konik Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Η χρήση θα είναι για ότι κάνει ένα pc, δλδ browsing , word ,ταινίες ,μουσική και games κυρίως apex legends,lol,csgo και pubg και κανένα AAA τύπου cp77.Ανάλυση πάντα στα ultra. Αξίζει η να περιμένω new gen cpu και gpu? Οθόνη θα κρατήσω μια lg 60hz ips του 2017 προς το παρών και μετά μπορεί να πάω σε καμία πάλι lg ips 144 ή 165 hz. Επίσης με ενδιαφέρει να μην κρεμάσει το pc στο browsing σε μια 4-5ετια. Ανάμεσα από την sapphire και την red devil ποια είναι καλύτερη? Ψύκτρα θα μπει arctic a35 argb είναι ικανή για τον 5700x? Δίσκος είμαι ανάμεσα σε kingston nv 2tb pci4.0 ή kc3000 2tb ή οτιδήποτε ενδιάμεσο από τα 2 , το θέμα είναι στα games θα δω διαφορά? Ευχαριστώ.
bonorov Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Επιγραμματικά. Σιγά μην κρεμάσει στο browsing σε μία 5ετια. Δεν αξίζει να περιμένεις την καινουργια γενιά γιατί μετά θα πρεπει να περιμένεις και την πιο καινούργια της καινουργιας. Κάρτα γραφικών να παρεις την φθηνότερη. Δισκο να παρεις τον φθηνότερο. Και τα ακριβότερα να βάλεις δεν θα δεις διαφορά. Η ψυκτρα που θα παρεις είναι μια χαρά για τον επεξεργαστή. 2
nickol-us Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Εν μέρει συμφωνία με bonorov Στην προκειμένη περίπτωση, ανάμεσα σε saphire και powercolor εννοείται θα εμπιστευόμουν την sapphire, τυγχάνει να είναι και πιο φθηνή. Διαφωνώ με τον δίσκο, το πάρε οτι φθηνότερο θα έλεγα δεν μου κάνει. Τι μανία να βλέπω παντού τον κάκιστο nv2. Πέραν του τίτλου, ο δίσκος σε καμία περίπτωση δεν είναι gen4 αφού οι ταχύτητές του είναι gen3. Καταλαβαίνω οτι μιλάμε για πολύ οικονομικό δίσκο αλλά 3 χρόνια εγγύηση και τόσο μικρό tbw για μένα είναι αιτία αποφυγής. Δίνεις λίγα ευρώ παραπάνω (~9) και παίρνεις ίδιες ταχύτητες, με μεγαλύτερη εγγύηση/tbw και την "εμπειρία" της wd https://www.foxstore.gr/index.php?route=product/product&path=1_942_968_470_94_97&product_id=134772 Αν θες πραγματικά gen4 δίσκο, πολύ καλή προσφορά (βάσει τον ονομαστικών του επιδόσεων) https://www.e-shop.gr/ssd-patriot-vp4300l2tbm28h-vp4300-lite-2tb-nvme-pcie-gen4-x4-m2-2280-ps5-compatible-p-PER.323742 Η διαφορές που θα δεις από gen3 σε gen4 δίσκο (πραγματικό gen4 και όχι τον nv2) Θα είναι αμελητέες και μη παρατηρήσιμες. Δεν ξέρω αν αλλάξει αυτό στα μελλοντικά παιχνίδια, για την ώρα όφελος βλέπει μόνο κάποιος που κάνει πολύωρη επεξεργασία(επαγγελματική) και μεταφορά μεγάλων αρχείων. Ο μέσος χρήστης δεν έχει πρακτικό όφελος. Η a35 στις σημερινές τιμές είναι μάλλον από τις πιο vfm ψύκτρες. Μια χαρά κάνει για τον 5700x. Αν ξέρεις να τον μεταχειριστείς ελάχιστα και έχεις ένα καλό κουτί με σωστή ροή αέρα, δε θα δεις ποτέ πάνω από 70°C 4
bonorov Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 33 λεπτά πριν, nickol-us είπε Εν μέρει συμφωνία με bonorov Στην προκειμένη περίπτωση, ανάμεσα σε saphire και powercolor εννοείται θα εμπιστευόμουν την sapphire, τυγχάνει να είναι και πιο φθηνή. Διαφωνώ με τον δίσκο, το πάρε οτι φθηνότερο θα έλεγα δεν μου κάνει. Τι μανία να βλέπω παντού τον κάκιστο nv2. Πέραν του τίτλου, ο δίσκος σε καμία περίπτωση δεν είναι gen4 αφού οι ταχύτητές του είναι gen3. Καταλαβαίνω οτι μιλάμε για πολύ οικονομικό δίσκο αλλά 3 χρόνια εγγύηση και τόσο μικρό tbw για μένα είναι αιτία αποφυγής. Δίνεις λίγα ευρώ παραπάνω (~9) και παίρνεις ίδιες ταχύτητες, με μεγαλύτερη εγγύηση/tbw και την "εμπειρία" της wd https://www.foxstore.gr/index.php?route=product/product&path=1_942_968_470_94_97&product_id=134772 Αν θες πραγματικά gen4 δίσκο, πολύ καλή προσφορά (βάσει τον ονομαστικών του επιδόσεων) https://www.e-shop.gr/ssd-patriot-vp4300l2tbm28h-vp4300-lite-2tb-nvme-pcie-gen4-x4-m2-2280-ps5-compatible-p-PER.323742 Η διαφορές που θα δεις από gen3 σε gen4 δίσκο (πραγματικό gen4 και όχι τον nv2) Θα είναι αμελητέες και μη παρατηρήσιμες. Δεν ξέρω αν αλλάξει αυτό στα μελλοντικά παιχνίδια, για την ώρα όφελος βλέπει μόνο κάποιος που κάνει πολύωρη επεξεργασία(επαγγελματική) και μεταφορά μεγάλων αρχείων. Ο μέσος χρήστης δεν έχει πρακτικό όφελος. Η a35 στις σημερινές τιμές είναι μάλλον από τις πιο vfm ψύκτρες. Μια χαρά κάνει για τον 5700x. Αν ξέρεις να τον μεταχειριστείς ελάχιστα και έχεις ένα καλό κουτί με σωστή ροή αέρα, δε θα δεις ποτέ πάνω από 70°C Νικόλα δίκιο έχεις σε αυτά που γράφεις για τον δίσκο. Η απάντηση μου είχε να κάνει σε σύγκριση μεταξυ των 2 που έδωσε ο ts,για τον αν θα δει στα games διαφορά. Από την άλλη είμαι της ακραίας άποψης ότι για τον μέσο χρήστη,οχι για αυτους που χρειάζονται να αντιγράφουν μεγάλα αρχεία κτλ,τι sata ssd,τι pcie4 nvme δεν του κάνει καμία διαφορά σε real life χρήση.Αντε να ανοίξει το pc 2-3-4 sec πιο γρήγορα. Καλυτερα,όπως είπες και παραπανω,να εστιάζουμε στην μεγαλυτερη εγγυηση των προιοντων. 3
konik Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Σε mid κουτί με 4χ120 φανάκια που μπορούν να μπουν 1 ακόμα πάνω και 1 κάτω + 2hdd cages ακριβώς απτά μπροστινά φαν που βαζουν αέρα 3 hdd και 3 ssd θα έχω θέμα με θερμοκρασίες ? Τώρα σε ένα παλιό amd apu με undervolt στα 1.3v σε gaming στο apex βαράει 74 βαθμούς ενώ tjmax η amd αναφέρει Μαξ μέχρι 72.4
just_a_dude Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Αφού θέλεις ultra σε AAA τότε από gpu πρέπει την 6700ΧΤ ή την 4060Ti. Με την 2η χάνεις 4GB αλλά παίρνεις DLSS 2, 3 και καλύτερο RT αλλά είναι πιο ακριβή.
leros2004 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 3 hours ago, just_a_dude said: Αφού θέλεις ultra σε AAA τότε από gpu πρέπει την 6700ΧΤ ή την 4060Ti. Με την 2η χάνεις 4GB αλλά παίρνεις DLSS 2, 3 και καλύτερο RT αλλά είναι πιο ακριβή. 400+ gia 8αρα κάρτα ? DLSS/FSR σε 1080 δεν..... Για nvidia από 4070 και πάνω, 6700 αν βρει κάτω από 300€ το συζητάμε 1
just_a_dude Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 9 λεπτά πριν, leros2004 είπε 400+ gia 8αρα κάρτα ? DLSS/FSR σε 1080 δεν..... Για nvidia από 4070 και πάνω, 6700 αν βρει κάτω από 300€ το συζητάμε Ε ναι ειναι meh, απλά το είπα σαν εναλλακτική.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα