Προς το περιεχόμενο

[Nvme/gen4] ADATA LEGEND 850 1TB (48.5€)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

e-shop, crazy sundays

(για μια εβδομάδα ή μέχρι εξάντλησης προϊόντος)

https://www.e-shop.gr/ssd-adata-aleg-850-1tcs-legend-850-1tb-m2-2280-pcie-gen4-x4-nvme-p-PER.331767

Αρκετά καλά χαρακτηριστικά σε ταχύτητες  read/writes, καλή εγγύηση 5ετων με μεγάλο  tbw(1000tbw), η εταιρεία τον προμοτάρει και για ps5 workable (προσοχή όχι  compatible) ενώ τα specs του είναι λίγο χαμηλότερα από τα requested  της sony.

Εδώ να πω ότι χρησιμοποιώ χαμηλότερων ταχυτήτων nvme (sn750/500gb) στο ps5 χωρίς πρόβλημα μέχρι στιγμής, άγνωστο αν θα έχει πρόβλημα σε παιχνίδια με μεγαλύτερες απαιτήσεις στο μέλλον.

Χαρακτηριστικά/σελίδα κατασκευαστή

https://www.adata.com/en/consumer/category/ssds/solid-state-drives-legend-850/

Ιστορικό χαμηλό σε skroutz / bestprice περί τα 56€

image.jpeg.13b758a0417327cdc450d3599d9c639f.jpeg

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 3
  • Thanks 3
  • Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για κατεβαστήρι/αποθηκη μπορεί να λειτουργήσει να αντικαταστήσει ένα μηχανικό 500GB αρκετών ετών ή επειδή είναι ssd αργά ή γρήγορα με τα πολλά writes/deletes (ως κατεβαστήρι) θα φάει τα ψωμια του?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Boubis1411 είπε

Καλημέρα, το παίρνω και μπαίνει αμέσως σε ps 5 η θέλει ψυκτρα Η και κάποια άλλη πατέντα; 

Τον sn750 τον έχω βάλει χύμα, δεν γνωρίζω όμως πως αυτό μπορεί να επηρεάσει την διάρκεια ζωής του.

Μπορείς με κάνα 10αρι να βάλεις  heatsink, νομίζω έχει κάποιο περιορισμό στο ύψος

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 2
Δημοσ.
52 minutes ago, Sebu said:

Για κατεβαστήρι/αποθηκη μπορεί να λειτουργήσει να αντικαταστήσει ένα μηχανικό 500GB αρκετών ετών ή επειδή είναι ssd αργά ή γρήγορα με τα πολλά writes/deletes (ως κατεβαστήρι) θα φάει τα ψωμια του?

Μέχρι να φάει τα ψωμιά του θα τον έχεις αλλάξει. Έχει 5 χρόνια εγγύηση και 2000tbw, πάρτον με κλειστά μάτια για κατεβαστήρι.

• Like 4
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Τον sn750 τον έχω βάλει χύμα, δεν γνωρίζω όμως πως αυτό μπορεί να επηρεάσει την διάρκεια ζωής του.

Μπορείς με κάνα 10αρι να βάλεις  heatsink, νομίζω έχει κάποιο περιορισμένες στο ύψος

Άρα αυτός δεν έχει ψυκτρα; 

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Μπορείς με κάνα 10αρι να βάλεις  heatsink, νομίζω έχει κάποιο περιορισμένες στο ύψος

Και μικροτερο χρονο ζωης και κυριως, κατεβαζει ταχυτητα οταν ψηνεται, σερνεται μετα και ας μην το αντιλαμβανεσαι αν δεν το προσεξεις/μετρησεις, βαλε αμεσα ψυκτρα.

1 ώρα πριν, Boubis1411 είπε

Καλημέρα, το παίρνω και μπαίνει αμέσως σε ps 5 η θέλει ψυκτρα Η και κάποια άλλη πατέντα; 

Θελει ψυκτρα. Αφου ειανι και λιγο αργος για ps5, κοιτα για προσφορα για ταχυτερο με ετοιμη ψυκτρα. Αν δεν μπορεις να περιμενεις πας σε αυτον.

1 ώρα πριν, Sebu είπε

Κανει και για κατεβαστηρι, θα σου πηγαινουν ολα πιο γρηγορα, για την υγεια του βαλε κανα προγραμματακι που δειχνει στατιστικα χρησης και υπολογιζει διαρκεια ζωης και θεωρητικα προλαβαινεις και το τελος του.

23 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε

Άρα αυτός δεν έχει ψυκτρα; 

Εχει υποτυπωση ψυκτρα, φυλλαρακι αλουμινιου, καλυτερο απο το τιποτε, χειροτερο απο κανονικη/κλασσικη ψυκτρα.

• Like 4
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, fagoura είπε

Και μικροτερο χρονο ζωης και κυριως, κατεβαζει ταχυτητα οταν ψηνεται, σερνεται μετα και ας μην το αντιλαμβανεσαι αν δεν το προσεξεις/μετρησεις, βαλε αμεσα ψυκτρα.

Θελει ψυκτρα. Αφου ειανι και λιγο αργος για ps5, κοιτα για προσφορα για ταχυτερο με ετοιμη ψυκτρα. Αν δεν μπορεις να περιμενεις πας σε αυτον.

Κανει και για κατεβαστηρι, θα σου πηγαινουν ολα πιο γρηγορα, για την υγεια του βαλε κανα προγραμματακι που δειχνει στατιστικα χρησης και υπολογιζει διαρκεια ζωης και θεωρητικα προλαβαινεις και το τελος του.

Εχει υποτυπωση ψυκτρα, φυλλαρακι αλουμινιου, καλυτερο απο το τιποτε, χειροτερο απο κανονικη/κλασσικη ψυκτρα.

Μιας και το ανεφερες, ποιό πρόγραμμα προτείνεις ?

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, fagoura είπε

Άργος; δηλαδή θα έχει διαφορά μεγάλη με τον μανισιο αυτο εννοείς; 

Επίσης ποια ψυκτρα κάνει για τον συγκεκριμένα; 

https://www.e-shop.gr/ssd-patriot-vp4300l2tbm28h-vp4300-lite-2tb-nvme-pcie-gen4-x4-m2-2280-ps5-compatible-p-PER.323742

'

αυτος της Patriot ειναι καλυτερος ;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, PadPoet είπε

Μέχρι να φάει τα ψωμιά του θα τον έχεις αλλάξει. Έχει 5 χρόνια εγγύηση και 2000tbw, πάρτον με κλειστά μάτια για κατεβαστήρι.

Τα 2000TBW είναι για το 2ΤΒ μοντέλο.

image.png.9d894cab07f393fde829d9198f9a3464.png

https://webapi3.adata.com/storage/downloadfile/datasheet_legend_850_pcie_gen4_x4_m2_2280_ssd.pdf

Αλλά και τα 1000TBW που έχει ο 1ΤΒ είναι σούπερ, οπότε ναι.

Μια χαρά NVMe SSD είναι.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Boubis1411 είπε

Άργος; δηλαδή θα έχει διαφορά μεγάλη με τον μανισιο αυτο εννοείς; 

Επίσης ποια ψυκτρα κάνει για τον συγκεκριμένα; 

https://www.e-shop.gr/ssd-patriot-vp4300l2tbm28h-vp4300-lite-2tb-nvme-pcie-gen4-x4-m2-2280-ps5-compatible-p-PER.323742

'

αυτος της Patriot ειναι καλυτερος ;

Όχι, δεν θα έχει μεγάλη διαφορά από τον μαμισιο ωστόσο παραμένει πιο χαμηλά και κάτω από τα spec  που ζητάει η Sony.

Της  patriot  δίνει πολύ μεγαλύτερα  read/writes  από τα ζητούμενα της Sony.

6 ώρες πριν, kkatzos είπε

Τα 2000TBW είναι για το 2ΤΒ μοντέλο.

image.png.9d894cab07f393fde829d9198f9a3464.png

https://webapi3.adata.com/storage/downloadfile/datasheet_legend_850_pcie_gen4_x4_m2_2280_ssd.pdf

Αλλά και τα 1000TBW που έχει ο 1ΤΒ είναι σούπερ, οπότε ναι.

Μια χαρά NVMe SSD είναι.

Δικό μου λάθος τα 2000tb, διορθώθηκε.

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Βασικα αν εβρισκα απλον ssd στο 1ΤΒ καλης ποιοτητας και στα 35-40 ευρω σε 2,5αρι factor θα τον προτιμουσα για πολλους λογους (λχ σημειο τοποθετησης πανω στο airflow των μπροστινων ανεμιστηρων που κρατανε χαμηλες τις θερμοκρασιες των δισκων στο cage, υπερβολη η ταχυτητα του nvme για κατεβαστηρι δεδομενου οτι οι υπολοιποι sata ειναι απλοι αρα στην καλυτερη δινουν μεχρι 500mb/s και δεν πιστευω να μου χρειαζεται στην παρουσα φαση κατι παραπανω σε ταχυτητα για κατεβαστηρι και αποθηκη εκτος και αν ειναι κλοπη η τιμη).

Στα 45 ευρω δλδ αν εβρισκα απλο ssd 2TB καλης ποιοτητας θα τον προτιμουσα.

2 hours ago, Miky_Maou said:

Μιας και το ανεφερες, ποιό πρόγραμμα προτείνεις ?

Προσωπικά έχω το hard disk sentinel ως εξτρα για παραλληλη παρακολουθηση αλλα βασιζομαι κατα κυριο λογο στο Samsung Magician των 2 Samsung ssd που εχω.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Όχι, δεν θα έχει μεγάλη διαφορά από τον μαμισιο ωστόσο παραμένει πιο χαμηλά και κάτω από τα spec  που ζητάει η Sony.

Της  patriot  δίνει πολύ μεγαλύτερα  read/writes  από τα ζητούμενα τυς Sony.

Δικό μου λάθος τα 2000tb, διορθώθηκε.

οποτε εσυ προτεινεις Patriot ? σωστα ;

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε

οποτε εσυ προτεινεις Patriot ? σωστα ;

Τα ονομαστικά του spec  είναι καλά(υπερκαλύπτει τα ζητούμενα read/writes, 5ετη εγγύηση με σχετικά καλά 1600 tbw), η τιμή του δείχνει επίσης πολύ καλή.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Τα ονομαστικά του spec  είναι καλά(υπερκαλύπτει τα ζητούμενα read/writes, 5ετη εγγύηση με σχετικά καλά 1600 tbw), η τιμή του δείχνει επίσης πολύ καλή.

Ναι και είναι και 2 Τερα. Από ψυκτρα κάποια πρόταση έχεις για τον συγκεκριμένο; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...