Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να ρωτήσω κάτι...ποια είναι τα συμπτώματα που σου δίνει ένα ups πως πρέπει ν' αλλάξεις τις μπαταρίες ή δε σε καλύπτει ενεργειακά? Ορισμένες φορές ακόμα και με κλειστό υπολογιστή και οθόνη κάνει έναν ήχο, τον κλασσικο κι αν ανοίξεις τότε το σύστημα, σβήνει η οθόνη όταν μπαίνεις στα windows για κάποια δευτερόλεπτα. Εάν όμως παίξεις κάτι βαρύ ένα cyberpunk 2077 π.χ. όλα maxed out και 100 fps μια χαρά το διαχειρίζεται...τι μπορεί να συμβαίνει? Μήπως δεν έρχεται σωστά ρεύμα στην πριζα; αν κάποιος γνωρίζει ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.

Δεν νομίζω το πρόβλημα αυτό να είναι απο τις μπαταρίες. Θα είχε λογική εάν έσβηναν όλες οι έξοδοι του UPS οταν πας να τραβήξεις ρέυμα, ειδικά όταν λές οτι με cyberpunk δουλέυει κανονικα, οπου σε αυτή τη περίπτωση τραβάει περισσότερο ρεύμα αρα έχει πιο πολύ φορτίο, θα έπρεπε σίγουρα να σβήσει αν δεν άντεχαν οι μπαταρίες. Πιθανών απο άλλου είναι το πρόβλημα εγώ πιστέυω

Οταν λές εναν ήχο εννοείς εναν ήχο σαν βουητό ? Αυτό πρέπει να είναι που αλλάζει απο δίκτυο σε μπαταρίες και λειτουργεί ο inverter

Αν μπορείς δώσε παραπάνω πληροφορίες μοντέλο UPS, πότε αγοράστηκε κλπ

Δημοσ.

Αγοράστηκε πριν δύομιση χρόνια. Μοντέλο buck ups 1400 APC.

54 λεπτά πριν, omokas είπε

Δεν νομίζω το πρόβλημα αυτό να είναι απο τις μπαταρίες. Θα είχε λογική εάν έσβηναν όλες οι έξοδοι του UPS οταν πας να τραβήξεις ρέυμα, ειδικά όταν λές οτι με cyberpunk δουλέυει κανονικα, οπου σε αυτή τη περίπτωση τραβάει περισσότερο ρεύμα αρα έχει πιο πολύ φορτίο, θα έπρεπε σίγουρα να σβήσει αν δεν άντεχαν οι μπαταρίες. Πιθανών απο άλλου είναι το πρόβλημα εγώ πιστέυω

Οταν λές εναν ήχο εννοείς εναν ήχο σαν βουητό ? Αυτό πρέπει να είναι που αλλάζει απο δίκτυο σε μπαταρίες και λειτουργεί ο inverter

Αν μπορείς δώσε παραπάνω πληροφορίες μοντέλο UPS, πότε αγοράστηκε κλπ

Και ο ήχος είναι ίδιος με αυτόν που κάνει όταν κόβεται το ρεύμα. Ένας ηλεκτρικός ήχος με τουκ τουκ

• Λύση
Δημοσ.

Τυχαίνει να έχουμε κοντινό μοντέλο 

Ο ήχος τούκ τούκ ειναι τα ρελέ (σαν ηλεκτρονικούς διακόπτες σκέψου το) που κάνουν την εναλλαγή απο δίκτυο τάσης σε μπαταρία - κάνει και self-test καποιες φορές οπότε δές μήπως τυχαίνει την ώρα εκείνη το συμπτώμα που σου κάνει. Ο άλλος ήχος ο ηλεκτρικός που κάνει μπζζ ειναι λόγο του inverter που ενεργοποιείται για να μετασχηματίσει τα 12V DC σε 230V AC - πρακτικά τον μετασχηματιστή ακούς, στη συχνότητα που έχει επιλέξει ο σχεδιαστής να ταλαντώνεται.

Έχεις βάλει το πρόγραμμα της εταιρίας PowerChute να δείς πληροφορίες? Σου δείχνει εκεί πόσο φορτίο έχει σε πραγματικό χρόνο (ετσι μπορείς να δείς αν ο εξοπλισμός σου αντέχει πάνω στο UPS) και πληροφορίες για τη μπαταρία κλπ

Μπορεί όντως να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το ρεύμα στη συγκεκριμένη πρίζα (διακυμάνσεις ή θόρυβο απο άλλες συσκευές στη γραμμή) και γιαυτό να σου εναλλάσει σε μπαταρία και ξανα στο δίκτυο οπότε αυτό μπορεί να δημιουργεί θέμα εκείνη την ώρα στο μόνιτορ. Γενικά στο έχει κάνει και σε άλλες συσκευές η μόνο στο μόνιτορ το παρατηρείς? 

Έχει μια ρύθμιση που μπορείς να ελλατώσεις την ευαισθησία σε θόρυβο στη γραμμή οπότε ίσως να μπορείς να το παρακάμψεις αν ειναι αυτο (δεν ειναι η βέλτιστη λύση αλλα για να δείς προσωρινά τι παίζει αν στο ξανακάνει)

Πολλά μπορεί να είναι, μπορεί μέχρι και να φταίει το κύκλωμα αναγνώρισης υπάρξης δικτύου τάσης και να αποτυγχάνει να αναγνωρίσει αν είναι στη πρίζα η όχι οπότε και εναλλάσει. Αυτό μπορεί απο υγρασίες - σκόνες στη πλακέτα του αναλόγος τον χώρο στον οποίο βρίσκεται κλπ. Μέχρι και οι μπαταρίες μπορεί να διάβρωσαν και να έχουν πετάξει χημικό που με τη σειρά του να διάβρωσε τη πλακέτα σε ενα βαθμό - δύσκολο βέβαια στα 2 χρόνια αλλά ποτέ δε ξέρεις όλα γίνονται

Δημοσ.

Έχεις δίκιο μάλλον.και παίζει να είναι αυτό με τη γραμμή.το είχα σκεφτεί κι εγώ αλλά σίγουρα φαίνεσαι ότι ξέρεις πιο πολλά.θα δοκιμάσω ν αλλάξω και μπαταρίες. Πάντως σε υψηλό φόρτο δε μου το κάνει.οποτε ένα από αυτά τα δυο είναι.θα εγκαταστήσω και το πρόγραμμα που είπες.ευχαριστω πολύ για την απαντηση

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, omokas είπε

Τυχαίνει να έχουμε κοντινό μοντέλο 

Ο ήχος τούκ τούκ ειναι τα ρελέ (σαν ηλεκτρονικούς διακόπτες σκέψου το) που κάνουν την εναλλαγή απο δίκτυο τάσης σε μπαταρία - κάνει και self-test καποιες φορές οπότε δές μήπως τυχαίνει την ώρα εκείνη το συμπτώμα που σου κάνει. Ο άλλος ήχος ο ηλεκτρικός που κάνει μπζζ ειναι λόγο του inverter που ενεργοποιείται για να μετασχηματίσει τα 12V DC σε 230V AC - πρακτικά τον μετασχηματιστή ακούς, στη συχνότητα που έχει επιλέξει ο σχεδιαστής να ταλαντώνεται.

Έχεις βάλει το πρόγραμμα της εταιρίας PowerChute να δείς πληροφορίες? Σου δείχνει εκεί πόσο φορτίο έχει σε πραγματικό χρόνο (ετσι μπορείς να δείς αν ο εξοπλισμός σου αντέχει πάνω στο UPS) και πληροφορίες για τη μπαταρία κλπ

Μπορεί όντως να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το ρεύμα στη συγκεκριμένη πρίζα (διακυμάνσεις ή θόρυβο απο άλλες συσκευές στη γραμμή) και γιαυτό να σου εναλλάσει σε μπαταρία και ξανα στο δίκτυο οπότε αυτό μπορεί να δημιουργεί θέμα εκείνη την ώρα στο μόνιτορ. Γενικά στο έχει κάνει και σε άλλες συσκευές η μόνο στο μόνιτορ το παρατηρείς? 

Έχει μια ρύθμιση που μπορείς να ελλατώσεις την ευαισθησία σε θόρυβο στη γραμμή οπότε ίσως να μπορείς να το παρακάμψεις αν ειναι αυτο (δεν ειναι η βέλτιστη λύση αλλα για να δείς προσωρινά τι παίζει αν στο ξανακάνει)

Πολλά μπορεί να είναι, μπορεί μέχρι και να φταίει το κύκλωμα αναγνώρισης υπάρξης δικτύου τάσης και να αποτυγχάνει να αναγνωρίσει αν είναι στη πρίζα η όχι οπότε και εναλλάσει. Αυτό μπορεί απο υγρασίες - σκόνες στη πλακέτα του αναλόγος τον χώρο στον οποίο βρίσκεται κλπ. Μέχρι και οι μπαταρίες μπορεί να διάβρωσαν και να έχουν πετάξει χημικό που με τη σειρά του να διάβρωσε τη πλακέτα σε ενα βαθμό - δύσκολο βέβαια στα 2 χρόνια αλλά ποτέ δε ξέρεις όλα γίνονται

μια ερωτηση εχω μοναχα...η λαμπα γιατι σβηνει??? της κουζινας??

Δημοσ.

Τελικά έφταιγε η γραμμή. Σβήνουν οι λάμπες σε όλο το σπίτι λογω του ότι έχει ζοριστεί το δίκτυο απ τη ζέστη και τις φωτιές.εβγαλα το pc απ την πρίζα για να μην έχουμε άλλα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, razorblade334 είπε

Τελικά έφταιγε η γραμμή. Σβήνουν οι λάμπες σε όλο το σπίτι λογω του ότι έχει ζοριστεί το δίκτυο απ τη ζέστη και τις φωτιές.εβγαλα το pc απ την πρίζα για να μην έχουμε άλλα.

αυτα που διαβαζω δεν ειναι φυσιολογικα πραγματα. Τι πινακα εχεις ? μονοφαρικο ή τριφασικο ? παλιο σπιτι ή καινουργιο ?

εγω θα καλουσα πτυχιουχο ηλεκτρολογο με εως και - πιθανη αλλαγη σε ολο το ηλεκτρικο δικτυο απο το ρολοι της δεη. Δεν ειναι λογικο με την καταναλωση σε λαμπες φωτισμου να εχεις θεματα.

• Like 1
Δημοσ.
55 minutes ago, lneam said:

αυτα που διαβαζω δεν ειναι φυσιολογικα πραγματα. Τι πινακα εχεις ? μονοφαρικο ή τριφασικο ? παλιο σπιτι ή καινουργιο ?

εγω θα καλουσα πτυχιουχο ηλεκτρολογο με εως και - πιθανη αλλαγη σε ολο το ηλεκτρικο δικτυο απο το ρολοι της δεη. Δεν ειναι λογικο με την καταναλωση σε λαμπες φωτισμου να εχεις θεματα.

Πράγματι δεν είναι λογικό αυτό που μας περιγράφει ο @razorblade334 

Εγω ηλεκτρονικός είμαι αλλά τέτοιο πράγμα δεν έχω ξανακούσει να γίνεται 

Καλό θα ήταν να το δεί ενας ηλεκτρολόγος όπως λές και να βρεθεί τι το προκαλεί αυτό

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αυτες τις μερες συμβαινει λογω του δικτυου και το ζορι που τρωει. Αν το εκανε μονιμα τοτε ναι ,να το κοιταζε.

• Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Dantε είπε

Αυτες τις μερες συμβαινει λογω του δικτυου και το ζορι που τρωει. Αν το εκανε μονιμα τοτε ναι ,να το κοιταζε.

Σταμάτησε να το κάνει και δεν αναβοσβήνουν οι λάμπες κτλ. Κρίμα μονάχα γι αυτούς που έχασαν τα παντα απ τη φωτιά και για τα ζωακια

• Like 2
Δημοσ.
Στις 18/7/2023 στις 12:55 ΜΜ, omokas είπε

Πράγματι δεν είναι λογικό αυτό που μας περιγράφει ο @razorblade334 

Εγω ηλεκτρονικός είμαι αλλά τέτοιο πράγμα δεν έχω ξανακούσει να γίνεται 

Καλό θα ήταν να το δεί ενας ηλεκτρολόγος όπως λές και να βρεθεί τι το προκαλεί αυτό

Στις 18/7/2023 στις 11:57 ΠΜ, lneam είπε

Τι δεν έχετε ξαναακουσει να γινεται? πτώση τάσης λόγω φόρτου του δικτύου?
Τι παράξενο διαβάσατε δηλαδη στο post του φιλου? Το τουκ τουκ ειναι το ρελε του UPS γιατι ενεργοποιειται το AVR απο την πτώση τάσης.

Στις 17/7/2023 στις 4:11 ΜΜ, razorblade334 είπε

Θέλω να ρωτήσω κάτι...ποια είναι τα συμπτώματα που σου δίνει ένα ups πως πρέπει ν' αλλάξεις τις μπαταρίες ή δε σε καλύπτει ενεργειακά? Ορισμένες φορές ακόμα και με κλειστό υπολογιστή και οθόνη κάνει έναν ήχο, τον κλασσικο κι αν ανοίξεις τότε το σύστημα, σβήνει η οθόνη όταν μπαίνεις στα windows για κάποια δευτερόλεπτα. Εάν όμως παίξεις κάτι βαρύ ένα cyberpunk 2077 π.χ. όλα maxed out και 100 fps μια χαρά το διαχειρίζεται...τι μπορεί να συμβαίνει? Μήπως δεν έρχεται σωστά ρεύμα στην πριζα; αν κάποιος γνωρίζει ευχαριστώ προκαταβολικά.

Τιποτα δεν εχει το UPS σου. Πτώση τάσης έχεις στο σπίτι λόγω του κάυσωνα και του φόρτιου στο δίκτυο. Σε λιγες μερες που θα δροσισει, θα σταματησεις να ακους τουκ τουκ.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 minutes ago, andreaspA said:

Τι παράξενο διαβάσατε δηλαδη στο post του φιλου? Το τουκ τουκ ειναι το ρελε του UPS γιατι ενεργοποιειται το AVR απο την πτώση τάσης.

Τιποτα δεν εχει το UPS σου. Πτώση τάσης έχεις στο σπίτι λόγω του κάυσωνα και του φόρτιου στο δίκτυο. Σε λιγες μερες που θα δροσισει, θα σταματησεις να ακους τουκ τουκ.

Φίλε μου καλησπέρα, πριν την αναφορά ότι το πρόβλημα γίνεται και στο υπόλοιπο σπίτι δεν φαινόταν να οφείλετε σε πτώση τάσης.

Συγκεκριμένα νόμιζα πως το κάνει μόνο το μόνιτορ και αυτό μόνο όταν ανοίγεις το PC δηλ. σε χαμηλό φόρτο εκτός αν τραβάει ρεύμα εκκίνησης μεγάλο. Θα ήταν περίεργο σύμπτωμα γιατί κανονικά αν δεν άντεχε το φορτίο η είναι πεθαμένες οι μπαταρίες, θα έσβηναν όλοι οι έξοδοι του UPS και όχι μόνο της οθόνης. Πόσο μάλλον να επηρεάζει το άνοιγμα του PC λάμπα σε άλλο χώρο που δεν βρίσκεται στην έξοδο του UPS, αυτό με παραξένεψε.

Το κατανόησα λάθος οπότε γι'αυτό μου φάνηκε περίεργο πολύ και πρότεινα να το δει ηλεκτρολόγος.

Αν διαβάσεις καλύτερα τα παραπάνω ποστ περιγράφω τους ήχους αλλά και την πιθανή αιτία αυτών (διακυμάνσεις τάσης, θόρυβος στη γραμμή) καθώς γνωρίζω την τοπολογία και τον τρόπο λειτουργίας ενός line interactive UPS. Το περίεργο δεν ήταν εκεί αλλά στο πως διατυπώθηκε σαν πρόβλημα

Επεξ/σία από omokas
  • Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, andreaspA είπε

οχι προσωπικες παρατηρησεις. Πουθενα στο κειμενο του δεν υπαρχουν περιγραφες που να αναφερουν προβληματα που ισχυουν ταυτοχρονα και σε γειτονικα σπιτια. Ολα οσα περιγραφει ειναι μονο στο σπιτι του. Τις ιδιες μερες και εγω μενω στο λεκανοπεδιο αττικης χωρις τιποτα σπουδαιο, περα απο μια διακοπη ρευματος που εγινε στο σπιτι ωρα που απουσιαζα και το καταλαβα στην επιστροφη απο το ρολοι της κουζινας που εχασε την ωρα. Λαμπες στο σπιτι που σβηνουν οπως αναφερει, δεν το εχω δει ποτε. Αλλο να γινεται σε ολους την ιδια στιγμη στην γειτονια / πολυκατοικια.

εδω το θεμα μας ειναι οι μπαταριες του ups και η οθονη που δεν αναβει. και αυτα δεν εχουν σχεση με το δικτυο της ΔΕΗ, τοπικο ή οχι.

και απο την στιγμη που το pc ειναι σε ups, δεν ειναι λογικο να εχει προβλημα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...