ghadhika Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 Καλημέρα. Όπως αρκετοί, έχω κι εγώ ένα χωριό που πάω για κάποιες ημέρες το καλοκαίρι. Εκεί έχω ενεργοποιημένο το "COSMOTE Home Telephony Εξοχικό" με πάγιο περίπου 8,5€ το μήνα. Δυστυχώς, αν στο πρόγραμμα προσθέσω και internet, το πάγιο εκτοξεύεται στα 21€, κανονική κοροϊδία αφού πληρώνεις σχεδόν ολόκληρο συμβόλαιο και η γραμμή λειτουργεί μόνο 6 μήνες, και στη περίπτωσή μου, δεν το χρειάζομαι αφού συνολικά το θέλω μόνο για καμιά 20ρια μέρες το χρόνο. Επιλογές για internet χωρίς σταθερό τύπου "Wifi on the spot" αποκλείονται γιατί στο σπίτι δεν πιάνει δίκτυο καμία εταιρεία. Για να μιλήσουμε στο κινητό, πρέπει να βγούμε στη πλατεία του χωριού! Γνωρίζετε κάποια άλλη λύση;
sdikr Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 Η άλλη επιλογή είναι starlink, ή κάποιος γείτονας να σου δανείζει
tasanton Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 Η άλλη λύση είναι αποτοξίνωση για λίγες μέρες. Not bad... 3
Titos301 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 αφου πας για 20 μερες το χρονο κανε αυτο που λεει ο sdikr, συννενοησου με ενα γειτονα να του δινεις 20€ για αυτο το λιγο καιρο που εισαι εκει και βγαινετε και οι 2 κερδισμενοι
ghadhika Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Τη λύση του Starlink δεν τη σχολιάζω, η αποτοξίνωση καλή αλλά επειδή το χωριό δεν είναι παραθαλάσσιο για να περνάω τη μισή μέρα στη θάλασσα, το θέλω το internet για να περνάνε εκείνα τα καταραμένα μεσημέρια που σκάει ο τζίτζικας και κοιτάς το ταβάνι. Όσο για τον γείτονα, το δοκιμάσαμε πέρυσι (και τζάμπα γιατί είναι και σόι) αλλά λίγο γιατί router τους είναι γτπ, λίγο γιατί είναι στην άλλη άκρη του σπιτιού και παρεμβάλονται κάτι πέτρινοι τοίχοι μισό μέτρο πάχος ο καθένας, το σήμα είναι ουσιαστικά ανύπαρκτο. Aka δεν υπάρχει λύση, θα βγαίνω στη πλατεία του χωριού παρέα με τα παπούδια και τα πιτσιρίκια. Καθόλου weird... Πάντως σας ευχαριστώ. Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2023 από ghadhika
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 Repeater σε εξωτερικό χώρο που θα πιάνει το σημα απο το γείτονα.
sdikr Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 19 minutes ago, ghadhika said: Τη λύση του Starlink δεν τη σχολιάζω, η αποτοξίνωση καλή αλλά επειδή το χωριό δεν είναι παραθαλάσσιο για να περνάω τη μισή μέρα στη θάλασσα, το θέλω το internet για να περνάνε εκείνα τα καταραμένα μεσημέρια που σκάει ο τζίτζικας και κοιτάς το ταβάνι. Όσο για τον γείτονα, το δοκιμάσαμε πέρυσι (και τζάμπα γιατί είναι και σόι) αλλά λίγο γιατί router τους είναι γτπ, λίγο γιατί είναι στην άλλη άκρη του σπιτιού και παρεμβάλονται κάτι πέτρινοι τοίχοι μισό μέτρο πάχος ο καθένας, το σήμα είναι ουσιαστικά ανύπαρκτο. Aka δεν υπάρχει λύση, θα βγαίνω στη πλατεία του χωριού παρέα με τα παπούδια και τα πιτσιρίκια. Καθόλου weird... Πάντως σας ευχαριστώ. Αφου ο γείτονας είναι οκ τότε να επενδύσεις σε μια λύση για καλό access point και να μην έχεις να κάνεις με το κλασικό ρουτερ που δεν είναι για πέτρινους τοίχους. 2
tasanton Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Παρε ένα mesh 2 τεμαχίων και θα είστε οκ. Θα κάθεστε με το γείτονα στον κήπο και θα σερφάρετε. 1
Aris_ Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 οπως ειπαν οι παραπάνω αλλα με εξωτερική κεραια directional θα βάλεις την βάση να βλεπει το σπίτι σου και θα την βγάζεις (κεραία) όταν φεύγεις , απλα θα ασχοληθεις λιγο να περασεις όμορφα ενα καλωδιο και να μην τον ενοχλεί αισθητικά
katsiletra Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Νομίζω η καλύτερη λύση: Internet παντού < Internet με κάρτα SIM | Vodafone.gr
sdikr Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 1 hour ago, katsiletra said: Νομίζω η καλύτερη λύση: Internet παντού < Internet με κάρτα SIM | Vodafone.gr Το έχει αναφέρει πως δεν γίνεται On 13/07/2023 at 12:34, ghadhika said: Επιλογές για internet χωρίς σταθερό τύπου "Wifi on the spot" αποκλείονται γιατί στο σπίτι δεν πιάνει δίκτυο καμία εταιρεία. Για να μιλήσουμε στο κινητό, πρέπει να βγούμε στη πλατεία του χωριού!
Mhdenistis Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Καλά εδώ δεν πιάνει στην πόλη, πληρώνεις και είναι την μισή μέρα χαλασμένο μην το ψάχνεις για το χωριό.
Ukforthemoment Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 7 ώρες πριν, Mhdenistis είπε Καλά εδώ δεν πιάνει στην πόλη, πληρώνεις και είναι την μισή μέρα χαλασμένο μην το ψάχνεις για το χωριό. Μηδενιστής όνομα και πράγμα είσαι.
andreas1gr Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Έρχομαι χωριό πριν 2 ημέρες… είμαι μέσα στο σπίτι… ανοίγω δεδομένα στο κινητό και εκεί που φοβάμαι ότι το 4G+ σήμα θα είναι πάλι πολύ κακό, βλέπω 5G και μάλιστα 3 στις 4 γραμμές!!!!!! Εδώ ούτε στην πόλη που εργάζομαι δεν έχει 5G και έβαλαν στο χωριό μου!! Αυτή η COSMOTE όλο με εκπλήσσει! Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2023 από andreas1gr
manolis940 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 Αυτό που δεν έχετε δει τα 2 σπίτια αλλά κάνετε προτάσεις σε κάποιον να αγοράσει συσκευές... Repeater σε εξωτερικό. Που; Είσαι σίγουρος ότι θα φτάνει μέχρι το δικό του σπίτι; Point to point. Ναι είναι είναι γείτονες. Έχουμε όμως έστω και στις ταράτσες οπτική επαφή ή μήπως μας εμποδίζουν τίποτα πευκάκια; Έχω γεμίσει από πελάτες που παίρνουν από μια συσκευή που τους είπαν στο Intenret και στην καλύτερη περίπτωση είτε δεν μπορεί να την ρυθμίσει είτε δεν κάνει για την εγκατάσταση του και έχει πετάξει 50€ έτσι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα