Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, safridia είπε

Το εχω ξαναγραψει το τιπ ειναι απλα τα λυτρα που πληρωνουμε για να μην κανουν μαλακιες με το φαγητο μας. Γιατι κανεις δεν δινει τιποτα για δεματα και προιοντα απο σουπερ μαρκετ;

Πρώτα παίρνεις το φαγητό και μετά δίνεις τιπ.. οπότε;

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε

Εμένα μόνο 5 ευρώ σε κουπόνια και τους το είπα και μου λένε δεν ισχύει, μόνο για πρώτη παραγγελία γενικώς. 

Αντε βγάλε άκρη τώρα. 

Σε ποιους το είπες; Δεν λες σε κανέναν τίποτα. Κάνε εισαγωγή εκπτωτικού κωδικού, αν δεν έχεις ξανακάνει παραγγελία από το mymarket, λογικά θα γίνει δεκτό. Αλλιώς θα σου γράψει απορριπτικό μήνυμα με την αιτία.

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, johnkok1 είπε

Σε ποιους το είπες; Δεν λες σε κανέναν τίποτα. Κάνε εισαγωγή εκπτωτικού κωδικού, αν δεν έχεις ξανακάνει παραγγελία από το mymarket, λογικά θα γίνει δεκτό. Αλλιώς θα σου γράψει απορριπτικό μήνυμα με την αιτία.

τους εστειλα μηνυμα !! Εβαλα τον κωδικο ΜΥΜΑΡΚΕΤ10 και πηρα σε κουπονια 5 ευρω για επομενη αγορα..στην ουσια 3 ευρω γιατι εχει εξοδα.

Τους ειπα οτι λειπουν 5 ευρω και μου λενε δεν τα δικαιουμαι. Οτι καταλαβες-καταλαβα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Doubt είπε

Πρώτα παίρνεις το φαγητό και μετά δίνεις τιπ.. οπότε;

Οποτε; Τι οποτε;
Δεν θα ξαναπαραγγειλεις; Παιζει να κρατανε και τεφτερι ποιος δινει τι
Εαν δεν εχεις δωσει κατι καλο την προηγουμενη αλοιμονο σου.
Ακομη και ακραιο σεναριο το τεφτερι σιγουρα θυμουνται ποιος δεν εχει δωσει κατι και θα εχουν καλη ροχαλιτσα μεσα. Και τα καταστηματα δεν ενδιαφερονται να ασφαλιζουν τις σακουλες.

Γιατι δεν παιζει τιπ στους διανομεις δεματων;

Για τους απιστους που ολα τα θεωρουν συνωμοσια σε ερευνα εχουν παραδεχθει διανομεις οτι τσιμπανε απο το φαγητο του πελατη που μεταφερουν, πατατες και οτιδηποτε που δυσκολα μπορεις να το καταλαβεις.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, safridia είπε

Οποτε; Τι οποτε;
Δεν θα ξαναπαραγγειλεις; Παιζει να κρατανε και τεφτερι ποιος δινει τι
Εαν δεν εχεις δωσει κατι καλο την προηγουμενη αλοιμονο σου.
Ακομη και ακραιο σεναριο το τεφτερι σιγουρα θυμουνται ποιος δεν εχει δωσει κατι και θα εχουν καλη ροχαλιτσα μεσα. Και τα καταστηματα δεν ενδιαφερονται να ασφαλιζουν τις σακουλες.

Γιατι δεν παιζει τιπ στους διανομεις δεματων;

Για τους απιστους που ολα τα θεωρουν συνωμοσια σε ερευνα εχουν παραδεχθει διανομεις οτι τσιμπανε απο το φαγητο του πελατη που μεταφερουν, πατατες και οτιδηποτε που δυσκολα μπορεις να το καταλαβεις.

Tο 1990 στα 15 τα καλοκαιρια  δουλευα πακετας κατω κεντρο θεσσαλονικη στη Δουμπιωτη-Λοιπον εχω δει τους παλαιοτερους πακεταδες να κανουν οργια-εχεις απολυτο δικιο !!!

τοτε ημασταν με μπλοκακι τωρα με τα κινητα αυτα σιγουρα σημειωνουν τους Skroutz!

Δημοσ.
2 hours ago, Boubis1411 said:

τους εστειλα μηνυμα !! Εβαλα τον κωδικο ΜΥΜΑΡΚΕΤ10 και πηρα σε κουπονια 5 ευρω για επομενη αγορα..στην ουσια 3 ευρω γιατι εχει εξοδα.

Τους ειπα οτι λειπουν 5 ευρω και μου λενε δεν τα δικαιουμαι. Οτι καταλαβες-καταλαβα.

Σου δίνει 5 ευρώ και μόλις κάνεις παραγγελία και τα χρησιμοποιήσεις σου δίνει αλλά 5 για την επόμενη. 

Δε σου δίνει 10 με τη μία.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, safridia είπε

Οποτε; Τι οποτε;
Δεν θα ξαναπαραγγειλεις;

Μέχρι να ξαναπαραγγείλω από τον ίδιο και να μου το φέρει ο ίδιος, φέξε μου και γλίστρησα.

Άσε που δεν επιβραβεύω λογικές "πέσε μπαξίσι αλλιώς.. ". Καλύτερα ψωμί κι ελιά.

Ειδικά καφέ δεν παραγγέλνω ποτέ..

• Moderators
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Boubis1411 είπε

Μολις παραλαβεις την παραγγελια (οχι μολις την κανεις, αλλα μολις παραλαβεις) θα μπει και 2ο και τελευταιο κουπονι για αλλα 5 ευρω (2-3 καθαρα στην πραξη αναλογα ποσο ειναι η χρεωση διανομης, η χρεωση της σακουλας, η χρεωση της υπηρεσιας.) Αν δωσεις και τιπ για να ειμαι και οντοπικ στην κουβεντα σας 😛 , καλυτερα πηγαινε στο mymarket χωρις wolt και παρτα μονος σου. ;) 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, safridia είπε

Το εχω ξαναγραψει το τιπ ειναι απλα τα λυτρα που πληρωνουμε για να μην κανουν μαλακιες με το φαγητο μας. Γιατι κανεις δεν δινει τιποτα για δεματα και προιοντα απο σουπερ μαρκετ;

Πραγματικά λυπάμαι για αυτα που διαβαζω απο εσενα... Το να πιστεύεις οτι αν δεν αφησεις τιπ θα σου κανουν ζημια στο σπιτι. Το οτι μιλας για τους διανομεις σαν να ειναι τα τελευταιο σκαλοπατι. Ευχομαι οσο υποτιμητικά μιλας και οπως φερεσαι στους διανομεις να σου φερθούν. Τοτε ισως καταλαβεις 5 πραγματα κριμα πραγματικά τοση χολη . Τιπ αφηνεις αν θες δεν ειναι υποχρεωτικο κανεις δεν θα φτυσει στο φαγητο σου επειδη δεν αφησες τιπ. Τωρα απ οτι ειδα διανομεας σου γυρισε πισω 10 λεπτα τιπ που του αφησες υποτιμητικά και σου εδωσε και εξτρα 10, γιατι πιστευεις εγινε αυτο; Το αστειο ειναι οτι σκεφτεσαι να το "αναφερεις στην εταιρεια" επειδη δεν δέχθηκε το τιπ που του έδωσες, περαν απο την υποτίμηση να του κανεις και ζημιά στη δουλειά του δλδ . Πολύ πιθανo να τρως ροχαλιτσες στα φαγητα που παραγγελνεις οχι επειδη δεν αφηνεις τιπ ομως. Ενα πολυ καλο παντως που θα σε βοηθουσε σαν ανθρωπο ειναι να καβαλήσεις ενα μηχανακι και να κανεις αυτη τη δουλεια ισως τοτε να αρχίσεις να σεβεσαι λιγο και να καταλαβεις 5 πραγματα. Για αρχη θα σε βοηθησει αρκετα το βιντεο που ανεβασα πιστευω. 

Επεξ/σία από marklar
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το tip δεν είναι δεδομένο, είναι έξτρα.

Για την δουλειά του καθενός θα πρέπει να πληρώνετε τίμια από τον εργοδότη του.

Προσωπικά δίνω πάντα -στο χέρι- 0,50-1 ευρώ σε μικροπαραγγελιες 5-10ευρω εκτός και εάν το κατάστημα έχει έξτρα χρέωση το delivery.Τοτε απλά δεν δίνω.

Τώρα εάν το κατάστημα/η wolt/το e-food δεν το μετακοιλουν στο delivery είναι δικό τους πρόβλημα.

Από όσο καταλαβαίνω, ο καθένας που κάνει delivery επιλέγει εάν θα παραλαβει-παραδωσει την συγκεκριμένη παραγγελια.

Εάν δεν συμφαιρει τους deliverαδες ας μην εκτελούν τις παραγγελίες από τα συγκεκριμένα καταστήματα.

Γιατί ναι μεν είναι μια υπηρεσία το delivery αλλά και το να πας στο φυσικό κατάστημα κ να κάτσεις να φας το ίδιο φαγητό έχει κάποιο κόστος.

Π.χ Το τραπέζι που θα κάτσεις, τα πιάτα/ποτήρια που θα πρέπει να πλύνουν, ο σερβιτόρος για να σε σερβίρει ΚΟΚ.

Αντί αυτόν τον εξόδων, πληρώνει ο καταστηματάρχης το κόστος του delivery.Δεν είναι λογικό να υπάρχει έξτρα χρέωση για αυτό κ ταυτόχρονα να απαιτεί ο ντελιβερας επιπλέον χρήματα σε tips.

Τώρα ειδικά για παραγγελίες από το super market->

Η αλήθεια είναι πως μάλλον έχουν περισσότερη φασαρία για τους delivery μιας και θα ναι 1-2-3 βαριουτσικες τσάντες.

Όμως από την στιγμή που σου λέει "δωρεαν μεταφορικά" με π.χ πάνω από 30 ευρώ και μετά σου κοτσαρει 1,5 ευρώ μεταφορικά για 1,5χλμ δεν θα δώσω καθόλου tips.

Ειλικρινά το λέω, εάν σε αυτές τις περιπτώσεις δεν αξίζει τον κόπο του deliverα ας μην τις εκτελούν.Τοτε κ ο Σκλαβενίτης/wolt/mymarket/e-food και ποιος ξέρει ποιος άλλος θα αναγκαστεί να κάνει διαφορετική τιμολόγηση.

Σε ποιο άλλο είδος δλδη δέχεστε και επιπλέον χρέωση + δίνετε το κάτιτις παραπάνω?

Στους κούριερ δίνετε tips?Την ίδια δουλειά ακριβώς κάνουν οι άνθρωποι..

Επεξ/σία από @topos
  • Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, @topos είπε

Mα συζητάμε για ροχαλες και τρέχα γυρεύει...

Το tip δεν είναι δεδομένο, είναι έξτρα.

Για την δουλειά του καθενός θα πρέπει να πληρώνετε τίμια από τον εργοδότη του.

Προσωπικά δίνω πάντα -στο χέρι- 0,50-1 ευρώ σε μικροπαραγγελιες 5-10ευρω εκτός και εάν το κατάστημα έχει έξτρα χρέωση το delivery.Τοτε απλά δεν δίνω.

Τώρα εάν το κατάστημα/η wolt/το e-food δεν το μετακοιλουν στο delivery είναι δικό τους πρόβλημα.

Από όσο καταλαβαίνω, ο καθένας που κάνει delivery επιλέγει εάν θα παραλαβει-παραδωσει την συγκεκριμένη παραγγελια.

Εάν δεν συμφαιρει τους deliverαδες ας μην εκτελούν τις παραγγελίες από τα συγκεκριμένα καταστήματα.

Γιατί ναι μεν είναι μια υπηρεσία το delivery αλλά και το να πας στο φυσικό κατάστημα κ να κάτσεις να φας το ίδιο φαγητό έχει κάποιο κόστος.

Π.χ Το τραπέζι που θα κάτσεις, τα πιάτα/ποτήρια που θα πρέπει να πλύνουν, ο σερβιτόρος για να σε σερβίρει ΚΟΚ.

Αντί αυτόν τον εξόδων, πληρώνει ο καταστηματάρχης το κόστος του delivery.Δεν είναι λογικό να υπάρχει έξτρα χρέωση για αυτό κ ταυτόχρονα να απαιτεί ο ντελιβερας επιπλέον χρήματα σε tips.

Συμφωνώ σχεδον σε ολα, θα συμπλήρωσω και επεξηγήσω κάποια . Οι διανομεις παίρνουν τα τιπ που αφήνεις στην πλατφόρμα το εχω ρωτήσει. Οι διανομεις που δουλευουν σαν freelancer μονο εχουν τη δυνατοτητα να δεχθουν και να απορηψουν παραγγελια. Για ροχάλες κτλ το εγραψα για τον/την safridia . Διαβασε τι εχει γραψει απο την πρωτη σελιδα και θα καταλαβεις ισως επρεπε να τα κανω επισυναψη ολα. Το καταστημα δεν εχει εξτρα χρεωση το delivery αυτα τα βαζουν οι πλατφορμες για να βγαλουν εξτρα χρήματα . Τα χρηματα του delivery που σου λεει η πλατφορμα δεν τα παιρνει ο διανομεας. Ο διανομεας πληρωνεται fix χρήματα. Κανεις δεν απαιτει (θελω να πιστευω) να παρει τιπ, το τιπ το δινεις γιατι θες (ειτε γουσταρες, ξυπνησες ωραια, ειτε επειδη ηρθε γρηγορα το φαγητο σου, ειτε για να δωσεις χαμογελο στον διανομεα που θα σου φερει την παραγγελια , ειτε γιατι καταλαβαινεις υπο τι συνθηκες εργαζεται κτλ). Το μονο σιγουρο ειναι οτι σε σχεση με το ρισκο και τις συνθήκες εργασίας που έχουν οι διανομείς δεν πληρώνονται αρκετά. 

Δημοσ.
6 minutes ago, marklar said:

Κ Το μονο σιγουρο ειναι οτι σε σχεση με το ρισκο και τις συνθήκες εργασίας που έχουν οι διανομείς δεν πληρώνονται αρκετά. 

Εδώ θα διαφωνήσω κάθετα.

Ναι, υπάρχει σχετικό ρίσκο μιας και οι άνθρωποι είναι πάνω σε 2 ρόδες όλη μέρα αλλά ως οδηγός που τους βλέπω πως κινούνται μερικοί στο δρόμο (προσπεράσεις από δεξιά/κόκκινα φανάρια/ανάποδα στο ρεύμα) είναι για τον μπο@τσο.

Κλαιν main εάν θα κάνει ένα 5λεπτο παραπάνω να μου έρθει το φαγητό εάν αυτό σημαίνει πως οι άνθρωποι θα κινηθούν νόμιμα και βασικότερα->ασφαλέστερα.

Ειλικρινά δεν το πιάνω γιατί κάποιος να ρισκάρει πολλαπλές φορές την ασφάλεια του στην βάρδια του για να μου έρθει εμένα λιιιγο ταχύτερα το πίτογυρο από την καντίνα του "κυρ Χρήστου".

Όσο για τις απολαβές τους, εάν δεν αξίζει η δουλειά που κάνουν για τα χρήματα που παίρνουν ας μην την κάνουν.Τοσο απλά.

Και το λέω ως χρήστης αυτών των υπηρεσιών, εάν σημαίνει ότι θα κάνει 7ευρω ο γύρος ώστε να πληρωθούν τίμια όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτή την αλυσίδα(δεν είναι μόνο οι deliverαδες) θα το προτιμούσα και θα το ζύγιζα εάν άξιζε να συνεχίσω να απολαμβάνω αυτή την υπηρεσία η θα μπαινα σε πρόγραμμα να μαγειρεύω πιο τακτικά.

Αλλα δεν μπορούμε να λεμε ότι οι κακομοιροι ντελιβεραδες είναι τα θύματα όλης αυτής της κατάστασης.

Ίσως είμαι σχετικά απόλυτος αλλά στο τέλος της μέρας αυτό μένει.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Το εγραψα διακριτικα και πριν 12 ωρες στο σχολιο μου, θα το πω αμεσα ξανα: 

Παρακαλω μεινετε ONTOPIC. Το τοπικ δεν ειναι χωρος να γραφει καθε ημερα καποιος για παραδειγμα τα παραπονα απο την δουλεια του. Αρκετα. Δεν τα σβηνω, αλλα τελος.

Ευχαριστουμε.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...