Προς το περιεχόμενο

Μετά από 30 χρόνια, το Linux φτάνει στο ιστορικό υψηλό του 3% μεριδίου στους desktop υπολογιστές

alion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, V.I.Smirnov είπε

Λάθος επιχείρημα.
Κι εγώ δεν έχω κολλήσει ποτέ ιούς, στα windows ΧΩΡΙΣ antivirus πάνω από 10 χρόνια.
Το θέμα της ασφάλειας στα windows δεν είναι πρόβλημα, υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι να αντιμετωπιστεί. Κακώς το παραθέτετε ως επιχείρημα...

Να αντιστρέψω και το άλλο; τα windows είναι αμφότερα για πανάσχετους αλλά και για προχωρημένους.
Ο προχωρημένος θα κάνει μια χαρά τη δουλειά του και σ' αυτά, καθώς ξέρει να τα φέρει στα μέτρα του.

-

Ναι, άμα μπαίνεις μόνο στο email σου σε καμία τράπεζα και στο gov δεν θα κολλήσεις. Τέτοια έλεγα πριν πολλά χρόνια όταν ήμουν φοιτητής και όταν έβαλα antivirus μετά από ένα διάστημα χωρίς αυτό, ανίχνευσε πάρα πολλά. 

Επίσης, μπορεί να μην κολλήσεις ιό αλλά θα κολλήσεις Sspyware, adaware προβληματα με "cookies" και άλλα. 

Η παρουσία ενός ολοκληρωμένου λογισμικού internet security σε υπολογιστή με windows, είναι επιβεβλημένη. Στο linux δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Ναι, άμα μπαίνεις μόνο στο email σου σε καμία τράπεζα και στο gov δεν θα κολλήσεις. Τέτοια έλεγα πριν πολλά χρόνια όταν ήμουν φοιτητής και όταν έβαλα antivirus μετά από ένα διάστημα χωρίς αυτό, ανίχνευσε πάρα πολλά. 

Επίσης, μπορεί να μην κολλήσεις ιό αλλά θα κολλήσεις Sspyware, adaware προβληματα με "cookies" και άλλα. 

Η παρουσία ενός ολοκληρωμένου λογισμικού internet security σε υπολογιστή με windows, είναι επιβεβλημένη. Στο linux δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. 

Έλα παπού να σου δείξω το χωράφι σου...
Το μηχάνημά μου είναι καθαρό, XΩΡΙΣ antivirus εδώ και 10 χρόνια.

Τίποτε δεν έχω κολλήσει, κι ούτε επρόκειται - εκτός αν κάνω κάτι πολύ χοντρό.
Η σημαντικότερη προστασία δεν γίνεται με antivirus αλλά με light virtualization και image backup. 
Μάθετε να το χρησιμοποιείτε και πάψε τον μπαμπούλα  των ιών.

Π.χ., τα ίδια τα windows έχουν πλέον δικό τους sandbox εδώ και χρόνια.
Το 'χεις χρησιμοποιήσει ποτέ;
Μάλλον όχι, γι' αυτό λες για "spyware, adaware προβληματα με "cookies" και άλλα"...
Και μετά φταίει το λειτουργικό που είναι "τρύπιο" κι όχι ο χρήστης που δεν ξέρει να χρησιμοποιήσει τα βασικά....

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
  • Like 2
  • Thanks 1
  • Confused 2

5 ώρες πριν, Exodia The Forbidden One είπε

Το 3% μου φαίνεται πολύ μικρό ποσοστό νόμιζα ότι ήταν γύρω στο 10%.

εμενα μου φαινεται υπερβολικα υψηλο. Ποιος παλαβιαρης θα εβαζε linux στο συστημα του??

• Like 1
  • Confused 1

17 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε

Η σημαντικότερη προστασία δεν γίνεται με antivirus αλλά με light virtualization και image backup. 

Μάλλον όχι, γι' αυτό λες για "spyware, adaware προβληματα με "cookies" και άλλα"...
Και μετά φταίει το λειτουργικό που είναι "τρύπιο" κι όχι ο χρήστης που δεν ξέρει να χρησιμοποιήσει τα βασικά....

-

Πρώτον μην βάζεις λόγια που δεν είπα αν δεν έχεις κάτι να γράψεις, απλά για να την πεις στον άλλον. 

Δεν ανέφερα τίποτε για τρύπιο λειτουργικό σύστημα. Υπάρχει ασφάλεια αν έχεις internet security suite και δεν μπλέκεις με cracks η ρισκάρεις με επικίνδυνες ιστοσελίδες και σπασμένα. 

Αυτή την καραμέλα ότι δεν κολλήσατε τίποτε αφήστε την, όλο και κάτι θα κολλήσεις κάποια στιγμή και θα κινδυνεψουν δεδομένα σου. Έχω κάνει προσπαθείες και δοκιμές παλιά (προ του 10) και δεν πέτυχε αυτός ο πειραματισμός του προσοχή που σερφαρεις, να σερφαρεις με ασφάλεια, να μην ανοίγεις άγνωστα email και χωρίς antivirus είσαι μια χαρά. Αρκεί κατά λάθος να κάνεις click σε καμία fake διαφήμιση που πετάει μέσα το facebook η σε κάποιο banner και να κολλήσεις τίποτε. Και ούτε μπλοκαρεται το 100% των διαφημίσεων με τους blockers. 

Χωρια για τα rootkits και άλλες ιστορίες που και πάλι μπορεί να την πατήσεις ακόμα και ένα καλό antivirus να έχεις δεν σε σώζει τίποτε. 

Με το linux ξεχνιέσαι εντελώς από αυτά. Και αυτό αποτελεί προτέρημα για κάποιες κατηγορίες χρηστών όπως οι server admins που θέλουν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο για να αφιερωσουν την προσπάθεια τους σε άλλες πτυχές της δουλειάς τους, σταθερότητα του συστήματος κτλ. 

Όσο για τις λύσεις που αναφέρεις στα windows με sandbox και άλλα λογισμικά. Τις γνωρίζω και δεν τις ακούω από εσένα για πρώτη φορά. Είχα ρωτήσει εδώ καθώς και σε άλλα fora για την εφαρμογή τους ώστε το σύστημα να παραμένει αθικτο, το συμπέρασμα ήταν πως δεν αποτελούσαν πρακτικές λύσεις για έναν home user, τους λόγους δεν τους θυμάμαι, αλλά αυτό ήταν το συμπέρασμα, έτσι δεν εφάρμοσα καμία τέτοια λύση και έμεινα με το κλασσικό antivirus. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Πρώτον μην βάζεις λόγια που δεν είπα αν δεν έχεις κάτι να γράψεις, απλά για να την πεις στον άλλον. 

Δεν ανέφερα τίποτε για τρύπιο λειτουργικό σύστημα. Υπάρχει ασφάλεια αν έχεις internet security suite και δεν μπλέκεις με cracks η ρισκάρεις με επικίνδυνες ιστοσελίδες και σπασμένα. 

Αυτή την καραμέλα ότι δεν κολλήσατε τίποτε αφήστε την, όλο και κάτι θα κολλήσεις κάποια στιγμή και θα κινδυνεψουν δεδομένα σου. Έχω κάνει προσπαθείες και δοκιμές παλιά (προ του 10) και δεν πέτυχε αυτός ο πειραματισμός του προσοχή που σερφαρεις, να σερφαρεις με ασφάλεια, να μην ανοίγεις άγνωστα email και χωρίς antivirus είσαι μια χαρά. Αρκεί κατά λάθος να κάνεις click σε καμία fake διαφήμιση που πετάει μέσα το facebook η σε κάποιο banner και να κολλήσεις τίποτε. Και ούτε μπλοκαρεται το 100% των διαφημίσεων με τους blockers. 

Χωρια για τα rootkits και άλλες ιστορίες που και πάλι μπορεί να την πατήσεις ακόμα και ένα καλό antivirus να έχεις δεν σε σώζει τίποτε. 

Με το linux ξεχνιέσαι εντελώς από αυτά. Και αυτό αποτελεί προτέρημα για κάποιες κατηγορίες χρηστών όπως οι server admins που θέλουν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο για να αφιερωσουν την προσπάθεια τους σε άλλες πτυχές της δουλειάς τους, σταθερότητα του συστήματος κτλ. 

Όσο για τις λύσεις που αναφέρεις στα windows με sandbox και άλλα λογισμικά. Τις γνωρίζω και δεν τις ακούω από εσένα για πρώτη φορά. Είχα ρωτήσει εδώ καθώς και σε άλλα fora για την εφαρμογή τους ώστε το σύστημα να παραμένει αθικτο, το συμπέρασμα ήταν πως δεν αποτελούσαν πρακτικές λύσεις για έναν home user, τους λόγους δεν τους θυμάμαι, αλλά αυτό ήταν το συμπέρασμα, έτσι δεν εφάρμοσα καμία τέτοια λύση και έμεινα με το κλασσικό antivirus. 

Και με cracks μπλέκω, και όπου γουστάρω πάω και ότι θέλω δοκιμάζω.
Τελείως άφοβα, χρόνια τώρα, και χωρίς να έχω διαρκώς το νου μου πού και τι θα πατήσω.
Αλλά το κάνω πάντα, ΠΑΝΤΑ, με τον υπολογιστή σε light virtualization.
Ούτε rootkits, ούτε τίποτε άλλο μπορεί να κάνει μόνιμη ζημιά (εκτός αν πρόκειται για ιό που σώζεται σε firmware). 
Κι αν κάνει (που δεν έχει συμβεί ποτέ ως τώρα), σε ένα 20λεπτο πέρασα το image backup και το μηχάνημα είναι όπως πρώτα. Άρα;

Το αν εσύ και κάποιοι άλλοι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε sandbox και light virtualization, και γενικά να κάνετε διαχείριση με τέτοιες τεχνικές αλλά αντίθετα βασίζεστε σε antivirus, είναι δικό σας πρόβλημα, όχι της μεθόδου.
Η μέθοδος είναι αλάνθαστη, εκ του του αποτελέσματος, και μπορείς να την προσαρμόσεις μια χαρά στις συνήθειές σου.

Και πάντως δεν θα πάω στο Linux "γιατί είναι πιο ασφαλές". 
Αυτό για μένα δεν αποτελεί λόγο εδώ και πολύ καιρό...

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
  • Confused 1

54 minutes ago, V.I.Smirnov said:

-

Κάποτε θα καταλάβεις ότι το πρόβλημα των win είναι η microsoft.

Σε πάει όπου θέλει κι εσύ ακολουθείς, δεν έχεις επιλογή.

Οταν νοιώσεις την δύναμη του open source  δεν γυρνάς πίσω.

Του όποιου opensource ..

• Like 2

1 λεπτό πριν, dimitrins είπε

Κάποτε θα καταλάβεις ότι το πρόβλημα των win είναι η microsoft.

Σε πάει όπου θέλει κι εσύ ακολουθείς, δεν έχεις επιλογή.

Οταν νοιώσεις την δύναμη του open source  δεν γυρνάς πίσω.

Του όποιου opensource ..

Ακολουθώ όσο κάνω τη δουλειά μου, βολεμένος εκεί.
Αν με ξεβολέψει, θα την παρατήσω.
Προς το παρόν δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

-

• Like 1

Just now, V.I.Smirnov said:

Ακολουθώ όσο κάνω τη δουλειά μου, βολεμένος εκεί.
Αν με ξεβολέψει, θα την παρατήσω.
Προς το παρόν δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

-

Kai πολύ καλά κάνεις ..

1 ώρα πριν, rus είπε

εμενα μου φαινεται υπερβολικα υψηλο. Ποιος παλαβιαρης θα εβαζε linux στο συστημα του??

Είμαστε πολλοί

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Infinitas είπε

Αν δεν είσαι επαγγελματίας της πληροφορικής ή να χρησιμοποιείς το PC μόνο για browsing και email, τότε σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση απλά αυτομαστιγώνεσαι χρησιμοποιώντας Linux σε desktop.

Πλέον αυτομαστιγώνεσαι αν χρησιμοποιείς win. Εχει γυρίσει ανάποδα η κατάσταση... Βλεπε Mint

https://linuxmint.com/

Αργά αλλα σταθερά οι άνθρωποι απελευθερώνονται στον ψηφιακό κόσμο. Θέλει Αρετήν και Τόλμην η Ελευθερία!

Επεξ/σία από dimip96
  • Like 3

Όσο υπάρχουν 500 διανομές και τάσεις που η κάθε μία κάνει τα δικά της σε επίπεδο εντολών και προγραμμάτων και έχουν θεμελιώδεις διαφορές μεταξύ τους το 3% θεωρείται επιτυχία. 

Το πρόβλημά τους είναι ότι δεν μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους γιατί στο όνομα της ελευθερίας που προβάλλουν ο καθένας κάνει ό,τι θέλει. 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...