ALMPANIS Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Καλησπέρα στην ομάδα, την περασμένη εβδομάδα πήγα σε συνεργείο για αλλαγή αισθητήρα Λ, άφησα το αμαξι και μετά από 3 ώρες μου είπε να πάω μα το πάρω έως εδώ όλα καλά. Μου δίνει ο μάστορας τον παλιό αισθητήρα Λ χωρίς την φυσά και μπυ δίνει την φυσά από τον καινούργιο και μπυ λέει ο δεν ταίριαζε η φυσά και την έκανε τράμπα για να με εξυπηρέτηση, κάνοντας 20 χλμ ανάβει check και μετά από ψάξιμο είδα ότι δεν γίνεται να ενωθούν τα καλώδιο στους αισθητήρες ισχύ κάτι τέτοιο άμα πάω πίσω θα δεχτεί την αντικατάσταση του διότι δεν με ρώτησε για να κάνει την πατέντα αυτή
greekfragma Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 ρωτάς κάτι για έναν αισθητήρα λαμδα και έναν άλλο διαφορετικό αισθητήρα λάμδα. δε μας λες ούτε ποιο αμάξι (επακριβώς μοντέλο έτος) ούτε καν μια φωτογραφία. να σου πω τα επόμενα νούμερα στο τζόκερ αν θες;
Ukforthemoment Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 5 λεπτά πριν, ALMPANIS είπε Καλησπέρα στην ομάδα, την περασμένη εβδομάδα πήγα σε συνεργείο για αλλαγή αισθητήρα Λ, άφησα το αμαξι και μετά από 3 ώρες μου είπε να πάω μα το πάρω έως εδώ όλα καλά. Μου δίνει ο μάστορας τον παλιό αισθητήρα Λ χωρίς την φυσά και μπυ δίνει την φυσά από τον καινούργιο και μπυ λέει ο δεν ταίριαζε η φυσά και την έκανε τράμπα για να με εξυπηρέτηση, κάνοντας 20 χλμ ανάβει check και μετά από ψάξιμο είδα ότι δεν γίνεται να ενωθούν τα καλώδιο στους αισθητήρες ισχύ κάτι τέτοιο άμα πάω πίσω θα δεχτεί την αντικατάσταση του διότι δεν με ρώτησε για να κάνει την πατέντα αυτή Γιατί δεν μπορεί να αλλάξει η φύσα ; Γιατί δεν πας πίσω να ρωτήσεις γιατί άναψε πάλι το λαμπάκι;
Nabuko Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Πλήρωσες κάποιον για να σου κάνει μια δουλειά σωστά και δεν στην έκανε. Οπότε ξαναπάς και ή σου κάνει σωστή δουλειά ή σου επιστρέφει τα χρήματα και πας αλλού. Σου έβαλε το σωστό ανταλλακτικό ή ότι είχε στο μαγαζί ή βρήκε εύκαιρο? Μήπως τον διάλεξες γιατί ταιριάζει με το νικνέημ σου?
alexvi Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Προφανώς εφόσον δε κατάλαβε από την αρχή τι πάει να κάνει και έφερε άλλον αισθητήρα λ προσπάθησε να μπαλωσει. Έκοψε λοιπόν τα καλώδια και από τους δύο αισθητήρες και πήγε να ενώσει την φυσά από τον παλιό στο καινούργιο λ και να το κουμπώσει. Αρχικά άλλος αισθητήρας μπορεί να σημαίνει άλλη συνδεσμολογία στα πινάκια της φυσάς διαφορετικά καλώδια. Αλλά για να λες πρόλαβε και έκανες και 20 χιλιόμετρα. Μπορεί να προσπάθησε να τα κολλήσει όντως να ήταν σωστά τα καλώδια αλλά να μην έκανε καλή κόλληση με το σύρμα. Με αποτέλεσμα να κόπηκε καλώδιο. Επίσης ζητά τον παλιό αισθητήρα αν τον έχεις κρατήσει να τον αγοράσεις εσύ την επόμενη φορα. Τώρα στην ερώτηση σου. Άμα ήξερες εσύ να τον αλλάζεις θα το έκανες μόνος σου άρα το παρειγγηλες σε μάστορα. Αν πάλι δεν είχες χρόνο αλλά ξέρεις την διαδικασία αλλαγής ενός σενσορα τότε έπρεπε να τον ρωτήσεις τι θα κάνει και να τσεκαρεις και τι έχει κάνει για να πληρώσεις. (Όντας άσχετος από αυτοκίνητα πλήρωσα 8 ευρώ μια φορά για να μου κούμπωσει ένα καλώδιο στα φώτα. Ντρεπόταν καν να μου πει πόσο κανει). Το τι θα κάνει λοιπόν ο μάστορας αν δεν έχεις την επίβλεψη του δεν μπορείς να κάνεις κάτι σε αυτό. Δεν οφείλει να σε ενημερώσει τι πατέντα θα κάνει αλλά να σου το παραδώσει φτιαγμένο. Είναι σαν να λες στον σεφ να σου δώσει την συνταγή και την διαδικασια. Το μόνο που μπορείς να του πεις είναι αυτό που σου συνεβει μήπως και φιλοτιμηθει και το κοιτάξει. Αλλιώς πήγαινε σε άλλο και πες τι σου κάνε ο προηγούμενος. Μπας και τον ψαρωσεις.
ALMPANIS Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Πήρα τηλέφωνο διαφορά συνεργεία και μου είπαν ότι δεν γίνεται να ενώσεις τον αισθητήρια γιατί χάνει την ώριμη του αντίσταση και μου είπαν ότι βγήκε άχρηστος στον μάστορα αυτόν δεν μπορώ να ξανά πάω γιατί έφυγα από την πόλη που ήταν το συνεργείο, όποτε να κοιταξω μήπως δεν αντεξε κάποια κολλήσει και να το ενώσω με Κλέμα ηλεκτρολογική ;
Ukforthemoment Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 4 λεπτά πριν, ALMPANIS είπε Πήρα τηλέφωνο διαφορά συνεργεία και μου είπαν ότι δεν γίνεται να ενώσεις τον αισθητήρια γιατί χάνει την ώριμη του αντίσταση και μου είπαν ότι βγήκε άχρηστος στον μάστορα αυτόν δεν μπορώ να ξανά πάω γιατί έφυγα από την πόλη που ήταν το συνεργείο, όποτε να κοιταξω μήπως δεν αντεξε κάποια κολλήσει και να το ενώσω με Κλέμα ηλεκτρολογική ; Που έκοψε το καλώδιο ;Σύριζα στον αισθητήρα; Υπάρχουν αυτοί https://www.lagopatisparts.gr/denso-aisthitiras-l-universal-338963 που βάζεις την φύσα του παλιού. 1
meletis_m Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 6 λεπτά πριν, ALMPANIS είπε Πήρα τηλέφωνο διαφορά συνεργεία και μου είπαν ότι δεν γίνεται να ενώσεις τον αισθητήρια γιατί χάνει την ώριμη του αντίσταση και μου είπαν ότι βγήκε άχρηστος στον μάστορα αυτόν δεν μπορώ να ξανά πάω γιατί έφυγα από την πόλη που ήταν το συνεργείο, όποτε να κοιταξω μήπως δεν αντεξε κάποια κολλήσει και να το ενώσω με Κλέμα ηλεκτρολογική ; Γράψε το μοντέλο του οχήματος. Σε Honda Accord μια χαρά έχει τοποθέτηση universal λ 1ου . Γιατί ο γνήσιος στη ουσία Denso είχε 420€ . Μπήκε της Bosch και φτιάχτηκαν σωστά τα καλώδια με 90 € 1
alexvi Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 29 λεπτά πριν, ALMPANIS είπε Πήρα τηλέφωνο διαφορά συνεργεία και μου είπαν ότι δεν γίνεται να ενώσεις τον αισθητήρια γιατί χάνει την ώριμη του αντίσταση και μου είπαν ότι βγήκε άχρηστος στον μάστορα αυτόν δεν μπορώ να ξανά πάω γιατί έφυγα από την πόλη που ήταν το συνεργείο, όποτε να κοιταξω μήπως δεν αντεξε κάποια κολλήσει και να το ενώσω με Κλέμα ηλεκτρολογική ; Εξαρτάται το μοντέλο και το κύκλωμα του αισθητηριου. Αν είναι ίδιο κύκλωμα στο αισθητήριο τότε μπορείς αλλιώς όχι. Αλλά γι'αυτό σου πα δες το ηλεκτρονικό σχέδιο. Τώρα η αντίσταση πως να χαθει? Του πέσε κάτω και το πάτησε? Η του δώσε πάνω από 12 volt στην τροφοδοσία και την έκαψε? Αν θες να μετρήσεις αντίσταση πρέπει να πας στην άκρη του αισθητήρα να γυμνωσεις τα καλώδια και να βάλεις πολύμετρο να μετρήσεις ωμ Η να δεις πόσα βολτ θέλει κανονικά το ρελέ από το κύκλωμα του αισθητήρα και να πας στα πινάκια της θυλικιας φυσας
ALMPANIS Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Σεατ ιμπιζα 1.2 6λ 2002, και είναι ο πίσω αισθητήρας όποτε αυτό που λένε ότι χάλασε δεν ισχύει ;, ίσως κόπηκε κάποιο καλώδιο 1 ώρα πριν, meletis_m είπε Γράψε το μοντέλο του οχήματος. Σε Honda Accord μια χαρά έχει τοποθέτηση universal λ 1ου . Γιατί ο γνήσιος στη ουσία Denso είχε 420€ . Μπήκε της Bosch και φτιάχτηκαν σωστά τα καλώδια με 90 €
meletis_m Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 55 λεπτά πριν, ALMPANIS είπε Σεατ ιμπιζα 1.2 6λ 2002, και είναι ο πίσω αισθητήρας όποτε αυτό που λένε ότι χάλασε δεν ισχύει ;, ίσως κόπηκε κάποιο καλώδιο Θέλει έλεγχο . Πάντως το συνεργείο που είχα πάει τότε το Honda από ότι είδα με πολύμετρο και βάσει σχεδιαγράμματα το έφτιαξε . Άλλοι δε το αναλάμβαναν καθόλου .
ALMPANIS Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 15 λεπτά πριν, meletis_m είπε Θέλει έλεγχο . Πάντως το συνεργείο που είχα πάει τότε το Honda από ότι είδα με πολύμετρο και βάσει σχεδιαγράμματα το έφτιαξε . Άλλοι δε το αναλάμβαναν καθόλου . Μμμ κατάλαβα 2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Που έκοψε το καλώδιο ;Σύριζα στον αισθητήρα; Υπάρχουν αυτοί https://www.lagopatisparts.gr/denso-aisthitiras-l-universal-338963 που βάζεις την φύσα του παλιού. Όχι έχει περιθώριο το καλώδιο
vasilllis Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 3 ώρες πριν, ALMPANIS είπε Πήρα τηλέφωνο διαφορά συνεργεία και μου είπαν ότι δεν γίνεται να ενώσεις τον αισθητήρια γιατί χάνει την ώριμη του αντίσταση και μου είπαν ότι βγήκε άχρηστος στον μάστορα αυτόν δεν μπορώ να ξανά πάω γιατί έφυγα από την πόλη που ήταν το συνεργείο, όποτε να κοιταξω μήπως δεν αντεξε κάποια κολλήσει και να το ενώσω με Κλέμα ηλεκτρολογική ; Αν αλλαξεις μαστορα,σιγουρα μην το πας σε αυτους που στο είπαν αυτο .Το ενδεχομενο να μην ηταν ο αισθητηρας το προβλημα το σκεφτηκατε?
alexvi Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 5 λεπτά πριν, vasilllis είπε Αν αλλαξεις μαστορα,σιγουρα μην το πας σε αυτους που στο είπαν αυτο .Το ενδεχομενο να μην ηταν ο αισθητηρας το προβλημα το σκεφτηκατε? Το check engine μπορεί να χει 500 κωδικούς αλαρμ. Καλύτερα να κάνει διάγνωση ένα συνεργείο που να μπορεί να συνδέσει το διαγνωστικό και να βρει την βλαβη 1
ALMPANIS Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 2 ώρες πριν, vasilllis είπε Αν αλλαξεις μαστορα,σιγουρα μην το πας σε αυτους που στο είπαν αυτο .Το ενδεχομενο να μην ηταν ο αισθητηρας το προβλημα το σκεφτηκατε? Έχω όργανο obd και διάβασα το σφάλμα , η απορία που έχω είναι εάν σώζεται η εάν πάω για καινούργιο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα