Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω revolut από το 2022 και έχω αγοράσει μέχρι στιγμής 100 μετοχές αξίας 700€ και δεν έχω πουλήσει καμία. Πρέπει να τις δηλώσω στην φορολογική μου δήλωση?? Και αν όχι θα έχω κάποιο πρόστιμο?? 

Δημοσ.

Εννοείται πως πρέπει να τις δηλώσεις, γιατί έχεις δώσει και ΑΦΜ και όλα φαίνονται.. τώρα το τι θα αποφασίσεις είναι άλλο θέμα. Αλλά πάντα φορολογείται μόνο το κέρδος, αν έχεις ζημία απλά θα τη δηλώσει ο λογιστής και δεν θα έχεις κόστος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δν έχεις πουλήσει ούτε μία από αυτές τς μετοχές νομίζω ότι δεν δηλώνεις τπτ. Για παράδειγμα μπορεί από αυτά τα 700 ευρώ να έχεις βγάλει  μέχρι τωρα 10% κέρδος ( λέμε τώρα) και να πουλήσεις τς μετοχές του χρόνου με -30% κέρδος. 

Not a financial advice. 

Επεξ/σία από KrazyK
Δημοσ.

Φυσικα και τις δηλωνεις στον κωδικο 743 του Ε1. Όταν τις πουλήσεις πρέπει να δηλώσεις στον 781 το ποσο πώλησης και την διαφορα αν ειναι κέρδος στον 659.

Πχ φετος 743: 700

Toυ χρόνου πουλάς 80 μετοχες για 10 ευρώ.

781: 80*7=560

659: 80*3=240

Aν πουλήσεις με ζημιά τότε ο 659 είναι μηδενικός η συμψηφίζεις με άλλα κέρδη

Δημοσ.
2 ώρες πριν, DimitrisG10 είπε

Εννοείται πως πρέπει να τις δηλώσεις, γιατί έχεις δώσει και ΑΦΜ και όλα φαίνονται.. τώρα το τι θα αποφασίσεις είναι άλλο θέμα. Αλλά πάντα φορολογείται μόνο το κέρδος, αν έχεις ζημία απλά θα τη δηλώσει ο λογιστής και δεν θα έχεις κόστος.

Αυτή η εφαρμογή δεν μου έχει ζητήσει αφμ.. Και το κέρδος είναι ελάχιστο μέχρι στιγμής,,, Αν υποθέσουμε ότι μου βρουν αυτές τις μετοχές, το πρόστιμο πόσο θα είναι?? Ευχαριστώ. 

23 λεπτά πριν, Anubis13 είπε

Φυσικα και τις δηλωνεις στον κωδικο 743 του Ε1. Όταν τις πουλήσεις πρέπει να δηλώσεις στον 781 το ποσο πώλησης και την διαφορα αν ειναι κέρδος στον 659.

Πχ φετος 743: 700

Toυ χρόνου πουλάς 80 μετοχες για 10 ευρώ.

781: 80*7=560

659: 80*3=240

Aν πουλήσεις με ζημιά τότε ο 659 είναι μηδενικός η συμψηφίζεις με άλλα κέρδη

Καλησπέρα, ας υποθέσουμε ότι δεν τις δηλώνω, πόσο μπορεί να είναι το πρόστιμο??? Ευχαριστώ 

Δημοσ.
12 hours ago, Dimos10 said:

Καλησπέρα, έχω revolut από το 2022 και έχω αγοράσει μέχρι στιγμής 100 μετοχές αξίας 700€ και δεν έχω πουλήσει καμία. Πρέπει να τις δηλώσω στην φορολογική μου δήλωση?? Και αν όχι θα έχω κάποιο πρόστιμο?? 

Eννοείται ότι πρέπει να τιες δηλώσει, ώστε μελλοντικά όταν τις πουλήσεις να φορολογηθείς για το κέρδος ή να μη φορολογηθείς αν έχεις ζημία.

Διότι αν τις πουλήσεις πχ μετά από 10 χρόνια κι έχεις χάσει τα παρασταστικά αγοράς ώστε να κάνεις διορθωτική για το τωρινό έτος, τότε θα φορολογηθείς για όλο το ποσό πώλησης.

Δημοσ.

Δεν φορολογειται το κερδος, εκτος και αν εχεις > 0.5% μιας εταιρειας που για αυτο θες πολλά περισσότερα από 700 ευρώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...