noFEARgr Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2023 Πολυ κριμα και ο Σκοτ ηταν απο τους ελαχιστους πλεον που εβγαζαν ιστορικες ταινιες. Gladiator και kingdom of heaven ( directors cut ) τα θεωρω κορυφαια . Φανταζομαι τον πιεσε η apple να βαλει τοσα woke στοιχεια , δεν μπορω να πιστεψω ο Σκοτ σε αυτην την ηλικια ηθελε να παρει τετοιο δρομο . 3
Millennium Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2023 1 hour ago, noFEARgr said: Πολυ κριμα και ο Σκοτ ηταν απο τους ελαχιστους πλεον που εβγαζαν ιστορικες ταινιες. Gladiator και kingdom of heaven ( directors cut ) τα θεωρω κορυφαια . Φανταζομαι τον πιεσε η apple να βαλει τοσα woke στοιχεια , δεν μπορω να πιστεψω ο Σκοτ σε αυτην την ηλικια ηθελε να παρει τετοιο δρομο . Μάλλον unpopular opinion: Εγώ βρήκα μέτριο και το The last duel που αναφέρθηκε πριν. Ειδικά αν το συγκρίνω με παλιότερες ταινίες. 1
pontez2 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 To ειδαμε χθες. Να πω οτι ειχαμε πάει με ενθουσιασμό, χωρις να διαβάσουμε κριτικές. Σκηνοθεσία Σκοτ, πρωταγωνιστης ο Φοινιξ, ιστορική ταινία, περιμένεις κάτι καλό. Ξεκινόντας απο τα θετικά, που κατά τη γνωμη μου ειναι το εξης 1. Η Vanessa Kirby. Δε θέλω να πω το κλισέ που έλεγαν κάποιοι βγαινοντας απο την αιθουσα, πως αυτη ηταν η πραγματικη πρωταγωνιστρια, ούτε μπορω να πιστέψω οτι ο Σκοτ στα αποφάσισε να κινηθεί με coreκτολογίες και γυναίκα απο πάνω κτλ. To σίγουρο ομως ειναι οτι η Αγγλίδα ηθοποιός έπαιξε σπουδαία έναν υπερβολικό ρόλο. Κάποιες ωραίες στιγμές έντασης, κάποιες σκηνές, κάποια κοστουμια, ωραίες σκηνές μάχης. Στα θετικά και αρνητικά παράλληλα πως η ταινία προσπάθεια να παρουσιάσει τον Ναπολέων ως άνθρωπο και όχι ως έναν τεράστιο ιδιοφυή χαρακτήρα όπως τον έχουμε δει σε άλλες ταινίες. Δηλαδη να δουμε αρνητικά του χαρακτήρα του, αδυναμίες κτλ. Ιστορικά στέκουν αρκετά απο αυτά, αλλά υπάρχουν σκηνές που θεωρώ οτι υπερβάλλουν και τον μικραίνουν υπερβολικά. Στα ιστορικά γεγονότα δε τα πήγαν άσχημα αν και πάσχουν λίγο στη μάχη του Βατερλώ αφου δεν έχει μπει ένα συγκεκριμένο γεγονός που άλλαξε τη ροή της ιστορία και μια νίκη, έγινε ήττα. Φοίνιξ. Πολλές φορές έχω εκφράσει την άποψη πως ο εν λογω ηθοποιός ειναι αμφιλεγόμενος και πήρε Οσκαρ ακριβως έπειδή έπαιξε έναν ρόλο που άλλοι 2 ηθοποιοί τον έχουν ερμηνεύσει εξαιρετικά. Ειναι πολύ καλός στην ερμηνεία του "παράξενου" και ο ρόλος, έτσι οπως τον καταγράφει ο Σκοτ, του ταιριάζει, ωστόσο, χάνεται για κάποιο λόγο που δε μπόρεσα να καταλάβω. Δηλαδη δεν έλαμψε με τη παρουσία του όπως συνέβαι με την Kirby. Συνοπτικά, τη θεωρώ μια μέτρια ταινία. Δε θεωρω οτι κλαίω τα λεφτά μου, αλλά ούτε θα τη ξαναέβλεπα. Δεν ειχα ομως τη διάθεση να τη συζητήσω μετά το τέλος της. Μια ελαφρά απογόητευση, ισως επειδη περίμενα κάτι πολύ καλό. Το 6,7 που βλέπω σαν βαθμολογία στο imbd ειναι αρκετό. 5
Waiss Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 6 hours ago, pontez2 said: To ειδαμε χθες. Να πω οτι ειχαμε πάει με ενθουσιασμό, χωρις να διαβάσουμε κριτικές. Σκηνοθεσία Σκοτ, πρωταγωνιστης ο Φοινιξ, ιστορική ταινία, περιμένεις κάτι καλό. Ξεκινόντας απο τα θετικά, που κατά τη γνωμη μου ειναι το εξης 1. Η Vanessa Kirby. Δε θέλω να πω το κλισέ που έλεγαν κάποιοι βγαινοντας απο την αιθουσα, πως αυτη ηταν η πραγματικη πρωταγωνιστρια, ούτε μπορω να πιστέψω οτι ο Σκοτ στα αποφάσισε να κινηθεί με coreκτολογίες και γυναίκα απο πάνω κτλ. To σίγουρο ομως ειναι οτι η Αγγλίδα ηθοποιός έπαιξε σπουδαία έναν υπερβολικό ρόλο. Κάποιες ωραίες στιγμές έντασης, κάποιες σκηνές, κάποια κοστουμια, ωραίες σκηνές μάχης. Στα θετικά και αρνητικά παράλληλα πως η ταινία προσπάθεια να παρουσιάσει τον Ναπολέων ως άνθρωπο και όχι ως έναν τεράστιο ιδιοφυή χαρακτήρα όπως τον έχουμε δει σε άλλες ταινίες. Δηλαδη να δουμε αρνητικά του χαρακτήρα του, αδυναμίες κτλ. Ιστορικά στέκουν αρκετά απο αυτά, αλλά υπάρχουν σκηνές που θεωρώ οτι υπερβάλλουν και τον μικραίνουν υπερβολικά. Στα ιστορικά γεγονότα δε τα πήγαν άσχημα αν και πάσχουν λίγο στη μάχη του Βατερλώ αφου δεν έχει μπει ένα συγκεκριμένο γεγονός που άλλαξε τη ροή της ιστορία και μια νίκη, έγινε ήττα. Φοίνιξ. Πολλές φορές έχω εκφράσει την άποψη πως ο εν λογω ηθοποιός ειναι αμφιλεγόμενος και πήρε Οσκαρ ακριβως έπειδή έπαιξε έναν ρόλο που άλλοι 2 ηθοποιοί τον έχουν ερμηνεύσει εξαιρετικά. Ειναι πολύ καλός στην ερμηνεία του "παράξενου" και ο ρόλος, έτσι οπως τον καταγράφει ο Σκοτ, του ταιριάζει, ωστόσο, χάνεται για κάποιο λόγο που δε μπόρεσα να καταλάβω. Δηλαδη δεν έλαμψε με τη παρουσία του όπως συνέβαι με την Kirby. Συνοπτικά, τη θεωρώ μια μέτρια ταινία. Δε θεωρω οτι κλαίω τα λεφτά μου, αλλά ούτε θα τη ξαναέβλεπα. Δεν ειχα ομως τη διάθεση να τη συζητήσω μετά το τέλος της. Μια ελαφρά απογόητευση, ισως επειδη περίμενα κάτι πολύ καλό. Το 6,7 που βλέπω σαν βαθμολογία στο imbd ειναι αρκετό. Ιστορικά όμως, να μου παρουσιάζεις έναν Ναπολέων που τον υποδύεται ένας 50αρης και μια Kirby -Ζοζεφίνα 15 χρόνια νεότερη του, όταν θα έπρεπε να είναι 6 χρόνια μεγαλύτερη του βάσει ιστοριας, είναι λίγο κάπως. Επίσης όταν ο Ναπολέων μπήκε στην Αίγυπτο, εκτός του ότι δεν χτύπησε πυραμίδες κλπ μνημεία, ήταν περίπου 23 χρόνων στην πραγματικότητα. 1
hayatogr Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Το είδα χτες βράδυ και πέρα από ίσως κάποιες ιστορικές ανακρίβειες θεωρώ άρτια την ταινία για τις 2.30 περίπου ώρες που κράτησε. Δεν θα το συνιστούσα να την δείτε σπίτι. Πέραν τούτου περιμένω και εγω με αγωνία το director's cut και ας είναι και 4ωρης διάρκειας.
Ntinaras Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Μολις γυρισα απο σινεμα. Μου αρεσε αρκετα, ωραια πλανα και σκηνοθεσια, ολοι οι ηθοποιοι παιξαν αψογα. Και ειχε και λιγο χιουμορ σε καποιες φασεις. Δεν ξερω για ιστορικες ανακριβειες, καθως δεν εχω μεγαλη γνωση για αυτη την εποχη, αλλα αυτο που με χαλασε ειναι οτι προσπαθησαν να χωρεσουν 25 χρονια σε 2μιση ωρες. Κανανε speedrun ολη τη ζωη του ναπολεοντα. Κανονικα ηθελε τουλαχιστον μια mini series για να δειξει. Παρ ολα αυτα περασα ωραια στο σινεμα, και με κρατησε μεχρι τελος. Θεωρω πως τουλαχιστον ενα 7.1 το αξιζει. 1
Chrisxxx Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Tαλεγαμε για μινι σιριζ. Πιστευω θα δειξει αρκετα καλυτερα στο director's cut.. Παντως τετοια εγχειρήματα ειναι μονο για σειρες ή μινι σιριζ ή θα επρεπε να δειξει κατι πολυ συγκεκριμένο από την ολη του πορεια. 1
Sugizo Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 35 minutes ago, Millennium said: Napoleon: History vs. Hollywood. When confronted by claims that his film isn't truthful with regard to its depiction of Napoleon Bonaparte, Ridley Scott told the New Yorker that those picking it apart should "get a life." Πάει κι αυτός, ότι νά'ναι.
Lotof Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 Φαίνεται ότι το Hollywood έχει τσακωθεί με την ιστορία. «Αυτή η ταινία είναι σαν φτύσιμο στο πρόσωπο των Γάλλων γιατί αισθάνονται ότι ο Ρίντλεϊ Σκοτ ειρωνεύτηκε τόσο τον Ναπολέοντα όσο και την ιστορία της Γαλλίας» είπε ο Μαρσιλί, που διδάσκει στο γαλλικό Πανεπιστήμιο Science Politique. 1
firepc Δημοσ. 10 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2024 Χλιαρή ταινία, στα όρια της σαπουνόπερας. Μ' αγαπά δε μ' αγαπα φάση Έχω την εντύπωση οτι και ο ίδιος ο Ρίντλεη ώρες ώρες δεν ήξερε τι γύριζε
Mhlogiatros Δημοσ. 24 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2024 Η ταινία ΙΣΤΟΡΙΚΑ είναι τραγική φυσικα οταν το μισο κοινο δεν εχουν ιδεα απο ιστορια παρα μονο απο ντοκιμαντερ netflix
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα