Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η κόρη έδωσε εξετάσεις με σκοπό την Βιοχημεία. Δεν έγραψε καλά. Η αγάπη της είναι τα ζώα. Δεν μιλάμε για αγελάδες και πρόβατα. Αλλά ζώα συντροφιάς. Δεν θέλει να γίνει όμως κτηνίατρος για πολλούς και διάφορους λόγους, εξού και η στόχευση για βιοχημεία κ όχι κτηνιατρική.

Μια σκέψη είναι η παρακολούθηση ΙΕΚ σε τμήμα Βοηθού Κτηνιάτρου ή και κάποια ιδιωτική σχολή Pet Grooming με προετοιμασία ίσως για να δώσει πάλι του χρόνου. Όπως προείπα, επικρατεί η αγάπη για τα ζωάκια, οπότε θέλει, ΚΑΙ την προτρέπουμε, να παντρέψει αγάπη με εργασία.

Πέρα όμως των παραπάνω και επειδή δεν είναι όλα πάντα ρόδινα και ιδανικά στην ζωή μας, η προτροπή είναι ΚΑΙ η εξασφάλιση της επιβίωσης και όχι ο πιθανός "τυχοδιωκτισμός" ως πωλήτρια καφέ της γειτονιάς.

Με αυτό το σκεπτικό και μετά από κάποια σκέψη, σκέφτεται να δηλώσει τις παρακάτω σχολές. Δεν μπορώ να πω ότι διαρρηγνύει τα ιμάτια της για καμία. Είναι με αύξουσα σειρά των βάσεων του 2022:

Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας (Καλαμάτα) Με την λογική μικρή αναμενόμενη πτώση βάσεων.

Διαιτολογίας και Διατροφολογίας (Τρίκαλα) Με την λογική αναμενόμενη μικρή πτώση βάσεων.

Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος (Θεσσαλονίκη) Με την λογική αναμενόμενη μικρή πτώση βάσεων.

Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική (Λαμία)

Λογοθεραπείας (Καλαμάτα)

Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος (Βόλος)

Γεωπονίας (Θεσσαλονίκη)

Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας (Σητεία)

Δημόσιας και Ενιαίας Υγείας (Καρδίτσα)

Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (Καρδίτσα)

Περιβάλλοντος (Λάρισα)

Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος (Βόλος)

Inputs:

-Το σπίτι μας είναι στη Λάρισα, εξού και οι αρκετές επιλογές τριγύρω.

-Υπάρχει δικό μας σπίτι στην Θεσσαλονίκη. Δυστυχώς όμως υπάρχει μόνο η επιλογή της Δασολογίας και της Γεωπονίας.

-Υπάρχει μια σκέψη για εκ νέου προσπάθεια, αλλά προς το παρόν, είναι σε αρκετά ....πρώιμη ζύμωση. Αναμενόμενο λόγω κούρασης όλη τη χρονιά.

Ερωτήματα:

1. Με τι σειρά θα βάζατε τις ανωτέρω σχολές με γνώμονα της εύρεση εργασίας;

2. Υπάρχουν απόψεις για τις εγκαταστάσεις και το εκπαιδευτικό κλίμα/έργο σε κάθε σχολή;

3. Από ακρίβεια διαμονής ή Καλαμάτα πως πάει; Μπήκα και ένα λεπτό στον Spitogato και τρόμαξα! Αρκετά μακριά φυσικά, πράγμα που αυξάνει το κόστος μετακινήσεων.

4. Ακούω αρκετά καλά λόγια την σχολή Πληροφορικής στη Βιοϊατρική κλπ στη Λαμία. Ισχύει; (Η μικρή δεν έχει καμία σχέση όμως με Μαθηματικά και πληροφορική και στο πρόγραμμα Σπουδών βλέπω αρκετά τέτοια μαθήματα. )

5. Kαι το σημαντικότερο. Υπάρχει κάποια άλλη άποψη επί επαγγελματικής αποκατάστασης στον τομέα της φροντίδας/προστασίας/περιποίησης η γενικά ενασχόλησης με ζωάκια;

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τις τυχόν απαντήσεις σας.

Επεξ/σία από DarkNGrimm
Δημοσ.

Δεν κατάλαβα γιατί δεν θέλει κτηνιατρική όμως. Αν υπάρχει κάποια σχολή που θέλει πολύ, υπάρχει η δυνατότητα εξωτερικού τύπου Ιταλία κτλ να σπουδάσει εκεί; Επίσης να σχολιάσω ότι η βιοχημεία είνα  κατ'ουσίαν βιολογία (τα ίδια πράγματα μπορεί να κάνει ένας απόφοιτος στην ουσία) και ενδεχομένως να δουλέψει με ζώα εργαστηρίου, είναι κάτι που θα ήθελε; Ή θα ήθελε να δουλέψει σε διαγνωστικό, ή καθηγήτρια σε σχολείο; Για  μενα αν πρόκειται να ξαναδώσει (που συνήθως δεν πάνε καλά οι 2ες προσπάθειες) καλύτερα μην κουραστεί κ άλλο με ΙΕΚ κτλ. Το βασικο που βλέπω είναι ότι πέραν του ότι "αγαπάει τα ζώα" δεν έχω καποια στοιχεία για το τι της αρέσει.

• Like 2
Δημοσ.

1) Να την αφήσετε να μιλήσει με δικούς της ανθρώπους φίλους φίλες και να αποφασίσει η ίδια 

2) Η αγάπη για τα ζώα πρέπει να είναι φιλοσοφικά ώριμη ως αγάπη σφαιρικά για ότι περπατάει και αναπνέει σε τετράποδο και όχι επιλεκτικά (άχου τι ωραίο σκυλάκι ή τι ωραίο γατάκι). Με την περιγραφή που κάνετε κλείνω προς το δεύτερο και προβλέπω εκρηκτικές καταστάσεις.

3) Το 90% των σπουδαστών στην Ελλάδα εδώ και 10χρόνια τουλάχιστον ΔΕΝ εργάζονται ακριβως στο τομέα που σπούδασαν ενώ το 50% εργάζονται σε κάτι τελείως άσχετο με τις σπουδές τους (εξαιρώ τα επαγγέλματα που θέλουν υποχρεωτική πρακτική άσκηση στυλ αγροτικού όπως δικηγορία, ιατρική)

4) σε 5 χρόνια από σήμερα (που θα τελειώσει τις σπουδές της πολλά μπορεί να αλλάξουν εργασιακά. Δουλειές που 2023 ήταν σε κρίση να ανθήσουν και δουλειές που το 2023 είχαν άμεση απορρόφηση να μείνουν πανί.

5) Το να πιάσει όπου πάει και μια δουλειά να σερβίρει καφέδες για να δει τι σημαίνει μεροκάματο στη ζωή και να πάρει πραγματικά μαθήματα (και όχι μόνο θεωρία από την ασφάλεια της οικογένειας), μόνο πλεονέκτημα είναι.

Συμπέρασμα όσων διάβασα.

Η μικρή πριγκιπέσα πρέπει να απογαλακτιστεί και να ανεξαρτητοποιηθεί και να αποφασίσει μόνη της και ας κάνει λάθη. Θα έχει περισσότερο χρόνο να τα διορθώσει στη πορεία ως πιο έμπειρη.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχας οι σπουδες ειναι ενα 50ρι χιλιαδες τουλαχιστον αν νοικιαζεις. Δεν ειναι φθηνο πραγμα οι σπουδες, γιαυτο ετοιμασου.

Διαιοτολογια ειναι οτι πιο χαζο υπαρχει. Στο λεω εγω γιατι σκεφτομουν να εμπαινα σε αυτη τη σχολη το 2008. ΕΥΤΥΧΩΣ δεν το εκανα. Αν ο αλλος θελει διετα θα βρει μερικες χιλιαδες στο ιντερνετ. Δεν σε χρειάζεται και δεν προκειται να σε πληρωσει. Και για δες κατι νεα φαρμακα που βγηκαν για την διετα... σε λιγο θα παιρνεις το χαπι και δεν θα πεινας. Τι να την κανεις την διετα?? Αχρηστο.

Γεωπονικά κλπ μονο αν εχει σχεση με το χωμα. Αν ειναι παιδι της πολης, ας το ξεχασει.

Κατι αλλο σημαντικο, αν η κορη σου δεν τα παιρνει τα γραμματα, μην την κουραζεις τωρα. Δεν προκειται να διαβασει τωρα στα 19-20 ατομο που δεν διαβασε σε ολα τα σχολικα χρονια. Εγω δεν διαβαζα στο λυκειο, δεν διαβασα και στο πανεπιστήμιο, ολη μερα ημουν βολτες και αραχτος. Να το υπολογισεις αυτο. Η κοπελα να μαθει τεχνη!

Επεξ/σία από Allan-Wake
  • Like 1
Δημοσ.

Fragmas. Προφανως και δεν κατάλαβες εξού και το ειρωνικό σχόλιο στο τέλος. 

Το σχόλιο μου για τον καφέ, δεν είναι για να μην δουλέψει. Είναι για να μην καταντήσει εκεί επειδή διάλεξε τομέα που δεν έχει μέλλον. Δεν είπα ότι είναι ντροπή. Ήδη δούλευει part time σε beach bar.

Αν και έχουμε αρκετά γατάκια, η αγάπη για τα ζώα δεν γουτσου γούτσου. Είναι αποστροφή σε κάθε είδους κακομεταχείριση όλων των ζώων. Αποφεύγει το κρέας κλπ. 

Οι ερωτήσεις που παραθέτω όμως αφορούν τον γονέα περισσότερο και όχι εκείνη. 

Καμία απάντηση συγκεκριμένα επί των ερωτήσεων αυτών και του ειδικού βάρους των σχολών;

@Gingerbread Απλά διότι δεν θέλει να γίνει κτηνίατρος. Για τους δικούς της λόγους.

Αναφέρω αγάπη για ζώα και μου λες για εργασία με ζώα εργαστήριου....Το αντίθετο δηλαδή.

Επισης, το ανέφερα και εγώ ο ίδιος ότι δεν καίγεται για αυτές τις σχολές που αναφέρω. (Με εξαίρεση την διαιτολογία/διατροφολογία με την οποία είχε και επαφή ως ασθενής μια γιατρού.) Εξού και η δυσκολία του όλου θέματος.

@Allan-Wake Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά αν αυτή είναι η άποψη σου για την διατροφολογία εν έτει 2023, μάλλον κακώς μπήκες στον κόπο να απαντήσεις.

Επίσης. Σπούδασα κ άλλο παιδί, 5 χρόνια. Γνωρίζω ήδη περί εξόδων.

Δημοσ.

την άποψή μου έγραψα με ελάχιστα δεδομένα και χωρίς να σας γνωρίζω. και φυσικά μόνο με ότι εκμαίευσα από τα γραφόμενα.

η γενική συμβουλή μου είναι να μην ζητήσει ο γονιός γνώμες από αγνώστους, αλλά η ίδια η κόρη από το κύκλο της ή όπου αλλού νομίζει οτι μπορεί να πληροφορηθεί για να αποφασίσει ελεύθερα.

για τις σχολές απλά να πω οτι οι Γεωπονικές είναι από τις πιο απαιτητικές και για διαβαστερούς.

• Like 1
Δημοσ.
13 minutes ago, DarkNGrimm said:

@Allan-Wake Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά αν αυτή είναι η άποψη σου για την διατροφολογία εν έτει 2023, μάλλον κακώς μπήκες στον κόπο να απαντήσεις.

ναι αυτη ειναι η αποψη μου. και αν σκεφτεις τις περιπου 1000 κοπελιτσες που παιρνουν τετοιο πτυχιο καθε χρονο... κλαψτα χαραλαμπε

Το ιντερνετ θα μου δωσει 100 φορες περισοτερη γνωση απο καθε μια απο αυτες που τελειωσαν πανεπιστήμια περι διατροφης. Η διατροφολογια ειναι ενα απολειφάδι και καλα θα κανεις να αλλαξεις μυαλα πριν το καψεις το κοριτσι σου. 

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Allan-Wake είπε

Γεωπονικά κλπ μονο αν εχει σχεση με το χωμα. Αν ειναι παιδι της πολης, ας το ξεχασει.

Δεν ισχυει αυτο, υπαρχουν παρακλαδια στα Γεωπονικα (βιοτεχνολογια, τροφιμα κλπ), ειδικα με καποιο μεταπτυχιακο.

• Like 1
Δημοσ.
1 minute ago, yanis13 said:

Δεν ισχυει αυτο, υπαρχουν παρακλαδια στα Γεωπονικα (βιοτεχνολογια, τροφιμα κλπ), ειδικα με καποιο μεταπτυχιακο.

ναι ισως γεωπονοι ειναι αλλιως. παντως κατι δασολογους/δενδρολογους που γνωρισα και ηταν παιδια της πολης, το μετανιωσαν.... και που το πηραν το πτυχιο αχρηστο τους ειναι

• Like 1
Δημοσ.
5 hours ago, Allan-Wake said:

ναι αυτη ειναι η αποψη μου. και αν σκεφτεις τις περιπου 1000 κοπελιτσες που παιρνουν τετοιο πτυχιο καθε χρονο... κλαψτα χαραλαμπε

Το ιντερνετ θα μου δωσει 100 φορες περισοτερη γνωση απο καθε μια απο αυτες που τελειωσαν πανεπιστήμια περι διατροφης. Η διατροφολογια ειναι ενα απολειφάδι και καλα θα κανεις να αλλαξεις μυαλα πριν το καψεις το κοριτσι σου. 

Σχεδόν όλα τα άτομα που ξέρω έχουν πάει σε διαιτολόγο τουλάχιστον για κάποιους μήνες. Ειλικρινά σου λέω από θείους, ξαδέλφια, φίλες κλπ σχεδόν όλοι έχουν επισκεφτεί.

Εγώ προσωπικά έχω αλλάξει διαιτολόγο 4-5 φορές. Οι δυο τελευταίες που είχα πάει είχαν τον κόσμο και έβγαζαν τα λεφτά. 

Το θέμα είναι ότι υπάρχει κορεσμός, βγαίνουν και από τα κολλέγια και συνέχεια βλέπεις γραφεία διαιτολογίας. Είναι δύσκολο να ξεκινήσεις.

Η καλύτερη σχολές από αυτές που είπε όσον αφορά την αποκατάσταση είναι η πληροφορική στη Λαμία χωρίς δεύτερη σκέψη. Αλλά ναι θα έχει μαθηματικά, πολλά μαθηματικά. 

• Like 1
Δημοσ.
13 hours ago, DarkNGrimm said:

πλά διότι δεν θέλει να γίνει κτηνίατρος. Για τους δικούς της λόγους.

Αναφέρω αγάπη για ζώα και μου λες για εργασία με ζώα εργαστήριου....Το αντίθετο δηλαδή.

Επισης, το ανέφερα και εγώ ο ίδιος ότι δεν καίγεται για αυτές τις σχολές που αναφέρω. (Με εξαίρεση την διαιτολογία/διατροφολογία με την οποία είχε και επαφή ως ασθενής μια γιατρού.) Εξού και η δυσκολία του όλου θέματος

Βρίσκω μια αντίφαση σε αυτό αλλά οκ. Για τα ζώα εργαστηρίου για αυτό το είπα, για να ξέρει ότι στις βιοεπιστήμες μπορεί να βρεθεί να το κάνει αυτό (οπότε να το ξέρει  από πριν).

Απλά νομίζω δεν έχει βρει αυτό που θέλει

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...