Προς το περιεχόμενο

Νέο PC - 1080p gaming - max 1800€

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από nickol-us,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λόγο επαγγέλματος και χρήσης υπολογιστή (το συγκεκριμένο build δεν είναι για εμένα) με ενθουσίασαν οι δυνατότητες του SSD που είναι ένα bottleneck για εμένα (μεταφορά και επεξεργασία μεγάλων αρχείων, 100-1000GB το καθένα, από προσομοιώσεις υπολογιστικής ρευστομηχανικής CFD και μοριακής δυναμικής MD σε παράλληλους υπερυπολογιστές και cluster).

Ευχαριστώ και πάλι πάρα πάρα πολύ!

Δημοσ.
2 ώρες πριν, rkb είπε

Λόγο επαγγέλματος και χρήσης υπολογιστή (το συγκεκριμένο build δεν είναι για εμένα) με ενθουσίασαν οι δυνατότητες του SSD που είναι ένα bottleneck για εμένα (μεταφορά και επεξεργασία μεγάλων αρχείων, 100-1000GB το καθένα, από προσομοιώσεις υπολογιστικής ρευστομηχανικής CFD και μοριακής δυναμικής MD σε παράλληλους υπερυπολογιστές και cluster).

Ευχαριστώ και πάλι πάρα πάρα πολύ!

Απλά να σου θυμίσω...

Στις 16/7/2023 στις 1:01 ΠΜ, rkb είπε

Ποσό που διαθέτουμε : Μέχρι 1800€

Χρήση υπολογιστή : τηλεκπαίδευση, office, movies, gaming 

.......

Τώρα αν εσένα σου κάθεται καλά σε τέτοια build να βάλεις 300+€ δίσκο πάσο.

Προτάσεις κάνουμε, δε μας πέφτει λόγος κιόλας :D

Δημοσ.

Είναι overkill και μεγάλο ο ssd, μπορεί τελικά να μπει ο kc3000, προς το παρόν χωράει στο budget.

Στις μνήμες υπάρχει λόγος που θέλουμε cl32 και όχι cl30 π.χ? Είναι μόνο η τιμή ή οι πρώτες δουλεύουν καλύτερα με αυτόν τον συνδιασμό μητρικής - επεξεργαστή;

Δημοσ.
5 ώρες πριν, rkb είπε

Στις μνήμες υπάρχει λόγος που θέλουμε cl32 και όχι cl30 π.χ? Είναι μόνο η τιμή ή οι πρώτες δουλεύουν καλύτερα με αυτόν τον συνδιασμό μητρικής - επεξεργαστή;

Όσο ανεβαίνεις σε speed και κατεβαίνεις σε latency έχεις καλύτερες αποκρίσεις και βελτιωμένες επιδόσεις (σε συγκεκριμένα σενάρια) σε games.

Επειδή μιλάμε  όμως για oc καθώς οι επίσημα υποστηριζόμενες συχνότητες είναι χαμηλότερες (7600x/ddr5 5200) υπάρχει περιορισμός στο πόσο μπορείς να ανέβεις χωρίς να αντιμετωπίσεις προβλήματα.

Η αγορά και οι τιμές ορίζουν το "sweet spot", 6000/c32 σε αυτά τα χρήματα είναι ιδανικά. Αν βρεις κοντά σε αυτά τα χρήματα cl30 εννοείται τις προτιμάς. Αν είναι να ανέβεις 20-30% για να πας σε cl30 για επιδόσεις όπου σε συγκεκριμένα σενάρια θα είναι  >5% προφανώς και δεν αξίζει, τουλάχιστον στο δικό μου μυαλό.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την εξήγηση και τις πληροφορίες. Είχε CL30 στα ίδια λεφτά, οπότε θα κινηθώ αναλόγως.

• Like 1
  • 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στην όμορφη παρέα, τελικά μετά από τις συμβουλές σας και αρκετό ψάξιμο έχω παραγγείλει όλα τα κομμάτια.

Ελπίζω να μην έχω κάνει κάποιο χοντρό λάθος και υπάρχει κάποια ασυμβατότητα. 

Το μόνο που θα έχει να κάνει ο (τυχερός) ανηψιος τα επόμενα χρόνια είναι να επενδύσει σε οθόνη και καλύτερη GPU,  αν θέλει. Ελπίζω να το χαρεί. Βάζω παρακάτω τα κομμάτια και θα ανεβάσω φωτογραφίες όταν έρθουν και το στήσω.

Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι για τις συμβουλές και την αρχική κατεύθυνση.

1) AMD Ryzen 7 7700X 

2) Deepcool AK620 

3) ARCTIC MX-6 

4) Asus ROG STRIX X670E-F

5)G.Skill Ripjaws S5 32 GB (2 x 16 GB) DDR5-6000 CL30 

6) Samsung 990 Pro 2 TB 

7) Gigabyte GAMING OC Radeon RX 7600 8 GB Video Card

😎 8 ) SeaSonic FOCUS PX 850 W 

9) Corsair EX100U 1 TB External SSD

10) Logitech BRIO Ultra HD Pro Webcam

11) Logitech MX Keys Combo for Business | Gen 2

12) 2 X Noctua A14 industrialPPC-3000 PWM 158.5 CFM 140 mm Fan

13) 2 X Noctua F12 industrialPPC-3000 PWM 109.89 CFM 120 mm Fan

14) 2 X SilverStone SST-FF122B; 120mm Fan Filter w/ Magnet

15) 2 X SilverStone SST-FF143B; ultra fine 140mm Fan Filter w/ Magnet

16) LIAN LI LANCOOL 216 BLACK

17) APC (PM1WB-GR)

(Τιμές δεν αναφέρω καθώς μόνο το κουτί και το πολυμπριζο ασφαλείας αγοράστηκαν από Ελλάδα)

Επεξ/σία από rkb

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...