Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα

Ειμαι σε αναζήτηση καναπέ-γωνία και ψάχνω μαγαζιά.

Εχω δει αυτον στο entos αλλα ειναι λιγο πιο ακριβος απο αυτα που θα ηθελα να διαθέσω  

Μαρεσει πολυ αυτο το στυλ που ειναι πιο "παχια" τα μαξιλαρια.

Εχετε να μου προτείνετε μαγαζια με καλούς καναπεδες να ξεκινήσω να ψαχνω; (εκτος απο ικεα, jysk, praktiker)

Ευχαριστώ

Sofa_Bergamo_front.jpg

Δημοσ.

πόσα είσαι διατεθειμένος να δώσεις?
εγώ το είχα ψάξει αρκετά πριν από 10 χρόνια. Γενικά το θέμα καναπές είναι ψιλό απάτη. Πολλά μαγαζιά χρεώνουν όσο θέλουν ιδίως στην Ελλάδα.
Τελικά κατέληξα σε αυτόν που τώρα έχει  1759,00. Πριν 10 χρόνια ήταν κοντά στα 1500.
https://www.ikea.gr/proioda/kanapedes-poluthrones/goniakoi-kanapedes/kivik-4-thesios-kanapes-me-sezlongk/39443191
Είναι ικέα το οποίο είναι μείον αλλά είναι 100% πραγματικό δέρμα και όσοι γνωρίζουν με τη σωστή συντήρηση μία φορά τό χρόνο λίγη κρέμα είναι πρακτικά αθάνατος.
Μετά από 10 χρόνια ο καναπές είναι ακόμα στην ίδια κατάσταση. Δεν είναι τυχαίο που για ικέα είναι ακριβός. Τα αξίζει πάντως.

Δημοσ.

Τα entos νομίζω ότι 2 φορές το χρόνο κάνουν 40 και 50% έκπτωση σε πολλούς καναπέδες.

Για την αρχική τους τιμή εγώ τους θεωρώ ακριβούς, με έκπτωση είναι οκ.

Δημοσ.

Μεχρι 1500 θα λεγα. (Ιδανικα μακαρι να βρω μεχρι 1000-1200)

Στο πατρικο μου ειχαμε παρει προ 7ετιας εναν καταπληκτικο καναπε απο ανδρεαδη (και σε σχεδιο κ σε ποιοτητα) και σε καλη τιμη. Τωρα δυστυχως δεν υπαρχει ιδιο σχεδιο κ βλεπω πια κ αρνητικες κριτικες δυστυχως :(

Απο εντός εχω δει και σε σπίτι δικων μου καναπέ κ ειναι καλη ποιότητα, αλλα όντως τσιμπημενα

Μετα βρηκα μεσω google και το "epipla grande" που χει καλες κριτικες γενικα κ ωραια σχεδια σε προσιτες τιμες, αλλα δεν το ξέρω σαν καταστημα γενικα/δεν εχω ακουσει κατι

Δημοσ.

Θα πας στο μαγαζί της γειτονιάς να σου φτιάξουν έναν. Αν πας σε μαγαζί τύπου εντός θα πρέπει να πρέπει να πληρώσεις 24% φπα.... Καλύτερα να μου το φτιάξει μαραγκός και μαυρα

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Allan-Wake είπε

Θα πας στο μαγαζί της γειτονιάς να σου φτιάξουν έναν. Αν πας σε μαγαζί τύπου εντός θα πρέπει να πρέπει να πληρώσεις 24% φπα.... Καλύτερα να μου το φτιάξει μαραγκός και μαυρα

Την Υγεια και την Παιδεια σου ομως μην παραπονεθεις αν στη δωσουν εντελως «μαυρη» οταν τη χρειαστεις. 

• Like 6
Δημοσ.
14 ώρες πριν, paranoid_android είπε

Εχω δει αυτον στο entos αλλα ειναι λιγο πιο ακριβος απο αυτα που θα ηθελα να διαθέσω  

Έχω παρόμοιο από τα entos εδώ και 13 χρόνια. Είναι σχεδόν όπως όταν τον πήρα. Και πολύ άνετος ακόμα και για ύπνους.

Αρχική 1200, τον πήρα με 700. 

Ότι πληρώνεις παίρνεις συνήθως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 hours ago, paranoid_android said:

Sofa_Bergamo_front.jpg

2 hours ago, paranoid_android said:

Μεχρι 1500 θα λεγα. (Ιδανικα μακαρι να βρω μεχρι 1000-1200)

Και δεν ανεβαίνεις +140€, αφού σ' αρέσει; Ακριβώς τόσα έχει αυτός που δείχνεις (1.640€). Δε πας και στα διπλά ξέρω 'γω, δεν είναι ακραία η διαφορά.

Επεξ/σία από Haldol
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έψαχνα πριν 2 χρόνια και γύρισα αρκετά καταστήματα στην Αθήνα.

Όλοι άσχημοι και υπερκοστολογημένοι.. Με 1000-1200 ευρώ πουλούσαν κάτι καναπέδες σαν ντιβανοκασέλες με ....μαξιλάρες.

Αποφάσισα και πήρα τον παρακάτω με κόστος λίγο κάτω από 2000, όμως τον θεωρώ όμορφο, έχει ανακλινόμενα μαξιλάρια στην πλάτη με μηχανισμό και το κυριότερο, υλικό πλήρωσης με καουτσούκ.

Το υλικό πλήρωσης από καουτσούκ έχει καλή ελαστικότητα και ανθεκτικότητα, μπορεί να προσφέρει ομοιόμορφη στήριξη και δεν παραμορφώνεται εύκολα μετά από μακροχρόνια χρήση. Έχει επίσης καλές αντιβακτηριδιακές και ανθεκτικές ιδιότητες στα ακάρεα, για όσους είναι ευαίσθητοι στα αλλεργιογόνα.

Θα πρότεινα να ψαχτείς λίγο στο υλικό πλήρωσης των καναπέδων, όσον αφορά τις ιδιότητες, την αντοχή, κλπ. Συνήθως οι φθηνοί αφροί εσωτερικά χάνουν το σχήμα τους ύστερα από λίγο καιρό, βουλιάζουν, το ύφασμα ζαρώνει κλπ.

Spoiler

καναπές.jpg

Επεξ/σία από warewolf
  • Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, fotini1 είπε

Συγνωμη αλλα επειδη ειμαι και εγω σε αναζητηση καναπε.Στα ΙΚΕΑ ο kivik δεν αξιζει;

Μια χαρά αξίζει. Και εμείς αυτόν έχουμε και είναι αρκετά στιβαρός και άνετος. Πολυ καλύτερος απο άλλους που είχαμε δοκιμάσει όταν θεωρούσαμε οτι του ικεα  θα είναι μάπα επειδή θα ειναι φτηνοκατασκευή. Και ετοιμοπαράδοτος.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, warewolf είπε

Έψαχνα πριν 2 χρόνια και γύρισα αρκετά καταστήματα στην Αθήνα.

Όλοι άσχημοι και υπερκοστολογημένοι.. Με 1000-1200 ευρώ πουλούσαν κάτι καναπέδες σαν ντιβανοκασέλες με ....μαξιλάρες.

Αποφάσισα και πήρα τον παρακάτω με κόστος λίγο κάτω από 2000, όμως τον θεωρώ όμορφο, έχει ανακλινόμενα μαξιλάρια στην πλάτη με μηχανισμό και το κυριότερο, υλικό πλήρωσης με καουτσούκ.

Το υλικό πλήρωσης από καουτσούκ έχει καλή ελαστικότητα και ανθεκτικότητα, μπορεί να προσφέρει ομοιόμορφη στήριξη και δεν παραμορφώνεται εύκολα μετά από μακροχρόνια χρήση. Έχει επίσης καλές αντιβακτηριδιακές και ανθεκτικές ιδιότητες στα ακάρεα, για όσους είναι ευαίσθητοι στα αλλεργιογόνα.

Θα πρότεινα να ψαχτείς λίγο στο υλικό πλήρωσης των καναπέδων, όσον αφορά τις ιδιότητες, την αντοχή, κλπ. Συνήθως οι φθηνοί αφροί εσωτερικά χάνουν το σχήμα τους ύστερα από λίγο καιρό, βουλιάζουν, το ύφασμα ζαρώνει κλπ.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

καναπές.jpg

σωστός,

το εσωτερικό από το κάτω μέρος είναι βασικό, έτσι ώστε να μην βουλιάξει και εδώ ισχύει ότι πληρώνεις παίρνεις...

είχα πάρει πριν 25 χρόνια caza di patsi ακριβός αλλά μετά από 8 πλυσίματα το ύφασμα παραμένει στις διαστάσεις του, τα μαξιλάρια πουπουλένια ακόμα άψογα, ένα μικρό θέμα με τα κάτω μαξιλάρια που είναι αφρολέξ, αλλά οκ 25 χρόνια είναι αυτά...

αααα από το στοκατζίδικο έτσι όχι στο κανονικό μαγαζί...

Επεξ/σία από kokos23
Δημοσ.

Μία σκέψη μου, έτσι απλά σαν..."τροφή για σκέψη" :)

Ξέρω ότι η τάση της εποχής (aka μόδα) είναι μεγάλοι γωνιακοί καναπέδες με εμβαδόν, σε πολλές περιπτώσεις, αυτό της φοιτητικής γκαρσονιέρας :P

Δείχνουν τέλειοι σε φωτογραφίες με μεγάλο άδειο χώρο τριγύρω τους, αλλά και σε σχετικά καταστήματα με αντίστοιχο στήσιμο. Στα περισσότερα σπίτια όμως, τουλάχιστον αυτά μέχρι 100-120τμ, γεμίζουν τον χώρο (για να μην πω "πνίγουν") υπερβολικά. Το βλέπω σε σπίτια φίλων ή γνωστών αλλά και σε πολλά άλλα που μπορεί να μπω για επαγγελματικούς λόγους. Και βέβαια το γεγονός ότι καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο δεν σημαίνει αυτόματα ότι υποστηρίζουν το κάθισμα περισσοτέρων ατόμων "άμα έρθει κάνας άνθρωπος στο σπίτι" που έχουν πολλοί στο μυαλό τους.

Απλά λέω......

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...