LazarosKarageorg Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 Γειά σας, καινούργιος στην παρέα, θέλω να ρωτήσω το εξής: Σε μερικά σχόλια ή αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η σε φόρουμ βλέπουμε ότι κάποιοι χρήστες στην προσπάθεια τους να εξοικονόμησουν χρόνο, γράφουν κάπως κουρεμένες τις ελληνικές λέξεις, τι εννοώ, ότι: Το Γιατί το γράφουν ως Γτ Το Δηλαδή ως δλδ Το μήνυμα ως μνμ Το δεν σαν δν Το πολύ ως πλ Το λίγο ως λγ Το καλά ως κλ Το Σημερα ως σμρ Το Τίποτα ως τπτ Το κάτι σαν κτ Το τελικά ως τλκ Το τον/την ως τν Το στον/στην ως στν Το περίπου ως πρπ Γίνεται σαν γντ Λοιπόν ως λπν Το επειδή σαν επδ Το νομίζω σαν νμζ Το παρακαλώ ως πρκλ Το τώρα σαν τρ Το τι κάνεις σαν τ κνς Το τέλος πάντων σαν τεσπα Το κανένα ως κνν Το κινητό σαν κντ Γιατί οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου γράφουν έτσι τις λέξεις; επειδή κάποτε το sms είχε όριο χαρακτήρων τουλάχιστον 60 χαρακτήρων; μήπως από τεμπελιά; Από τους λατινικούς χαρακτήρες που γράφαμε τα ελληνικά φτάσαμε στο πετσόκομμα ελληνικών λέξεων από τεμπελιά; Βλέπω ότι σε λίγο θα ξεχάσουμε να τις γράφουμε ολόκληρες, για παράδειγμα πως γράφει κάποιος το και ως κ; αυτοι ίσως εξοικονομούν περισσότερο χρόνο, σ αυτό το θέμα σχολιάζουμε γιατί όλοι οι χρήστες του διαδικτύου γράφουν κουτσουρεμενες λεξεις σε αναρτήσεις και σχόλια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φόρουμ, εγώ προσωπικά, είμαι κατά αυτού του τρόπου γραφής στο διαδίκτυο
kormos Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 54 λεπτά πριν, LazarosKarageorg είπε Γειά σας, καινούργιος στην παρέα, θέλω να ρωτήσω το εξής: Σε μερικά σχόλια ή αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η σε φόρουμ βλέπουμε ότι κάποιοι χρήστες στην προσπάθεια τους να εξοικονόμησουν χρόνο, γράφουν κάπως κουρεμένες τις ελληνικές λέξεις, τι εννοώ, ότι: Το Γιατί το γράφουν ως Γτ Το Δηλαδή ως δλδ Το μήνυμα ως μνμ Το δεν σαν δν Το πολύ ως πλ Το λίγο ως λγ Το καλά ως κλ Το Σημερα ως σμρ Το Τίποτα ως τπτ Το κάτι σαν κτ Το τελικά ως τλκ Το τον/την ως τν Το στον/στην ως στν Το περίπου ως πρπ Γίνεται σαν γντ Λοιπόν ως λπν Το επειδή σαν επδ Το νομίζω σαν νμζ Το παρακαλώ ως πρκλ Το τώρα σαν τρ Το τι κάνεις σαν τ κνς Το τέλος πάντων σαν τεσπα Το κανένα ως κνν Το κινητό σαν κντ Γιατί οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου γράφουν έτσι τις λέξεις; επειδή κάποτε το sms είχε όριο χαρακτήρων τουλάχιστον 60 χαρακτήρων; μήπως από τεμπελιά; Από τους λατινικούς χαρακτήρες που γράφαμε τα ελληνικά φτάσαμε στο πετσόκομμα ελληνικών λέξεων από τεμπελιά; Βλέπω ότι σε λίγο θα ξεχάσουμε να τις γράφουμε ολόκληρες, για παράδειγμα πως γράφει κάποιος το και ως κ; αυτοι ίσως εξοικονομούν περισσότερο χρόνο, σ αυτό το θέμα σχολιάζουμε γιατί όλοι οι χρήστες του διαδικτύου γράφουν κουτσουρεμενες λεξεις σε αναρτήσεις και σχόλια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φόρουμ, εγώ προσωπικά, είμαι κατά αυτού του τρόπου γραφής στο διαδίκτυο Είναι της μόδας... 1
maqqis Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 Όταν ξεκινούσα πριν πολλά χρόνια το wow, στην ομάδα δεν συνομιλούσαμε με φωνητική κλήση αλλά με το chat του παιχνιδιού. Δεν προλάβαινες να γράψεις και να παίξεις ταυτόχρονα οπότε και οι λέξεις είχαν αρχικά η συντομεύσεις. Το βρίσκω λογικό αυτό ακόμα και τώρα, είναι ένας γρήγορος τρόπος συνεννόησης στο παιχνίδι, Όμως ένα κείμενο που είναι όμορφα γραμμένο, δίνει κύρος στον δημιουργό του. Το να γράφεις όμως κείμενο με συντομεύσεις , εμένα μου δείχνει αυτά που είπες, ότι βαριέσαι να γράφεις ή ότι δεν δίνεις και πολύ σημασία σε αυτόν που σε διαβάζει. 1
gorge18 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 2 ώρες πριν, LazarosKarageorg είπε Το τον/την ως τν Ανοίγεις το κουτι της Πανδώρας τωρα με αυτο που γραφεις. Το ξερεις πιστευω. 2
Nabuko Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 2 ώρες πριν, LazarosKarageorg είπε Το τι κάνεις σαν τ κνς Και στο χωριό μου το κόβανε. Τι καν'ς? 1
LazarosKarageorg Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, Nabuko είπε Και στο χωριό μου το κόβανε. Τι καν'ς? Καλό αυτό Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2023 από LazarosKarageorg
micos000 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) "Τι δουλειά κάνς; Σκάβς;" Πρωτοπόρος ο Χάρυ Κλυν. Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2023 από micos000 1 2
sdikr Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Αυτα είναι απο αρκετά παλιά με τα sms (Πριν το τ9) οι ίδιοι που γράφανε εκείνα τα sms είναι και αυτοί που σήμερα γράφουν στα social Δεν είναι πάντως όλοι, ευτυχώς Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2023 από sdikr typo 1 1
filip123go Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 hours ago, LazarosKarageorg said: Γειά σας, καινούργιος στην παρέα, θέλω να ρωτήσω το εξής: Σε μερικά σχόλια ή αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η σε φόρουμ βλέπουμε ότι κάποιοι χρήστες στην προσπάθεια τους να εξοικονόμησουν χρόνο, γράφουν κάπως κουρεμένες τις ελληνικές λέξεις, τι εννοώ, ότι: Το Γιατί το γράφουν ως Γτ Το Δηλαδή ως δλδ Το μήνυμα ως μνμ Το δεν σαν δν Το πολύ ως πλ Το λίγο ως λγ Το καλά ως κλ Το Σημερα ως σμρ Το Τίποτα ως τπτ Το κάτι σαν κτ Το τελικά ως τλκ Το τον/την ως τν Το στον/στην ως στν Το περίπου ως πρπ Γίνεται σαν γντ Λοιπόν ως λπν Το επειδή σαν επδ Το νομίζω σαν νμζ Το παρακαλώ ως πρκλ Το τώρα σαν τρ Το τι κάνεις σαν τ κνς Το τέλος πάντων σαν τεσπα Το κανένα ως κνν Το κινητό σαν κντ Γιατί οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου γράφουν έτσι τις λέξεις; επειδή κάποτε το sms είχε όριο χαρακτήρων τουλάχιστον 60 χαρακτήρων; μήπως από τεμπελιά; Από τους λατινικούς χαρακτήρες που γράφαμε τα ελληνικά φτάσαμε στο πετσόκομμα ελληνικών λέξεων από τεμπελιά; Βλέπω ότι σε λίγο θα ξεχάσουμε να τις γράφουμε ολόκληρες, για παράδειγμα πως γράφει κάποιος το και ως κ; αυτοι ίσως εξοικονομούν περισσότερο χρόνο, σ αυτό το θέμα σχολιάζουμε γιατί όλοι οι χρήστες του διαδικτύου γράφουν κουτσουρεμενες λεξεις σε αναρτήσεις και σχόλια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φόρουμ, εγώ προσωπικά, είμαι κατά αυτού του τρόπου γραφής στο διαδίκτυο Η γλώσσα πρέπει να υπηρετεί τον άνθρωπο, και όχι ο άνθρωπος τη γλώσσα. Η γλώσσα είναι κάτι "ζωντανό" , το οποίο εξελίσσεται και αλλάζει συνέχεια. Το ότι εσύ και εγώ γράφουμε "Γιατί" αντί για "γτ" , δεν το κάνει λιγότερο (η περισσότερο) λάθος. Είναι απλά μια συμφωνία που έχουμε κάνει μεταξύ μας. Και από τη στιγμή που καταλαμβάνει κάποιος είτε γράψω "Γιατί" είτε γράψω "γτ" (δεν αλλάζει δηλαδή το νόημα της πρότασης), πρακτικά, είναι το ίδιο πράγμα. Η γλώσσα είναι για να συνεννοούμαστε μεταξύ μας. Όλα τα υπόλοιπα είναι για ρομαντικούς και φιλολόγους. Επίσης, όπως αναφέρθηκε, πολύ άνθρωποι μιλάνε καθημερινά έτσι. Κατακρίνεις και τον προφορικό λόγο, η σε ενοχλεί μόνο στον γραπτό; Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2023 από filip123go 1
Titos301 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Γιατι ακριβως ειμαστε στο διαδικτυο, ο μεσος χρηστης θελει να γινει κατανοητος σε γρηγορο χρονο 3
Arkin Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Δεν ισχυει παντως για ολους. Ναι τοτε γυμνασιο γραφαμε χωρις Τ9 με το 3310 κατω απο το θρανειο χωρις να βλεπουμε και επειδη και τα sms ειχαν περιορισμο χαρακτηρων γραφαμε συντομα καποιες λεξεις. Εχει χρονια που γραφουμε κανονικα με viber κτλ. 2
JakeKaufman Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 17 hours ago, LazarosKarageorg said: Γειά σας, καινούργιος στην παρέα, θέλω να ρωτήσω το εξής: Σε μερικά σχόλια ή αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η σε φόρουμ βλέπουμε ότι κάποιοι χρήστες στην προσπάθεια τους να εξοικονόμησουν χρόνο, γράφουν κάπως κουρεμένες τις ελληνικές λέξεις, τι εννοώ, ότι: Το Γιατί το γράφουν ως Γτ Το Δηλαδή ως δλδ Το μήνυμα ως μνμ Το δεν σαν δν Το πολύ ως πλ Το λίγο ως λγ Το καλά ως κλ Το Σημερα ως σμρ Το Τίποτα ως τπτ Το κάτι σαν κτ Το τελικά ως τλκ Το τον/την ως τν Το στον/στην ως στν Το περίπου ως πρπ Γίνεται σαν γντ Λοιπόν ως λπν Το επειδή σαν επδ Το νομίζω σαν νμζ Το παρακαλώ ως πρκλ Το τώρα σαν τρ Το τι κάνεις σαν τ κνς Το τέλος πάντων σαν τεσπα Το κανένα ως κνν Το κινητό σαν κντ Γιατί οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου γράφουν έτσι τις λέξεις; επειδή κάποτε το sms είχε όριο χαρακτήρων τουλάχιστον 60 χαρακτήρων; μήπως από τεμπελιά; Από τους λατινικούς χαρακτήρες που γράφαμε τα ελληνικά φτάσαμε στο πετσόκομμα ελληνικών λέξεων από τεμπελιά; Βλέπω ότι σε λίγο θα ξεχάσουμε να τις γράφουμε ολόκληρες, για παράδειγμα πως γράφει κάποιος το και ως κ; αυτοι ίσως εξοικονομούν περισσότερο χρόνο, σ αυτό το θέμα σχολιάζουμε γιατί όλοι οι χρήστες του διαδικτύου γράφουν κουτσουρεμενες λεξεις σε αναρτήσεις και σχόλια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φόρουμ, εγώ προσωπικά, είμαι κατά αυτού του τρόπου γραφής στο διαδίκτυο επειδή δεν είναι πολύ σαφές, μπορείς να μας δώσεις μερικά ακόμα παραδείγματα;
tasanton Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Ίσως είναι κι ένας τρόπος να κρύψουν κάποιοι το γεγονός ότι είναι απαράδεκτα ανορθόγραφοι (άλλο μεγάλο ζήτημα στο internet, πονάνε τα μάτια μας με αυτά που διαβάζουμε). Άντε να κάνω το επόμενο βήμα στο (σύντομο) κύκλο ζωής αυτού του thread: Αυτά τα περί "ζωντανής γλώσσας" και "να υπηρετεί τον άνθρωπο" είναι αδιανόητα. Όταν φτωχαίνει ο λόγος και το λεξιλόγιο και όταν κανιβαλίζουμε τις λέξεις, δεν προσφέρουμε καμία υπηρεσία σε κανέναν. Το αντίθετο, αφαιρούμε σταδιακά τη δυνατότητα σωστής και πλήρους έκφρασης αυτού νοιώθουμε και σκεφτόμαστε. Αλλιώς ο άνθρωπος ακόμα θα επικοινωνούσε με "ουγκ", "μπλιαχ", "οϊ οϊ" και τα συναφή. 1
kostasbm Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 53 minutes ago, tasanton said: Ίσως είναι κι ένας τρόπος να κρύψουν κάποιοι το γεγονός ότι είναι απαράδεκτα ανορθόγραφοι (άλλο μεγάλο ζήτημα στο internet, πονάνε τα μάτια μας με αυτά που διαβάζουμε). αρκετα μεγαλο ποσοστο 18 hours ago, kormos said: Είναι της μόδας... μοδα ειναι θα περασει....οταν καποια στιγμη δεν θα μπορουμε να συνεννοηθουμε 1
kormos Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 35 λεπτά πριν, kostasbm είπε αρκετα μεγαλο ποσοστο μοδα ειναι θα περασει....οταν καποια στιγμη δεν θα μπορουμε να συνεννοηθουμε Πάντα υπήρχε και θα υπάρχει αυτό το ποσοστό. Προσωπικά εδώ και χρόνια δεν απαντάω σε κανέναν που γράφει Greeklish. Και του το επισημαίνω κιόλας, να γράψει Ελληνικά αν θέλει να απαντήσω σε κάτι. Ομοίως και σε όσους γράφουν μόνο με συντομογραφίες που δεν βγαίνει και εύκολα νόημα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα