Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξέρει κανείς αν γίνεται κάποιος να πάει μόνιμος στους ΟΥΚ από ΣΜΥΝ; Σκεφτόμουν για 10% του χρόνου, να δηλώσω ΣΜΥΝ και να πάω μετά αν γίνεται μόνιμος ΟΥΚας. Ξέρω σίγουρα ότι γίνεται απο ΣΝΔ και ΣΣΕ.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, truman2193 είπε

Ξέρει κανείς αν γίνεται κάποιος να πάει μόνιμος στους ΟΥΚ από ΣΜΥΝ; Σκεφτόμουν για 10% του χρόνου, να δηλώσω ΣΜΥΝ και να πάω μετά αν γίνεται μόνιμος ΟΥΚας. Ξέρω σίγουρα ότι γίνεται απο ΣΝΔ και ΣΣΕ.

Απ οσο ξερω απο παντου γινεται εκτος απο στρατευσιμος.

Αλλα γιατι να κανεις κατι τετοιο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρώτον για να πας μόνιμος ουκ πρέπει να περάσεις το σχολείο και να είσαι μόνιμος. Απ' οπουδήποτε, είτε ΣΜΥΝ είτε στρατό ξηράς ή οτιδήποτε.

Δεύτερον το σχολείο μπορείς να το παρακολουθήσεις ως στρατεύσιμος μόνο από Πολεμικό Ναυτικό με υπόλοιπο θητείας 12 μήνες.

Κανείς βέβαια δεν σου εγγυάται ότι θα περάσεις το σχολείο.

Επεξ/σία από listerstorm
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, truman2193 είπε

https://www.insomnia.gr/forums/topic/784400-δίλλημα-για-τις-στρατιωτικές-σχολές/

Έχει πολλά θέματα το φόρουμ γύρω από την σταδιοδρομία ενός στρατιωτικού και το βασικό που θα πρέπει να σκεφτείς είναι το κατά πόσο σε ενδιαφέρει να γίνεις στρατιωτικός.

Επεξ/σία από dionisis1925
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Απ οσο ξερω απο παντου γινεται εκτος απο στρατευσιμος.

Αλλα γιατι να κανεις κατι τετοιο?

Ανέκαθεν ήμουν στρατοκαύλ*ς. 20 είμαι, μπήκα σε καλή σχολή με καλό μέλλον που έφτυσα αίμα για να μπώ πέρυσι(ναυτιλιακά παπει), περνάω τα μαθήματα και όλα πάνε ρολόι. Αλλά δεν ξέρω ρε παιδάκι μου, δεν με γεμίζει. Δηλαδή δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου σε 4-5 χρόνια να δουλεύει πάνω σε αυτό το αντικείμενο και όχι πάνω σε κάτι που αγαπάω πραγματικά(είτε στρατός είτε αθλητισμός). Οπότε σκεφτόμουν να πάω πρός τα έκει. Εξ'άλλου, καλύτερα να κάνεις κάτι και να το μετανιώσεις παρά να μη το κάνεις καθόλου. 

3 ώρες πριν, listerstorm είπε

Πρώτον για να πας μόνιμος ουκ πρέπει να περάσεις το σχολείο και να είσαι μόνιμος. Απ' οπουδήποτε, είτε ΣΜΥΝ είτε στρατό ξηράς ή οτιδήποτε.

Δεύτερον το σχολείο μπορείς να το παρακολουθήσεις ως στρατεύσιμος μόνο από Πολεμικό Ναυτικό με υπόλοιπο θητείας 12 μήνες.

Κανείς βέβαια δεν σου εγγυάται ότι θα περάσεις το σχολείο.

Μόνιμος εννοώ πιθανότατα με κάποιο ανώτερο αξίωμα απ΄του απλού φαντάρου που μπαίνει στα ΔΥΚ, αφού θα έμπαινα σαν ΥΝ ξέρω γω. Για το σχολείο ξέρουμε γενικά τι παίζει; 

Έχω γνωστούς ΟΥΚαδες που απ΄τους μισούς έχω ακούσει τα καλύτερα, κι απ΄τους άλλους τα χειρότερα. Αθλητής είμαι απο μικρό παιδάκι και έχω φτάσει και σε πανελλήνια σε 2 αθλήματα. Θα μου φανεί τόσο δύσκολο;

Δημοσ.

Υπάρχει γενικά υλικό και πληροφορίες για το σχολείο στο ίντερνετ αλλά μην περιμένεις και πολλά.

Γιατί δεν ρωτάς του γνωστούς σου να σου πουν, σίγουρα θα ξέρουν καλύτερα.

Από τη στιγμή που λες ότι εισαι αθλητικός και πληρείς τα κριτήρια, κυρίαρχο ρόλο παίζει το ψυχολογικό κομμάτι. 

Όσο το να είσαι ντουλάπα είναι ψιλομύθος αφού δεν είσαι ευκίνητος. 

Πρέπει όμως να σκεφτείς τι θα γίνει αν κοπείς, μιας και είναι μεγάλο το ποσοστό. Θα είσαι μονιμάς μια ζωή;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, truman2193 είπε

Ανέκαθεν ήμουν στρατοκαύλ*ς. 20 είμαι, μπήκα σε καλή σχολή με καλό μέλλον που έφτυσα αίμα για να μπώ πέρυσι(ναυτιλιακά παπει), περνάω τα μαθήματα και όλα πάνε ρολόι. Αλλά δεν ξέρω ρε παιδάκι μου, δεν με γεμίζει. Δηλαδή δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου σε 4-5 χρόνια να δουλεύει πάνω σε αυτό το αντικείμενο και όχι πάνω σε κάτι που αγαπάω πραγματικά(είτε στρατός είτε αθλητισμός). Οπότε σκεφτόμουν να πάω πρός τα έκει. Εξ'άλλου, καλύτερα να κάνεις κάτι και να το μετανιώσεις παρά να μη το κάνεις καθόλου. 

Μόνιμος εννοώ πιθανότατα με κάποιο ανώτερο αξίωμα απ΄του απλού φαντάρου που μπαίνει στα ΔΥΚ, αφού θα έμπαινα σαν ΥΝ ξέρω γω. Για το σχολείο ξέρουμε γενικά τι παίζει; 

Έχω γνωστούς ΟΥΚαδες που απ΄τους μισούς έχω ακούσει τα καλύτερα, κι απ΄τους άλλους τα χειρότερα. Αθλητής είμαι απο μικρό παιδάκι και έχω φτάσει και σε πανελλήνια σε 2 αθλήματα. Θα μου φανεί τόσο δύσκολο;

Τωρα εισαι στρατοκαυλος

οταν φτασεις 32, δε θα θες να ακουσεις τιποτα για ΠΝ.

Σε 15 χρονια θα παιρνεις τα ιδια λεφτα που παιρνεις τωρα, θα εισαι εγκλωβισμενος να κανεις μονο αυτη τη δουλεια, θα εισαι απο μεταθεση σε μεταθεση, και συνεχεια σε ταξιδια με πλοιο.

Και θα σκεφτεσαι, πως αν ειχες μεινει στα ναυτιλιακα του παπει, θα επαιρνες 2κ το μηνα στα 30 σου.

Αλλα μαλλον ξερεις καλυτερα.

• Like 2
Δημοσ.

OYK μπαινεις και ως ΟΒΑ..ειναι αρκετα δυσκολο να γινεις ΟΥΚας, πρεπει να περασεις την εκπαιδευση πρωτα που ειναι παλουκι, μετα θα ειναι καλυτερα βεβαια εφοσον λες οτι εισαι "στρατοκαυλος" 

γνωμη μου, συνεχισε εκει που εισαι τωρα

δουλευα ως ΟΒΑ στο ΠΝ σε φρεγατα και σε ταξιδια ειχαμε τους ΟΥΚ, οποτε αμα θελεις εξτρα πληροφοριες στειλε 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...