/250gr η κάτι τέτοιο, αλλά δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο τελικά. Κάποια στιγμή θα πάρω και kopi luwak για την εμπειρία και ελπίζω να είναι πιο καλός. Σε ευχαριστώ για τη συμμετοχή. Το mokka το αναφέρουν πολλοί και εκτός του forum οπότε θα του δώσω μια ευκαιρία, μολονότι μου βγαίνει εκτός budget. Ιδανικό θα ήταν για εμένα έως 5-6 εωρω τα 200g On 20/07/2023 at 23:21, james01gr said: Επίσης τα τοπικά καφεκοπτεια είναι μια χαρά, για ελληνικό καφέ όμως προτιμότερα. Πήρα από ένα καφεκοπτειο στο Χαλάνδρι που το είχε ένας μπάρμπας σε πεζόδρομο. Έλεγε "αραβικός ελαφρυς" (φαντάζομαι θα εννοούσε το light roast). Απλώς εμένα μου αρέσει να είναι σε ωραία συσκευασία και να ξέρω από πού ακριβώς είναι ο καφές που πίνω. Ως λύση ανάγκης τον επιλεξα αφού μου είχαν τελειώσει οι arabica του coffee island αφού τον τελευταίο μήνα δεν έβγαλαν προσφορά.
james01gr Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 10 λεπτά πριν, Gatoskylo8 είπε Σε ευχαριστώ για τη συμμετοχή. Το mokka το αναφέρουν πολλοί και εκτός του forum οπότε θα του δώσω μια ευκαιρία, μολονότι μου βγαίνει εκτός budget. Ιδανικό θα ήταν για εμένα έως 5-6 εωρω τα 200g Πήρα από ένα καφεκοπτειο στο Χαλάνδρι που το είχε ένας μπάρμπας σε πεζόδρομο. Έλεγε "αραβικός ελαφρυς" (φαντάζομαι θα εννοούσε το light roast). Απλώς εμένα μου αρέσει να είναι σε ωραία συσκευασία και να ξέρω από πού ακριβώς είναι ο καφές που πίνω. Ως λύση ανάγκης τον επιλεξα αφού μου είχαν τελειώσει οι arabica του coffee island αφού τον τελευταίο μήνα δεν έβγαλαν προσφορά. Παντως εάν βρεθείς σε ανάγκη, μάλλον τα il toto εχουν καλύτερα χαρμανια από τα coffee island. 1
Gatoskylo8 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Στις 22/7/2023 στις 8:10 ΜΜ, james01gr είπε Παντως εάν βρεθείς σε ανάγκη, μάλλον τα il toto εχουν καλύτερα χαρμανια από τα coffee island. Καλημέρα παικτουρα μου, πριν λίγο επισκεπτηκα το μαγαζί που λες στο Χαλάνδρι, όμως δυστυχώς οι τιμές ξεφεύγουν για εμένα που πίνω πολύ καφέ την ημέρα και δεν έχω κάποια σχέση με το Νιάρχο. 8.90 τα 250g όμως σε ευχαριστώ όπως και να έχει για την πρόταση. Αύριο που θα πάω Ομόνοια θα περάσω από Λουμίδη. Πολύ προσεγμένες συσκευασίες πάντως, εγώ δίνω έμφαση σε αυτά και κρίμα που δεν πήρα. Ίσως κάποια στιγμή αγοράσω έτσι από περιέργεια.
Mpiftekis Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Στο il toto μπορείς να τους πεις και σε τι μέγεθος να στον κόψουν; Ή είναι στάνταρ;
Gatoskylo8 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 21 ώρες πριν, Mpiftekis είπε Στο il toto μπορείς να τους πεις και σε τι μέγεθος να στον κόψουν; Ή είναι στάνταρ; Στο συγκεκριμένο που πήγα, οι συσκευασίες εμπεριέχουν κόκκους και αποφασίζεις εσύ για τον αν θα στους κόψουν και σε τι μέγεθος. Εγώ κατέληξα στην Αιθιοπία του Λουμίδη. 1
Gatoskylo8 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Δοκίμασα τον Taf και είναι μακράν ο καλύτερος καφές που έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής. Στα πολύ θετικά συγκαταλέγονται οι πληροφορίες για τον ακριβή τόπο, το υψομετρο, την ημερομηνία ψησίματος κτλπ. Απείρως καλύτερος του Λουμίδη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα