Προς το περιεχόμενο

Εκτός Nova και EON TV το MEGA Channel

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, kinitos είπε

Γιαυτό δεν κάνουν αναβάθμιση μην μας χρεώσουν πάλι χαχαχα είδες πολιτεία που έχουμε μας σκέφτονται

Δεν είναι εύκολη απόφαση. Δε θυμάσαι τι χαμός έγινε όταν μας είπαν ότι η Digea θα εκπέμψει σε DVB-T MPEG4 και όχι σε DVB-T MPEG2 και τι αντιδράσεις υπήρξαν; Είχαμε πάρει καινούριες τηλεοράσεις με DVB-T MPEG2 για να δούμε τα plus της ΕΡΤ και μετά τρέχαμε να αγοράζουμε αποκωδικοποιητές για καινούριες τηλεοράσεις , και είχαμε καινούριες τηλεοράσεις να δουλεύουν με κινεζοκούτια. Λόγω της απουσίας ενημέρωσης του κοινού για το HEVC, κάτι παρόμοιο θα συμβεί και τώρα αν κάνουν τη μετάβαση.

EDIT: Έχει ήδη δοθεί μια παράταση, και θα το πάμε από εξάμηνο σε εξάμηνο για χρόνια απ'οτι βλέπω:
https://typologies.gr/tha-dothei-nea-paratasi-gia-to-sd-stin-psifiaki-tileorasi/
https://typologies.gr/tha-dothei-nea-paratasi-gia-to-sd-stin-psifiaki-tileorasi/

33 λεπτά πριν, Thresh είπε

24/28/32 ίντσες πάντως βγαίνουν και με DVB-T2, ειδικά στις 32αρες υπάρχουν πολλές.

Με DVB-T2 βγαίνουν, με DVB-T2 HEVC δεν βγαίνουν. Και αν γίνει η μετάβαση θα πάμε στο DVB-T2 HEVC (λόγω κοινοτικής οδηγίας), όχι στο DVB-T2 MPEG4. Αν υπάρχει κάποια τηλεόραση στις 24 ίντσες με DVB-T2 HEVC θα την πάρω αμέσως, γιατί έχω τους γονείς να βλέπουν στη κουζίνα από μια φορητή CRT και δεν θέλω να τους πάρω καινούρια τηλεόραση που πχ σε 2-3 χρόνια μπορεί να χρειάζεται κινεζοκούτι. Έχω βάλει όριο μέχρι τα Χριστούγεννα (για να βρώ 24άρα με DVB-T2 HEVC).

27 λεπτά πριν, gustom2008 είπε

Ποιος κακομοιρος βλεπει τηλεοραση σημερα?Ειδικα δελτια ειδησεων...

Δεν θα βάλεις επίγεια τηλεόραση για να βλέπεις τα δελτία ειδήσεων, αλλά για αθλητικά, ταινίες (που δεν πρόλαβες να τις δεις), σειρές.

Επίσης υπάρχουν άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που δεν ξέρουν να δουλεύουν το IPTV.

Επεξ/σία από kurkosdr
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 121
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
34 minutes ago, kurkosdr said:

Με DVB-T2 βγαίνουν, με DVB-T2 HEVC δεν βγαίνουν.

Βλέπω πχ στο site της LG από 32 έως όσο πάει,  DVB-T2/T  είτε στην 32αρα 1080p είτε σε 4K TVs, δεν διευκρινίζουν HEVC.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, Thresh είπε

Βλέπω πχ στο site της LG από 32 έως όσο πάει,  DVB-T2/T  είτε στην 32αρα 1080p είτε σε 4K TVs, δεν διευκρινίζουν HEVC.

Δε χωράει 32άρα στο χώρο. Επίσης αν δεν διευκρινίζουν HEVC τότε αυτό σημαίνει DVB-T2 MPEG4. Βλέπεις λόγω των υψηλών patent royalties του HEVC αλλά και του πιο ισχυρού SoC που απαιτεί το βάζουν μόνο στις UHD που είναι υποχρεωμένες να το έχουν λόγω HDR.

Εδώ λοιπόν θα έπρεπε να παρέμβει η πολιτεία και να υποχρεώσει την ενσωμάτωση HEVC ή έστω να ενημερώσει (σε συνεργασία με τους παρόχους σήματος) για το όφελος του να υπάρχει αποκωδικοποιητής HEVC εν όψει της μετάβασης, αλλά που. Θα μας πάνε ξαφνικά στο HEVC μια μέρα και θα τρέχουμε για αποκωδικοποιητές.

Επεξ/σία από kurkosdr

2 hours ago, makis269 said:

ναι αλλά ,απαραίτητη προϋπόθεση η κεραία .😁

εννοειται αυτο.ειτε εσωτερικη ειτε εξωτερικη.πραγματι μπορει για καποιους να ειναι θεμα αυτο

• Like 1

2 hours ago, Malthador said:

Κατ' αρχήν, αυτή η απάντηση είναι μη-απάντηση. Αν είναι να συνδέσω καλώδιο κεραίας, το βάζω απευθείας στην τηλεόραση, δεν μου χρειάζεται το boxάκι.

Κατά δεύτερον, μου την έδωσαν κι αυτή την απάντηση στο τεχνικό τμήμα της Nova. Και λέω στην κοπέλα «μπορείτε να με βοήθησετε να συνδέσω το RF στο iPhone μου, γιατί δεν βρίσκω την τρύπα, έτσι ώστε να δω MEGA από το ΕΟΝ app;». Και η φοβερή, πληρωμένη απάντησή της: «μπορείτε να δείτε MEGA μέσω του browser, απλά όχι μέσω του ΕΟΝ»!

Θεσπέσια, το λιγότερο. Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν με άλλα λόγια.

PS: Το συμβόλαιό μου γράφει:

«Επίσης, ο Συνδρομητής πριν την αγορά κι ενεργοποίηση της υπηρεσίας EON έχει ενημερωθεί πλήρως για το
προσφερόμενο από την Αδειούχο οπτικοακουστικό περιεχόμενο, το οποίο βρήκε της απολύτου αρεσκείας του
κι εξ’ αυτού του λόγου προέβη στην αγορά της εν λόγω υπηρεσίας.»

Άρα η αφαίρεση καναλιών από το πακέτο είναι λόγος για να σπάσει το συμβόλαιο χωρίς πέναλτι.

δεν χανεις κατι να το δοκιμασεις και να μας πεις αν το δεχτηκαν. β.καταλαβε κατι χωρις παρεξηγηση. το support ειναι για να σου πει εναλλακτικες δεν ειναι εκει για να σου πει αν θα διακοψεις ατελως ή δεν ξερω τι. αν θες να διακοψεις ή να διαπραγματευτεις νεα τιμη μιλας με πωλησεις. επειδη εχω περασει απο παροχο ακουγα και εγω οτι μπορεις να φανταστεις. και το ειχα πει και σε πελατη.ειμαι εδω για να γινει οτι καλυτερο ΤΕΧΝΙΚΑ. αν θελετε να διακοψετε επειδη δεν σας καλυπτει κατι τοτε  it's up to u.  εγω πχ σπυ λεω οτι η γραμμη σου πιανει  adsl max 10.mbit. αν εσενα δεν σε καλυπτει η απαντηση μου ασχετα που σου εξηγω πως εχει η κατασταση μετα ειναι οι πωλησεις. μην ζητας απο τον agent να σου πει κατι παραπανω περα απο τεχνικα.δεν πηρε αυτος την απαντηση για το mega.  τωρα αν εσυ θα το συνδεσεις στο boxaki ή στην tv κτλ ειναι αλλη ιστορια.ο αλλος σου εξηγησε τι μπορεις να κανεις με την ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

• Like 4

4 ώρες πριν, poulinos είπε

σου δινει την δυνατοτητα να δεις το  mega επιγεια απλα με ενα καλωδιο rf στο eon box.οποτε δεν ξερω αν θα το δεχτουν.

Μονο που ετσι δε μπορεις να δεις κατι που δεν μπορεσες να δεις οταν ηταν live... Δεν ειναι λυση αυτη, κάποιοι απο εμας βαλαμε εον tv ως λυση για το κακιστο τηλεοπτικό σημα στην περιοχή 

• Super Moderators
10 minutes ago, kurkosdr said:

Επίσης αν δεν διευκρινίζουν HEVC τότε αυτό σημαίνει DVB-T2 MPEG4. Βλέπεις λόγω των υψηλών patent royalties του HEVC αλλά και του πιο ισχυρού SoC που απαιτεί το βάζουν μόνο στις UHD που είναι υποχρεωμένες να το έχουν λόγω HDR.

Δεν διευκρινίζουν πουθενά HEVC, ούτε στις πανάκριβες.

1 minute ago, Aggelos_INSM said:

Μονο που ετσι δε μπορεις να δεις κατι που δεν μπορεσες να δεις οταν ηταν live... Δεν ειναι λυση αυτη, κάποιοι απο εμας βαλαμε εον tv ως λυση για το κακιστο τηλεοπτικό σημα στην περιοχή 

δεκτο αυτο που λες και θα μπορουσες να το αναφερεις για  διακοπη ατελως .δεν ξερω αν υπαρχει εναλλακτικη λυση για αυτο.οπως ειπα δεν βλεπω tv

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Thresh είπε

Δεν διευκρινίζουν πουθενά HEVC, ούτε στις πανάκριβες.

Οι UHD το έχουν σίγουρα λόγω HDR, δεν ορίζεται HDR στο MPEG4 AVC (10-bit ναι, αν και δεν υποστηρίζεται σχεδόν πουθενά, HDR όχι).

Επίσης αν κατεβάσεις το manual γράφει τι ακριβώς υποστηρίζει, αλλά αν δεν είναι UHD μη περιμένεις να βρεις HEVC

EDIT: Βρήκα μια στις 24 ίντσες αλλά με περίεργη μάρκα (που σημαίνει δεν μπορώ να βρω manual) και την έχει μόνο ένα κατάστημα, οπότε θα περιμένω λίγο

Επεξ/σία από kurkosdr
  • Like 1

Εμένα στην περιοχή μου δεν πιάνουμε σήμα γιατί οι 4 γείτονες δεν θέλουν να αλλάξουμε κεραία. Η λύση του μποξ ήταν μοναδική. Περιμένω να λήξει το συμβόλαιο από την αστεία νόβα να πάω στον σοβαρό ΟΤΕ.

• Like 1

3 hours ago, killer76 said:

Ναι. τίποτα. Μόνο netflix για καμιά σειρά. Και τα κανάλια, κανονικά με κεραία.

Γιατί είχα μείνει σε εποχές NOVA που όλο και κάτι έβλεπες. Από τότε έχουν αλλάξει 2 βασικά πράγματα. 

α) Ενώ παλιά το πρόγραμμα των καναλιών (πχ. Discovery, History κλπ), είχαν μια νορμαλ ροη που πάντα έβλεπες κάτι, τώρα μπαίνεις και μπορεί σε μια μέρα να έχει μόνο 2 τίτλους. Πχ "δημοπρασίες E2S3, δημοπρασίες E23S1, δημοπρασίες E4S7, δημοπρασίες E2S6........." και "Εφευρέσεις E23S8, Εφευρέσεις E2S5, Εφευρέσεις E22S3, Εφευρέσεις E9S11, Εφευρέσεις E12S1, Εφευρέσεις E6S3.....".

β) Μου είχε μείνει στο μυαλό ως καλή ψυχαγωγία γιατί δεν είχαμε πολλούς τρόπους να δούμε "ευκολα" κάτι πέρα από κανάλια. Netflix, Streamio, Πλούσιο Ελληνικό Youtube κλπ

δυστυχως δεν εχω μεγαλη αποψη.παλια επι εποχη forthnet ειχα δει μερικες ταινιες με το on demand και μεχρι εκει.συνηθως μια ταινια που θα μου αρεσει θα την κατεβασω σε torrent:p

αλλα ναι θα ειναι κυριολεκτικα μια ταινια το μηνα. απλα με βαση αυτα που διαβαζω ο κοσμος εχει παραπονα απο ολες τις πλατφορμες ειτε ελληνικες ειτε εξωτερικου και για αυτο μαλλον εχουν πολλες συνδρομες.

2 hours ago, kurkosdr said:

Υπάρχει κόσμος που έχει σπίτια στις λεγόμενες "λευκές περιοχές" και έχει κάποιο πακέτο συνδρομητικής τηλεόρασης ακριβώς επειδή δεν έχει επίγειο σήμα.

Το αστείο είναι ότι τα ίδια τα κανάλια (μέσω του παρόχου σήματος) ανεβάζουν τα muxes τους στον HELLAS SAT για να τροφοδοτούν όσους επίγειους αναμεταδότες δεν έχουν οπτική ίνα:
https://www.digitalbitrate.com/dtv.php?mux=12241&liste=1&live=72&lang=en
https://www.digitalbitrate.com/dtv.php?mux=12414&liste=1&live=72&lang=en
https://www.digitalbitrate.com/dtv.php?mux=12338&liste=1&live=72&lang=en
https://www.digitalbitrate.com/dtv.php?mux=12352&liste=1&live=72&lang=en
Οπότε σε μια κανονική χώρα σε εμάς που έχουμε σπίτια στις λεγόμενες "λευκές περιοχές" (πχ εξοχικά) θα μας έδιναν μια καρτούλα με τα κλειδιά BISS ή ένα box για να πιάσουμε αυτά τα muxes.

Σε αυτό το σημείο να πω ότι είναι απαράδεκτο να πάτε να ψάξετε για BISS κλειδιά στο internet για αυτά τα muxes ώστε να μπορείτε να τα φορτώσετε στον free-to-air δορυφόρο σας τζάμπα και με λίγα κλικ. Το έχει κάνει θείος μου και βλέπει τζάμπα εδώ και χρόνια, και κάθε μέρα στις διακοπές του υπενθυμίζω πόσο κακό είναι που δεν πληρώνει συνδρομή Nova ή Cosmote TV και ότι στερεί πολύτιμο εισόδημα από τους Μαρινάκηδες. Δε μετρώνται όλα σε λεφτά ρε παιδιά, να κοιτάμε λίγο και τον άνθρωπο...

δεν ξερω αν αυτοι που ειναι σε αυτες τις περιοχες μπορουν να τα δουν μεσα απο καποιο δορυφορο αλλα free μιλαμε παντα χωρις να κλεβεις κλειδια κτλ.ή αν το ιδιο το καναλι κανει stream στο site του

και το email

Αγαπητέ συνδρομητή,

Από 14/07/2023 το κανάλι MEGA TV θα είναι διαθέσιμο στον αποκωδικοποιητή της Nova, μόνο μέσω κεραίας επίγειας λήψης.

Πως; Συνδέοντας εύκολα και γρήγορα την κεραία επίγειας λήψης, στην υποδοχή RF IN του αποκωδικοποιητή και πραγματοποιώντας σάρωση καναλιών.

Μάθε περισσότερα εδώ.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη θέαση των επίγειων ψηφιακών καναλιών, είναι η κάλυψη της γεωγραφικής περιοχής από την Digea.

Με εκτίμηση,
Nova

51 λεπτά πριν, tilaverboy είπε

Εμένα στην περιοχή μου δεν πιάνουμε σήμα γιατί οι 4 γείτονες δεν θέλουν να αλλάξουμε κεραία. Η λύση του μποξ ήταν μοναδική. Περιμένω να λήξει το συμβόλαιο από την αστεία νόβα να πάω στον σοβαρό ΟΤΕ.

Ναι τον σοβαρο ΟΤΕ που εχει μεινει με την Serie A, το CL που παιζει αραια και που και το NBA που το βλεπεις παρεα με το Δρακουλα...

Υ.Γ. Ειχα 10 χρονια Cosmote TV.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...