Katsiabas Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Καλησπέρα σας αγαπημένοι φίλοι μου. Θα ήθελα ενημέρωση σχετικά με αλλαγές ηχείων αυτοκινήτου μπρος πίσω σετ x4 μόνο ηχεία όχι ενίσχυση και subwoofer . Έχει ένα καλό ηχοσύστημα αρκετά θα έλεγα απλός θα ήθελα αυτό το λίγο παραπάνω , ακόμα και αν μπορεί να αποδοσει αρκετά πολύ περισσότερο. Βάζω μια εφαρμογή αλλά φοβάμαι θα τα κάψει.. Θέλω λοιπόν ενημέρωση ποια είδη είναι καλύτερα τι είδη υπάρχουν και όλα τα σχετικά. Αναμένω στο ακουστικό!! 😶🌫️
Narayan Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Χωρίς εξωτερικό ενισχυτή, ό,τι και να βάλεις δεν θα έχει σημαντική διαφορά. Αν μάλιστα τα ηχεία έχουν μεγαλύτερη αντίσταση από τα "μαμά" (π.χ. 8Ω), μάλλον θα ακούγονται χειρότερα ή και καθόλου. Κατά τα άλλα η ερώτησή σου είναι πολύ γενική, τύπου "τι μήκος έχει ένα χαλί για σαλόνι". Διαφορετικά μοντέλα αυτοκινήτων με διαφορετικά head unit θα έχουν σημαντικές διαφορές στο τι μάρκα/μοντέλο ηχείων θα παίξει σωστά και τι όχι. 4 2
Katsiabas Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Αυτό πρέπει να το μετρήσω αλλά έχω ένα Toyota Yaris 2013 αν σε βοηθά.. Θέλω κάθετα να αποφύγω ενισχυτές και καλώδια τι λες για αυτοενισχυομενα ηχεία;; 5 λεπτά πριν, Katsiabas είπε Αυτό πρέπει να το μετρήσω αλλά έχω ένα Toyota Yaris 2013 αν σε βοηθά..
NikosKallithea Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Τα ηχεία που εχει το yaris και οχι μονο, είναι απλά για να τα εχει και είναι για πέταμα. Οποίο επωνυμο σετακι και να βάλεις μπρος πίσω σαφώς και θα εχει βελτίωση στην απόδοση του ήχου και χωρίς ενισχυτή
Narayan Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 2 ώρες πριν, Katsiabas είπε Αυτό πρέπει να το μετρήσω αλλά έχω ένα Toyota Yaris 2013 αν σε βοηθά.. Θέλω κάθετα να αποφύγω ενισχυτές και καλώδια τι λες για αυτοενισχυομενα ηχεία;; Τα αυτοενισχυόμενα ηχεία θα πρέπει να πάρουν τροφοδοσία από κάπου, οπότε τα έξτρα καλώδια δεν τα γλιτώνεις. Στα συν δεν χρειάζεσαι ενισχυτή, στα πλυν έχεις σαφώς πιο περιορισμένες επιλογές σε σχέση με ενισχυτή + σετ ηχείων. Δεν έχω εμπειρία από το 2013 μοντέλο αλλά τα ηχεία του 2016 που το είχα νοικάρικο μια χαρά τα είχα βρει.
vamvakoolas Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 2 hours ago, Katsiabas said: Καλησπέρα σας αγαπημένοι φίλοι μου. Θα ήθελα ενημέρωση σχετικά με αλλαγές ηχείων αυτοκινήτου μπρος πίσω σετ x4 μόνο ηχεία όχι ενίσχυση και subwoofer . Έχει ένα καλό ηχοσύστημα αρκετά θα έλεγα απλός θα ήθελα αυτό το λίγο παραπάνω , ακόμα και αν μπορεί να αποδοσει αρκετά πολύ περισσότερο. Βάζω μια εφαρμογή αλλά φοβάμαι θα τα κάψει.. Θέλω λοιπόν ενημέρωση ποια είδη είναι καλύτερα τι είδη υπάρχουν και όλα τα σχετικά. Αναμένω στο ακουστικό!! 😶🌫️ το αμαξακι σου περνει 16αρια ηχεια μπρος και πισω και τουιτερ στις κολωνες. Υπαρχουν ετοιμα σετ της alpine αλλα επειδη η τουοτα συνεργαζεται με jbl θα σου προτεινα να πας για εκει.... Μη πας για πιο μεγαλα σε διασταση γιατι θα αρχισεις να τρυπας/τροποποιεις και δεν ειναι καλο τοσο για τη μεταπωληση οσο και την ορθη λειτουργια
Narayan Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 36 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε το αμαξακι σου περνει 16αρια ηχεια μπρος και πισω και τουιτερ στις κολωνες. Υπαρχουν ετοιμα σετ της alpine αλλα επειδη η τουοτα συνεργαζεται με jbl θα σου προτεινα να πας για εκει.... Μη πας για πιο μεγαλα σε διασταση γιατι θα αρχισεις να τρυπας/τροποποιεις και δεν ειναι καλο τοσο για τη μεταπωληση οσο και την ορθη λειτουργια 6άρια εννοείς σωστά;
vamvakoolas Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Narayan said: 6άρια εννοείς σωστά; δεν ημαστε στο Αμερικα/ΗΒ: 16 εκατοστα (για ακριβεια 16.5) Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2023 από vamvakoolas 1
Narayan Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 31 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε δεν ημαστε στο Αμερικα/ΗΒ: 16 εκατοστα (για ακριβεια 16.5) Δεν έχω δει ποτέ να χρησιμοποιείται το μετρικό σύστημα για μέγεθος ηχείων, οποιασδήποτε εφαρμογής. Το σύνηθες είναι να αναφέρεται η διάμετρος σε ίντσες (6άρια, 8άρια, 12άρια, 15άρια κτλ). Έτσι όπως το έγραψες νόμιζα πως παρότρυνες τον φίλο να κατέβει σε αγώνες DB drag 😁 1
Black Demis Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 πολυ γενικη ερωτηση 1. τι πηγη εχεις (specs) 2. τι ηχεία φοράς (μέγεθος + specs) 3, έχει ηχομόνωση το αυτοκίνητο? (πίσω απο της πόρτες κλπ ) με αυτα τα 3 ερωτήματα θα εχεις αρκετές απαντήσεις που θα σε καλύψουν εν παράδειγμα εχω το colt του 12 η πηγή αποδίδει 50watt έχει 4 ηχεία 5.25 πίσω μπρος και 2 twitters μπροστα και δεν εχω μόνωση στης πορτες δεν ήθελα να αλλάξω μαμά πηγή (καθος εχει και αλλες λειτουργίες πέρα απο να ειναι απλα πηγη ετσι εκανα καποια ugrades 1. άνοιξα την πηγή και προσθεσα ενα bluetooth 5.1 module το οποίο εγινε hardwire στην πήγη στα κουμπιά του (πχ στο τιμόνι) στην τροφοδσια του και άμεση έξοδος στης ενίσχυση της πηγής και δυνατότητα (που την χρησημοποιησα στο να μπει μικρόφωνο προφανώς για συνομιλίες στο κινιτο) 2. καθώς η πηγή δεν ειναι κάτι super wow οτι αφορά δύναμη μπήκαν ηχεία υψηλής ευαισθησίας στα ιδια ohm (4 δλδ ohm και Ευαισθησία: 93dB η οποία ειναι αρκετά υψηλή) και συγκεκριμένα μπροστα μπήκαν DSK 130.3 με τα twitter τους στο ιδιο σιμειο που ηταν και μαμα twitters και πίσω μπήκαν DCX 130.3 λιγοκατωτερα ηχια καθος τα twitters ειναι πάνω στα ηχεία το αποτελεσμα ηταν αρκετα καλο αλλα σαν να εχανα λιγο το μπασο και ειχα και τριξημμο απο την λαμαρινα (μικρο ηχειο σχετικα ειναι λογικο ειναι αλλα οκ) 3, αγόρασα φύλλα μόνωσης και πέρασα στης μπροστινές πόρτες (ολη την πόρτα ) και στα πίσω Πανελς(3 θυρο ειναι) μπορω να πω ενα 25% βελτίωση ετσι μόνο άπω την μόνωση είχα και τέρμα τριγμοί και ολα............... μόνο καθρέφτης στην μέση τρέμει 🤣 2
qrstuv Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, Black Demis είπε πολυ γενικη ερωτηση 1. τι πηγη εχεις (specs) 2. τι ηχεία φοράς (μέγεθος + specs) 3, έχει ηχομόνωση το αυτοκίνητο? (πίσω απο της πόρτες κλπ ) με αυτα τα 3 ερωτήματα θα εχεις αρκετές απαντήσεις που θα σε καλύψουν εν παράδειγμα εχω το colt του 12 η πηγή αποδίδει 50watt έχει 4 ηχεία 5.25 πίσω μπρος και 2 twitters μπροστα και δεν εχω μόνωση στης πορτες δεν ήθελα να αλλάξω μαμά πηγή (καθος εχει και αλλες λειτουργίες πέρα απο να ειναι απλα πηγη ετσι εκανα καποια ugrades 1. άνοιξα την πηγή και προσθεσα ενα bluetooth 5.1 module το οποίο εγινε hardwire στην πήγη στα κουμπιά του (πχ στο τιμόνι) στην τροφοδσια του και άμεση έξοδος στης ενίσχυση της πηγής και δυνατότητα (που την χρησημοποιησα στο να μπει μικρόφωνο προφανώς για συνομιλίες στο κινιτο) 2. καθώς η πηγή δεν ειναι κάτι super wow οτι αφορά δύναμη μπήκαν ηχεία υψηλής ευαισθησίας στα ιδια ohm (4 δλδ ohm και Ευαισθησία: 93dB η οποία ειναι αρκετά υψηλή) και συγκεκριμένα μπροστα μπήκαν DSK 130.3 με τα twitter τους στο ιδιο σιμειο που ηταν και μαμα twitters και πίσω μπήκαν DCX 130.3 λιγοκατωτερα ηχια καθος τα twitters ειναι πάνω στα ηχεία το αποτελεσμα ηταν αρκετα καλο αλλα σαν να εχανα λιγο το μπασο και ειχα και τριξημμο απο την λαμαρινα (μικρο ηχειο σχετικα ειναι λογικο ειναι αλλα οκ) 3, αγόρασα φύλλα μόνωσης και πέρασα στης μπροστινές πόρτες (ολη την πόρτα ) και στα πίσω Πανελς(3 θυρο ειναι) μπορω να πω ενα 25% βελτίωση ετσι μόνο άπω την μόνωση είχα και τέρμα τριγμοί και ολα............... μόνο καθρέφτης στην μέση τρέμει 🤣 Φίλε μια ερώτηση καθώς έχω και 'γώ colt του 09. Ακούω μουσική ακόμα με cd και ραδιόφωνο και πιστεύω πως δεν είναι καθόλου χάλια ως προς ένταση και ποιότητα ο ήχος. Όμως πρέπει να αλλάξω την πηγή με μία usb & bluetooth για μουσική με στικάκι ή κινητό και συνομιλία. Μια pioneer ή sony των 100 ευρώ θα είναι καλά; και επίσης θα βελτιώσει ακόμη και άλλο τον ήχο χωρίς να αλλάξω καθόλου ηχεία μπροστά και πίσω; αν αλλάξω και ηχεία στο μέλλον θα αλλάξω μόνο το ζευγάρι μπροστά για παράδειγμα.
Black Demis Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 35 minutes ago, qrstuv said: Φίλε μια ερώτηση καθώς έχω και 'γώ colt του 09. Ακούω μουσική ακόμα με cd και ραδιόφωνο και πιστεύω πως δεν είναι καθόλου χάλια ως προς ένταση και ποιότητα ο ήχος. Όμως πρέπει να αλλάξω την πηγή με μία usb & bluetooth για μουσική με στικάκι ή κινητό και συνομιλία. Μια pioneer ή sony των 100 ευρώ θα είναι καλά; και επίσης θα βελτιώσει ακόμη και άλλο τον ήχο χωρίς να αλλάξω καθόλου ηχεία μπροστά και πίσω; αν αλλάξω και ηχεία στο μέλλον θα αλλάξω μόνο το ζευγάρι μπροστά για παράδειγμα. λοιπόν του 9 ειναι το facelift σωστά? (δλδ ίδιο με το δικο μου) αν ναι τοτε δεν φτάνει να αλλάξεις μόνο την πηγή θα χάσεις 1, ολα τα κουμπια στο τιμόνι 2, τον υπολογιστή ταξιδιού 2, καποιες ρυθμίσεις οτι αφορά service intervals κλπ για να μην τα χάσεις πας εδω πέρα για αρχη που θα μπει πίσω απο την πηγη για να μην χάσεις τπτ https://www.skroutz.gr/s/20228651/Connects2-Αντάπτορας-Χειριστηρίων-Τιμονιού-Αυτοκινήτου-για-Mitsubishi-CTSMT004-2.html με μαμά ηχεία δεν θα εχεις τρελή βελτίωση παιζουν οριακά ήδη τι να κάνουμε η mersedes τσιγουνευτικε εκεί πέρα (ναι το αμάξι μας ειναι γερμανος και οχι japan οπως πιστεύουν παρα πολλοι απλά designed from mitsubishi) αν πηγή μπει χωρίς ενισχυτή θα πρέπει να βάλεις ηχεία υψηλής ευαισθησίας (ανέφερα ακριβός το μοντέλο ποιο πάνω) τα αλλάζεις πίσω μπρος (η ξεκινάς από μπροστα μετά βαζεις πίσω (και εγώ στην αρχη άλλαξα μόνο μπροστα και καμία βδομάδα και ήμουν ετσι μεχρι να ερθουν τα πίσω εχει.... εε αρκετή ενόχληση από τα πίσω ηχεία χαλάνε τον ήχο) θα χρειαστείς αυτες της βάσεις προφανώς (δεν μπαίνει αλλιώς) https://www.skroutz.gr/s/30625228/Βάσεις-Ηχείων-Μπροστινές-και-Πίσω-130mm-για-Mitsubishi-Colt-12534.html και το τελευταίο και εξίσου σημαντικό να μπουν μονώσεις και στης πόρτες και στα πάνελ πίσω που ειναι τα ηχεία αλλιώς ακουγεται σαν κλανιά και τρέμει όλη η λαμαρίνα και ακουγεται ολο το αυτοκίνητο σαν κουβάς τρύπιος 2
NikosKallithea Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 5 ώρες πριν, vamvakoolas είπε δεν ημαστε στο Αμερικα/ΗΒ: 16 εκατοστα (για ακριβεια 16.5) Ακριβώς 16,5 ειναι το μέγεθος
qrstuv Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 Έτσι ακριβώς είναι όλα όπως τα είπες. Facelift είναι και το δικό μου του 9 ακριβώς επάνω στην αλλαγή από τα κλασικά προηγούμενα colt czt, cz3 κλπ. Επειδή το έψαξα μια φορά για το που κατασκευάστηκε εμένα σύμφωνα με τον αρ.πλαισίου φτιάχτηκε Ολλανδία φυσικά με κομμάτια και από Τσεχία, Γερμανία και αλλού. Σ'ευχαριστώ για τις ιδέες, να έχω μια καθαρή εικόνα για το πόσο θα πιάσει περίπου όλη η μετατροπή. Η οποία θα γίνει από επαγγελματία ηλεκτρολόγο που ξέρει από ήχο κλπ Τα χειριστήρια στο τιμόνι δεν τα χρησιμοποιώ (cruise control) εκτός το volume που το χω ξεθωριάσει μιλάμε.
Black Demis Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 9 hours ago, qrstuv said: Έτσι ακριβώς είναι όλα όπως τα είπες. Facelift είναι και το δικό μου του 9 ακριβώς επάνω στην αλλαγή από τα κλασικά προηγούμενα colt czt, cz3 κλπ. Επειδή το έψαξα μια φορά για το που κατασκευάστηκε εμένα σύμφωνα με τον αρ.πλαισίου φτιάχτηκε Ολλανδία φυσικά με κομμάτια και από Τσεχία, Γερμανία και αλλού. Σ'ευχαριστώ για τις ιδέες, να έχω μια καθαρή εικόνα για το πόσο θα πιάσει περίπου όλη η μετατροπή. Η οποία θα γίνει από επαγγελματία ηλεκτρολόγο που ξέρει από ήχο κλπ Τα χειριστήρια στο τιμόνι δεν τα χρησιμοποιώ (cruise control) εκτός το volume που το χω ξεθωριάσει μιλάμε. Στο αλί έχει καπάκια για χειρίστρια σχεδόν τσάμπα και τα δύο πάρε να το κάνεις καινούργιο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα