Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συντρολλοι,

Δεν μπορώ με τιποτε να κανω την διαδιακασία που απαιτείται για Α39. 
Γιατί το κάνουν τόσο ακραία πολύπλοκο; Μήπως για να χρειάζεσαι οπωσδήποτε λογιστή;

Έχω όλα τα απαραίτητα στοιχεία αλλά και πάλι δεν μπορώ. Έχω εγκαταστήσει την εφαρμογή αλλά και πάλι δεν βγαίνει άκρη.
Έχω διαβάσει ολο το FAQ ακατανόητο 100%.

Ενι χελπ;

Δημοσ.

Η εφαρμογή χρειάζεται μόνο αν θες να δηλώσεις άλλο αφμ για να μπορεί να κάνει αγορές με τα δικά σου στοιχεία. Στην πραγματικότητα απλά το έχουν για ταυτοποίηση αν πας να παραλάβεις. 

ΑΝ δικαιούσαι αγορά με το α39, πας σε όποιο e-shop θες (πχ έχει το πλαίσιο, public κτλ) και βάζεις το ΑΦΜ σου. Αν βγει πράσινο, είσαι οκ. Αν όχι, δεν δικαιούσαι. 

• Confused 1
Δημοσ.

Δεν ισχύει αυτό για νομικό πρόσωπο.
Όλα τα eshop ζητάνε τα παρακάτω:

Για έκδοση αποφορολόγησης θα χρειαστούμε:

1) 5 τελευταία ψηφία της ταυτότητας του εκπροσώπου στην υπηρεσία 39α της ΑΑΔΕ
2) Κιν τηλ  του εκπροσώπου στην υπηρεσία 39α της ΑΑΔΕ
3) Κωδικό μίας χρήσης για την επαλήθευση της συναλλαγής (αποτελειται απο 6 νουμερα)

Σας επισυνάπτω ακριβώς την διαδικασία για να τον βγάλετε.

Με εκτίμηση,

Και βγαίνουν μόνιμα τέτοια χαζά:

lef6.JPG

Δημοσ.

Κοιτα καταλαβαίνω πως προσπαθείς να βοηθήσεις κι ευχαριστώ θερμά, όμως ισχύει ότι λεώ. Το λινκ που έστειλες το λέει παρακάτω:

lef7.JPG

Δημοσ.
52 minutes ago, Federacion said:

Όλα τα eshop ζητάνε τα παρακάτω:

Για έκδοση αποφορολόγησης θα χρειαστούμε:

1) 5 τελευταία ψηφία της ταυτότητας του εκπροσώπου στην υπηρεσία 39α της ΑΑΔΕ
2) Κιν τηλ  του εκπροσώπου στην υπηρεσία 39α της ΑΑΔΕ
3) Κωδικό μίας χρήσης για την επαλήθευση της συναλλαγής (αποτελειται απο 6 νουμερα)

Σας επισυνάπτω ακριβώς την διαδικασία για να τον βγάλετε.

Με εκτίμηση,

Και βγαίνουν μόνιμα τέτοια χαζά:

lef6.JPG

Στο λέει όμως  πως κάτι δεν έχεις κάνει σωστά.

Πρέπει να κάνεις εγράφη

Εδώ έχει την διαδικασία

https://www.aade.gr/epiheiriseis/forologikes-ypiresies/fpa/yperesia-arthroy-39a

Δημοσ.

1 hour ago, Federacion said:

Μήπως για να χρειάζεσαι οπωσδήποτε λογιστή;

58 minutes ago, Federacion said:

Κατάλαβα καλά, έχεις νομικό πρόσωπο, χωρίς λογιστή?

(όχι ότι χρειάζεται ή είναι αρμόδιος ο λογιστής για το 39α, αλλά να ξέρουμε ότι παίζεις σε κατηγορία extreme sports)

Τα βήματα τελος πάντως είναι συγκεκριμένα, αν θες βοήθεια πες ακριβώς τι έχεις κάνει μέχρι τώρα, το σφάλμα σκέτο που έβαλες δε λέει τίποτα.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, sdikr είπε

Στο λέει όμως  πως κάτι δεν έχεις κάνει σωστά.

Πρέπει να κάνεις εγράφη

Εδώ έχει την διαδικασία

https://www.aade.gr/epiheiriseis/forologikes-ypiresies/fpa/yperesia-arthroy-39a

Δεν βγάζουν νοημα στα μάτια μου αυτές οι οδηγίες.

14 ώρες πριν, mezger είπε

Κατάλαβα καλά, έχεις νομικό πρόσωπο, χωρίς λογιστή?

(όχι ότι χρειάζεται ή είναι αρμόδιος ο λογιστής για το 39α, αλλά να ξέρουμε ότι παίζεις σε κατηγορία extreme sports)

Τα βήματα τελος πάντως είναι συγκεκριμένα, αν θες βοήθεια πες ακριβώς τι έχεις κάνει μέχρι τώρα, το σφάλμα σκέτο που έβαλες δε λέει τίποτα.

Εχω νομικό πρόσωπο. Εχω ορίσει εμένα ως φυσικό προσωπο, αντιπρόσωπο.

Έχω βγάλει username και κωδικό.

Έχω εγκαταστήσει το πρόγραμμα με αυτό το username και κωδικό.

Έχω μπει ως αντιπρόσωπος.

Δεν μπορώ με τίποτε να βγάλω μοναδικό κωδικό (εξαψήφιο) που χρειάζονται όλα τα καταστήματα για να εκδώσουν

Δημοσ.
48 minutes ago, Federacion said:

Δεν βγάζουν νοημα στα μάτια μου αυτές οι οδηγίες.

Εχω νομικό πρόσωπο. Εχω ορίσει εμένα ως φυσικό προσωπο, αντιπρόσωπο.

Έχω βγάλει username και κωδικό.

Έχω εγκαταστήσει το πρόγραμμα με αυτό το username και κωδικό.

Έχω μπει ως αντιπρόσωπος.

Δεν μπορώ με τίποτε να βγάλω μοναδικό κωδικό (εξαψήφιο) που χρειάζονται όλα τα καταστήματα για να εκδώσουν

ίσως τότε να χρειάζεσαι κάποιον λογιστή να βοηθήσει.

Πάντως αν έχεις βγάλει κωδικούς, έχεις βάλει το πρόγραμμα και μέσα στο πρόγραμμα σε αναφέρει εσένα σαν χρήστη   με δεξί κλικ πάνω στο όνομα  βγαζεις κωδικό χρήσης, 

περισσότερα εδώ https://www.aade.gr/dl_assets/39afpa/user_guide_summary_4_buyers_aade39afpaV1.1.pdf   σελίδα 8

Δημοσ.

Λοιπόν αγαπητοί φίλοι,

Το ζήτημα λύθηκε με 25λεπτο τηλεφώνημα στην ΑΑΔΕ + 15 λεπτά αναμονή για το πολύ ντεμεκ απλό θεματάκι.
Είναι τόσο πολύπλοκο που και η ειδική υπάλληλος που ασχολείται όλη μέρα με αυτά μου ζήτησε να κάνουμε όλη τη διαδικασία από την αρχή.

Τελικά το μόνο που είχα κανει (χαχα) λάθος ήταν οτι δεν αρκούσε να έχω ορίσει τον εαυτό μου ως εκπρόσωπο από το νομικό πρόσωπο, δεν αρκούσε καν να το κάνω αυτό αποδεκτό από το φυσικό πρόσωπο, αλλά έπρεπε να πάω σε μια ειδική ρύθμιση να πατήσω πως όλα τα παραπάνω ισχύουν και ναι θέλω να είμαι εκπρόσωπος. 

Γκντόινγκ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

• Confused 1
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 18/7/2023 στις 11:15 ΠΜ, Federacion είπε

Λοιπόν αγαπητοί φίλοι,

Το ζήτημα λύθηκε με 25λεπτο τηλεφώνημα στην ΑΑΔΕ + 15 λεπτά αναμονή για το πολύ ντεμεκ απλό θεματάκι.
Είναι τόσο πολύπλοκο που και η ειδική υπάλληλος που ασχολείται όλη μέρα με αυτά μου ζήτησε να κάνουμε όλη τη διαδικασία από την αρχή.

Τελικά το μόνο που είχα κανει (χαχα) λάθος ήταν οτι δεν αρκούσε να έχω ορίσει τον εαυτό μου ως εκπρόσωπο από το νομικό πρόσωπο, δεν αρκούσε καν να το κάνω αυτό αποδεκτό από το φυσικό πρόσωπο, αλλά έπρεπε να πάω σε μια ειδική ρύθμιση να πατήσω πως όλα τα παραπάνω ισχύουν και ναι θέλω να είμαι εκπρόσωπος. 

Γκντόινγκ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Καλημέρα φίλε,

Μπορείς να μου δώσεις λίγες περισσότερες πληροφορίες πως θα το κάνω ;

Εϊμαι ο εκπρόσωπος της εταιρίας μου. Έχω λάβει την εξουσιοδότηση. Το λέει ότι έχω εξουσιοδότηση τόσο στο taxisnet της εταιρίας όσο και στο δικύ μου(φυσικό πρόσωπο) taxisnet ; Που είναι η ειδική ρύθμιση που λές ;

Και επίσης στο πρόγραμμα 39α (αίσχος) θα επιλέξω εκπρόσωπος και ποιανού τα στοιχεία θα περάσω ;

Δημοσ.

Καλημέρα,

Επειδή έχουν περάσει 4 μήνες δεν το έχω φρέσκο στο μυαλό μου, δυστυχώς.
Θυμάμαι πως με καθοδήγησαν απ' το τηλέφωνο βήμα-βήμα καθώς μόνος μου αποκλείεται να το έβρισκά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...