Haldol Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 3 hours ago, filip123go said: Τα win έχουν τις εμπορικές εφαρμογές, Το MacOs έχει την ευκολία που λες (μέχρι να θελήσεις να κάνεις κάτι λιιιιγο πιο εξεζητημένο) Τι είναι αυτό το λίίίγο πιο εξεζητημένο που δε μπορεί να κάνει ένα POSIX-compliant λειτουργικό, που έχει κανονική κονσόλα (σ' αντίθεση με τη βλακεία WSL στα Windows), αλλά και package manager; Χωρίς διάθεση ειρωνίας φυσικά, η ερώτηση. Το MacOS έχει μεν ένα πολύ ωραίο και εύχρηστο περιτύλιγμα, αλλά τόσο σα φιλοσοφία, όσο και τεχνικά, είναι πιο κοντά στο Linux απ' ότι στα Windows. Ο οποιοσδήποτε θέλει να «σκάψει» για κάποιο λόγο, δε θ' απογοητευτεί. Δεν είναι iOS το MacOS. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 15 ώρες πριν, filip123go είπε Εαν με κάποιον "μαγικό" τρόπο, αύριο το Linux μπορούσε να παίξει παιχνίδια, παίζει το ποσοστό του να πήγαινε πάνω από 10% μέσα σε 1 μέρα. εχμμμ, ολόκληρη κονσόλα έβγαλε η steam με linux , το SteamDeck δεν το έχεις ακούσει ? 14 ώρες πριν, apostolisk86 είπε Είναι τεχνικά αδύνατον να έχεις σωστούς drivers (επίσης αναφέρθηκε) γιατί δεν υπάρχει επίσημος τρόπος να φτιάξει κανείς κλειστούς drivers για μια συσκευή. Το αντίθετο μάλιστα, η άποψη των kernel maintainers (και του Λινους προσωπικά) είναι πως οι κλειστοί drivers ΔΕΝ είναι καλοδεχούμενοι στο Λινουξ και σε gpu και σε wifi παίζουν κανονικά κλειστοί drivers εδώ και πολλά χρόνια 9 ώρες πριν, rodosf1 είπε Έχω δοκιμάσει να βάλω σε ανθρώπους που ήθελαν μόνο, τονίζω ΜΟΝΟ browsing διανομες linux και να φάω χρόνο να τις σεταρω να είναι πανεύκολη η λειτουργία τους. Μάντεψε.... σε λίγο καιρό είτε κάτι γινόταν με αναβάθμιση, είτε κάτι δεν λειτουργούσε σωστά κ έτρωγα πολύ χρόνο να διορθώνω, εξηγώ κλπ κλπ. δώσε παράδειγμα 5 ώρες πριν, Volga είπε Official Viber App Facebook Messenger App Parental App με live ενημέρωση στο κινητό του γονέα Netflix App Disney App Drivers για πολυμηχάνημα με Wifi που να λειτουργούν. εννοείται οτι υπάρχει εδώ και χρόνια .... 26 λεπτά πριν, gagarin είπε Πιστεύω οτι το μεγάλο λάθος ήταν οτι ΠΟΤΕ δεν μπήκε δυνατά με σκοπό να είναι πιο φιλικό στον μέσο / απλό χρήστη...ήταν ένα λειτουργικό σταθερό με άπειρες δυνατότητες που είχε στάνταρ κοινό...έκει έχασε το παιχνίδι... δε νομίζω λάθος , απλά επιλογή , τα linux πάντα είχαν στόχο για λειτουργία server , τα υπόλοιπα δευτερεύοντα και το "παιχνίδι" χάθηκε με τις συφωνίες της MS για προεγκατάσταση , αδιαφορία ρυθμιστικών αρχών καθώς και την ελαστικότητα της MS με σπασμένες εκδόσεις όταν μπήκε στο νόημα 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fsbmaniac Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Είμαι απο αυτους που έχουν δωσει τεράστιες ευκαιρίες για βασικό σύστημα με linux αλλά ΔΕΝ. Για πολλούς λόγους. Εν έτη 2023 το να ψάχνεις σε redit και forums για λύσεις σε ηλιθια προβλήματα ή να χρησιμοποιέις κονσολα είναι out of target για commercial χρηση. Επίσης ΠΑΝΤΑ μα ΠΑΝΤΑ μου φάινεται πιο αργό με λιγότερη ποιοτική απεικόνιση... και μιλάμε και για νέο συστημα με 5700Χ. 1 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vadou Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 17 ώρες πριν, polaki είπε Αφήνω ήδη το 3% να χρησιμοποιεί αυτό που τους βολεύει. Αλλα desktop for Linux δεν πρόκειται να συμβεί. Ποτέ. "desktop for Linux" δεν ξέρω τι εννοείς, πάντως linux σαν λειτουργικό desktop, είτε για casual είτε για professional χρήση, έχει ήδη "συμβεί" και είναι εξαιρετικό, για τις δικές μου (και του 3%) ανάγκες τουλάχιστον 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NeraBlack Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 7 minutes ago, korakios said: και το "παιχνίδι" χάθηκε με τις συφωνίες της MS για προεγκατάσταση , αδιαφορία ρυθμιστικών αρχών καθώς και την ελαστικότητα της MS με σπασμένες εκδόσεις όταν μπήκε στο νόημα Αυτό..το λινουξ μπορει να εκτοξευτεί εν μια νυκτί. Αρκεί να σταματήσει το καρτέλ ιντελ-μς που αγοραζουν θεση σε καθε καινουριο λαπτοπ. Οταν το 90% των οικιακών χρηστών ,το 90% των φορών που παταει το on,το δευτερο κλικ που κανει ειναι στον browser,δεν υπαρχει αυτη τη στιγμή καλυτερο ΛΣ απο το λινουξ για αυτη τη δουλειά. Σε δεκα λεπτα,up and running. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
polaki Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 1 hour ago, vadou said: "desktop for Linux" δεν ξέρω τι εννοείς, πάντως linux σαν λειτουργικό desktop, είτε για casual είτε για professional χρήση, έχει ήδη "συμβεί" και είναι εξαιρετικό, για τις δικές μου (και του 3%) ανάγκες τουλάχιστον Desktop for Linux προφανώς ήμουν λίγο μετά το εγκεφαλικό μη δίνεις σημασία 😂 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DrLo Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Σε κάνα δυο χρόνια τα ποσοστά του Linux θα είναι πάνω από αυτά του ΣΥΡΙΖΑ. Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2023 από DrLo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
anarchy79 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Εγώ το εχω ως αποκλειστικό os το linix και δη το mint εδώ και 13-14 χρόνια, ξέρω γω κάπου εκεί!!! Και 6-7 ακόμα χρονιά σε dual boot. Στην δουλειά και οταν σπάνια μένω γραφείο, βλέπω πως είναι τα windows (νομίζω έχουν τα 10 δεν ξέρω κιόλας). Προφανώς εγώ ήμουν κοντά του από ποσοστά στα περί του 1% . Τότε στην αρχή που ασχολήθηκα υπήρχαν όντως κάποια θέματα, αλλά εδώ και χρόνια δεν υστερεί σε τίποτα, οπότε κάντε μια δοκιμή και εσείς οι υπόλοιποι , θα εκπλαγειτε. Υπάρχουν άπειρες διανομές, αλλά για κάποιον που ξεκινάει θα πρότεινα ubuntu, opensuse, mint, mx Linux. Δεν χάνετε τίποτα, ψαχτειτε λίγο και μην πηγαίνετε με το "ρεύμα", επειδή πάνε και οι άλλοι!!!! Διότι (θα το πω κομψά) με την τακτική αυτή κάποιοι μας φορτώθηκαν την προηγούμενη τετραετία και μας ξαναφορτωθηκαν και για την επόμενη. Πάντα υπάρχουν εναλλακτικές και καλύτερες λύσεις. Καλή συνέχεια σε όλους και όλες. Υ.Γ : Έχω υπολογιστή 13 χρόνων και αναβαθμιζω το mint μου από την έκδοση 16-17? Μέχρι τώρα την 21.1 συνεχόμενα, ούτε φορμάτ, ούτε τίποτα. Βέβαια φαίνεται η ηλικία του υπολογιστή πλέον, αλλά το λειτουργικό τον κρατάει "ζωντανό". Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2023 από anarchy79 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Noctem Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Windows πια μόνο σε υπολογιστές που δεν μου ανήκουν (βλ. δουλειά). Ένα μεγάλο θετικό του να χρησιμοποιείς Linux είναι πως σε ερώτηση για βοήθεια σε τρίτους απαντάς - με στόμφο - "Λυπάμαι χρησιμοποιώ μόνο Linux, από Windows δεν γνωρίζω καλά". 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ZoReN Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Όπως είχα ξαναπει δεν είναι όλα για όλους. Όπως το MACOS δεν είναι για όλους έτσι είναι και το Linux. Τρέχω Linux τα τελευταία χρόνια απροβλημάτιστα χωρίς κανένα πρόβλημμα. Όντως υπάρχει μια πολύ καλή εξέλιξη στην ευχριστια και στην όλη λειτουργικότητα τα τελυταία χρόνια που αυτό σημαίνει ότι για πολύ απλά πράγματα δεν χρείαζεται να ακουμπήσεις την γραμμή εντολών σε αντίθεση με παλιότερα χρόνια. Τώρα το κατα πόσο είναι εφικτό να πάει κάπιος προς τα εκεί είναι μια άλλη κουβέντα. Κάποιος που δεν ασχολείται με υπολογιστή όχι απλά δεν θα πάει, αλλά πολύ πιθανό να μη γνωρίζει καν την ύπραξει του Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filip123go Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 1 hour ago, korakios said: εχμμμ, ολόκληρη κονσόλα έβγαλε η steam με linux , το SteamDeck δεν το έχεις ακούσει ? Φυσικά και το έχω ακούσει. Την έχω εδώ και αρκετό καιρό.! Το αναφέρω και σε προηγούμενο ποστ μου (αλλά ποιος κάθεται να διαβάσει ολόκληρο το thread ε). Επίσης το steamOS, δουλεύει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ σε steam deck, σε proprietary hardware. Γίνονται προσπάθειες να γίνει generalized, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο. 2 hours ago, Haldol said: Τι είναι αυτό το λίίίγο πιο εξεζητημένο που δε μπορεί να κάνει ένα POSIX-compliant λειτουργικό, που έχει κανονική κονσόλα (σ' αντίθεση με τη βλακεία WSL στα Windows), αλλά και package manager; Χωρίς διάθεση ειρωνίας φυσικά, η ερώτηση. Το MacOS έχει μεν ένα πολύ ωραίο και εύχρηστο περιτύλιγμα, αλλά τόσο σα φιλοσοφία, όσο και τεχνικά, είναι πιο κοντά στο Linux απ' ότι στα Windows. Ο οποιοσδήποτε θέλει να «σκάψει» για κάποιο λόγο, δε θ' απογοητευτεί. Δεν είναι iOS το MacOS. Θέλω να τρέξω virtual box σε M1 , σε 2 οθόνες 4k. Αυτό είναι το πιο εξεζητημένο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RTW4ever Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 15 hours ago, V.I.Smirnov said: Και με cracks μπλέκω, και όπου γουστάρω πάω και ότι θέλω δοκιμάζω. Τελείως άφοβα, χρόνια τώρα, και χωρίς να έχω διαρκώς το νου μου πού και τι θα πατήσω. Αλλά το κάνω πάντα, ΠΑΝΤΑ, με τον υπολογιστή σε light virtualization. Ούτε rootkits, ούτε τίποτε άλλο μπορεί να κάνει μόνιμη ζημιά (εκτός αν πρόκειται για ιό που σώζεται σε firmware). Κι αν κάνει (που δεν έχει συμβεί ποτέ ως τώρα), σε ένα 20λεπτο πέρασα το image backup και το μηχάνημα είναι όπως πρώτα. Άρα; Το αν εσύ και κάποιοι άλλοι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε sandbox και light virtualization, και γενικά να κάνετε διαχείριση με τέτοιες τεχνικές αλλά αντίθετα βασίζεστε σε antivirus, είναι δικό σας πρόβλημα, όχι της μεθόδου. Η μέθοδος είναι αλάνθαστη, εκ του του αποτελέσματος, και μπορείς να την προσαρμόσεις μια χαρά στις συνήθειές σου. Και πάντως δεν θα πάω στο Linux "γιατί είναι πιο ασφαλές". Αυτό για μένα δεν αποτελεί λόγο εδώ και πολύ καιρό... - Άρχισες πάλι το παραμύθι με την αχαρακτήριστη εφαρμογή, πως την είπαμε, shadow κάτι, και την πρακτική μην ξεχάσω να ενσωματώσω τις αλλαγές που έγιναν και άραγε μου υπέκλεψαν τους κωδικούς web banking ή όχι, να κάνω επαναφορά συστήματος από το image ή όχι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkostas2022 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 22 ώρες πριν, nepomuk είπε Οι πρεσβυωπες . Να συμπληρώσω και "αυτοί" που γράφουν τις εφαρμογές για τα κινητά μας 😇 ! Σίγουρα πάντως αρκετός κόσμος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 2 ώρες πριν, filip123go είπε Φυσικά και το έχω ακούσει. Την έχω εδώ και αρκετό καιρό.! Το αναφέρω και σε προηγούμενο ποστ μου (αλλά ποιος κάθεται να διαβάσει ολόκληρο το thread ε). το διάβασα αλλά στα γρήγορα μιας και γράφτηκαν 8 σελίδες 2 ώρες πριν, filip123go είπε Επίσης το steamOS, δουλεύει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ σε steam deck, σε proprietary hardware. Γίνονται προσπάθειες να γίνει generalized, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο. το hardware δεν είναι proprietary , ότι παίζει με vulkan στο steamdeck δλδ δεν παίζει σε οποιαδήποτε διανομή ? Με nvidia θέματα έχω ακούσει , αλλά όχι με amd gpus Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aztec Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Παιδιά το Linux δεν είναι για games . Ο gamer δεν θα αγοράσει την τουμπανο κάρτα γραφικών για να τον περιορίσει το λειτουργικό και να κάνει ακροβατικά για να παίξει . Ούτε να κοιτάει σε λίστες για bronze , platinum κτλ . Τώρα αν κάποιος παίζει συγκεκριμένα παιχνίδια που ξερει ότι τρέχουν μπορεί να παει σε Linux . Σε καμία περίπτωση παντως δεν θα έβαζα σε ανίδεο φίλο μου Linux αν ήξερα ότι παίζει παιχνίδια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα