Chris2756 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Kαλημερα. Λεω να αρχισω να μαζευω σιγα σιγα κοματια, ωστε σε κανα τριμηνο να στησω ενα νεο PC. Ποσον μεχρι 1500 Ε για πυργο και μεχρι 600 Ε για οθονη Χρηση λιγο απο ολα, gaming περισσοτερο, ταινιες, μουσικη, ιντερνετ. Οθονη σκεφτομαι για 32αρα 1440p. Καλης ποιοτητας που να μην κουραζει τα ματια Πληκτρ./ποντ./ηχεια υπαρχουν Τοποθεσια Αθηνα Αγορα απο ενα η περισσοτερα κατ/τα Αδιαφορο Συναρμολογιση απο εμενα Λειτουργικο οχι Επι πλεον Κουτι, δεν τα αποκλειω, αλλα δεν με πολυενδιαφερουν, φωτακια, τζαμακια, λεντακια. Θελω ενα κουτι απλο, ευρυχωρο με καλο air flow. cpu λεω για i5 13600, χωρις γραφικα, δεν προκειται να κανω overclocking, αλλα αν δεν ειναι αρκετος, i7 13700 mobo δεν με ενδιαφερουν τα 4 σλοτ μνημης, ουτε δυο θεσεις για καρτες γραφικων, θα παω σε 2x32gb, απο την αρχη. Θελω να υποστηριζει ddr5 και pcie 5.0 Δισκοι συνηθως βαζω σε εναν δισκο μονο το λειτουργικο, ετσι σκεφτομαι εναν nmve 500g, αν υπαρχει δευτερη Μ2 θεση, εναν 1-2ΤΒ για παιχνιδια και ssd sata αν χρειαστω. PSU εχω ενα seasonic focus GX-650, αν δεν ειναι αρκετο θα παω σε μεγαλυτερο. Διορθωστε με αν κανω καπου λαθος, κι ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας παιδια
jgeorgiou Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Chris2756 είπε Kαλημερα. Λεω να αρχισω να μαζευω σιγα σιγα κοματια, ωστε σε κανα τριμηνο να στησω ενα νεο PC. Ποσον μεχρι 1500 Ε για πυργο και μεχρι 600 Ε για οθονη Χρηση λιγο απο ολα, gaming περισσοτερο, ταινιες, μουσικη, ιντερνετ. Οθονη σκεφτομαι για 32αρα 1440p. Καλης ποιοτητας που να μην κουραζει τα ματια Πληκτρ./ποντ./ηχεια υπαρχουν Τοποθεσια Αθηνα Αγορα απο ενα η περισσοτερα κατ/τα Αδιαφορο Συναρμολογιση απο εμενα Λειτουργικο οχι Επι πλεον Κουτι, δεν τα αποκλειω, αλλα δεν με πολυενδιαφερουν, φωτακια, τζαμακια, λεντακια. Θελω ενα κουτι απλο, ευρυχωρο με καλο air flow. cpu λεω για i5 13600, χωρις γραφικα, δεν προκειται να κανω overclocking, αλλα αν δεν ειναι αρκετος, i7 13700 mobo δεν με ενδιαφερουν τα 4 σλοτ μνημης, ουτε δυο θεσεις για καρτες γραφικων, θα παω σε 2x32gb, απο την αρχη. Θελω να υποστηριζει ddr5 και pcie 5.0 Δισκοι συνηθως βαζω σε εναν δισκο μονο το λειτουργικο, ετσι σκεφτομαι εναν nmve 500g, αν υπαρχει δευτερη Μ2 θεση, εναν 1-2ΤΒ για παιχνιδια και ssd sata αν χρειαστω. PSU εχω ενα seasonic focus GX-650, αν δεν ειναι αρκετο θα παω σε μεγαλυτερο. Διορθωστε με αν κανω καπου λαθος, κι ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας παιδια Αν τον θες για gaming 1440 τότε ξεκινάς ΛΑΘΟΣ. Πρώτα βρίσκεις ποια GPU "αντέχεις" οικονομικά , αν είναι αρκετή γι'αυτό που θες και ΑΦΟΥ αφαιρέσεις το κόστος της από το budget σου τότε ψάχνεις τα υπόλοιπα. Με άλλα λόγια αυτό που φαντάζεσαι δεν βγαίνει. Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2023 από jgeorgiou 1
just_a_dude Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 32αρι monitor είναι μεγάλο για 1440p πάντως. 3
turbat0s Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Chris2756 είπε Λεω να αρχισω να μαζευω σιγα σιγα κοματια, ωστε σε κανα τριμηνο να στησω ενα νεο PC. Καλύτερα να μαζεύεις σιγά σιγά λεφτά, ώστε "σε κανά τρίμηνο" να τον στήσεις με ότι καλύτερο θα υπάρχει τότε. Γνώμη μου... Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2023 από turbat0s 5
Millennium Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 4 hours ago, just_a_dude said: 32αρι monitor είναι μεγάλο για 1440p πάντως. Πολύ σωστά. 2
leros2004 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 6 hours ago, Chris2756 said: Kαλημερα. Λεω να αρχισω να μαζευω σιγα σιγα κοματια, ωστε σε κανα τριμηνο να στησω ενα νεο PC. Ποσον μεχρι 1500 Ε για πυργο και μεχρι 600 Ε για οθονη Όταν μαζέψεις όλα τα λεφτά τα ξανά λέμε. Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί διαχωρίζεις την οθόνη απο το υπόλοιπο PC. Ενα συνολικό budget χρειάζεται και ανάλογα πράττεις 2
Chris2756 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Λοιπον τα χρηματα υπαρχουν και μπορω να ανεβω και λιγο στο μπατζετ. Θα μπορουσα να παρω κι ενα PC κοστους 5000 Ε αν το χρειαζομουν στην δουλεια μου. Ομως δεν χρειαζομαι ενα τετοιο θηριο για παιχνιδακια και ταινιουλες. Εβαλα χωριστα το μονιτορ 32" γιατι τον τελευταιο καιρο, ολο και περισσοτερο βλεπω, ταινιες, σειρες κτλ στο PC. Και οσο ναναι η μεγαλη εικονα χαριζει. Καλης ποιοτητας και δυνατοτητων γιατι δεν σκοπευω να το αλλαξω σε 2 χρονια. Τωρα αν το 32αρι ειναι μεγαλο, ΟΚ και το μικροτερο, 24αρι 1080ρ εχω τωρα. GPU δεν νομιζω οτι μου χρειαζεται η 4090, αλλα οπωσδηποτε μια καρτα γραφικων που να υπερκαλυπτει τις δυνατοτητες του μονιτορ. Κατ επεκταση CPU που να υποστηριζει την GPU και να μην την φρεναρει η το αντιθετο. Ετσι το σκεφτηκα, μπορει να κανω και λαθος, γι αυτο ζηταω γνωμες. ξερω 5 πραγματακια απο πι σι αλλα δεν ειμαι και εξπερτ. Οσο για το 3μηνο μην το γελατε, μεχρι να τα δω, να παραγγειλω, να ερθουν, μεσολαβει και Αυγουστος (νεκρος μηνας) Ευχαριστω και παλι για τον χρονο σας και την διαθεση σας για βοηθεια. Να το υπογραμησουμε αυτο, γιατι πολλοι απο εμας, ξεχναμε να πουμε ενα απλο ευχαριστω σε ανθρωπους, που αν και δεν μας γνωριζουν, διαθετουν χρονο και γνωσεις για να βοηθισουν
just_a_dude Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Το 32αρι είναι μεγαλο για μόνο 1440p ανάλυση, όχι μεγάλο γενικώς. Θα έχεις το ίδιο pixel density με 24αρι 1080p. 4
nickol-us Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Η αγορά αλλάζεί από εβδομάδα σε εβδομάδα, οι τιμές και οι διαθεσιμότητες μεταβάλονται συνεχώς, γι'αυτό και σου λένε μάζεψε τα λεφτά και να δούμε τότε τι θα πάρεις. Αν δεις το τελευταίο τρίμηνο, οι ddr4 για παράδειγμα και οι nvme παίζει να έχουν πάει στο 50% της τότε τιμής τους. Οι ddr5 επίσης έχουν γίνει κάπως πιο βατές. Οι μητρικές από την άλλη ανεβοκατεβαίνουν. Μέχρι πριν ένα εξάμηνο (ίσως και λίγο πιο παλιά) χτυπούσες Tomahawk 450 στα 65-70€ και msi 550 gaming plus στο 100ρικο. Τώρα σε am4 ξεκινάς σχετικά ψηλά για να δεις κάτι της προκοπής. Σε am5 έχουν κάπως λογικευτεί οι τιμές συγκριτικά με εκεί που ξεκίνησαν, ενώ στο 1700 έχει σκαμπανεβέσματα. Καταλαβαίνεις οτι είναι δύσκολο να προτείνει κάποιος για αγορά, ακόμη και μετά από 1 μήνα, πόσο μάλλον 3. Στα 1500 σίγουρα φτιάχνεις πολύ δυνατό μηχάνημα, ικανό για να maxάρεις 1440p τα περισσότερα αν όχι όλα τα games. Δώσε προτιμήσεις ή πες μας τι σκέφτεσαι. Άλλοι προτιμούν am5 για να έχουν αναβαθμισημότητα. Άλλοι προτιμούν 1700 ως καλύτερο all around. Ddr4 ή ddr5 μιας και διαθέτεις το ποσό; Επεκτασιμότητα στις μητρικές; Μέγεθος κουτιού; Το τροφοδοτικό σου αν δεν είναι παλιό είναι παραπάνω από αρκετό για τις περισσότερες κάρτες και δύσκολα θα χρειαστείς κάτι παραπάνω από αυτό Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2023 από nickol-us
Chris2756 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 r Πρωτα απο ολα ευχαριστω για τις συμβουλες. Τροφοδοτικο, το εχω 3 μηνες, αν ειναι αρκετα τα watt, ΟΚ το κρατω. Δισκοι, αν η μητρικη εχει ενα Μ2 slot, εναν 500gb samsung μονο για λειτουργικο και για καποια καθημερινης χρισης εφαρμογη. π.χ. word. Aν εχει δυο, συν εναν 2ΤΒ για παιχνιδια και οτι ssd sata, χρειαστω για αποθηκευση. Μονιτορ Μου αρεσει πολυ το LG UltraFine Ergo 32UN880-B IPS HDR Monitor 31.5" , αν πρεπει να ανεβω αναλυση, ΟΚ, εξαλου οθονη δεν αγοραζεις καθε μερα. Αν παλι γνωριζετε καποιο αξιολογο μονιτορ, οχι κατω απο 29" πειτε μου. Το 1440p το ανεφερα σαν κατωτατο οριο, οπως και 144Ηz. Mνημες επιδη στο προσφατο παρελθον ειχα κακη εμπειρια με 2x16gb/2666 HyperX, δεν εβρισκα ομοιες για να παω στα 64gb. Θα παω αρχικα σε 2x32gb ddr5 CPU ελεγα για i7 13700, διαβασα οτι ανεβαζει θερμοκρασιες και θελει υδροψυξη, η οποια δεν μου αρεσει. Σαν μηχανικος υγρα και ηλεκτρισμο στον ιδιο χωρο τα αποφευγω. Δεν εμπιστευομαι τις συνδεσεις των σωληνων. Οποτε και ενας i5 13600 με μια καλη αεροψυξη, δεν θα με χαλαγε. Μητρικη καποια που υποστηριοζει ολα αυτα. Θαθελα η καρτα ηχου της, εκτος απο line min, line out και mic in, να εχει και οπτικη εξοδο για μελλοντικη συνδεση με εξωτερικο dac. Αν δεν υπαρχει, οκ θα βαλω μια pci καρτα ηχου. Καρτα γραφικων, μια που να δενει με ολα τα προηγουμενα. Θελω να στησω ενα μηχανακι που για μια 5ετια το λιγοτερο να μην με απασχολισει με αναβαθμισεις. Οσο ειναι δυνατον βεβαια. Σωστα λετε οτι η αγορα αλλαζει καθε εβδομαδα, αλλα τι να κανουμε? Θα πορευτουμε με αυτο και στο περιπου Σας ευχαριστω και παλι
Millennium Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 Η LG οθόνη που σ' αρέσει φαίνεται καλή και με εργονομικό βραχίονα (αν ψήνεσαι για αυτό), είναι και color calibrated μεταξύ άλλων βλέπω αλλά θα χρειαστείς πολύ δυνατή κάρτα αν παίζεις πολλά παιχνίδια. Για τα υπόλοιπα θα σε κατατοπισουν άλλοι καλύτερα.
Chris2756 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Mε 4-5 LG monitors, που εχουν περασει απο τα χερια μου, εχω μεινει ευχαριστημενος, οπως και με το σερβις της εταιρειας. Παιχνιδια, ναι παιζω, αλλα αν δεν ειναι και ολα σε φουλ ρυθμισεις, δεν χαλασε κι ο κοσμος. Σκεφτομαι μια RTX 4070 ti
jgeorgiou Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, Chris2756 είπε Mε 4-5 LG monitors, που εχουν περασει απο τα χερια μου, εχω μεινει ευχαριστημενος, οπως και με το σερβις της εταιρειας. Παιχνιδια, ναι παιζω, αλλα αν δεν ειναι και ολα σε φουλ ρυθμισεις, δεν χαλασε κι ο κοσμος. Σκεφτομαι μια RTX 4070 ti γνωρίζοντας ότι θα παίζεις μερικά βαριά 3Α games με συμβιβασμούς τότε η RTX4070TI είναι μια χαρά επιλογή 1
Chris2756 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Απο μητρικη τι γινεται? Εδω σηγουρα θελω βοηθεια γιατι δεν εχω ιδεα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα