Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μαγκες καλησπερα,ειμαι στο 4ο πεδιο και σε περιπτωση που ανεβουν οι «καθαρες» πληροφορικες που δηλωσα πηγαινω στην Σαμο στην σχολη Μ.Π.Ε.Σ. .Παρατηρησα πως εχει αντιστοιχια με αυτη της πατρας και των Ιωαννινων καη ενημερωθηκα πως απο την στιγμη που εχω (με βαση τα περσινα δεδομενα) την διαφορα των 2750 μπορω να παρω μεταγραφη για εκει.Γνωριζετε αν ισχυει λογω του οτι βρισκομαι σε διαφορετικο πεδιο,η αν μπορω να αιτηθω μετακινηση.Ολα αυτα ειναι πολυ θεωρητικα καθως υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να εισαχθω στις πρωτες μου επιλογες απλα ειχα αυτη την απορια.Ευχαριστω πολυ εκ των πρωτερων

Επεξ/σία από Dimithereal
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν μπορείς να πάρεις μεταγραφή σε άλλο πεδίο. Μεταγραφή παίρνεις απο μία σχολή ενός τμήματος σε μια άλλη σχολή αντίστοιχη με αυτή που πέρασες, και έχεις διαφορά τα 2750 μόρια, απο τον βαθμό που έγραψες για τη σχολή που πέρασες, σε σύγκριση με τη βάση της σχολής που θες να πας. Μετακίνηση είναι η μεταγραφή σε κάποιο άλλο συγκεκριμένο τμήμα άλλου κλάδου που επιλέγεται απο την εκάστοτε σχολή που έχεις περάσει και σου δίνει τη δυνατότητα να πάς σε αυτό. 

Πχ έγραψες 10000 για μια σχολή στη Σάμο που έχει βάση 9200, άρα εκτός απροόπτου περνάς, αλλά στην αντίστοιχη στην Πάτρα έγραψες 12300 ενώ η βάση της ήταν 13000. Δεν θα προσθέσεις στα 12300 το 2750 και θα πεις έχω περιθώριο να φτάσει μέχρι 15050 απο 13000. Αντιθέτως θα προσθέσεις το 2750 στο 10000, αρά δεν πιάνεις τα 2750 μόρια διαφορά με τη σχολή της βάσης που θέλεις να περάσεις(10000+2750=12750), άρα δεν στην εμφανίζει κάν στο μηχανογραφικό των μεταγραφών.

Μέτα το αν θα πάρεις τη μεταγραφή ή όχι, έχει να κάνει με κριτήρια μεταγραφών που μπορείς να δείς παρακάτω τη μοριοδότηση:

https://www.iefimerida.gr/panellinies/meteggrafes-foititon-kritiria-odigies-stratigaki

Επεξ/σία από truman2193
Δημοσ.

Γιατι? Πουθενα δεν λεει οτι αφορα αποκλειστικα για σχολες ιδιου πεδιου.Αντιθετα μιλαει για σχολες με αντιστοιχια

Φιλε νομιζω μπορεις κανονικα

Για μετακινηση δεν μπορεις σε σχολη διαφορετικου πεδιου

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/7/2023 στις 3:40 ΜΜ, JimmysWil είπε

Γιατι? Πουθενα δεν λεει οτι αφορα αποκλειστικα για σχολες ιδιου πεδιου.Αντιθετα μιλαει για σχολες με αντιστοιχια

Φιλε νομιζω μπορεις κανονικα

Για μετακινηση δεν μπορεις σε σχολη διαφορετικου πεδιου

Φιλε ειλικρινα δε ξερω εχω μπερδευτει.Με βαση τα λεγομενα των καθηγητων μου αν βρισκομαι εντος του οριου των 2750 θα λαβω μεταγραφη στην αντιστοιχη σχολη της πατρας η των ιωαννινων ομως μερικοι γνωστοι λενε πως δεν γινεται λογω πεδιου.Η αποψεις ειναι διχασμενες οποτε θα δειξει στην πραξη υποθετω  

Στις 19/7/2023 στις 3:35 ΜΜ, truman2193 είπε

Δεν μπορείς να πάρεις μεταγραφή σε άλλο πεδίο. Μεταγραφή παίρνεις απο μία σχολή ενός τμήματος σε μια άλλη σχολή αντίστοιχη με αυτή που πέρασες, και έχεις διαφορά τα 2750 μόρια, απο τον βαθμό που έγραψες για τη σχολή που πέρασες, σε σύγκριση με τη βάση της σχολής που θες να πας. Μετακίνηση είναι η μεταγραφή σε κάποιο άλλο συγκεκριμένο τμήμα άλλου κλάδου που επιλέγεται απο την εκάστοτε σχολή που έχεις περάσει και σου δίνει τη δυνατότητα να πάς σε αυτό. 

Πχ έγραψες 10000 για μια σχολή στη Σάμο που έχει βάση 9200, άρα εκτός απροόπτου περνάς, αλλά στην αντίστοιχη στην Πάτρα έγραψες 12300 ενώ η βάση της ήταν 13000. Δεν θα προσθέσεις στα 12300 το 2750 και θα πεις έχω περιθώριο να φτάσει μέχρι 15050 απο 13000. Αντιθέτως θα προσθέσεις το 2750 στο 10000, αρά δεν πιάνεις τα 2750 μόρια διαφορά με τη σχολή της βάσης που θέλεις να περάσεις(10000+2750=12750), άρα δεν στην εμφανίζει κάν στο μηχανογραφικό των μεταγραφών.

Μέτα το αν θα πάρεις τη μεταγραφή ή όχι, έχει να κάνει με κριτήρια μεταγραφών που μπορείς να δείς παρακάτω τη μοριοδότηση:

https://www.iefimerida.gr/panellinies/meteggrafes-foititon-kritiria-odigies-stratigaki

Σε ευχαριστω πολυ για τον χρονο που αφιερωσες στην απαντηση σου.Τα διαδικαστικα της μοριοδοτησης και τους κανονες τους γνωριζω.Αυτο για το οποιο δεν ειμαι σιγουρος ειναι αν η αντιστοιχια των σχολων αποτελει εξαιρεση στο συστημα μεταγραφων.Για μετακινηση τι γνωριζεις;Ειναι μονο για αλλους κλαδους;Υπαρχει μοριοδοτηση η θα επρεπε να εχω μια συγκεκριμενη διαφορα;

Επεξ/σία από Dimithereal
Δημοσ.
2 ώρες πριν, JimmysWil είπε

Ειχα ρωτησει ακριβως για αυτην την περιπτωση και μου ειχαν πει οτι γινεται γιατι το σκεφτομουν και εγω.

Σουπερ,αν και δε με χαλαγε η σαμος μου αρεσει η ηρεμια ομως πατρα εχω ηδη γνωριμιες.Αν σιγουρεψω τη μεταγραφη μπορω να παρακολουθω στην πατρα τα μαθηματα απο την αρχη της χρονιας για να μη χασω το εξαμηνο;

Δημοσ.
52 minutes ago, Dimithereal said:

Σουπερ,αν και δε με χαλαγε η σαμος μου αρεσει η ηρεμια ομως πατρα εχω ηδη γνωριμιες.Αν σιγουρεψω τη μεταγραφη μπορω να παρακολουθω στην πατρα τα μαθηματα απο την αρχη της χρονιας για να μη χασω το εξαμηνο;

Nαι αλλά δεν θα μπορείς να μπεις εργαστήρια, ίσως εάν σε αφήσει ο καθηγητής αλλά συνήθως δεν αφήνουν 

Δημοσ.
19 ώρες πριν, Dimithereal είπε

Απο τον αδερφο μου που ειναι φοιτητης .Μου εχει πει οτι μπορεις να πας στην γραμματεία και να σου δωσουν προσωρινη αδεια για μετεγγραφη και να εισαι παρον σε ολα τα εγαστηρια.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...