Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελικά υπάρχει ζωή για τα NUC mini PCs της Intel, με την εταιρεία να αποφασίζει να συνεργαστεί με τρίτους κατασκευαστές για την κυκλοφορία τους, με τον πρώτο να είναι η ASUS.

Οι δύο εταιρείες έχουν συνάψει μη δεσμευτική συμφωνία που προβλέπει την κατασκευή, πώληση και υποστήριξη από την ASUS των προϊόντων 10ης έως 13ης γενιάς της σειράς NUC της Intel. Η ASUS θα αναπτύξει επίσης μελλοντικά NUC projects ενώ με βάση την τρέχουσα γκάμα της εταιρείας, η ASUS θα μπορούσε να αναπτύξει μελλοντικά μίνι PC NUC, DIY kits για μίνι PC, DIY kits για φορητούς υπολογιστές, προσαρμόσιμα boards, κουτιά και άλλα στοιχεία συναρμολόγησης. 

Πρόσφατα η Intel ανακοίνωσε ότι τερματίζει την "άμεση επένδυση" σε υπολογιστές NUC και δεν θα παράγει πλέον σχετικά προϊόντα NUC. Η εταιρεία δεν ανέλυσε το σκεπτικό της, αλλά η συνεργασία με συνεργάτες για μια μη απαραίτητη επιχείρηση θα απελευθερώσει πόρους που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για να επικεντρωθεί στην κατασκευή τσιπ. Η Intel δήλωσε προηγουμένως ότι τα κέρδη του πρώτου τριμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες, αλλά τα έσοδά της εξακολουθούν να είναι μειωμένα κατά 36% σε ετήσια βάση σε σύγκριση με τα αποτελέσματά της την ίδια περίοδο του 2022. Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι παραμένει προσεκτική σ’ αυτό το οικονομικό περιβάλλον. 

Στην ανακοίνωσή της, η Intel ανέφερε ότι η "τεχνογνωσία και το ιστορικό της ASUS που παρέχει κορυφαία μίνι PC στους πελάτες της την καθιστούν ιδανική για να συνεχίσει να οδηγεί την καινοτομία και την ανάπτυξη στα προϊόντα συστημάτων NUC". Η ASUS θα ιδρύσει μια νέα επιχειρηματική μονάδα με την ονομασία "ASUS NUC BU" για όλα όσα σχετίζονται με το NUC project της Intel. Ωστόσο, ο κατασκευαστής θα λάβει μια μη αποκλειστική άδεια χρήσης των συστημάτων NUC της Intel, καθιστώντας έτσι δυνατή τη συνεργασία της Intel με περισσότερες εταιρείες στο μέλλον.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πραγματικα γιατι το κανανε τοσο ασχημο; ακόμα και ενα switch ή ενα ups ειναι πιο ωραιο

Επεξ/σία από klaftop
  • Like 1
  • Confused 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ως ευτυχής κάτοχος τεσσάρων NUC (ενός απλού NUC 8, δύο NUC 9 Extreme και ενός NUC 11 Enthusiast, τα τρία εκ των οποίων χρησιμοποιώ ως υπολογιστές γραφείου και το ένα στο σπίτι περισσότερο για παιχνίδια), έχω να πω ότι ένιωσα βαθιά απογοήτευση όταν διάβασα την είδηση για την αποχώρηση της Intel από την αγορά των NUC. Η σημερινή είδηση όμως σε συνδυασμό με το όνομα της ASUS είναι πολύ ευχάριστη ειδικά αν η τελευταία ακολουθήσει τα βήματα της Intel στην ποιότητα των NUC, που θα κατασκευάσει.

Ναι τα NUC είχαν βγάλει το όνομα αφενός των πολύ αξιόλογων και ποιοτικών μηχανημάτων αφετέρου της κάκιστης και μη ελκυστικής τιμολόγησής τους (ειδικά για τις ακριβές εκδόσεις που μπορούσαν να σηκώσουν παιχνίδια), ωστόσο αν κάποιος είχε την υπομονή να περιμένει και αγόραζε ένα nuc προηγούμενης ή προ-προηγούμενης γενιάς θα το έπαιρνε σε τιμές στο 1/2 ή ακόμα και στο 1/3 της αρχικής τους τιμής (για τα ακριβά μοντέλα). Από τα πιο αξιόλογα και ποιοτικά PC, που έχουν πέσει στα χέρια μου και value for money για την τιμή που τα πήρα, σε σχέση ακόμα και με κάτι Dell  MFF με i3 τα οποία δεν πλησιάζουν καν τις επιδόσεις και την ποιότητα κατασκευής των NUC. Δεν είναι τυχαίο που η Intel έδινε τρία χρόνια εγγύηση, για να μην πω για τις διαρκείς ενημερώσεις σε drivers και bios ακόμα και τέσσερα χρόνια μετά....

Επεξ/σία από lamargos
  • Like 7
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, lamargos είπε

Ως ευτυχής κάτοχος τεσσάρων NUC (ενός απλού, 2 NUC 9 Extreme και ενός NUC 11 Enthusiast, τα τρία εκ των οποίων χρησιμοποιώ ως υπολογιστές γραφείου και το ένα στο σπίτι περισσότερο για παιχνίδια), έχω να πω ότι ένιωσα βαθιά απογοήτευση όταν διάβασα την είδηση για την αποχώρηση της Intel από την αγορά των NUC. Η σημερινή είδηση όμως σε συνδυασμό με το όνομα της ASUS είναι πολύ ευχάριστη ειδικά αν η τελευταία ακολουθήσει τα βήματα της Intel στην ποιότητα των NUC, που θα κατασκευάσει.

Ναι τα NUC είχαν βγάλει το όνομα αφενός των πολύ αξιόλογων και ποιοτικών μηχανημάτων αφετέρου της κάκιστης και μη ελκυστικής τιμολόγησής τους (ειδικά για τις ακριβές εκδόσεις που μπορούσαν να σηκώσουν παιχνίδια), ωστόσο αν κάποιος είχε την υπομονή να περιμένει και αγόραζε ένα nuc προηγούμενης ή προ-προηγούμενης γενιάς θα το έπαιρνε σε τιμές ακόμα και στο 1/3 της αρχικής τους τιμής (για τα ακριβά μοντέλα). Από τα πιο αξιόλογα και ποιοτικά PC, που έχουν πέσει στα χέρια μου και value for money για την τιμή που τα πήρα, καλύτερη από κάτι Dell  MFF με i3 και πολύ πιο ποιοτικά. Δεν είναι τυχαίο που η Intel έδινε τρία χρόνια εγγύηση...

Το dell 3080 mff που εχω εγω εχει 5 χρονια εγγυηση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/7/2023 στις 8:35 ΜΜ, gustom2008 είπε

Το dell 3080 mff που εχω εγω εχει 5 χρονια εγγυηση.

Τα περισσότερα Dell έχουνε 5 έτη εγγύηση αλλά είναι διαφορετικό το target group των δύο προϊόντων. Τα PC της Dell προορίζονται για επαγγελματίες για αυτό δίνει τόσο μεγάλη εγγύηση και έχει τόσο καλό service παντού και στην Ελλάδα, προκειμένου να τα προτιμήσει ο επαγγελματίας που θέλει αξιοπιστία και το κεφάλι του ήσυχο. Βέβαια αυτή την πενταετή εγγύηση την πληρώνεις στην τιμή….

Τα NUC προορίζονται πρωτίστως για το σπίτι ή και για gamers, κατηγορία που δεν βλέπεις τόσο μεγάλες εγγυήσεις. Η τριετής εγγύηση που δίνει η Intel είναι ενδεικτική της ποιότητας των μηχανημάτων ειδικά αν σκεφθείς ότι πρέπει να το στείλεις δωρεάν στην Ολλανδία για επισκευή. Προσωπικά έχουν πέσει στα χέρια μου Dell mff και είναι πολύ αξιόλογα μηχανήματα, ιδανικά για γραφείο αλλά τα nuc είναι σε άλλη κατηγορία ποιοτικά.

Επεξ/σία από lamargos
  • Like 2
Δημοσ.

Αν δε σας άρεσε η εμφάνιση των Intel NUC ούτε το skull logo της Intel, τώρα που θα αναλάβει η Asus, θα τα θαυμάσετε και σαν χριστουγεννιάτικα δέντρα, με όλα τα χρώματα της ίριδας να κάνουν παιχνίδι στο σκοτάδι. Ακόμα και ιατρεία ή δικηγορικά γραφεία θα γίνουν gaming spots 😀.

• Like 2
Δημοσ.

Οι κινέζοι έχουν βγάλει πολύ ωραία mini-pc με ο,τι επεξεργαστή θες. Εχω παρει ένα για το γραφείο και είναι πολύ καλύτερο, μικρότερο και πιο αθόρυβο απο το nuc που έχω στο σπίτι....εντάξει θα μου πείτε , είναι με νέας γενιάς επεξεργαστή , οκ...αλλά και πάλι σας λέω πως είναι στη μισή τιμή (150 ευρώ για intel n100 με ddr5)...παρόλα αυτά πετάει και δε νομίζω να ξανα-αγοράσω nuc.

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, jimtran said:

Οι κινέζοι έχουν βγάλει πολύ ωραία mini-pc με ο,τι επεξεργαστή θες. Εχω παρει ένα για το γραφείο και είναι πολύ καλύτερο, μικρότερο και πιο αθόρυβο απο το nuc που έχω στο σπίτι....εντάξει θα μου πείτε , είναι με νέας γενιάς επεξεργαστή , οκ...αλλά και πάλι σας λέω πως είναι στη μισή τιμή (150 ευρώ για intel n100 με ddr5)...παρόλα αυτά πετάει και δε νομίζω να ξανα-αγοράσω nuc.

αν θες δωσε καποιο στοιχειο γιατι ψαχνω ενα για το σπιτι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...