lyap13 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Συγνωμη για το λαθος στην ημερομηνια (δεν ειναι δικο μου το σπιτι, γνωστοι μου), αλλα το συμβολαιο υπογραφθηκε 12 Δεκεμβριου 2021 και για 2 ετη εως Δεκεμβριο 2023. Με κανεναν ορο για αυξηση ή αλλους ορους. Το συμβολαιο ειναι ενα απλο συμφωνητικο μεσω εφοριας/ΑΑΔΕ. Διαβαζω στο ιντερνετ οτι υπαρχει δικαιωμα να κατσουν ακομα ενα χρονο, μιας και ολα τα συμβολαια ειναι 3τη πλεον, αρα μπορουν να κατσουν ακομα ενα χρονο εως Δεκεμβρη 2024? Τι ισχυει σε αυτην την περιπτωση? Επισης διαβαζω οτι εχει δικαιωμα να κανει αυξησει, αλλα για τους επομενους 12 μηνες, δηλαδη απο γεναρη 2024-Δεκεμβρη 2024. Διορθωσα και το αρχικό ποστ. Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2023 από lyap13
jimmy1966 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 8 λεπτά πριν, lyap13 είπε Συγνωμη για το λαθος στην ημερομηνια (δεν ειναι δικο μου το σπιτι, γνωστοι μου), αλλα το συμβολαιο υπογραφθηκε 12 Δεκεμβριου 2021 και για 2 ετη εως Δεκεμβριο 2023. Με κανεναν ορο για αυξηση ή αλλους ορους. Το συμβολαιο ειναι ενα απλο συμφωνητικο μεσω εφοριας/ΑΑΔΕ. Διαβαζω στο ιντερνετ οτι υπαρχει δικαιωμα να κατσουν ακομα ενα χρονο, μιας και ολα τα συμβολαια ειναι 3τη πλεον, αρα μπορουν να κατσουν ακομα ενα χρονο εως Δεκεμβρη 2024? Τι ισχυει σε αυτην την περιπτωση? Διορθωσα και το αρχικό ποστ. Να του πεις οτι οσο διαρκει η παρουσα μισθωση δεν μπορει να σου κανει αυξηση
Joshua21 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 19 minutes ago, lyap13 said: Συγνωμη για το λαθος στην ημερομηνια (δεν ειναι δικο μου το σπιτι, γνωστοι μου), αλλα το συμβολαιο υπογραφθηκε 12 Δεκεμβριου 2021 και για 2 ετη εως Δεκεμβριο 2023. Με κανεναν ορο για αυξηση ή αλλους ορους. Το συμβολαιο ειναι ενα απλο συμφωνητικο μεσω εφοριας/ΑΑΔΕ. Διαβαζω στο ιντερνετ οτι υπαρχει δικαιωμα να κατσουν ακομα ενα χρονο, μιας και ολα τα συμβολαια ειναι 3τη πλεον, αρα μπορουν να κατσουν ακομα ενα χρονο εως Δεκεμβρη 2024? Τι ισχυει σε αυτην την περιπτωση? Επισης διαβαζω οτι εχει δικαιωμα να κανει αυξησει, αλλα για τους επομενους 12 μηνες, δηλαδη απο γεναρη 2024-Δεκεμβρη 2024. Διορθωσα και το αρχικό ποστ. Βασικά δεν έχουν δικαίωμα, έχουν υποχρέωση να κάτσουν ακόμα ένα χρόνο, η ελάχιστη διάρκεια μίσθωσης δεσμεύει και τους δύο. Και ναι, στη συγκεκριμένη περίπτωση (συμφωνία μόνο για δύο έτη) για τον τρίτο χρόνο προβλέπεται από την νομοθεσία αύξηση ίση με το 75% του τιμάριθμου των 12 τελευταίων μηνών.
lyap13 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Σας ευχαριστω ολους για την πολυτιμη βοηθεια! Φαινεται η νομοθεσια ειναι σαφη στο θεμα
StamTheMan Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 5 λεπτά πριν, lyap13 είπε Σας ευχαριστω ολους για την πολυτιμη βοηθεια! Φαινεται η νομοθεσια ειναι σαφη στο θεμα To 75% που αναφερει ο Τζος απο πανω δεν ειναι κατι φοβερο,ειναι περιπου 3.5% επι του τωρινου ενοικιου.
Ducatista Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 4 ώρες πριν, notist είπε Δυστυχώς τα πράγματα είναι δύσκολα. Έχει σημασία πόσο παραπάνω ζητάει μέχρι τέλος του χρόνου,και τι θα ζητήσει για το νέο συμβόλαιο από Ιανουάριο. Εμένα η ξαδέρφη μου στην Κυψέλη έμενε 7 χρόνια και πλήρωνε 350€ για το διαμέρισμα και 100€ το πάρκινγκ. Της είπε αν θέλει να συνεχίσει 800€!!! το διαμέρισμα και 100€ το πάρκινγκ. Ευτυχώς αυτό δεν το αύξησε χαχαχα. Όπως καταλαβαίνετε είναι στη φάση μετακόμισης εν μέσω καύσωνα στα πάτρια εδάφη. Από 350 σε 800 αυτό και αν είναι αύξηση!
agnostos13 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 5 ώρες πριν, notist είπε Δυστυχώς τα πράγματα είναι δύσκολα. Έχει σημασία πόσο παραπάνω ζητάει μέχρι τέλος του χρόνου,και τι θα ζητήσει για το νέο συμβόλαιο από Ιανουάριο. Εμένα η ξαδέρφη μου στην Κυψέλη έμενε 7 χρόνια και πλήρωνε 350€ για το διαμέρισμα και 100€ το πάρκινγκ. Της είπε αν θέλει να συνεχίσει 800€!!! το διαμέρισμα και 100€ το πάρκινγκ. Ευτυχώς αυτό δεν το αύξησε χαχαχα. Όπως καταλαβαίνετε είναι στη φάση μετακόμισης εν μέσω καύσωνα στα πάτρια εδάφη. Καμία λογική η αύξηση σχεδόν 150% (και καμία επαφή με το μ.ο. αυξήσεων στην αγορά). Ή ήθελε να διώξει την ξαδέρφη ή η ξαδέρφη το νοίκιαζε κοψοχρονιά για κάποιο λόγο τόσα χρόνια...
lyap13 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 4 ώρες πριν, StamTheMan είπε To 75% που αναφερει ο Τζος απο πανω δεν ειναι κατι φοβερο,ειναι περιπου 3.5% επι του τωρινου ενοικιου. ζητησε αυξηση απο τα 250 στα 390 το μηνα...
korakios Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 24 λεπτά πριν, lyap13 είπε ζητησε αυξηση απο τα 250 στα 390 το μηνα... άρα μέχρι 21 Δεκ δεν προβλέπεται αύξηση και απο 22 Δεκ μπορεί να κάνει μέχρι το 75% του τιμάριθμου 12μηνου ας το εξηγήσει ευγενικά στον ιδιοκτήτη , μάλιστα παροτρύνοντας να συμβουλευτεί λογιστή/δικηγόρο για να επιβεβαιώσει οτι ισχύει
lyap13 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Ο ιδιοκτητης ενημερωσε για εξωση την 1 Γεναρη 2024. Θελει να σπασει το συμβολαιο στην 2ετια. Αναγκαστσικα δικηγορος και δικαστηριο. Α ρε ελλαδα... Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2023 από lyap13
korakios Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 2 λεπτά πριν, lyap13 είπε Ο ιδιοκτητης ενημερωσε για εξωση την 1 Γεναρη 2024. Θελει να σπασει το συμβολαιο στην 2ετια. δε μπορεί δυστυχώς (γιαυτόν) 49 λεπτά πριν, lyap13 είπε Αναγκαστσικα δικηγορος και δικαστηριο. Α ρε ελλαδα... δε χρειάζεται να κάνει κάτι ο φίλος σου . Ακόμα και στην περίπτωση να φάει λεφτά κάποιος δικηγόρος απο τον ιδιοκτήτη , το πολύ να του έρθει εξώδικο όπου και το αγνοεί . Το να πάει δικαστικώς δεν το συμφέρει Απλά μεγάλη προσοχή να δίνει το ενοίκιο μέσω τραπέζης στην ώρα του χωρίς καθυστέρηση Ο ιδιοκτήτης το πολύ να κάνει κίνηση (δε θυμάμαι την ορολογία) για να κερδίζει χρόνο , όπου στη λήξη της τριετίας κάνει άμεσα έξωση (για να είναι καλυμμένος στο οτι δε θα παραμείνει παραπάνω ο φίλος σου) 1
lyap13 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, korakios είπε Ο ιδιοκτήτης το πολύ να κάνει κίνηση (δε θυμάμαι την ορολογία) για να κερδίζει χρόνο , όπου στη λήξη της τριετίας κάνει άμεσα έξωση (για να είναι καλυμμένος στο οτι δε θα παραμείνει παραπάνω ο φίλος σου) Σε ευχαριστω για την απαντηση, εχεις καποιο λινκ να διαβασω γ αυτο? Πρωτη φορα το ακουω.
StamTheMan Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 14 λεπτά πριν, lyap13 είπε Σε ευχαριστω για την απαντηση, εχεις καποιο λινκ να διαβασω γ αυτο? Πρωτη φορα το ακουω. Ο μονος τροπος για να σε διωξει αμεσα,ειναι να μην πληρωνεις. Εκει οι διαδικασιες ειναι πολυ γρηγορες. Οτι και αν εχει συμφωνηθει στο συμβολαιο,ισχυει η τριετια. Η διαδικασια εξωσης παιρνει καμποσους μηνες,δεν ξερω αν μπορει να την ξεκινησει πριν τη ληξη της τριετιας,ωστε να πετυχει εξωση ακριβως στη ληξη. Οπως και να εχει,οι σχεσεις σας θα ειναι αθλιες απο εδω και περα,αν δεν μενει κοντα ωστε να σε ζαλιζει καθε λιγο ( οπως εμενα ) ή αν αντεχεις τους καυγαδες,καθεσαι και το 25 και παραλληλα ψαχνεις για σπιτι.
korakios Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 15 λεπτά πριν, lyap13 είπε Σε ευχαριστω για την απαντηση, εχεις καποιο λινκ να διαβασω γ αυτο? Πρωτη φορα το ακουω. κάνει αγωγή απόδοσης του μισθίου που είναι κοστοβόρο και χρονοβόρο μήνες πριν τη λήξη δλδ αν σκέφτεται να κάτσει παραπάνω (επειδή 99,99% δεν υπάρχει στο συμφωνητικό πρόβλεψη για τη σιωπηρή παράταση μετά την τριετία) δίνοντας τα ίδια λεφτά, δεν παίζει επαναλαμβάνω όμως οτι δεν πρέπει να καθυστερεί ποτέ τα νοίκια αλλιώς ούτε η τριετία τον καλύπτει
stelios_2809 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 21 ώρες πριν, Nabuko είπε Όχι. Είναι ο τρόπος του να σου πει εμμέσως να αρχίσεις να ψάχνεις για άλλο σπίτι. Ξεκάθαρα , αν δεν σκοπεύεις να πληρώσεις αυτό που ζητάει ξεκινά να ψάχνεσαι. Μια διαπραγμάτευση επίσης μπορεί να σου δώσει παράταση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα