Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σήμερα γυρνώντας από τη δουλειά μου ειδα στον εξωτερικό τοίχο του σπιτιού μου στον 1ο όροφο της πολυκατοικίας το κουτί αναμονής οπτικών ινών για όλη την πολυκατοικία. Γνωρίζω ότι η απλή ίνα δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο ηλεκτρομαγνητικο πεδίο αλλά τι συμβαίνει όταν περάσουν 20 ίνες από εκεί. Έχω και μωρό στο σπίτι και κάπως ανησυχώ. Γνωρίζει κανείς κάτι επί του θέματος;

Ευχαριστώ  20230718_151014.jpg.f30afc8331b70d609f328a2258d76ed8.jpg

• Haha 1
Δημοσ.

Δεν γνωρίζω ρωτάω γιατί κάποτε έλεγαν  για παράδειγμα ότι οι κεραίες κινητής δεν δημιουργούν προβλήματα και αργότερα μπήκαν περιορισμοί. Δεν είμαι κανένας ψεκας αλλά έχω άγνοια κι επειδή έχω μωρό στο σπίτι έχω μια ανησυχία παραπάνω.

Δημοσ.

οπτική = φως

να ανησυχείς περισσότερο για την απόσταση του κινητού τηλεφώνου όταν είναι το μωρό στα χέρια σας

• Like 4
  • Super Moderators
Δημοσ.
30 minutes ago, pngts08 said:

αλλά τι συμβαίνει όταν περάσουν 20 ίνες από εκεί.

Ανάλογα την ταχύτητα των πακέτων που θα επιλέξει ο κάθε ένοικος, ενδέχεται στις ώρες αιχμής να μπουκώνουν κάπως οι συνδέσεις μιας η "αρχική" οπτική που έρχεται υπογείως προς το κτίριο είναι 2.5Gbps down/1.25Gbps up και γίνεται split σε 32 σπίτια/διαμερίσματα.

Από εκεί και πέρα με κάλυψαν οι προλαλλήσαντες.

• Like 3
Δημοσ.

Για την ασφάλεια με ενδιαφέρει κυρίως όχι για την απόδοση της ταχύτητας του δικτύου. Ο διαχωρισμός δλδ που γίνεται έξω από το σπίτι μου και η αρχική οπτική που έρχεται μέχρι εκεί αν ελλοχεύει κινδύνους υγείας από μια τεχνολογία που δεν γνωρίζω πως λειτουργεί. 

Δημοσ.

Αν φοβάσαι την οπτική ινα το πρωτο και κύριο που πρεπει να κάνεις ειναι να κλείσεις κινητά και wifi στον ρουτερ σου, απο εκει κινδυνεύεις περισσότερο, η ινα δεν σε ενοχλεί καθόλου

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ο μονος κινδυνος που υπαρχει, ετσι οπως τις εγκαθιστουν, ειναι καποιος να στην κοψει και να μην εχεις ιντερνετ, τηλεφωνο και συναγερμο

Δημοσ.

Ειπα και εγω. Οπως διάβασα τον τίτλο του θέματος, νόμιζα ότι θα δω κάτι σχετικό όντως με την ασφάλεια του κουτιού οπτικών ινών (πχ αν σπάει ή αν ξεκλειδώνει εύκολα).

• Like 4
  • Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, pngts08 said:

Για την ασφάλεια με ενδιαφέρει κυρίως όχι για την απόδοση της ταχύτητας του δικτύου.

Μόνο ο κίνδυνος της απόδοσης της ταχύτητας υπάρχει, αλλιώς θα γράφαμε κάτι παραπάνω.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, pngts08 είπε

Δεν γνωρίζω ρωτάω γιατί κάποτε έλεγαν  για παράδειγμα ότι οι κεραίες κινητής δεν δημιουργούν προβλήματα και αργότερα μπήκαν περιορισμοί. Δεν είμαι κανένας ψεκας αλλά έχω άγνοια κι επειδή έχω μωρό στο σπίτι έχω μια ανησυχία παραπάνω.

Αφού έχεις άγνοια θα μπορούσες να το ψάξεις λίγο .Και εγώ έχω άγνοια και το έψαξα γιατί φως και ηλεκτρομαγνητικό πεδίο δεν μου κόλλαγε.

Να σας ζήσει το μωράκι.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις ευχές. Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες στο διαδίκτυο, τουλάχιστον στα ελληνικά, παρά μόνο το τετριμμένο "είναι ασφαλες".  Κάτι που βρήκα στα αγγλικά με μπέρδεψε περισσότερο η αλήθεια είναι αλλά πιθανότατα μιας και το λέτε τόσοι θα είναι safe.

• Like 1
Δημοσ.

Μιας και ανησυχεις και καλα κανεις,φανταζομαι οτι κινητα, ασυρματα,tablet,router,φουρνοι μικροκυματων δεν ειναι κοντα στο παιδι.Επισης φανταζομαι οτι μεχρι να μεγαλωσει δεν θα εχει το tablet αγκαλια και το κινητο?

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι αν οντως μας νοιαζει η υγεια ενος νεογνου ,δεν ασχολουμαστε μονο με το νεο κουτι στη πολυκατοικια αλλα κυριως με τις συσκευες που χρησιμοποιουμε εμεις η που αργοτερα πασαρουμε στα παιδια για να μας αφηνουν ησυχους...

Οπως ειπαν και οι προηγουμενοι δεν εχεις κανενα θεμα με την οπτικη ινα,πιθανα με τα υπολοιπα που εχεις σπιτι σου κατι να εχεις...

• Thanks 1
Δημοσ.

Οσο μπορώ τα αποφεύγω φίλε μου. Το κουτί δεν είναι στην πολυκατοικία γενικά είναι στον εξωτερικό τοίχο του σαλονιου. Αν ήταν στο ισόγειο ας πούμε στην είσοδο δεν θα ρωτούσα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...