redmedusa Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Θα ήθελα να εξοπλίσω ένα γραφείο για αρχιτεκτονική εργασία με AutoCAD, Sketchup, Photoshop και software development με Xcode, Android Studio, Visual Studio, κλπ. Έχω δύο επιλογές και δεν είμαι σίγουρος ποια από τις δυο είναι η καλύτερη. Η πρώτη επιλογή κοστίζει 3600€ και περιλαμβάνει ένα MacBook Pro 14” και ένα iPad Pro 11” με Apple Pencil μαζί με μια οθόνη 4K/144Hz. Η δεύτερη επιλογή κοστίζει 3500€ και περιλαμβάνει ένα Mac mini M2, μηχανικό πληκτρολόγιο, 2x HomePod mini για stereo, ένα iPad Pro 12.9” με Apple Pencil και μια οθόνη 4K/144Hz. Με τη πρώτη επιλογή έχω τρεις οθόνες και μέγιστη φορητότητα, ενώ με τη δεύτερη, έχω δύο οθόνες, καλύτερο iPad, ηχεία, πληκτρολόγιο και άνεση. Ποια θα επιλέγατε και γιατί? Με λίγα λόγια, αξίζει να συμπυκνώσω έναν σταθερό σε έναν φορητό και να πάρω ένα χειρότερο iPad για να έχω μια επιπλέον οθόνη? Στη πρώτη επιλογή, η καλύτερη οθόνη Liquid Retina XDR είναι μέρος του workflow, και τα ηχεία/πληκτρολόγιο/specs είναι ικανοποιητικά, ενώ η φορητότητα είναι επιλογή. Στη δεύτερη επιλογή, η καλύτερη οθόνη δεν είναι άμεσα μέρος του workflow, και η φορητότητα δεν είναι επιλογή. Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2023 από redmedusa
M A T R I X Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, redmedusa είπε Καλησπέρα, Θα ήθελα να εξοπλίσω ένα γραφείο για αρχιτεκτονική εργασία με AutoCAD, Sketchup, Photoshop και software development με Xcode, Android Studio, Visual Studio, κλπ. Έχω δύο επιλογές και δεν είμαι σίγουρος ποια από τις δυο είναι η καλύτερη. Η πρώτη επιλογή κοστίζει 3600€ και περιλαμβάνει ένα MacBook Pro 14” και ένα iPad Pro 11” με Apple Pencil μαζί με μια οθόνη 4K/144Hz. Η δεύτερη επιλογή κοστίζει 3500€ και περιλαμβάνει ένα Mac mini M2, μηχανικό πληκτρολόγιο, 2x HomePod mini για stereo, ένα iPad Pro 12.9” με Apple Pencil και μια οθόνη 4K/144Hz. Με τη πρώτη επιλογή έχω τρεις οθόνες και μέγιστη φορητότητα, ενώ με τη δεύτερη, έχω δύο οθόνες, καλύτερο iPad, ηχεία, πληκτρολόγιο και άνεση. Ποια θα επιλέγατε και γιατί? Με λίγα λόγια, αξίζει να συμπυκνώσω έναν σταθερό σε έναν φορητό και να πάρω ένα χειρότερο iPad για να έχω μια επιπλέον οθόνη? Στη πρώτη επιλογή, η καλύτερη οθόνη Liquid Retina XDR είναι μέρος του workflow, και τα ηχεία/πληκτρολόγιο/specs είναι ικανοποιητικά, ενώ η φορητότητα είναι επιλογή. Στη δεύτερη επιλογή, η καλύτερη οθόνη δεν είναι άμεσα μέρος του workflow, και η φορητότητα δεν είναι επιλογή. Specs στα βασικά devices; Θα έχουν διαφορές ή και τα δύο 16/512; Είναι βασικό κριτήριο. Επίσης έχεις δυνατότητα αγοράς με απαλλαγή; Με τα παραπάνω δεδομένα, θα πρότεινα το MBP 14" και iPad Pro 11". Τα ηχεία κλπ είναι περιττά σε 1η φάση, τα αγοράζεις αργότερα και για μουσική βρίσκεις κάτι πιο οικονομικό. Το ίδιο και το keyboard, σου αρκεί του mbp. Αυτά αγοράζονται και αργότερα πολύ εύκολα. Το MBP είναι λίγο καλύτερο και πιο γρήγορο, καλύτερη οθόνη (πέρα από external) και εννοείται έχεις portability. Βέβαια θα ήθελα να μας γράψεις τι χρήση σκοπεύεις να κάνεις στο iPad, αν και δε νομίζω ότι χρειάζεσαι το 12.9". Σε κάθε περίπτωση και μόνο για dev θα πρότεινα την επιλογή με το laptop.
enlightened Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 On 20/07/2023 at 00:26, redmedusa said: Καλησπέρα, Θα ήθελα να εξοπλίσω ένα γραφείο για αρχιτεκτονική εργασία με AutoCAD, Sketchup, Photoshop και software development με Xcode, Android Studio, Visual Studio, κλπ. Έχω δύο επιλογές και δεν είμαι σίγουρος ποια από τις δυο είναι η καλύτερη. Η πρώτη επιλογή κοστίζει 3600€ και περιλαμβάνει ένα MacBook Pro 14” και ένα iPad Pro 11” με Apple Pencil μαζί με μια οθόνη 4K/144Hz. Η δεύτερη επιλογή κοστίζει 3500€ και περιλαμβάνει ένα Mac mini M2, μηχανικό πληκτρολόγιο, 2x HomePod mini για stereo, ένα iPad Pro 12.9” με Apple Pencil και μια οθόνη 4K/144Hz. Με τη πρώτη επιλογή έχω τρεις οθόνες και μέγιστη φορητότητα, ενώ με τη δεύτερη, έχω δύο οθόνες, καλύτερο iPad, ηχεία, πληκτρολόγιο και άνεση. Ποια θα επιλέγατε και γιατί? Με λίγα λόγια, αξίζει να συμπυκνώσω έναν σταθερό σε έναν φορητό και να πάρω ένα χειρότερο iPad για να έχω μια επιπλέον οθόνη? Στη πρώτη επιλογή, η καλύτερη οθόνη Liquid Retina XDR είναι μέρος του workflow, και τα ηχεία/πληκτρολόγιο/specs είναι ικανοποιητικά, ενώ η φορητότητα είναι επιλογή. Στη δεύτερη επιλογή, η καλύτερη οθόνη δεν είναι άμεσα μέρος του workflow, και η φορητότητα δεν είναι επιλογή. Το Homepod έχει κάτι κλάσματα του δευτερολέπτου lag το οποίο προσωπικά με στέλνει στον τάφο μου μια ώρα αρχίτερα και δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω με τίποτα για να δω ταινίες-σειρές-ΥΤ κλπ. Αν τα έχεις για μουσική ΟΚ. Μπορείς να βρεις αξιοπρεπέστατα ηχεία στην τιμή του 1 Homepod.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα