ZathuraEdition Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Καλησπέρα!! Σκέφτομαι να αγοράσω ένα ποδηλατικό κράνος για το ηλεκτρικό πατίνι που θα νοικιασω και θα το εχω τους επόμενους 3 μήνες. Θα ήθελα λοιπόν να ακούσω τη γνώμη σας. Έχετε κάποιες προτάσεις ή συστάσεις για κράνη που να είναι κατάλληλα για ηλεκτρικά πατίνια; Έχω έναν προϋπολογισμό τύπου 50 ευρώ max και θα ήθελα να εξασφαλίσω τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφαλείας. Αν έχετε οποιεσδήποτε εμπειρίες ή συμβουλές, θα ήμουν ευγνώμον. Δεν ξέρω αν είναι σημαντικές οι προδιαγραφές και ο σκοπός του πατινιού αλλά θα το αναφέρω. Μένω Άνω Πατήσια και θα το χρησιμοποιώ κυρίως για να πηγαίνω στην δουλειά μου στο Καματερο, άντε και καμία 2-3 φορές κέντρο για δουλειές. Το πατίνι είναι το Segway-Ninebot E22E: - Ταχύτητα έως 20χλμ./ώρα - Αυτονομία: έως 22χλμ. - Βάρος: 13.5kg - Μέγιστο Βάρος Αναβάτη: 100kg - Μπαταρία: 184Wh - Κινητήρας: 300W Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
fmarulezkd Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Όλα τα κράνη από σοβαρές μάρκες όπως abus, met, sweet protection etc πληρούν τα ευρωπαϊκά κριτήρια ασφαλείας, οπότε δεν έχεις κάτι να φοβάσαι ως προς αυτό. Όσο ανεβαίνει το μπάτζετ, τόσο ανεβαίνουν και τα παρελκόμενα, πχ βάρος, εξαερισμός, υλικό κατασκευής. Εξαίρεση αποτελεί η τεχνολογία MIPS, η οποία πέρα απ' ότι είναι αμφιλεγόμενη, δε νομίζω ότι θα τη βρεις σε αυτό το μπάτζετ έτσι και αλλιώς. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας σε ένα μεγαλό ποδηλατάδικο και να δοκιμάσεις μερικά κράνη για να δεις ποιο είναι πιο άνετο για το κεφάλι σου.
csontheline Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 Full face ή 11 hours ago, StamTheMan said: Φορα downhill ΜΟΝΟ. Στα πατίνια, ο πιο συνηθισμένος τρόπος πτώσης είναι επειδή η μπροστινή ρόδα μπλοκάρει/μπλοκάρεται (πχ από τρύπα/κακοτεχνία στον δρόμο). Ότι βρίσκεται στο ύψος του τιμονιού και στην συνέχεια ότι βρίσκεται πρώτο κατά την υπόλοιπη πτώση (hint: κεφάλι), την τρώνε για τα καλά. Κοιλιά/λεκάνη και σαγόνι/μούρη. Τα ποδηλατικά, είναι για 3-5 χρονών παιδιά που χρειάζεται να γλιτώσουν το χτύπημα στο πεζοδρόμιο και να εξοικιωθούν με την χρήση του κράνους. 1 1
JailbrokenDiesel Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 απο που θα νοικιασεις πατινι;; εγω οδηγαω 7-8 λεπτα μεχρι να φτασω στο μετρο, και ειναι αμαρτια να μενει στον ηλιο το αμαξι, σκεφτομαι για αγορα πατινιου για αυτα τα 3-4χλμ κ αλλα τοσα για επιστροφη στο σπιτι αν νοικιαζουν καπου, ισως να παρω να δοκιμασω! οσο για το κρανος snowboard, κ μετα με βλεπω για downhill αμα αγορασω πατινι
ZathuraEdition Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Στις 12/7/2023 στις 9:32 ΜΜ, StamTheMan είπε Φορα downhill η κατι αναλογο. Θα ενημερωσω τι πηρα τελικα!! Ειναι ενα μεγαλο ποδηλαταδικο στους Αγ. Αναργυρους κοντα που δουλευω που μου το συστησαν αρκετοι απο τον περιγυρω μου, οποτε θα παω εκει και θα επιλεξω. Στις 12/7/2023 στις 10:03 ΜΜ, fmarulezkd είπε Όλα τα κράνη από σοβαρές μάρκες όπως abus, met, sweet protection etc πληρούν τα ευρωπαϊκά κριτήρια ασφαλείας, οπότε δεν έχεις κάτι να φοβάσαι ως προς αυτό. Όσο ανεβαίνει το μπάτζετ, τόσο ανεβαίνουν και τα παρελκόμενα, πχ βάρος, εξαερισμός, υλικό κατασκευής. Εξαίρεση αποτελεί η τεχνολοία MIPS, η οποία πέρα απ' ότι είναι αμφιλεγόμενη, δε νομίζω ότι θα τη βρεις σε αυτό το μπάτζετ έτσι και αλλιώς. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας σε ένα μεγαλό ποδηλατάδικο και να δοκιμάσεις μερικά κράνη για να δεις ποιο είναι πιο άνετο για το κεφάλι σου. Ευχαριστω για την αναλυση! Στις 13/7/2023 στις 8:49 ΠΜ, csontheline είπε Full face ή ΜΟΝΟ. Στα πατίνια, ο πιο συνηθισμένος τρόπος πτώσης είναι επειδή η μπροστινή ρόδα μπλοκάρει/μπλοκάρεται (πχ από τρύπα/κακοτεχνία στον δρόμο). Ότι βρίσκεται στο ύψος του τιμονιού και στην συνέχεια ότι βρίσκεται πρώτο κατά την υπόλοιπη πτώση (hint: κεφάλι), την τρώνε για τα καλά. Κοιλιά/λεκάνη και σαγόνι/μούρη. Τα ποδηλατικά, είναι για 3-5 χρονών παιδιά που χρειάζεται να γλιτώσουν το χτύπημα στο πεζοδρόμιο και να εξοικιωθούν με την χρήση του κράνους. Σκέφτηκα κι εγώ το full face, αν και δεν είμαι ειδικός! Όσους κι αν έχω ρωτήσει, φίλους, επαγγελματίες ή και κατόχους πατινιών, μου είπαν ότι λόγω της μικρής ταχύτητας που θα αναπτύξει το πατίνι (20 χλμ/ώρα), το full face κράνος θα ήταν υπερβολή. Προφανώς στο ποδηλατάδικο που θα πάω να αγοράσω θα τους αναφέρω ότι για ηλεκτρικό πατίνι και την ταχύτητα. Θα έχω όμως και στο μυαλό μου τα downhill. Στις 13/7/2023 στις 4:25 ΜΜ, JailbrokenDiesel είπε απο που θα νοικιασεις πατινι;; εγω οδηγαω 7-8 λεπτα μεχρι να φτασω στο μετρο, και ειναι αμαρτια να μενει στον ηλιο το αμαξι, σκεφτομαι για αγορα πατινιου για αυτα τα 3-4χλμ κ αλλα τοσα για επιστροφη στο σπιτι αν νοικιαζουν καπου, ισως να παρω να δοκιμασω! οσο για το κρανος snowboard, κ μετα με βλεπω για downhill αμα αγορασω πατινι Καλησπέρα! Γενικά, έψαξα αρκετά στην Αθήνα για να βρω... και δεν υπάρχουν πολλά. Τους μοναδικούς που βρήκα είναι η kineo.gr. Δεν έχω κάποια άλλη εμπειρία όμως, γιατί το πατίνι αναμένεται να έρθει την επόμενη εβδομάδα. Προς το παρόν, όμως, ως θετικό είναι ότι η επικοινωνία με την εταιρεία είναι αψογη (πιο άψογη δε γίνεται). Τους έδωσα λεπτομερή ανάλυση για τον λόγο που θέλω το πατίνι και με βοήθησαν να επιλέξω το σωστότερο (υπάρχει εύρος τιμών στο site τους). Οι κριτικές και από άλλους χρήστες είδα ότι είναι πολύ καλές. Βέβαια, ως μόνο αρνητικό, θα πω ότι το πατίνι το περίμενα (σύμφωνα με τα λεγόμενα τους) πριν από μία εβδομάδα και δεν ήταν έτοιμο. Ωστόσο, προσφέρθηκαν ως συγνώμη να μου κάνουν κάποιες χρηματικές διευκολύνσεις, οπότε ισορρόπησαν το πρόβλημα. Υ.Γ. : Ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις και συγνωμη για την αργοπορομενη απαντηση. 1
StamTheMan Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 5 ώρες πριν, ZathuraEdition είπε Όσους κι αν έχω ρωτήσει, φίλους, επαγγελματίες ή και κατόχους πατινιών, μου είπαν ότι λόγω της μικρής ταχύτητας που θα αναπτύξει το πατίνι (20 χλμ/ώρα), το full face κράνος θα ήταν υπερβολή. Ρωτησες ανθρωπους χωρις αντιληψη. Αμα ειναι υπερβολη,μη φορας καθολου. 1
Doc_Chaos_81 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Εγώ χρησιμοποιώ το παρακάτω και είμαι ευχαριστημένος. https://www.skroutz.gr/s/29895008/Livall-C20-Κράνος-Ποδηλάτου-Πόλης-με-LED-Φωτάκι-Μαύρο.html Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2023 από Doc_Chaos_81
a_f_a Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 14 hours ago, ZathuraEdition said: Σκέφτηκα κι εγώ το full face, αν και δεν είμαι ειδικός! Όσους κι αν έχω ρωτήσει, φίλους, επαγγελματίες ή και κατόχους πατινιών, μου είπαν ότι λόγω της μικρής ταχύτητας που θα αναπτύξει το πατίνι (20 χλμ/ώρα), το full face κράνος θα ήταν υπερβολή. Δε θα πω κάτι άλλο πέρα από το τραυματισμό του Γιανκοβιτσ που τον άφησε παράλυτο. Με πόση ταχύτητα να λένε οι φίλοι σου οτι χτύπησε το κεφάλι; Οσο πιο μικρό το όχημα στο δρόμο και όσο πιο εκτεθημένος είσαι στους άλλους τόσο πιο πολλά μέτρα προστασίας θα έπρπε να έχεις. Δηλαδή, μη πω και φουλ στολή. Ελεος δηλαδή.
vamvakoolas Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 τα ποδηλατικα κρανη δεν ειναι για παιδια οπως γραφτηκε. Τα ποδηλατικα κρανη αντεχουν τεραστιες πιεσεις και βαρη. Οι μαρκες που γραφτηκαν ειναι μετριες.Δες αν εχει το καταστημα poc (ακομα και κρανη για ορειβασια/σκι φτιαχνει), specialized, spiuk, uvex (επισης και σε ορειβασια). Αν παρεις το κλασσικο κρανος ποδηλατου προσπαθησε να δεις αν περνει πισω φωτακι πισω: καλυτερα να εισαι σα χριστουγεννιατικο δεντρο παρα να σε θερισει κανενα ιχ. Το κλασσικο επωνυμο κρανος ανετα θα σε προστατεψει για σοβαρες κρανιοεγκεφαλικες κακωσεις. Το full face θα στο προτεινα και εγω για μεγαλυτερες ταχυτητες. Κεντρικη ευρωπη πλεον για πανω απο 25χλμ/ωρα ειναι υποχρεωτικο το full face. Οχι πολυ μακρυα σου ειναι το ποδηλαταδικο bike station: ειναι παρεξηγημενο μαγαζι γιατι παλιοτερα δεν ασχολιοντουσταν σοβαρα αλλα πλεον ειναι η 2η γενια και μπορεις να βρεις τοσο επωνυμα φθηνα κρανη οσο και καλα (2οροφο μαγαζι!). Μη ξεχνας οτι τα κρανη εχουν ημερομηνια ληξης και οτι εχουν μεγεθη. Εγω προσωπικα στην αρχη αγοραζα απο μαγαζια γειτονιας, οταν ομως αργοτερα ηξερα μεγεθος και μαρκα αγοραζα απο μαγαζια εξωτερικου/ιντερνετ.
csontheline Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Διευκρίνιση : Προσωπικά εννοώ ποδηλατικό / μη μοτοσυκλετικό full face, όχι μηχανής, γιατί εκείνο είναι όντως υπερβολή. Με οτιδήποτε που δεν σου καλύπτει ολόκληρο το κεφάλι (όχι μόνο το κρανίο), θα νιώσεις το πέσιμο. Σίγουρα δεν θα τραυματιστείς σοβαρά, αλλά σκέψου μάτια, μύτη, στόμα, σαγόνι. Φαντάσου το κεφάλι σου να ακουμπάει το οδόστρωμα σε αργή κίνηση και θα καταλάβεις γιατί θες προστασία στο ενδιάμεσο. Προσωπικά αγαπάω την φάτσα μου και την προτιμώ ολόκληρη. Να θυμάσαι ότι κάθε προστασία/ασφάλεια που προσθέτεις σου είναι είναι παντελώς άχρηστη, για πέταμα, λιγότερο χρήσιμη και από κωλόχαρτο σε κατάδυση.. Εκτός από τα δευτερόλεπτα που θα την χρειαστείς. Αλλά τότε θα είναι πολύ αργά για να την βάλεις. 1
CaMp3on Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Στις 12/7/2023 στις 10:03 ΜΜ, fmarulezkd είπε Όλα τα κράνη από σοβαρές μάρκες όπως abus, met, sweet protection etc πληρούν τα ευρωπαϊκά κριτήρια ασφαλείας, οπότε δεν έχεις κάτι να φοβάσαι ως προς αυτό. Όσο ανεβαίνει το μπάτζετ, τόσο ανεβαίνουν και τα παρελκόμενα, πχ βάρος, εξαερισμός, υλικό κατασκευής. Εξαίρεση αποτελεί η τεχνολογία MIPS, η οποία πέρα απ' ότι είναι αμφιλεγόμενη, δε νομίζω ότι θα τη βρεις σε αυτό το μπάτζετ έτσι και αλλιώς. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας σε ένα μεγαλό ποδηλατάδικο και να δοκιμάσεις μερικά κράνη για να δεις ποιο είναι πιο άνετο για το κεφάλι σου. Γιατί είναι αμφιλεγόμενηψη τεχνολογία MIPS? Ρωτάω γιατί μου πρότειναν κράνος με αυτή την τεχνολογία έμπειροι ποδηλάτες.
vamvakoolas Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 1 hour ago, CaMp3on said: Γιατί είναι αμφιλεγόμενηψη τεχνολογία MIPS? Ρωτάω γιατί μου πρότειναν κράνος με αυτή την τεχνολογία έμπειροι ποδηλάτες. και καλα σου ειπαν. Αν δε βρεις το κιτρινο σηματακι της MIPS μη τρελενεσαι γιατι υπαρχουν εταιριες (επωνυμες) κρανων που εχουν βγαλει παρομοιο συστημα. Μπορεις να διαβασεις στη συσκευασια ή ακομα και μονος σου αν ανοιξεις το κρανος.
fmarulezkd Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, CaMp3on είπε Γιατί είναι αμφιλεγόμενηψη τεχνολογία MIPS? Ρωτάω γιατί μου πρότειναν κράνος με αυτή την τεχνολογία έμπειροι ποδηλάτες. Όταν έψαχνα ο ίδιος για κράνος και κοιτούσα το υπόβαθρο της MIPS, το συμπέρασμά ήταν ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν την έξτρα προστασία που θεωρητικά παρέχει. Έχουν περάσει 2 χρόνια από τότε βεβαια, οπότε ίσως τα πράγματα να έχουν αλλάξει. Ωστόσο, σίγουρα δε φαινόταν να έχει κάτι αρνητικό, oπότε μεταξύ MIPS και μη-ΜIPS, διάλλεξα MIPS* για τη περίπτωση που όντως ισχύουν τα πλεονεκτήματά της. *Και φυσικά το ξέχασα μετά από λίγο στο γυμναστήριο και εξαφανίστηκε Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2023 από fmarulezkd
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα