Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ, 

Συγγενικό μου πρόσωπο δουλεύει σεζόν εδώ και 1 περίπου μήνα και λόγω υγείας πρέπει να φύγει και να παραιτηθεί. Το "αφεντικό" δεν βάζει υπογραφή για οικειοθελή αποχώρηση (αναφέρει πως δεν βρίσκει άτομο για να συμπληρώσει τη θέση) από την δουλειά και ο λογιστής ακολουθεί εντολές εργοδότη. Γνωρίζει κανείς τι δικαιώματα έχει ο συγγενής μου και τι υποχρεώσεις ο εργοδότης; Να ξέρουμε αν είναι να κινηθούμε νομικά. Παρακαλώ βοηθήστε όπως/αν μπορείτε, επείγει!!!

Ευχαριστώ πολύ!

• Confused 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Gandalf_the_greek είπε

Χαιρετώ, 

Συγγενικό μου πρόσωπο δουλεύει σεζόν εδώ και 1 περίπου μήνα και λόγω υγείας πρέπει να φύγει και να παραιτηθεί. Το "αφεντικό" δεν βάζει υπογραφή για οικειοθελή αποχώρηση (αναφέρει πως δεν βρίσκει άτομο για να συμπληρώσει τη θέση) από την δουλειά και ο λογιστής ακολουθεί εντολές εργοδότη. Γνωρίζει κανείς τι δικαιώματα έχει ο συγγενής μου και τι υποχρεώσεις ο εργοδότης; Να ξέρουμε αν είναι να κινηθούμε νομικά. Παρακαλώ βοηθήστε όπως/αν μπορείτε, επείγει!!!

Ευχαριστώ πολύ!

Δηλαδη αν σταματησει να δουλευει τι θα γινει?

Απλα προσπαθει να του φαει τα λεφτα που εχει ηδη δουλεψει φανταζομαι.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Δηλαδη αν σταματησει να δουλευει τι θα γινει?

Απλα προσπαθει να του φαει τα λεφτα που εχει ηδη δουλεψει φανταζομαι.

Απλά υπάρχει περίπτωση να μην πληρωθεί ο συγγενής μου αν σηκωθεί και φύγει που λέει ο λόγος, συν του ότι μπορεί να διεκδικήσει χρήματα ο εργοδότης. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Εχει γίνει πρόσληψη κλπ νόμιμα και καθαρά ή όλα είναι μαυρα;

Πρόσληψη έγινε ναι, ορισμένου χρόνου, με υπογραφή σε λογιστή κλπ

Δημοσ.

Γιατί δεν βοηθάει ο γνωστός σου να βρεθεί άτομο;  κάποιον γνωστό που να θέλει να δουλέψει δεν έχει;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δε ξερω τι θα απαντησουν οι εργατολογοι του ινσομνια αλλα ο νομος ειναι εδω:

https://www.kepea.gr/aarticle.php?id=2113

αν τωρα ο εργοδοτης δε το ακολουθει, η πιο απλη λυση ειναι ο φιλος σου ειτε να ενημερωσει το εργατικο κεντρο περιοχης ή καποιο ειδικο/εργατολογο.

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

δε ξερω τι θα απαντησουν οι εργατολογοι του ινσομνια αλλα ο νομος ειναι εδω:

https://www.kepea.gr/aarticle.php?id=2113

αν τωρα ο εργοδοτης δε το ακολουθει, η πιο απλη λυση ειναι ο φιλος σου ειτε να ενημερωσει το εργατικο κεντρο περιοχης ή καποιο ειδικο/εργατολογο.

Ευχαριστώ πολύ!

20 λεπτά πριν, sdikr είπε

Γιατί δεν βοηθάει ο γνωστός σου να βρεθεί άτομο;  κάποιον γνωστό που να θέλει να δουλέψει δεν έχει;

Δεν βρίσκει όχι...

Δημοσ.
49 minutes ago, Gandalf_the_greek said:

Ευχαριστώ πολύ!

Δεν βρίσκει όχι...

Τότε κάνει αυτό που λέει ο νόμος και για τα υπόλοιπα αν δεν τον πληρώσει τον πάει δικαστικά

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάμε με απλά βήματα σα τα παιδιά του δημοτικού την αλφαβήτα

1) Λόγος υγείας = παίρνω χαρτί από δομή υγείας κρατική που να λέει οτι είμαι ανίκανος για δουλειά

2) Δίνω το αντίγραφο στον εργοδότη και στο λογιστή μέσω EMAIL (ώστε να υπάρχει γραπτή ενημέρωση που δεν αμφισβητείται)

3) Αιτούμαι αναρρωτική (που με το παραπάνω χαρτί απαγορεύεται να μη γίνει δεκτή)

4) Όσο διαρκεί η αναρρωτική και για όσο χρειαστεί ο εργοδότης αποφασίζει αν θα περιμένει επιστροφή ή θα προσλάβει άλλον στη θέση του για τη κάλυψη των αναγκών)

Επεξ/σία από greekfragma
  • Like 3
Δημοσ.

Η αναρρωτικη αδεια εχει διαφορα θεματα,ποσες ημερες,τι γινεται αν στειλει ο εργοδοτης ιατρο στο σπιτι κτλ

Για μενα το πιο απλο και καθαρο ειναι να υπογραφει η οικειοθελης αναχωρηση,προτεινω να στειλει email οπου θα καθισταται σαφες οτι παραιτειται την Χ ημερα και στο ιδιο email να τους ζητησει να κανουν τις νομιμες διαδικασιες (αναγγελια στο Εργανη) εντος 4 ημερων για να μην δεχτει η εταιρεια προστιμο.Εννοειται οτι δεν ξαναπαει για εργασια,μονο για υπογραφες.

• Like 1
Δημοσ.
3 hours ago, Gandalf_the_greek said:

Το "αφεντικό" δεν βάζει υπογραφή για οικειοθελή αποχώρηση

Υπογραφή στην οικειοθελή αποχώρηση βάζει ο εργαζόμενος, όχι το αφεντικό.
Ο φιλός σου αποχωρεί με παραίτηση όποτε θέλει. Αν δεν θέλουν να "δεχτούν" την παραίτηση του και δεν θέλουν να τον απολύσουν, συνεχίζουν να τον πληρώνουν κανονικά και αυτός κάθεται στο σπίτι. 

• Like 7
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Skrobo είπε

Υπογραφή στην οικειοθελή αποχώρηση βάζει ο εργαζόμενος, όχι το αφεντικό.
Ο φιλός σου αποχωρεί με παραίτηση όποτε θέλει. Αν δεν θέλουν να "δεχτούν" την παραίτηση του και δεν θέλουν να τον απολύσουν, συνεχίζουν να τον πληρώνουν κανονικά και αυτός κάθεται στο σπίτι. 

Από τη στιγμή που έχει γίνει σύμβαση, υπάρχει περίπτωση να "φάει " λεφτά ο εργοδότης; Στην ουσία, ο συγγενής μου είναι καλυμμένος νομικά;

Δημοσ.

Τα λεφτά που φαίνονται στην σύμβαση, μαζί με όλα τα σχετικά επιδόματα πρέπει να πληρωθούν μέσω τράπεζας, αρα ειναι αρκετά εύκολο να δείξει οτι δεν έχει λάβει κάτι. 

Αν παίρνει μαυρα / έχει υπερωρίες και ο εργοδότης δεν θέλει να πληρώσει, θα πρέπει να κινηθεί νομικά.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...