dkomna Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 Εντάξει, δεν είναι μόνο τι θα γίνει τη νύχτα, αυτό πες το προσέχεις, περιμένεις να σβήσει σχεδόν πριν φύγεις. Αν είναι αναμμένο φουλ όμως και πέσει το ρεύμα και χωρίς ρεύμα δεν τραβάει, τι θα κάνεις; Θα τρέχεις να βγάλεις αναμμένα ξύλα για να μη μαυρίσει όλο το σπίτι; Σίγουρα θα υπάρχουν και λύσεις για διακοπή, αλλά υπάρχει και ένα όριο στο τι είμαι διατεθειμένος να κάνω/δώσω για ένα τζάκι, συν την όποια παραπάνω συντήρηση θα θέλει όσο πιο περίπλοκο γίνεται.
korakios Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 7 λεπτά πριν, dkomna είπε Εντάξει, δεν είναι μόνο τι θα γίνει τη νύχτα, αυτό πες το προσέχεις, περιμένεις να σβήσει σχεδόν πριν φύγεις. Αν είναι αναμμένο φουλ όμως και πέσει το ρεύμα και χωρίς ρεύμα δεν τραβάει, τι θα κάνεις; Θα τρέχεις να βγάλεις αναμμένα ξύλα για να μη μαυρίσει όλο το σπίτι; Σίγουρα θα υπάρχουν και λύσεις για διακοπή, αλλά υπάρχει και ένα όριο στο τι είμαι διατεθειμένος να κάνω/δώσω για ένα τζάκι, συν την όποια παραπάνω συντήρηση θα θέλει όσο πιο περίπλοκο γίνεται. 16 ώρες πριν, korakios είπε έχεις αεραγωγούς να τραβάνε απο έξω ?
dkomna Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 Αεραγωγούς από έξω θα αποκτήσω, πες ότι υπάρχουν.
korakios Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, dkomna είπε Αεραγωγούς από έξω θα αποκτήσω, πες ότι υπάρχουν. τότε χλωμό να καπνίζει αν ζεσταθεί , στο άναμμα μάλλον θα έχεις θέμα στη θέση σου θα έβαζα ηλεκτρικό καπέλο να ξεμπέρδευα ,αρκεί να μην εμποδίζει τη ροή όταν δε λειτουργεί δυστυχώς δεν έχω καθόλου εμπειρία με αυτά και δεν ξέρω αν θα μπουκώνει απο ψησίματα Ο τζακάς πρέπει να είναι καλός τεχνίτης ειδικά για ανοιχτού τύπου , βέβαια παίζει ένας στο Βόλο που βάζει μαντεμένια (υποτίθεται ενεργειακά) και τα ξύλα καίγονται πιο γρήγορα και απο ανοιχτού , έχει κάψει πολύ κόσμο .... Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2023 από korakios
Amaretos Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, catmaster είπε Αφού γράφει ο άνθρωπος πως δεν θα το δουλεύει για αποκλειστική θέρμανση παρά μόνο για χαβαλέ, θα άφηνες ποτέ ανοιχτού τύπου τζάκι να καίει νύχτα ; Πρώτα το σβήνεις και μετά πας να ξαπλώσεις μη λέμε τα αυτονόητα Εν πάση περιπτώσει , υπάρχει λύση και για διακοπή ρεύματος , αλλά σίγουρα με επιπλέον επιβάρυνση. Οπότε κατεβαινω για σκ στο χωριό αυτό κάνω , απλά αν θες να κοιμηθείς πχ στις 11 βάζεις ξέρω γω το τελευταίο ξύλο στις 10 και όταν πάω να την πέσω απλώνω δεξιά αριστερά την φωτιά αν καιει και ένα μικρό ξυλάκι δεν τρέχει τίποτα βάζεις και το πλέγμα μπροστά και όλα καλά δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα 1
leonkoum Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 Μια βλακεία και μισή είναι τα τζακια ειδικά τα ‘συμβατικα’, μόνο βρομιά, στάχτες. Να φοβάσαι να φύγεις από το σπίτι και ανάπασα στιγμή να κινδυνεύεις να βάλεις καμία φωτιά στο σπιτι είτε από απροσεξία είτε από καμία ατέλεια στη κατασκευή στη σκεπή Όσο είναι καιρός ξήλωσε το, θα το χαρείς το πρώτο -πολύ λίγο- καιρό και θα καταλήξεις απλά να το κοιτάς. Χαμενος χώρος που δεν προσφέρει τπτ. (Αν ντε&καλα θες να βλέπεις ‘φλογα’ στο σπιτι εξέτασε και τη λύση των τζακιών βιοαιθανόλης..)
papoys1 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 2 ώρες πριν, dkomna είπε Το γνωρίζω ότι δεν κάνει το συμβατικό τζάκι για θέρμανση, και ευχαριστώ για τις προτροπές για ενεργειακό, αλλά για να πούμε του στραβού το δίκιο, δεν ρώτησα αυτό ρε παιδιά. Ευχαριστώ @Amaretos, αυτό που λες είναι το νόημα ακριβώς. Τις λύσεις που θέλουν ρεύμα (όπως το ηλεκτρικό καπέλο που πρότεινε ο @catmaster), θα ήθελα να τις αποφύγω. Ανησυχώ και εγώ για αυτό που είπε ο @andreaspA, τι θα γίνει σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, που δεν είναι και τόσο σπάνια δυστυχώς. Με αυτά και αυτά, καταλαβαίνω ότι τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά ίσως υπάρχει ελπίδα αν κρίνω από το παράδειγμα του @andreaspA. Χρειάζομαι βέβαια έναν καλό μάστορα... Συμβατικό το είχα 25 χρόνια. Πέρισυ το κατήργησα τελείως. Για ενεργειακό όχι δεν το σκέφτηκα μεγαλο το κόστος δεν αξίζει τον κόπο. Καλύτερα το καλοριφέρ.Τόννους ξύλα (ευτυχώς δικά μου) ειλικρινά τη ζέστη του μόνο στις παλάμες την καταλάβαινα. Η πλάτη κρύα εκτός και άναβα καλοριφέρ αλλα πάλι χάνεις τη ζέστη από την καμινάδα.Μονο για μπριζολάκια παιδάκια αλλά αυτά μπορούσα να τα κάνω και σε ψησταριά όπως τα κάνω τώρα.Το οριζόντιο αν δε σου εβαλε ταυ που θα πιανει ολη την κάπνα γιατί είναι οριζόντιο πως θα το καθαρίζεις;;;
dkomna Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 Ευχαριστώ πολύ @korakios, και εγώ προς τα εκεί τείνω, ότι πιθανόν να είναι έχω πρόβλημα στο άναμμα μέχρι να ζεσταθεί η καμινάδα. @papoys1 δίκιο έχεις, μάλλον χρειάζεται για να μπορεί να καθαριστεί. Όπως και να έχει, πρέπει να ψάξω περισσότερο για έναν καλό μάστορα, αν και δεν είναι πολύ εύκολο να τον καταλάβεις τον καλό από πριν...
andreaspA Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 6 ώρες πριν, catmaster είπε Αφού γράφει ο άνθρωπος πως δεν θα το δουλεύει για αποκλειστική θέρμανση παρά μόνο για χαβαλέ, θα άφηνες ποτέ ανοιχτού τύπου τζάκι να καίει νύχτα ; Πρώτα το σβήνεις και μετά πας να ξαπλώσεις μη λέμε τα αυτονόητα Εν πάση περιπτώσει , υπάρχει λύση και για διακοπή ρεύματος , αλλά σίγουρα με επιπλέον επιβάρυνση. Πως ακριβως σβηνεις ενα τζακι ? Και φυσικα θα αφηνες. Εχω ριξει απειρους υπνους μπροστα στο τζακι με το τζακι να σιγοκαιει. 1
korakios Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 11 λεπτά πριν, andreaspA είπε Πως ακριβως σβηνεις ενα τζακι ? Spoiler
dkomna Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 Και επειδή με βάλατε σε σκέψεις με το ενεργειακό τζάκι, μήπως αυτή είναι η λύση στο πρόβλημά μου; Εννοώ ότι και στην εκκίνηση θα μπορώ να έχω την πόρτα κλειστή, άρα να μην καπνίζει μέχρι να ζεσταθεί η καμινάδα (που ελπίζω μετά ότι θα τραβάει) και με μια συρόμενη πόρτα να το χρησιμοποιώ σαν συμβατικό; Παίζει αυτό ή λέω βλακείες; Και ναι, καταλαβαίνω ότι θα πέφτει η απόδοση όταν ανοίγω την πόρτα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί έτσι όμως;
korakios Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 6 λεπτά πριν, dkomna είπε Και επειδή με βάλατε σε σκέψεις με το ενεργειακό τζάκι, μήπως αυτή είναι η λύση στο πρόβλημά μου; Εννοώ ότι και στην εκκίνηση θα μπορώ να έχω την πόρτα κλειστή, άρα να μην καπνίζει μέχρι να ζεσταθεί η καμινάδα (που ελπίζω μετά ότι θα τραβάει) και με μια συρόμενη πόρτα να το χρησιμοποιώ σαν συμβατικό; Παίζει αυτό ή λέω βλακείες; Και ναι, καταλαβαίνω ότι θα πέφτει η απόδοση όταν ανοίγω την πόρτα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί έτσι όμως; το μαντέμι δεν είναι για υγρασίες (ψησίματα)
dkomna Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 Υπερβολές του κιτρίνου τύπου, μια χαρά ψήνεις σε μαντεμενιο τζάκι και δεν παθαίνει τίποτα. Το λέω και από πρακτική εμπειρία, αλλά ψάχνοντας στο ίντερνετ είναι και οι κατασκευαστές οκ. Εντάξει, δεν θα βάζω κάθε μέρα αρνιά μέσα. Αν αυτό είναι το μόνο πρόβλημά μου, τέλεια. 1
andreaspA Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 36 λεπτά πριν, dkomna είπε Και επειδή με βάλατε σε σκέψεις με το ενεργειακό τζάκι, μήπως αυτή είναι η λύση στο πρόβλημά μου; Εννοώ ότι και στην εκκίνηση θα μπορώ να έχω την πόρτα κλειστή, άρα να μην καπνίζει μέχρι να ζεσταθεί η καμινάδα (που ελπίζω μετά ότι θα τραβάει) και με μια συρόμενη πόρτα να το χρησιμοποιώ σαν συμβατικό; Παίζει αυτό ή λέω βλακείες; Και ναι, καταλαβαίνω ότι θα πέφτει η απόδοση όταν ανοίγω την πόρτα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί έτσι όμως; 21 λεπτά πριν, dkomna είπε Υπερβολές του κιτρίνου τύπου, μια χαρά ψήνεις σε μαντεμενιο τζάκι και δεν παθαίνει τίποτα. Το λέω και από πρακτική εμπειρία, αλλά ψάχνοντας στο ίντερνετ είναι και οι κατασκευαστές οκ. Εντάξει, δεν θα βάζω κάθε μέρα αρνιά μέσα. Αν αυτό είναι το μόνο πρόβλημά μου, τέλεια. Ενεργειακο να βαλεις. Ειδικα αν εχεις τσαμπα ξυλα οπως διαβασα παραπανω, θα προσφερει και πολλα σε τσαμπα θέρμανση. Το παραδοσιακο δεν κανει τιποτα. Ουτε 20% αποδοση δεν εχει. Εκαψα 5 τρειλερ ξυλα φετος! 1
dkomna Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 Οκ, θα ξαναρχίσω το ψάξιμο με τζακάδες, μέχρι να βρω κάποιον να μου γεμίζει το μάτι, μπας και βγάλω άκρη με τα πολλά. Τώρα θα έχω και το ενεργειακό στο μυαλό μου, με πείσατε 😀
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα