dkomna Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Καλησπέρα σε όλους, Έχω ένα θέμα με την καπνοδόχο του τζακιού για ένα συμβατικό τζάκι που φτιάχνω στο σπίτι. Συγκεκριμένα, ο πρώτος τζακάς (τον οποίο για κάποιους λόγους άλλαξα) έβγαλε την καπνοδόχο κάθετα στον εξωτερικό τοίχο (παράλληλα στην πλάκα/έδαφος δηλαδή), ώστε να συνεχιστεί κατακόρυφα μετά μέχρι την ταράτσα. Ο επόμενος τζακάς που φώναξα για να συνεχίσει τη δουλειά, λέει ότι αυτό είναι απαράδεκτο και η καπνοδόχος θα έπρεπε να περάσει τον τοίχο με 45 μοίρες κλίση για να τραβάει, που ομολογώ ότι ακούγεται λογικό... Το οριζόντιο τμήμα είναι περίπου 1 μέτρο. Η ερώτηση είναι αν ξέρει κάποιος από εμπειρία αν θα έχω όντως θέμα με αυτό το οριζόντιο τμήμα, το οποίο πλέον δεν είναι εύκολο να αλλάξω σε 45 μοίρες, καθώς έχουν γίνει και άλλες εργασίες στον εξωτερικό τοίχο και πιο πολύ ζημιά θα κάνω. Σας ευχαριστώ!
korakios Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 αν είναι ενεργειακό δε θα έχεις σοβαρό θέμα ,σίγουρα είναι λίγο πιο δύσκολο για καθάρισμα (υποθέτω έχει βάλει ´ταφ΄) και θα πρέπει να ανοίγεις παράθυρο αν θες να συμπληρώσεις ξύλα ελπίζω εξωτερικά να έβαλες μπουρί με μόνωση 1
dkomna Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δεν είναι ενεργειακό, συμβατικό παραδοσιακό τζάκι θα είναι. Ταφ δεν έχει βάλει, μόνωση έχει (είναι διπλού τοιχώματος).
korakios Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, dkomna είπε Δεν είναι ενεργειακό, συμβατικό παραδοσιακό τζάκι θα είναι. Ταφ δεν έχει βάλει, μόνωση έχει (είναι διπλού τοιχώματος). τότε ναι , θα έχεις θέμα με κάπνα στην αρχή ειδικά στο άναμμα , μπορεί αν δεν τραβά να χρειάζεται να έχεις συνέχεια τζάμι λίγο ανοιχτό , ειδικά αν δεν έχεις αεραγωγούς να τραβάνε απο έξω άσχετο , κρίμα που έβαλες παραδοσιακό τέτοιες εποχές , μόνο κρύο φέρνει και υγρασία και καις τα 5πλάσια+ ξύλα μόνο για ψήσιμο είναι η χρήση του , ελπίζω όχι κύρια κατοικία , δλδ απλά για γούστα 2
andreaspA Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, dkomna είπε Καλησπέρα σε όλους, Έχω ένα θέμα με την καπνοδόχο του τζακιού για ένα συμβατικό τζάκι που φτιάχνω στο σπίτι. Συγκεκριμένα, ο πρώτος τζακάς (τον οποίο για κάποιους λόγους άλλαξα) έβγαλε την καπνοδόχο κάθετα στον εξωτερικό τοίχο (παράλληλα στην πλάκα/έδαφος δηλαδή), ώστε να συνεχιστεί κατακόρυφα μετά μέχρι την ταράτσα. Ο επόμενος τζακάς που φώναξα για να συνεχίσει τη δουλειά, λέει ότι αυτό είναι απαράδεκτο και η καπνοδόχος θα έπρεπε να περάσει τον τοίχο με 45 μοίρες κλίση για να τραβάει, που ομολογώ ότι ακούγεται λογικό... Το οριζόντιο τμήμα είναι περίπου 1 μέτρο. Η ερώτηση είναι αν ξέρει κάποιος από εμπειρία αν θα έχω όντως θέμα με αυτό το οριζόντιο τμήμα, το οποίο πλέον δεν είναι εύκολο να αλλάξω σε 45 μοίρες, καθώς έχουν γίνει και άλλες εργασίες στον εξωτερικό τοίχο και πιο πολύ ζημιά θα κάνω. Σας ευχαριστώ! Εφτιαξα τζακι σε σπιτι που δεν ειχε. Εφερα 3 "γαμηστερους" τζακαδες, απο αυτους με τις εταιριες, λογοτυπα, brand, χρωματα, website και λοιπες παπαριές, να μου δωσουν προσφορα. Μετα την φουσκα λοιπον, οπως και σε εσενα, επρεπε να παει το σπιραλ κανα μετρο οριζοντια με το εδαφος. Οι δυο μου ειπαν οτι δεν μπορουν να δωσουν προσφορα. Ο τριτος οτι θα μου δωσει προσφορα αλλα το τζακι δεν θα δουλευει. Εφερα τον πατερα φιλου. Τζακας και σκεπάς. Μολις ακουσε τι του ειπα... γελασε. Ειπα να τον εμπιστευτώ, αλλα η αληθεια ηταν οτι με ειχε κοψει κρυος ιδρωτας. Δεν ηθελα να το εχω διακοσμητικο το τζακι και να βαζω κερακια. Αποτελεσμα? Το καλυτερο τζακι που εχω δει. Δεν κάπνισε ουτε μια φορα! Ποτε! Το τζάκι ειναι επιστημη και τέχνη μαζί. Βρες καλλιτεχνη να στο φτιάξει!
dkomna Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Σε κύρια κατοικία είναι, αλλά κατά βάση για γούστα, τα κακά του τα γνωρίζω και τα έχω αποδεχτεί. Το θέμα είναι να μην καταλήξει να είναι για να βάζω κεράκια που λέει και ο από πάνω, κρίμα θα είναι. Για αυτό προσπαθώ να το ψάξω...
hp8 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 11 ώρες πριν, dkomna είπε για ένα συμβατικό τζάκι που φτιάχνω στο σπίτι εν ετει 2023 φτιάχνεις συμβατικό τζάκι Ζεστή μούρη κρύα πλάτη Τουλάχιστον έχεις βάλει κλαπε για να μην τράβα τον αέρα του δωματίου όταν θα ανάβεις κάποιο άλλο μέσον θέρμανσης ? 1
chios Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 Είναι κρίμα σε κύρια κατοικία να μην είναι ενεργειακό, αν το φτιάξεις συμβατικό καλύτερα βάλε του κεράκια και άστο για διακοσμητικό.
Amaretos Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 Ρε παιδιά προφανώς ο άνθρωπος δεν το θέλει για θέρμανση αλλά για χαβαλε, παρέα ψήσιμο κάνα κοψιδι και κρασάκι και καλά κάνει, αν έχεις θέρμανση κανονική καλοριφέρ κλπ γιατί να μην το έχεις εγώ μαζί σου είμαι απλά να μην σου καπνίζει και όλα καλά
catmaster Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 56 λεπτά πριν, Amaretos είπε Ρε παιδιά προφανώς ο άνθρωπος δεν το θέλει για θέρμανση αλλά για χαβαλε, παρέα ψήσιμο κάνα κοψιδι και κρασάκι και καλά κάνει, αν έχεις θέρμανση κανονική καλοριφέρ κλπ γιατί να μην το έχεις εγώ μαζί σου είμαι απλά να μην σου καπνίζει και όλα καλά Αν είναι απλά για χαβαλέ και μια στο τόσο , με ενα ηλεκτρικό καπέλο θα κανει τη δουλειά του ασχέτως της "ματσακονιάς" του μάστορα.
andreaspA Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, catmaster είπε Αν είναι απλά για χαβαλέ και μια στο τόσο , με ενα ηλεκτρικό καπέλο θα κανει τη δουλειά του ασχέτως της "ματσακονιάς" του μάστορα. Και οταν θα εχεις πεσει για υπνο, και θα σιγοκαιει... θα κοπει το ρευμα. Θα τον δουμε σε εκτακτο δελτιο! 2 ώρες πριν, Amaretos είπε Ρε παιδιά προφανώς ο άνθρωπος δεν το θέλει για θέρμανση αλλά για χαβαλε, παρέα ψήσιμο κάνα κοψιδι και κρασάκι και καλά κάνει, αν έχεις θέρμανση κανονική καλοριφέρ κλπ γιατί να μην το έχεις εγώ μαζί σου είμαι απλά να μην σου καπνίζει και όλα καλά Αν ειναι καινουργιο καινουργιο το σπιτι, με ολοκαινουργια κουφωματα, θα εχει σιγουρα καποιο προβλημα. Δεν μπορουν αν δουλεψουν σε υπερσυγχρονα κουφωματα τα συμβατικα τζάκια.
dkomna Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 Το γνωρίζω ότι δεν κάνει το συμβατικό τζάκι για θέρμανση, και ευχαριστώ για τις προτροπές για ενεργειακό, αλλά για να πούμε του στραβού το δίκιο, δεν ρώτησα αυτό ρε παιδιά. Ευχαριστώ @Amaretos, αυτό που λες είναι το νόημα ακριβώς. Τις λύσεις που θέλουν ρεύμα (όπως το ηλεκτρικό καπέλο που πρότεινε ο @catmaster), θα ήθελα να τις αποφύγω. Ανησυχώ και εγώ για αυτό που είπε ο @andreaspA, τι θα γίνει σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, που δεν είναι και τόσο σπάνια δυστυχώς. Με αυτά και αυτά, καταλαβαίνω ότι τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά ίσως υπάρχει ελπίδα αν κρίνω από το παράδειγμα του @andreaspA. Χρειάζομαι βέβαια έναν καλό μάστορα...
andreaspA Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 1 λεπτό πριν, dkomna είπε Το γνωρίζω ότι δεν κάνει το συμβατικό τζάκι για θέρμανση, και ευχαριστώ για τις προτροπές για ενεργειακό, αλλά για να πούμε του στραβού το δίκιο, δεν ρώτησα αυτό ρε παιδιά. Ευχαριστώ @Amaretos, αυτό που λες είναι το νόημα ακριβώς. Τις λύσεις που θέλουν ρεύμα (όπως το ηλεκτρικό καπέλο που πρότεινε ο @catmaster), θα ήθελα να τις αποφύγω. Ανησυχώ και εγώ για αυτό που είπε ο @andreaspA, τι θα γίνει σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, που δεν είναι και τόσο σπάνια δυστυχώς. Με αυτά και αυτά, καταλαβαίνω ότι τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά ίσως υπάρχει ελπίδα αν κρίνω από το παράδειγμα του @andreaspA. Χρειάζομαι βέβαια έναν καλό μάστορα... να θυμασαι οτι ο andreasp το εφτιαξε σε σπιτι του 1995. Διπλα τζαμια, συρωμενα, αλλα 1995. Δεν εχουν σχεση με καινουργια, που κλεινουν αεροστεγως. Γιατι δεν βαζεις ενεργειακο τζακι αληθεια ? Εγω ενεργειακο θα εβαζα σημερα (και θα βαλω σε αλλο σπιτι)
dkomna Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 Και εσύ τέκνο Βρούτε @andreaspA; Δεν βάζω ενεργειακό γιατί δε βλέπω σε τι θα εξυπηρετούσε: έχω αντλία, δεν με καίει δεύτερο μέσο θέρμανσης. Θα είναι για να πετάμε μέσα κανένα ξύλο πού και πού, να βλέπουμε τη φωτιά να καίει, να ψήνουμε τίποτα και γενικά να μαζευόμαστε. Να βάλω ενεργειακό για να έχω την πόρτα ανοιχτή και να το χρησιμοποιώ σαν συμβατικό για τη χρήση που το θέλω, δεν ξέρω τι νόημα θα είχε. Τώρα, αν λέγε-λέγε με πείσετε, τίποτα δεν είναι απίθανο 😄 1
catmaster Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 18 λεπτά πριν, andreaspA είπε Και οταν θα εχεις πεσει για υπνο, και θα σιγοκαιει... θα κοπει το ρευμα. Θα τον δουμε σε εκτακτο δελτιο! Αφού γράφει ο άνθρωπος πως δεν θα το δουλεύει για αποκλειστική θέρμανση παρά μόνο για χαβαλέ, θα άφηνες ποτέ ανοιχτού τύπου τζάκι να καίει νύχτα ; Πρώτα το σβήνεις και μετά πας να ξαπλώσεις μη λέμε τα αυτονόητα Εν πάση περιπτώσει , υπάρχει λύση και για διακοπή ρεύματος , αλλά σίγουρα με επιπλέον επιβάρυνση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα