Προς το περιεχόμενο

Μετά από 30 χρόνια, το Linux φτάνει στο ιστορικό υψηλό του 3% μεριδίου στους desktop υπολογιστές

alion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

19 ώρες πριν, rus είπε

εμενα μου φαινεται υπερβολικα υψηλο. Ποιος παλαβιαρης θα εβαζε linux στο συστημα του??

Για παλιά συστήματα είναι ή για υπολογιστές γραφείου είναι μια χαρά 

Επίσης για server είναι κλάσης ανώτερο από τον ανταγωνισμό.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 216
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, korakios said:

το hardware δεν είναι proprietary , ότι παίζει με vulkan στο steamdeck δλδ δεν παίζει σε οποιαδήποτε διανομή ?

Custom APU της amd έχει (όπως και το playstation και το Xbox) , γι'αυτό και παίζει αξιοπρεπώς ΑΑΑ τίτλους. Μακάρι να έπαιζαν τα παιχνίδια που παίζει το Deck, σε κανονικό hardware... Αλλά πιστεύω η valve θα το πετύχει κάποια στιγμή. Το παλεύει τόσα χρόνια. Και από το steam Deck φάνηκε πως οι games δεν νοιάζονται για το λειτουργικό, εάν τα games παίζουν καλά.

Επεξ/σία από filip123go
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βλέπω post για linux, πάω να δω μερικά σχόλια και βλέπω 11 σελίδες!

Ήμουν σίγουρος ότι θα γινόταν.
~~

22 hours ago, uniquegr said:

Κρίνοντας απο τη δική μου περίπτωση, εξακολουθώ να μη καταλαβαίνω γιατί ένας απλός χρήστης θα χρειαστεί support με το ubuntu για παράδειγμα, ειδικά απο τη στιγμή που θα του κάνει κάποιος άλλος την εγκατάσταση. Αν κάποιος δεν ξέρει κάτι στο ubuntu, λογικά δεν θα το ξέρει ούτε στα Windows. Αν δηλαδή κάποιος δεν ξέρει τί είναι adblocker ή πως να ανοίγει το wifi, θα το μάθει με τα windows? Το ίδιο εικονίδιο έχουν Windows και linux ως προς το wifi. Η μόνη σπαστική διαφορά - που δεν θα απασχολήσει κάποιον που δεν έχει ασχοληθεί με υπολογιστές - είναι το ότι για να αλλάξεις γλώσσα στο πληκτρολόγιο, στα windows πατάς alt+shift ενώ στο linux πατάς super+space. :P

Γιατί ο απλός χρήστης μια μέρα θα πει "α θέλω να μου περάσετε το office για να δω μία προκήρυξη" (λέω εγώ) και δεν θα μπορεί κανείς να τον βοηθήσει ενώ όταν θα έρθει σε εσένα θα τους πεις "α δεν γίνεται, θα σου βάλω  <τι έχει το linux>" και εκεί κάπου θα χαλάσει η υπόθεση.

Οι απλοί χρήστες δεν είναι πάντα ο παππούς που πατάει δύο εικονίδια ένα για το FB και ένα για το youtube, οι απλοί χρήστες κάνουν και 4~5 πράγματα που έμαθαν σε κανένα ΕΣΠΑ ή voucher για Office ή/και photoshop κτλ. Όταν χρειαστεί να κάνουν κάτι επιπλέον το πιο πιθανό είναι να ζητήσουν βοήθεια από κάποιον που δεν έχει ιδέα από linux. Υπάρχει αρκετός κόσμος γύρω μας να σε βοηθήσει με κάτι σε windows, σε linux είναι σχεδόν μόνο online.

Μην πιάνουμε πάντα super users και τον παππού μας, η μεγαλύτερη μάζα είναι κάπου στην μέση.

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Like 2

Θα ήθελα να δω ποσοστά για φορητούς που είναι πιο βολικά και ΕΛΑΦΡΑ ιδίως η τελευταίες εκδόσεις, νομίζω η Debian είναι η καλύτερη…

16 λεπτά πριν, filip123go είπε

Custom APU της amd έχει (όπως και το playstation και το Xbox) , γι'αυτό και παίζει αξιοπρεπώς ΑΑΑ τίτλους. Μακάρι να έπαιζαν τα παιχνίδια που παίζει το Deck, σε κανονικό hardware... Αλλά πιστεύω η valve θα το πετύχει κάποια στιγμή. Το παλεύει τόσα χρόνια. Και από το steam Deck φάνηκε πως οι games δεν νοιάζονται για το λειτουργικό, εάν τα games παίζουν καλά.

άλλο το οτι έχει APU απο την AMD καστομιά και άλλο το οτι υπάρχουν(?) παιχνίδια που παίζουν μόνο στην APU και όχι σε οποιαδήποτε gpu μέσω vulcan

αλλά θα το ψάξω καλύτερα σε 2η φάση

1 λεπτό πριν, freegr είπε

Θα ήθελα να δω ποσοστά για φορητούς που είναι πιο βολικά και ΕΛΑΦΡΑ ιδίως η τελευταίες εκδόσεις, νομίζω η Debian είναι η καλύτερη…

ποιο βαριά ήταν τα linux σε λαπτοπ ιδιαιτέρα λόγω έλλειψης hardware gpu acceleration σε βίντεο , ο chrome/chromium μέχρι πρόσφατα δεν είχε (δεν ξέρω τώρα τι παίζει)

πρόσφατα μάλιστα ξήλωσε η fedora υποστήριξη για h264 και πρέπει να κάνει ο χρήστης εγκατάσταση (εύκολο αλλά δεν είναι out-of-the-box-experience) και αναρωτιώμουν γιατί πλακώναν τα φουρφούρια

σε φορητούς συνήθως η αυτονομία είναι χειρότερη απο windows λόγω power management σε κάρτες δικτύου / γραφικών / ήχου και λοιπού chipset 

αλλά σε αρκετά παλιά λάπτοπ, ελαφρές διανομές (mx-linux) πάνε καλύτερα παρόλο τα όποια μειονεκτήματα

13 hours ago, V.I.Smirnov said:

To μεγάλο λάθος του linux είναι ότι απαιτεί σώνει και καλά να αλλάξουν νοοτροπία και συνήθειες οι χρήστες.
Ε, δεν πρόκειται.

Το αντίθετο έπρεπε να κάνει αν θέλει κόσμο.
" Οι μόνοι απ' την κοινότητα του open-source που το κατάλαβαν και κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση ήταν οι developers του Blender :
Επί 20 χρόνια προσπαθούσαν να κάνουν τα πάντα διαφορετικά, for the sake of it. 
Μόλις άλλαξαν στάση και άρχισαν να φτιάχνουν την εφαρμογή πιο φιλική και πιο κοντά στα standards που είχαν συνηθίσει οι χρήστες άλλων παρόμοιων εφαρμογών, (και όχι να τους απωθούν επιμένοντας "αυτός ειναι ο τρόπος του Blender, άμα σας αρέσει"), έφεραν τα πάνω-κάτω και πάτησαν πόδι στη βιομηχανία. "

-

Μα το θεό! Λίγο πριν το διαβάσω σκεφτόμουν το blender  Όταν σταμάτησαν να πιστεύουν ότι το να κάνεις select με το δεξί πλήκτρο είναι η μεγάλη και μοναδική αλήθεια του σύμπαντος, μια ακτιδα φωτός από πολύ ψηλά συνάντησε τα πρόσωπα τους. Τα υπόλοιπα ήρθαν πολύ πιο εύκολα.

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα το πω παραβολικά.

ειναι ένα μαγαζί που πουλάει Freddo espresso μέτριας ποιότητας και είναι πάνω στην κεντρική λεωφόρο. Και είναι και ένα μαγαζί που έχει πολύ καλυτερο καφέ , φθηνότερο αλλά βρίσκεται 3 τετράγωνα μέσα στα στενά δεν έχει πινακίδα απ έξω και σου λέει ότι θα φέρεις το δικό σου ποτήρι θα μπεις πισω από τον πάγκο να φτιαξεις καφέ γιατί μόνο εσυ ξέρεις πως σου αρέσει πραγματικά ο καφές.

αυτή είναι η όλη κατασταση.

αν δεν βρεθεί μια εταιρία να πάρει κάποια διανομή και να καταφέρει να κάνει διαφήμιση να προωθήσει-πιέσει με οικονομικά κίνητρα τις εταιρίες κατασκευής υπολογιστων και να στήσει πακέτα υποστήριξης και συντήρησης αλλά και να φτιάξει η ίδια τις βασικές εφαρμογές που λείπουν με ένα εύκολο UI, το Linux πάντα θα είναι στο 1-3-5% 

Αυτό που δεν έχετε καταλάβει είναι ότι στον κόσμο αρέσει να πληρώνει για να αναλάβει άλλος τη χαμαλοδουλειά. 

Επεξ/σία από Volga
  • Like 1
  • Thanks 1

10 hours ago, filip123go said:

Θέλω να τρέξω virtual box σε M1 , σε 2 οθόνες 4k. Αυτό είναι το πιο εξεζητημένο.

Η αδυναμία για 2η οθόνη στα «απλά» Μ1 (δηλαδή όχι τα Pro, όχι τα Max), προέρχονται από τον συγκεκριμένο επεξεργαστή, που είναι entry-level / consumer. Το MacOS δεν κολλάει κάπου. Αν όντως έχεις μηχάνημα με Μ1 (και δεν είναι «θεωρητικό» το παράπονο), φταίει η επιλογή που έκανες στο μηχάνημα, καθώς οι δυνατότητές του είναι στο site της εταιρείας. Σίγουρα πάντως όχι το MacOS (το οποίο δεν είναι καν υπεύθυνο για το ότι δε μπορείς να βάλεις δεύτερη οθόνη :P).

23 ώρες πριν, uniquegr είπε

Στις απλές διανομές ( ubuntu, mint ) η ευκολία χρήσης είναι δεδομένη. Δεν χρειάζεται να ανατρέξεις στο terminal, όλα μπορούν να γίνουν μέσω του gui. Αν θέλεις να κάνεις κάτι πιο εξεζητημένο, ναι, θα πας στο terminal, αλλά ούτως ή άλλως δεν μιλάμε πλέον για έναν άσχετο user. Και σου μιλάω σαν πρώην καθημερινός χρήστης windows και νυν καθημερινός χρήστης του linuxmint. Όσο για τις άλλες διανομές, αν κάποιος μπλεχτεί μαζί τους, συνήθως κάτι διαφορετικό ζητάει, άρα θα ενημερωθεί και θα προσαρμοστεί σε αυτές ( π.χ. η δική μου περίπτωση με το gentoo. Ήθελα τη παραμετροποίηση του λειτουργικού, κατάλαβα τις δυνατότητές του, έκατσα και έμαθα τα βασικά και όποτε έχω το χρόνο, προσπαθώ να μάθω και κάτι παραπάνω ).

Ευκολία σε σχέση με άλλες διανομές ίσως, αλλά σε σχέση με Windows ή Mac όχι... Όταν δεν έχεις εργαλεία να κάνεις αυτά που θέλεις, όταν δεν μπορείς να κάνεις κάποια βασικά πράγματα αυτομάτως, π,χ. να συνδέσεις έναν εκτυπωτή, τότε όχι, δεν συγκρίνεται με Windows ή Mac. Άλλο η ευελιξία να επιλέξεις δωρεάν ό,τι θέλεις (αν και δεν είναι όλα δωρεάν στα λίνουξ) και άλλο η ευκολία και η δυνατότητα να κάνεις ακριβώς τα ίδια ή περισσότερα σε σχέση με Windows ή Mac. Για κάποια πράγματα ακόμη και τα Windows μένουν εκτός καθώς μόνο τα Mac υποστηρίζοται.

• Like 1

8 ώρες πριν, Diavolos666 είπε

Βλέπω post για linux, πάω να δω μερικά σχόλια και βλέπω 11 σελίδες!

Ήμουν σίγουρος ότι θα γινόταν.
~~

Γιατί ο απλός χρήστης μια μέρα θα πει "α θέλω να μου περάσετε το office για να δω μία προκήρυξη (λέω εγώ) και δεν θα μπορεί κανείς να τον βοηθήσει ενώ όταν θα έρθει σε εσένα θα τους πεις "α δεν γίνεται, θα σου βάλω  <τι έχει το linux>" και εκεί κάπου θα χαλάσει η υπόθεση.

Οι απλοί χρήστες δεν είναι πάντα ο παππούς που πατάει δύο εικονίδια ένα για το FB και ένα για το youtube, οι απλοί χρήστες κάνουν και 4~5 πράγματα που έμαθαν σε κανένα ΕΣΠΑ ή voucher για Office ή/και photoshop κτλ. Όταν χρειαστεί να κάνουν κάτι επιπλέον το πιο πιθανό είναι να ζητήσουν βοήθεια από κάποιον που δεν έχει ιδέα από linux. Υπάρχει αρκετός κόσμος γύρω μας να σε βοηθήσει με κάτι σε windows, σε linux είναι σχεδόν μόνο online.

Μην πιάνουμε πάντα super users και τον παππού μας, η μεγαλύτερη μάζα είναι κάπου στην μέση.

Ειδικά για το office, υπάρχει η δυνατότητα του cloud based 365 ( ειδικά αν μιλάμε για by the book χρήστες και όχι τίποτα σαν κι εμάς που ψάχνουμε να αγοράσουμε κλειδιά κλπ κλπ κλπ ). Και με δεδομένο ότι ολοένα και περισσότερες εφαρμογές που παρέχονταν αποκλειστικά για Windows / Mac πλέον προσφέρονται στο cloud, είναι περιττό να μιλάμε για το πρόβλημα μή παροχής τους στο Linux. Απο'κει και πέρα, αν κάποιος επιθυμεί τη τοπική εγκατάσταση, δεν είναι τραγικές οι σουίτες του Linux, την ίδια δουλειά κάνουν. Αν τώρα κάποιος έχει πάρει μαθήματα χρήσης υπολογιστή και χρησιμοποιεί το αποδεικτικό των σπουδών του για να πάρει επιπλέον μόρια στον ΑΣΕΠ και δεν μπορεί να κάνει το αυτονόητο ( αναζήτηση στον app manager και εγκατάσταση της σουίτας ), τότε τί να πω, τσάμπα λεφτά πλήρωσε και τσάμπα θα τον πληρώνουμε στο δημόσιο.Άσε δε που στις "εύκολες" διανομές ( ubuntu, mint ) η σουίτα γραφείου είναι προεγκατεστημένη...

Η ουσία είναι ότι μπορεί να κάνει τη δουλειά του π.χ. με το openoffice. Δεν είναι απαραίτητο να τρέξει σώνει και καλά Ms Office. 

1 ώρα πριν, Volga είπε

Θα το πω παραβολικά.

ειναι ένα μαγαζί που πουλάει Freddo espresso μέτριας ποιότητας και είναι πάνω στην κεντρική λεωφόρο. Και είναι και ένα μαγαζί που έχει πολύ καλυτερο καφέ , φθηνότερο αλλά βρίσκεται 3 τετράγωνα μέσα στα στενά δεν έχει πινακίδα απ έξω και σου λέει ότι θα φέρεις το δικό σου ποτήρι θα μπεις πισω από τον πάγκο να φτιαξεις καφέ γιατί μόνο εσυ ξέρεις πως σου αρέσει πραγματικά ο καφές.

αυτή είναι η όλη κατασταση.

αν δεν βρεθεί μια εταιρία να πάρει κάποια διανομή και να καταφέρει να κάνει διαφήμιση να προωθήσει-πιέσει με οικονομικά κίνητρα τις εταιρίες κατασκευής υπολογιστων και να στήσει πακέτα υποστήριξης και συντήρησης αλλά και να φτιάξει η ίδια τις βασικές εφαρμογές που λείπουν με ένα εύκολο UI, το Linux πάντα θα είναι στο 1-3-5% 

Αυτό που δεν έχετε καταλάβει είναι ότι στον κόσμο αρέσει να πληρώνει για να αναλάβει άλλος τη χαμαλοδουλια.

Η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη. Άνθρωποι που βαριούνται να πάνε τρία τετράγωνα πιο μέσα για να πάρουν τον καλό καφέ, υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο κατάστημα είναι βρωμιάρικο, δεν φτιάχνει καλό καφέ και προτείνουν να μη πάει κανείς εκεί, αλλά να παραμείνουν σε αυτό που βρίσκεται στο κεντρικό σημείο. Καφέ σερβίρει μια χαρά έτοιμο, απλά αν θέλεις ιδιαίτερη ποικιλία ή γενικότερα να φέρεις τον καφέ στα γούστα σου, σου παρέχει τη δυνατότητα. Σε αντίθεση με το κατάστημα της Κηφισίας που σου προσφέρει μια και μόνη ποικιλία, θέλεις δεν θέλεις θα τη πάρεις και θα πρέπει και να σου αρέσει.

Το κακό με τη διαφήμιση απο μια εταιρεία, είναι ότι τότε ίσως πάψει και το Linux να είναι open source ή ελεύθερο προς το κοινό, άνευ πληρωμής δηλαδή. Είναι άλλο πράγμα να κάνεις μια δωρεά για να υποστηρίξεις κάτι και εντελώς διαφορετικό να πρέπει να πληρώσεις υποχρεωτικά ταρίφα.

Χαμαλοδουλειά δεν υπάρχει στο Linux και στο λέω σαν πρόσφατος χρήστης του. Ένας άπειρος με τους υπολογιστές, το ίδιο ζόρι θα αντιμετωπίσει και την ίδια βοήθεια θα αναζητήσει. Ο λίγο πιο έμπειρος, θα ακολουθήσει τα ίδια ακριβώς βήματα. ΕΚΤΩΣ αν θελήσει να πάει σε κάτι εξεζητημένο ( π.χ. το Gentoo στη περίπτωσή μου που είναι ακριβώς αυτό που χρειάζομαι, πλήρως παραμετροποιημένο σύστημα στις προδιαγραφές των υπολογιστών μου ).

13 λεπτά πριν, Mivas (myphone) είπε

Ευκολία σε σχέση με άλλες διανομές ίσως, αλλά σε σχέση με Windows ή Mac όχι... Όταν δεν έχεις εργαλεία να κάνεις αυτά που θέλεις, όταν δεν μπορείς να κάνεις κάποια βασικά πράγματα αυτομάτως, π,χ. να συνδέσεις έναν εκτυπωτή, τότε όχι, δεν συγκρίνεται με Windows ή Mac. Άλλο η ευελιξία να επιλέξεις δωρεάν ό,τι θέλεις (αν και δεν είναι όλα δωρεάν στα λίνουξ) και άλλο η ευκολία και η δυνατότητα να κάνεις ακριβώς τα ίδια ή περισσότερα σε σχέση με Windows ή Mac. Για κάποια πράγματα ακόμη και τα Windows μένουν εκτός καθώς μόνο τα Mac υποστηρίζοται.

Και ποιος σου είπε ότι δεν έχεις εργαλεία να συνδέσεις έναν εκτυπωτή; Αυτόματα αναγνώρισε τον δικό μου, χωρίς να εγκαταστήσω το οτιδήποτε. Το πρόβλημα που αντιμετώπισα ήρθε μετά απο κάποιο update μεν, αλλά με λίγη ανάγνωση, το έφτιαξα. Το ίδιο θα χρειαζόταν να κάνω και αν είχα Windows ( ενώ έχει χρειαστεί στα Windows να ψάξω και να κατεβάσω τον οδηγό απο την HP... ).

Και για άλλη μια φορά, κάποιος που θέλει να κάνει χρήση συγκεκριμένων εφαρμογών ή θα κληθεί να χρησιμοποιήσει τις αντιστοιχίες που παρέχονται στο linux ή θα παραμείνει στα windows ή θα παίξει σε εικονικό περιβάλλον. Αυτό το μεγάλο ποσοστό των Windows όμως δεν οφείλεται ΜΟΝΟ στους παραπάνω χρήστες, αλλά και σε αυτούς που δεν γνωρίζουν τί είναι το linux ή ακούνε τα χίλια μύρια αρνητικά και το έχουν πάρει απο φόβο και που άνετα θα μπορούσαν να έκαναν τη δουλειά τους και να αξιοποιούσαν και καλύτερα τους πόρους του συστήματός τους ( άρα να παρέτειναν τη ζωή του και να αναγκάζονταν πολύ αργότερα να έκαναν μια αναβάθμιση ).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, uniquegr είπε

Χαμαλοδουλειά δεν υπάρχει στο Linux και στο λέω σαν πρόσφατος χρήστης του. Ένας άπειρος με τους υπολογιστές, το ίδιο ζόρι θα αντιμετωπίσει και την ίδια βοήθεια θα αναζητήσει. Ο λίγο πιο έμπειρος, θα ακολουθήσει τα ίδια ακριβώς βήματα. ΕΚΤΩΣ αν θελήσει να πάει σε κάτι εξεζητημένο ( π.χ. το Gentoo στη περίπτωσή μου που είναι ακριβώς αυτό που χρειάζομαι, πλήρως παραμετροποιημένο σύστημα στις προδιαγραφές των υπολογιστών μου ).

Γι αυτό το λέω "παραβολικά". Εννοώ πως χρειάζεται ΕΣΥ να βρεις τo Linux, ΕΣΥ να το εγκαταστήσεις, ΕΣΥ να το ρυθμίσεις. Τα Windows θα είναι σε ΚΑΘΕ μα ΚΑΘΕ νέο μηχάνημα. Η Microsoft μόνη της θα έρθει να προωθήσει τα πακέτα υποστήριξης στις εταιρείες. ή τουλάχιστον σε κάθε μα κάθε περίπτωση θα το διαφημίσει ότι τα πουλάει.

Δεν μπορείς να περιμένεις από τον τελικό χρήστη να έρθει σε εσένα. Αν βλέπεις το λειτουργικό σαν εργαλείο είσαι χαμένος από χέρι. Το λειτουργικό είναι προϊόν software.  Δεν υπάρχει προϊον software που να διαδίδεται μόνο του εκτός αν είναι ιός. 😄

Επεξ/σία από Volga
  • Like 2

Καλημέρα μάγκες, δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω μιας και είπα την άποψη μου χτες-προχτές, απλά ξύπνησα Σάββατο πρωί και με το καφεδάκι μου διάβασα τις 4 σελίδες που μου είχαν μείνει.

Σπανια έχουμε τέτοια threads χωρίς ειρωνίες και μακάρι να συνεχίσουμε! 

Καλό Σαββατοκύριακο να έχετε όλοι!

• Like 6

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Volga είπε

Γι αυτό το λέω "παραβολικά". Εννοώ πως χρειάζεται ΕΣΥ να βρεις τo Linux, ΕΣΥ να το εγκαταστήσεις, ΕΣΥ να το ρυθμίσεις. Τα Windows θα είναι σε ΚΑΘΕ μα ΚΑΘΕ νέο μηχάνημα. Η Microsoft μόνη της θα έρθει να προωθήσει τα πακέτα υποστήριξης στις εταιρείες. ή τουλάχιστον σε κάθε μα κάθε περίπτωση θα το διαφημίσει ότι τα πουλάει.

Δεν μπορείς να περιμένεις από τον τελικό χρήστη να έρθει σε εσένα. Αν βλέπεις το λειτουργικό σαν εργαλείο είσαι χαμένος από χέρι. Το λειτουργικό είναι προϊόν software.  Δεν υπάρχει προϊον software που να διαδίδεται μόνο του εκτός αν είναι ιός. 😄

Δεν είναι σε κάθε νέο μηχάνημα, καθώς δεν αγοράζουν όλοι έτοιμα μηχανήματα, έχουν πιάσει πλέον το νόημα ότι τα καταστήματα που εμπορεύονται έτοιμα μηχανήματα τους πιάνουν τον κώ...τσο. Επομένως, θα χρειαστεί να γίνει download του windows iso, η εγκατάστασή του και ΙΣΩΣ και η ρύθμισή του. Επιπλέον, καμία εγκατάσταση Windows δεν έρχεται με προεγκατεστημένο το Office, σωστά;

Κι όμως, το λειτουργικό σύστημα είναι ένα εργαλείο. Είναι αυτό που σε φέρνει σε επαφή με τα ενδότερα του υπολογιστή σου και αυτό που διαχειρίζεται τους πόρους του. Και ναι, μέχρι ενός σημείου δεν απασχολεί κανένα τί λειτουργικό φοράει ο υπολογιστής, αλλά τέτοιοι χρήστες πίστεψέ με, δεν θα καταλάβουν ούτε μια διαφορά με τα Windows. Μιλάμε δηλαδή για εντελώς newbies, άρα "άγραφο χαρτί" έτοιμο να υποδεχτεί αυτό που θα του σερβίρεις. Οπότε, του σερβίρουν τα Windows και διαιωνίζεται αυτός ο φαύλος κύκλος.

Επεξ/σία από uniquegr

14 λεπτά πριν, uniquegr είπε

Η ουσία είναι ότι μπορεί να κάνει τη δουλειά του π.χ. με το openoffice. Δεν είναι απαραίτητο να τρέξει σώνει και καλά Ms Office. 

By the way... Δοκίμασα το ONLYOFFICE και μου άρεσε πολύ περισσότερο και από το Office και σίγουρα από το OpenOffice (Για κάποιο λόγο, το openoffice δεν μου αρέσει από άποψη UI. Είναι πολύ... παλιομοδίτικο αισθητικά 😄)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...