thant Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Καλησπέρα. Πρόσφατα έγραψα κάποιες προληπτικές εξετάσεις αίματος σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο. Έκλεισα ραντεβού online και βρήκα μετά απο 15 μέρες σε παθολόγο ο οποίος και μου τις εγραψε. Είδα στο παραπεμπτικό οτι η συμμέτοχη μου ήταν 15% αν έκανα τις εξετάσεις σε ιδιώτη και 0% αν επέλεγα να τις κάνω σε δημόσια δομή. Για κάποιο δικό μου λόγο προτίμησα να τις κάνω σε ιδιωτικό κέντρο πληρώνοντας την συμμετοχή μου 15%. Έτσι λοιπόν πλήρωσα 22€ αντί για 145€ που ήταν το κόστος. Η ερώτηση είναι... Θα είχα πιο γρήγορο ραντεβού και πιο μικρή συμμετοχή αν είχα επιλέξει να έχω οικογενειακό γιατρό; Ρωτάω να δω αν τελικά είναι πρόβλημα αυτό ή όχι.
Basilhs23___ Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 16 λεπτά πριν, thant είπε Καλησπέρα. Πρόσφατα έγραψα κάποιες προληπτικές εξετάσεις αίματος σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο. Έκλεισα ραντεβού online και βρήκα μετά απο 15 μέρες σε παθολόγο ο οποίος και μου τις εγραψε. Είδα στο παραπεμπτικό οτι η συμμέτοχη μου ήταν 15% αν έκανα τις εξετάσεις σε ιδιώτη και 0% αν επέλεγα να τις κάνω σε δημόσια δομή. Για κάποιο δικό μου λόγο προτίμησα να τις κάνω σε ιδιωτικό κέντρο πληρώνοντας την συμμετοχή μου 15%. Έτσι λοιπόν πλήρωσα 22€ αντί για 145€ που ήταν το κόστος. Η ερώτηση είναι... Θα είχα πιο γρήγορο ραντεβού και πιο μικρή συμμετοχή αν είχα επιλέξει να έχω οικογενειακό γιατρό; Ρωτάω να δω αν τελικά είναι πρόβλημα αυτό ή όχι. Οχι καμία σχέση. Ο οικογενειακός γιατρός μπήκε πρακτικά για να μη μπορείς να πας μόνος σου σε άλλες ειδικότητες γιατρών χωρίς το δικό του παραπεμπτικο. Τελικά ούτε τώρα δούλεψε αυτό το μέτρο καθώς δεν ήταν πολλοί οι γιατροί και κλαταραν τα ραντεβού. Το ποσοστο συμμετοχής είναι ίδιο. 1
SabotazNic Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 18 λεπτά πριν, thant είπε Καλησπέρα. Πρόσφατα έγραψα κάποιες προληπτικές εξετάσεις αίματος σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο. Έκλεισα ραντεβού online και βρήκα μετά απο 15 μέρες σε παθολόγο ο οποίος και μου τις εγραψε. Είδα στο παραπεμπτικό οτι η συμμέτοχη μου ήταν 15% αν έκανα τις εξετάσεις σε ιδιώτη και 0% αν επέλεγα να τις κάνω σε δημόσια δομή. Για κάποιο δικό μου λόγο προτίμησα να τις κάνω σε ιδιωτικό κέντρο πληρώνοντας την συμμετοχή μου 15%. Έτσι λοιπόν πλήρωσα 22€ αντί για 145€ που ήταν το κόστος. Η ερώτηση είναι... Θα είχα πιο γρήγορο ραντεβού και πιο μικρή συμμετοχή αν είχα επιλέξει να έχω οικογενειακό γιατρό; Ρωτάω να δω αν τελικά είναι πρόβλημα αυτό ή όχι. Οχι, η συμμετοχη δεν αλλαζει μεταξυ ιδιωτων ή δημοσιων γιατρων (οσον αφορα το γραψιμο των εξετασεων/φαρμακων) 1
thant Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Άρα δεν έχασα και κανένα προνόμιο φοβερό που δεν έκανα εγγραφή; Μόνο να φοβερίζουν ξέρουν..
Basilhs23___ Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 5 λεπτά πριν, thant είπε Άρα δεν έχασα και κανένα προνόμιο φοβερό που δεν έκανα εγγραφή; Μόνο να φοβερίζουν ξέρουν.. Δεν έχασες κάτι. Το μετρο με τον προσωπικό γιατρό δεν είναι κακό, έχει νόημα και εφαρμόζεται σε άλλες χώρες. Στην Ελλάδα δεν μπόρεσε να λειτουργήσει ποτέ, νομίζω ήταν η δεύτερη η τρίτη φορά που το επιχείρησαν.
rodosf1 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Η συμμετοχή στις εξετάσεις είναι μηδενική αν πας σε δημόσια δομή, να κάνεις τις εξετάσεις στο νοσοκομείο δλδ ή σε κέντρο υγείας. Αν πήγαινες σε οικογενειακό γιατρό ή σε νοσοκομείο για να τις γράψεις δεν πληρώνεις τίποτα, αν πας σε ιδιώτη για να γράψεις εξετάσεις /φάρμακα πληρώνεις επίσκεψη. Αν πας μόνος σου σε ιατρό ειδικότητας πχ ΩΡΛ πληρώνεις επίσκεψη, αν πας με παραπομπή από οικογενειακό τίποτα. Μην γράφετε αν δεν γνωρίζετε πλήρως τι κ πως. Ειδικά για χρόνια νόσο που πρέπει να πηγαίνει κάνεις συνέχεια σε γιατρό και για να γράφει φάρμακα βολεύει πολύ ότι γλιτώνεις την επίσκεψη στον ιδιώτη με πληρωμή ή την αναμονή σε νοσοκομείο. Μακάρι να γενικευτει το μέτρο και να υπάρχει εφαρμογή του.
spectaculator Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 7 hours ago, thant said: Καλησπέρα. Πρόσφατα έγραψα κάποιες προληπτικές εξετάσεις αίματος σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο. Έκλεισα ραντεβού online και βρήκα μετά απο 15 μέρες σε παθολόγο ο οποίος και μου τις εγραψε. Είδα στο παραπεμπτικό οτι η συμμέτοχη μου ήταν 15% αν έκανα τις εξετάσεις σε ιδιώτη και 0% αν επέλεγα να τις κάνω σε δημόσια δομή. Για κάποιο δικό μου λόγο προτίμησα να τις κάνω σε ιδιωτικό κέντρο πληρώνοντας την συμμετοχή μου 15%. Έτσι λοιπόν πλήρωσα 22€ αντί για 145€ που ήταν το κόστος. Η ερώτηση είναι... Θα είχα πιο γρήγορο ραντεβού και πιο μικρή συμμετοχή αν είχα επιλέξει να έχω οικογενειακό γιατρό; Ρωτάω να δω αν τελικά είναι πρόβλημα αυτό ή όχι. Ναι, θα ήταν γρηγορότερα! Δικό μου πρόσφατο παράδειγμα. Πήγα σε παθολόγο και μου έγραψε αιματολογικές. Πήγα την επόμενη χωρίς ραντεβού στο Τζάνειο, πήρα αριθμό και παπαλα. Αποτελέσματα την Παρασκευή 11 πμ - 1 μμ. Φυσικά κόστος μηδέν. 2 hours ago, rodosf1 said: Η συμμετοχή στις εξετάσεις είναι μηδενική αν πας σε δημόσια δομή, να κάνεις τις εξετάσεις στο νοσοκομείο δλδ ή σε κέντρο υγείας. Αν πήγαινες σε οικογενειακό γιατρό ή σε νοσοκομείο για να τις γράψεις δεν πληρώνεις τίποτα, αν πας σε ιδιώτη για να γράψεις εξετάσεις /φάρμακα πληρώνεις επίσκεψη. Αν πας μόνος σου σε ιατρό ειδικότητας πχ ΩΡΛ πληρώνεις επίσκεψη, αν πας με παραπομπή από οικογενειακό τίποτα. Μην γράφετε αν δεν γνωρίζετε πλήρως τι κ πως. Ειδικά για χρόνια νόσο που πρέπει να πηγαίνει κάνεις συνέχεια σε γιατρό και για να γράφει φάρμακα βολεύει πολύ ότι γλιτώνεις την επίσκεψη στον ιδιώτη με πληρωμή ή την αναμονή σε νοσοκομείο. Μακάρι να γενικευτει το μέτρο και να υπάρχει εφαρμογή του. Η επίσκεψη σε οποιοδήποτε συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ ιατρό ειδικότητας: 1. Αν είναι εντος των 200 ραντεβού ΕΟΠΥΥ, τότε κόστος επίσκεψης μηδέν. Σ' ενημερώνει όταν κανονίζεις το ραντεβού. 2. Αν γίνει κάποια ιατρική πράξη τότε πληρώνεις το 15% του κόστους της. 3. Όταν ο ασφαλισμένος επιθυμεί την παροχή υπηρεσιών που δεν έχουν κοστολογηθεί από τον ΕΟΠΥΥ πληρώνει το 100%. 4. Όταν ο ασφαλισμένος επιλέξει με δική του πρωτοβουλία να επισκεφθεί το γιατρό εκτός των ωρών λειτουργίας του ιατρείου και έχει συμφωνήσει για ιδιωτική επίσκεψη πληρώνει το 100% του κόστους της επίσκεψης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα