Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα 

Μου έγινε ένα επεισόδιο πρόσφατα με ένα γνωστό όπου συμφωνήσαμε για μία δουλειά όπου έγιναν κάποιες στραβές και του ζήτησα τα χρήματα μου πίσω. 

Μου είπε ο συγκεκριμένος πως επειδή δεν μπορεί να δώσει τα χρήματα τώρα άμεσα, να πάμε σε αστυνομικό τμήμα όπου θα υπογράψει σε υπεύθυνη δήλωση με το γνήσιο της υπογραφής ότι μου χρωστάει αυτά τα χρήματα και τα εξοφλήσει την ΤΑΔΕ ημερομηνία. 

Επειδή τον συγκεκριμένο δεν τον εμπιστευομαι και μαλλόν για λαμογιά πάει όλο το σκηνικό, ισχύει κάτι τέτοιο που είπε ή τσάμπα θα χάσω τον χρόνο μου.

Γιατί και δικαστικός να τον πάω αργότερα, τα έξοδα δικηγόρου και των δικαστηρίων θα καταλήξουν σε περισσότερη χασούρα από τα χρήματα που θα πάρω πίσω.  

Δημοσ.
2 minutes ago, Ukforthemoment said:

Και με την υπογραφή στην αστυνομία πως τον αναγκαζεις να πληρώσει;

Υποτίθεται σε περιπτωση που δεν σε πληρώσει, πας σε δικηγόρο.. 

Δημοσ.

Στο δικαστήριο παει οποίος το επιθυμεί και για οποιονδήποτε λόγο.

Τώρα το ερώτημα ειναι αν θα δικαιωθείς η οχι, σαφώς λοιπόν και αν παρουσιάσεις ενα τέτοιο έγγραφο ειναι υπέρ σου.

• Like 1
Δημοσ.

Ενδιαφέρουσα ερώτηση. 

Έψαξα πολύ να δω αν υπάρχει κάποιος νόμος η δικαστική απόφαση που να ορίζει τα αποδεικτικά μέσα για οφειλές μεταξύ ιδιωτών. Αλλά δεν βρήκα κάτι. 

Εαν είσαι επαγγελματίας, οπωσδήποτε να έχεις εκδόσει απόδειξη. 

Για το θέμα της υπεύθυνης δήλωσης, μόνο η γνώμη δικηγόρου θα σε διαφωτίσει. 

Πχ ποιος σου λέει ότι μετά αν σου κάνει αυτός δήλωση και μετά πάτε δικαστικά δεν σου πει ότι τον πίεσες εσύ ότι το ποσόν δεν ήταν τόσο αλλά τον κοροιδεψες τον εκβίασες κοκ. 

Να έχεις φορολογική αποδειξη, και ίσως μια υπεύθυνη δήλωση η οποία να γράφει: 

"Εγώ ο τάδε με ΑΦΜ τάδε δηλώνω υπεύθυνα ότι χρωστάω στον τάδε με ΑΦΜ τάδε το τάδε ποσόν (αριθμητικώς και ολογραφως) για την τάδε εργασία/υπηρεσία για την οποία εκδόθηκε και μου χορηγήθηκε φορολογικη απόδειξη με αριθμό τάδε ημερομηνία τάδε. 

Νομιζω πως έτσι τον έχεις στο χέρι. Τώρα για 1000% έγκυρη γνώμη, ρωτάς δικηγόρο. 

• Like 1
Δημοσ.
3 minutes ago, NikosKallithea said:

Στο δικαστήριο παει οποίος το επιθυμεί και για οποιονδήποτε λόγο.

Τώρα το ερώτημα ειναι αν θα δικαιωθείς η οχι, σαφώς λοιπόν και αν παρουσιάσεις ενα τέτοιο έγγραφο ειναι υπέρ σου.

Το θέμα είναι αν τέτοια έγγραφα είναι έγκυρα

Δημοσ.

Τα έξοδα δικηγόρου θα τα διεκδικήσει αν φτάσει μέχρι εκεί. Το θέμα είναι αν έχει κάποια νομική ισχύ το συγκεκριμένο χαρτί. Μήπως μπορείς να κάνεις κάτι σε στυλ γραμμάτιο;

Δημοσ.
2 minutes ago, Basilhs23___ said:

Ενδιαφέρουσα ερώτηση. 

Έψαξα πολύ να δω αν υπάρχει κάποιος νόμος η δικαστική απόφαση που να ορίζει τα αποδεικτικά μέσα για οφειλές μεταξύ ιδιωτών. Αλλά δεν βρήκα κάτι. 

Εαν είσαι επαγγελματίας, οπωσδήποτε να έχεις εκδόσει απόδειξη. 

Για το θέμα της υπεύθυνης δήλωσης, μόνο η γνώμη δικηγόρου θα σε διαφωτίσει. 

Πχ ποιος σου λέει ότι μετά αν σου κάνει αυτός δήλωση και μετά πάτε δικαστικά δεν σου πει ότι τον πίεσες εσύ ότι το ποσόν δεν ήταν τόσο αλλά τον κοροιδεψες τον εκβίασες κοκ. 

Να έχεις φορολογική αποδειξη, και ίσως μια υπεύθυνη δήλωση η οποία να γράφει: 

"Εγώ ο τάδε με ΑΦΜ τάδε δηλώνω υπεύθυνα ότι χρωστάω στον τάδε με ΑΦΜ τάδε το τάδε ποσόν (αριθμητικώς και ολογραφως) για την τάδε εργασία/υπηρεσία για την οποία εκδόθηκε και μου χορηγήθηκε φορολογικη απόδειξη με αριθμό τάδε ημερομηνία τάδε. 

Νομιζω πως έτσι τον έχεις στο χέρι. Τώρα για 1000% έγκυρη γνώμη, ρωτάς δικηγόρο. 

Ήταν συμφωνία μεταξύ ιδιωτών και όχι επαγγελματιών και δεν υπάρχει πουθενά καμία απόδειξη. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, MariosX είπε

Το θέμα είναι αν τέτοια έγγραφα είναι έγκυρα

Τι θα πει αυτο; για επικυρωμένη υδ μιλάμε

Δεν ειναι έγκυρη για σένα;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, MariosX είπε

Ήταν συμφωνία μεταξύ ιδιωτών και όχι επαγγελματιών και δεν υπάρχει πουθενά καμία απόδειξη. 

Εντάξει. Περίμενε την απάντηση κάποιου δικηγόρου. Προσωπικά δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην αποτελεί ένα έγκυρο μέσον απόδειξης από την στιγμη που μιλάμε για επικυρωμένο έγγραφο.

Επίσης κάτι που θυμήθηκα, νομίζω ότι πλέον έχουν σταματήσει τα ΑΤ να κάνουν επικύρωση με γνήσιο υπογραφής. Είτε θα σας παραπέμπουν σε ΚΕΠ είτε στο gov.gr 

Δημοσ.
4 minutes ago, Basilhs23___ said:

Εντάξει. Περίμενε την απάντηση κάποιου δικηγόρου. Προσωπικά δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην αποτελεί ένα έγκυρο μέσον απόδειξης από την στιγμη που μιλάμε για επικυρωμένο έγγραφο.

Επίσης κάτι που θυμήθηκα, νομίζω ότι πλέον έχουν σταματήσει τα ΑΤ να κάνουν επικύρωση με γνήσιο υπογραφής. Είτε θα σας παραπέμπουν σε ΚΕΠ είτε στο gov.gr 

Ναι ενημερώθηκα και γω ότι γίνεται μέσω ΚΕΠ.

Δημοσ.

Παιδιά εχει πάει κανείς απο εσας σε δικαστήριο, ότι και χαρτί να παρουσιάσεις ακομα και ένα χειρόγραφο ή μια μαρτυρία αμφιβόλου προελεύσεως και εγκυρότητας το δικαστήριο θα την κρίνει, ποσο μαλλον να ειναι υδ, εκει δεν το συζητάμε.

Αυτο που δεν ξέρεις σε μια δική είναι τι θα παρουσιάσει ο άλλος 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, MariosX είπε

Μου είπε ο συγκεκριμένος πως επειδή δεν μπορεί να δώσει τα χρήματα τώρα άμεσα, να πάμε σε αστυνομικό τμήμα όπου θα υπογράψει σε υπεύθυνη δήλωση με το γνήσιο της υπογραφής ότι μου χρωστάει αυτά τα χρήματα και τα εξοφλήσει την ΤΑΔΕ ημερομηνία. 

Σιγουρα ειναι πολυ καλυτερα απο το να μην εχεις τιποτα στα χερια σου

Δεν αποτελει βεβαιοτητα οτι θα σε εξοφλησει γιατι αν εχει χασει τη μπαλα με τα οικονομικα,δεν θα τα καταφερει ακομα και αν θελει

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...