tkorovesis Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλημέρα ομάδα, Προσεχώς αναβαθμίζομαι απο adsl24 pots Nova σε vdsl100 cosmote voip, και προσπαθώ να κάνω την κεντρική πρίζα διπλή για να μην έχει παρεμβολές (αν και η γραμμή μου είναι πολύ καλή στα 24 με αρκετή απόσταση απο το αστικό κέντρο, με 18mbps) και να έρθει το ρούτερ απο άλλο δωάμτιο Και έτσι ψάχνοντας να βρω ποια είναι η κεντρική πρίζα, διοτι χθες, που άλλαζα πριζα καρφάκι σε rj11, αυτή που νόμιζα πως ήταν η κεντρική (η του χωλ), όταν ξε-ένωσα την γεφύρωση των δυο μαύρων, δύο κοκκινων, το ίντερνετ στο ρούτερ που δεν το εχω στην κεντρική αλλα σε άλλο δωμάτιο συνέχιζε να λειτουργεί κανονικά προς έκπληξην μου να σημειωθεί πως τα λοιπά καλώδια δεν ήταν συνδεδεμένα Που με πάει στον διπλανό τοίχο, στην κουζίνα μάλλον αυτή δεν πρεπει να είναι η κεντρική; Οι άλλες δυο πρίζες, εκ των οποίων η μια έχει το τωρινό ρούτερ μου, έχουν 2 ζεύγη κίτρινο-άσπρο ανενεργο και το κόκκινο μαύρο που φέρνει λειτουργική τηλεφωνία και ίντερνετ Δεύτερη σκέψη: επειδή δεν έχω διάθεση να τραβάω πολλά ethernet στο χωλ, ή πιθανώς και στην κουζίνα, θα έβγαζε νόημα όταν βρω την κεντρική, να βγάλω τις διακλαδώσεις και να αφήσω μόνο το dsl μαυρο κόκκινο να πηγαίνει στο δωμάτιο που είναι το ρούτερ και να κάνω την ανενεργή κίτρινη άσπρη ώς τηλεφωνική, για να τις διαχωρίσω; Τρίτη σκέψη: βγάζει νόημα η μη κεντρική που έχω τώρα το ρούτερ να κλειδώνει το περισσότερο με το καλύτερο attenuation, ενώ η κουζίνα να κλειδώνει αισθητά χειρότερα και με προβλήματα στις δοκιμές με crc errors? ευχαριστώ πολύ Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2023 από tkorovesis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tkorovesis Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Update Η Κουζίνα τελικά ΔΕΝ είναι κεντρική, απλά φαινόταν περίεργα, ειναι απλό ραζίμ Παίρνει τηλεφωνία από την χωλ, εξου και το δευτερο ζευγος πάνω στην πριζα Αλλά αυτό που δεν μπορώ να βρώ είναι απο που παίρνουν οι άλλες πρίζες που συνεχιζουν κανονικά μήπως έχει κάποιος καμια ιδέα; αυτο που υποψιάζομαι είναι πως ειναι συνδεδεμένες σε σειρά κατευθείαν με την γραμμή οτε, και απλα η κουζίνα ήταν προσθήκη πιο μετά και τράβηξε ένα δεύτερο καλώδιο, διοτι σε όποια γραμμή και αν μπει στις υπόλοιπες, η απόδοση είναι ίδια ακριβώς, όπως και τα κλωνακια των καλωδίων, και δεν βλέπω κάποια διακλάδωση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 η κεντρικη συνηθως ειναι στο σαλονι ππυ συνηθως ειναι ο πρωτος χωρος με το που μπεις στο σπιτι.σε σπιτια που δεν ειναι διαμερισματα πολλες φορες οι ενωσεις εχουν γινει σε κουτι στον τοιχο οπου εκει δεν υπαρχει κεντρικη και παιζουν παραλληλα το οποιο το vdsl δεν το θελει.μετα θελει ψαξιμο και να ανοιξεις κουτια χρησιμοποιεις αν βγαλεις ακρη οποια πριζα θες αρκει το καλωδιο να φτανει εκει χωρις παραλληλο.ματιση ναι,παραλληλο οχι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tkorovesis Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 On 18/07/2023 at 08:41, poulinos said: η κεντρικη συνηθως ειναι στο σαλονι ππυ συνηθως ειναι ο πρωτος χωρος με το που μπεις στο σπιτι.σε σπιτια που δεν ειναι διαμερισματα πολλες φορες οι ενωσεις εχουν γινει σε κουτι στον τοιχο οπου εκει δεν υπαρχει κεντρικη και παιζουν παραλληλα το οποιο το vdsl δεν το θελει.μετα θελει ψαξιμο και να ανοιξεις κουτια χρησιμοποιεις αν βγαλεις ακρη οποια πριζα θες αρκει το καλωδιο να φτανει εκει χωρις παραλληλο.ματιση ναι,παραλληλο οχι Σε ευχαριστώ Τελικά ενω μας έκαναν ενεργοποίηση αρχισαν έργα στο πεζοδρομιο μας για οπτική ίνα με ιδιόκτητο NOVA, που δεν μας το ειπαν ουτε στο κατάστημα ουτε στα τηλ με συνέπεια να φυγουμε για vdsl κοσμοτε ενω θα μέναμε αν το ξεραμε Μετα απο διαφορες προσφορές, είμαι σε φάση που γυρνάω πίσω μεταβατικά για adsl στην NOVA και μετα θα ξεκινησουμε σε κανα διμηνο την διαδικασια για FTTH αφου ενεργοποιηθούν οι ινες, στην τιμη-μαρκετινγκ των 26€ για την 500ρα... στην ενεργοποίηση της cosmote ο τεχνικος κατέληξε στο οτι όταν κάναμε ανακαίνιση έγιναν χοντρές κακοτεχνίες και οτι είναι δυο ξεχωριστά δικτυα που απλά ενωνονται κάπου μόνο στο κύριο ζευγος.. και ετσι μπηκε το ασυραμτο κατ ευθειαν στο ρουτερ... μαλλον είναι με ματιση γιατι η γραμμή είναι βράχος και κλείδωσε 90+, θα έστελνα στατς απο φριτζ αλλα είμαι εκτος σπιτιου φαντάζομαι οταν μπει το ftth απλα θα κόψουμε το διαμερισμα απο τον κατανεμητη οτε και θα κάνουμε το ενιαιο που τώρα φερνει ιντερνετ και λειτουργει παντού επιστροφή τηλεφωνίας ! Που λύνει το πρόβλημα μεχρι να ξαναλλαχτουν τα ηλεκτρολογικά Σε ευχαριστω για ολα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 6 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2023 On 21/07/2023 at 06:06, tkorovesis said: Σε ευχαριστώ Τελικά ενω μας έκαναν ενεργοποίηση αρχισαν έργα στο πεζοδρομιο μας για οπτική ίνα με ιδιόκτητο NOVA, που δεν μας το ειπαν ουτε στο κατάστημα ουτε στα τηλ με συνέπεια να φυγουμε για vdsl κοσμοτε ενω θα μέναμε αν το ξεραμε Μετα απο διαφορες προσφορές, είμαι σε φάση που γυρνάω πίσω μεταβατικά για adsl στην NOVA και μετα θα ξεκινησουμε σε κανα διμηνο την διαδικασια για FTTH αφου ενεργοποιηθούν οι ινες, στην τιμη-μαρκετινγκ των 26€ για την 500ρα... στην ενεργοποίηση της cosmote ο τεχνικος κατέληξε στο οτι όταν κάναμε ανακαίνιση έγιναν χοντρές κακοτεχνίες και οτι είναι δυο ξεχωριστά δικτυα που απλά ενωνονται κάπου μόνο στο κύριο ζευγος.. και ετσι μπηκε το ασυραμτο κατ ευθειαν στο ρουτερ... μαλλον είναι με ματιση γιατι η γραμμή είναι βράχος και κλείδωσε 90+, θα έστελνα στατς απο φριτζ αλλα είμαι εκτος σπιτιου φαντάζομαι οταν μπει το ftth απλα θα κόψουμε το διαμερισμα απο τον κατανεμητη οτε και θα κάνουμε το ενιαιο που τώρα φερνει ιντερνετ και λειτουργει παντού επιστροφή τηλεφωνίας ! Που λύνει το πρόβλημα μεχρι να ξαναλλαχτουν τα ηλεκτρολογικά Σε ευχαριστω για ολα Και ιδιοκτητο nova να ειναι το ftth παλι μπορεις να πας cosmote αλλα ναι θα ειναι μεγαλυτερη η τιμη και δεν ξερω μεχρι τι πακετο δινουν.ενω τωρα μπορεις να παρεις οτι θες αφου πεφτεις σε fttc nova.ανδεν ηταν nova τοτε θα σου διναν μεχρι 200. γενικως σε ανακαινισεις εχω δει πολλες κακοτεχνιες.ματισεις πισω απο τοιχους.παραλληλα πισω απο τοιχο κτλ.οποτε ολα αυτα μετα κανουν θεμα.σε μονοκατοικιες ειδικα πολλες φορες δεν υπαρχει κεντρικη.ολα ειναι ενωμενα πισω απο τον τοιχο και ολες ειναι παραλληλες οποτε και το vdsl δεν παιζει σωστα.στο adsl ευτυχως δεν δημιουργει σχεδον καθολου προβλημα. το θεμα δεν ειναι η ιδια η ματιση (αν εχει γινει σωστα) αλλα τα παραλληλα. οταν μπει το ftth κοβεις την γραμμη στον κατανεμητη ή στο κεντρικο πριζακι οταν υπαρχει και δινεις τηλεφωνια απο το router. στην τηλεφωνια δεν σε νοιαζουν τα παραλληλα .δεν επηρεαζουν τιποτα ειτε ειναι vdsl ειτε ftth. opote kai δεν αλλαζεις τα ηλεκτρολογικα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tkorovesis Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 On 06/08/2023 at 15:42, poulinos said: Και ιδιοκτητο nova να ειναι το ftth παλι μπορεις να πας cosmote αλλα ναι θα ειναι μεγαλυτερη η τιμη και δεν ξερω μεχρι τι πακετο δινουν.ενω τωρα μπορεις να παρεις οτι θες αφου πεφτεις σε fttc nova.ανδεν ηταν nova τοτε θα σου διναν μεχρι 200. γενικως σε ανακαινισεις εχω δει πολλες κακοτεχνιες.ματισεις πισω απο τοιχους.παραλληλα πισω απο τοιχο κτλ.οποτε ολα αυτα μετα κανουν θεμα.σε μονοκατοικιες ειδικα πολλες φορες δεν υπαρχει κεντρικη.ολα ειναι ενωμενα πισω απο τον τοιχο και ολες ειναι παραλληλες οποτε και το vdsl δεν παιζει σωστα.στο adsl ευτυχως δεν δημιουργει σχεδον καθολου προβλημα. το θεμα δεν ειναι η ιδια η ματιση (αν εχει γινει σωστα) αλλα τα παραλληλα. οταν μπει το ftth κοβεις την γραμμη στον κατανεμητη ή στο κεντρικο πριζακι οταν υπαρχει και δινεις τηλεφωνια απο το router. στην τηλεφωνια δεν σε νοιαζουν τα παραλληλα .δεν επηρεαζουν τιποτα ειτε ειναι vdsl ειτε ftth. opote kai δεν αλλαζεις τα ηλεκτρολογικα. ακριβώς αυτο θα κάνω στην αναμονή μέχρι να τελειώσουν οι διαδικασίες εργων αυτό που μου την έσπασε είναι πως άνοιξα την πρίζα που θέλω για internet, την έκανα διπλή, αλλά λειτουργεί μόνο στο μισό σπίτι η τηλεφωνία γιατί στο υπόλοιπο δεν μάτισε ποτέ το νεκρό ζεύγος ο ανακαινιστής! με λίγα λόγια έχει κάνει δυο δίκτυα σε ένα σπίτι !!! για λόγους τελειότητας, θα αφήσω το τωρινό έτσι όπως είναι για επιστροφή, και ανοιγοντας κουτια, θα ενώσω το νεκρό με τον οτε και το δωμάτιο που θέλω να έχει ιντερνετ. και απλά θα κόψω την μάτιση στο μοναδικό δωμάτιο που δουλεύει η νεκρή. άρα στην ουσία θα κάνω την πρίζα που έχω τώρα ιντερνετ κεντρική θα μου πεις, κι αν θέλει κάποιος στο μέλλον να βάλει το ρούτερ σε νορμαλ μέρος? λογική μου απάντηση είναι πως αφου θα έχει μπει οπτική ίνα έτοιμη, ποιος ο λόγος να βάλει 24ρα. εφόσον ειδικά vdsl fttc με vdsl ftth έχουν ιδια τιμή πάντως αυτό που παρατήρησα είναι πως η nova έχει χάλια routing, το Ping έχει τεράστια διαφορά, (και οι δυο fastpath) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
e1995kati Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Σε κάποιο μέρος του σπιτιού συνηθος κοντά στην κεντρική είσοδο υπάρχει το κεντρικό κυτιο τηλεφωνίας....αν δεν βρεις άκρη άνοιξε το καπάκι απ' το κητιο και δοκίμασε με το ρούτερ σε ποιον συνδιασμό χαλκων συγχρονίζει....από εκεί και πέρα φέρε ένα utp καινούργιο ως το ρούτερ εξωτερικά η εσωτερικά των τοίχων......το 1ο αν υπάρχει νοικοκυρά σε συμβουλεύω να το αποφύγεις......και τα τηλέφωνα τα συνδέεις στις παλιές πρίζες της οικίας σου Θα χρειαστεί να ανοίξεις αρκετά μπουάτ για να βρεις πιο είναι του ΟΤΕ.....αν δεν είσαι αρκετά εξικοιμενος φέρε κάποιον τεχνικο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tkorovesis Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2023 On 05/09/2023 at 02:24, e1995kati said: Σε κάποιο μέρος του σπιτιού συνηθος κοντά στην κεντρική είσοδο υπάρχει το κεντρικό κυτιο τηλεφωνίας....αν δεν βρεις άκρη άνοιξε το καπάκι απ' το κητιο και δοκίμασε με το ρούτερ σε ποιον συνδιασμό χαλκων συγχρονίζει....από εκεί και πέρα φέρε ένα utp καινούργιο ως το ρούτερ εξωτερικά η εσωτερικά των τοίχων......το 1ο αν υπάρχει νοικοκυρά σε συμβουλεύω να το αποφύγεις......και τα τηλέφωνα τα συνδέεις στις παλιές πρίζες της οικίας σου Θα χρειαστεί να ανοίξεις αρκετά μπουάτ για να βρεις πιο είναι του ΟΤΕ.....αν δεν είσαι αρκετά εξικοιμενος φέρε κάποιον τεχνικο Αν εννοείς το box που μοιράζει σε διαμερισματα, δεν θέλω να μπλέξω με αυτό γιατι φοβάμαι μην κάνω ζημιά στις υπηρεσίες άλλων ενοίκων και η καλωδίωση οκ ειναι δεν έχει φθορά, ίδια κλειδώνω και κάτω με μέτρηση του οτε έχει λίγα ερρορ αλλά σε φυσιολογικά πλαισια και δεν υπάρχει αστάθεια συν πως μιλάμε για λίγους μήνες να γίνουν τα έργα, απλά προσπαθώ να μαζέψω βλακειες που υπάρχουν και δεν ήξερα. Θα στο εξηγήσω απλά. εϊίναι το καλώδιο οτε. Καταλήγει στην πρώτη πρίζα. Έχει και μια μάτιση στο μπουάτ το συγκεκριμένο, η οποία δίνει ιντερνετ στο υπόλοιπο σπιτι σε ΟΛΕΣ τις πριζες η πρώτη πριζα επϊσης εχει ενα άσχετο καλώδιο το οποίο είναι προέκταση που μπήκε σε ανακαίνιση και καταλήγει στξν κουζίνα ΌΜΩΣ δεν έχει γινει μάτιση νεκρου ζευγους πρώτης πριζας (κατ επεκτασην και της προέκτασης), παρα μόνο του καλωδίου οτε. άρα δεν έρχεται επιστροφή στην πρώτη πριζα από το υπόλοιπο σπίτι και αντίστροφα τωρα δουλευει οκ με τα φιλτρα αλλα γιατί να μην γίνει σωστά η δουλειά μεχρι να ενεργοποιηθούν οι ίνες και να τος βάλουν, και να πιάσει τόπο η διπλή πριζα εκεί που έχω το ρουτερ; μια ένωση δρόμος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 On 05/09/2023 at 01:12, tkorovesis said: ακριβώς αυτο θα κάνω στην αναμονή μέχρι να τελειώσουν οι διαδικασίες εργων αυτό που μου την έσπασε είναι πως άνοιξα την πρίζα που θέλω για internet, την έκανα διπλή, αλλά λειτουργεί μόνο στο μισό σπίτι η τηλεφωνία γιατί στο υπόλοιπο δεν μάτισε ποτέ το νεκρό ζεύγος ο ανακαινιστής! με λίγα λόγια έχει κάνει δυο δίκτυα σε ένα σπίτι !!! για λόγους τελειότητας, θα αφήσω το τωρινό έτσι όπως είναι για επιστροφή, και ανοιγοντας κουτια, θα ενώσω το νεκρό με τον οτε και το δωμάτιο που θέλω να έχει ιντερνετ. και απλά θα κόψω την μάτιση στο μοναδικό δωμάτιο που δουλεύει η νεκρή. άρα στην ουσία θα κάνω την πρίζα που έχω τώρα ιντερνετ κεντρική θα μου πεις, κι αν θέλει κάποιος στο μέλλον να βάλει το ρούτερ σε νορμαλ μέρος? λογική μου απάντηση είναι πως αφου θα έχει μπει οπτική ίνα έτοιμη, ποιος ο λόγος να βάλει 24ρα. εφόσον ειδικά vdsl fttc με vdsl ftth έχουν ιδια τιμή πάντως αυτό που παρατήρησα είναι πως η nova έχει χάλια routing, το Ping έχει τεράστια διαφορά, (και οι δυο fastpath) https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf αυτο πρεπει να γινει.το καλωδιο που ερχεται απο τον κατανεμητη μεχρι την πριζα που θες θα πρεπει να ειναι συνεχομενο (δεν μας πειραζει αν εχει ματιση) ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ. ας εχει κοψε ραψε 10 φορες. θα πρεπει ομως νοητα να ειναι συνεχομενο χωρις να δινει σε αλλο ζευγαρι παραλληλα.και τοτε θα εχεις την σωστη καλωδιωση. δεν παιζω παιχνιδιαοποτε θα σε γελασω για το Ping.ξερω οτι η cosmote εχει καλο αλλα για μενα δεν κανει διαφορα ακομα και interleave να εχω. ο επομενος αν θελει να βαλει το ρουτερ αλλου θα ανοιξει τα πριζακια και θα τα φτιαξει οπως ηταν πριν ή οπως θελει αυτος. On 05/09/2023 at 02:24, e1995kati said: Σε κάποιο μέρος του σπιτιού συνηθος κοντά στην κεντρική είσοδο υπάρχει το κεντρικό κυτιο τηλεφωνίας....αν δεν βρεις άκρη άνοιξε το καπάκι απ' το κητιο και δοκίμασε με το ρούτερ σε ποιον συνδιασμό χαλκων συγχρονίζει....από εκεί και πέρα φέρε ένα utp καινούργιο ως το ρούτερ εξωτερικά η εσωτερικά των τοίχων......το 1ο αν υπάρχει νοικοκυρά σε συμβουλεύω να το αποφύγεις......και τα τηλέφωνα τα συνδέεις στις παλιές πρίζες της οικίας σου Θα χρειαστεί να ανοίξεις αρκετά μπουάτ για να βρεις πιο είναι του ΟΤΕ.....αν δεν είσαι αρκετά εξικοιμενος φέρε κάποιον τεχνικο Πλεον που παιζουν ασυρματα δεν εχει νοημα να κανει πολλες ιστοριες.την παλια καλωδιωση την βαζει για το ιντερνετ χωρις bridge taps(Παραλληλα) και απλα βαζει ασυρματο τηλεφωνο ή ασυρματα τηλεφωνα με 2 -3-4 βασεις. On 06/09/2023 at 05:22, tkorovesis said: Αν εννοείς το box που μοιράζει σε διαμερισματα, δεν θέλω να μπλέξω με αυτό γιατι φοβάμαι μην κάνω ζημιά στις υπηρεσίες άλλων ενοίκων και η καλωδίωση οκ ειναι δεν έχει φθορά, ίδια κλειδώνω και κάτω με μέτρηση του οτε έχει λίγα ερρορ αλλά σε φυσιολογικά πλαισια και δεν υπάρχει αστάθεια συν πως μιλάμε για λίγους μήνες να γίνουν τα έργα, απλά προσπαθώ να μαζέψω βλακειες που υπάρχουν και δεν ήξερα. Θα στο εξηγήσω απλά. εϊίναι το καλώδιο οτε. Καταλήγει στην πρώτη πρίζα. Έχει και μια μάτιση στο μπουάτ το συγκεκριμένο, η οποία δίνει ιντερνετ στο υπόλοιπο σπιτι σε ΟΛΕΣ τις πριζες η πρώτη πριζα επϊσης εχει ενα άσχετο καλώδιο το οποίο είναι προέκταση που μπήκε σε ανακαίνιση και καταλήγει στξν κουζίνα ΌΜΩΣ δεν έχει γινει μάτιση νεκρου ζευγους πρώτης πριζας (κατ επεκτασην και της προέκτασης), παρα μόνο του καλωδίου οτε. άρα δεν έρχεται επιστροφή στην πρώτη πριζα από το υπόλοιπο σπίτι και αντίστροφα τωρα δουλευει οκ με τα φιλτρα αλλα γιατί να μην γίνει σωστά η δουλειά μεχρι να ενεργοποιηθούν οι ίνες και να τος βάλουν, και να πιάσει τόπο η διπλή πριζα εκεί που έχω το ρουτερ; μια ένωση δρόμος στο vdsl δεν θα πρεπει να εχεις φιλτρα .αν εχεις φιλτρα σημαινει οτι εχεις παραλληλα αρα ειναι λαθος.οχι δεν σου λεει ο παραπανω φιλος να ανηξεις το κουτι που ειναι και οι αλλοι ενοικοι αλλα τα δικα σου κουτια που ειναι πανω απο τις πριζες τηλεφωνου. σε απειρα σπιτια δεν υπαρχουν επιστροφες οποτε σε βαζει σε περιορισμους το πως θα βαλεις τα τηλεφωνα και το router για να ειναι ολα σωστα για το vdsl 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tkorovesis Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 8 hours ago, poulinos said: https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf αυτο πρεπει να γινει.το καλωδιο που ερχεται απο τον κατανεμητη μεχρι την πριζα που θες θα πρεπει να ειναι συνεχομενο (δεν μας πειραζει αν εχει ματιση) ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ. ας εχει κοψε ραψε 10 φορες. θα πρεπει ομως νοητα να ειναι συνεχομενο χωρις να δινει σε αλλο ζευγαρι παραλληλα.και τοτε θα εχεις την σωστη καλωδιωση. δεν παιζω παιχνιδιαοποτε θα σε γελασω για το Ping.ξερω οτι η cosmote εχει καλο αλλα για μενα δεν κανει διαφορα ακομα και interleave να εχω. ο επομενος αν θελει να βαλει το ρουτερ αλλου θα ανοιξει τα πριζακια και θα τα φτιαξει οπως ηταν πριν ή οπως θελει αυτος. Πλεον που παιζουν ασυρματα δεν εχει νοημα να κανει πολλες ιστοριες.την παλια καλωδιωση την βαζει για το ιντερνετ χωρις bridge taps(Παραλληλα) και απλα βαζει ασυρματο τηλεφωνο ή ασυρματα τηλεφωνα με 2 -3-4 βασεις. στο vdsl δεν θα πρεπει να εχεις φιλτρα .αν εχεις φιλτρα σημαινει οτι εχεις παραλληλα αρα ειναι λαθος.οχι δεν σου λεει ο παραπανω φιλος να ανηξεις το κουτι που ειναι και οι αλλοι ενοικοι αλλα τα δικα σου κουτια που ειναι πανω απο τις πριζες τηλεφωνου. σε απειρα σπιτια δεν υπαρχουν επιστροφες οποτε σε βαζει σε περιορισμους το πως θα βαλεις τα τηλεφωνα και το router για να ειναι ολα σωστα για το vdsl Εδω υπάρχουν απλά έχει κάνει κακοτεχνία Αυτο θα κάνω αλλα με επιστροφή από το ρούτερ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Λύση poulinos Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Λύση Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 On 07/09/2023 at 22:28, tkorovesis said: Εδω υπάρχουν απλά έχει κάνει κακοτεχνία Αυτο θα κάνω αλλα με επιστροφή από το ρούτερ αν εχεις voip την γυρνας απο το router. το σχεδιο ειναι ενδεικτικο.απλα δυο αρχες.μεχρι το router πας με ενα ζευγαρι καλωδια χωρις παραλληλα.ματιση εννοειται επιτρεπεται. β.απο την fxs κανε οτι θες.κανε και 10 διακλαδωσεις(σχημα λογου) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα