Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, NT1G είπε

Throttling κάναν γιατί στο bios οι ρυθμίσεις του turbo ήταν ότι να ναι και δούλευαν συνέχεια στο φουλ.

Με 1 κιλό και κάτι αλουμινίου για ψύκτρα, ο δικός μου δεν χαμπάριαζε τίποτα. Και μιλάω στον παρακείμενο γιατί το έχω παροπλίσει προς το παρόν ( μάλλον θα το βάλω για πούλημα μιας που δεν το χρησιμοποιώ πλέον ). Αλλά ναι, με το ανεμιστηράκι του δεν έκανε δουλειά. Τουλάχιστον ο 7i3.

• Thanks 1
  • Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Η άσχημη είδηση της ημέρας, έχω το κάτωθι NUC εδώ και αρκετά χρόνια με έναν 256GB SSD. Τρέχει αξιοπρεπέστατα τη μηχανογράφηση της εταιρίας που είναι Megasoft PRISMA Win Εμπορική Διαχείριση με βάση δεδομένων σαφώς από πίσω, eBooks, κι ένα πελατολόγιο 3.000 ατόμων/επιχειρήσεων.

Με έχει βολέψει αφάνταστα το μικρό του μέγεθος, δεν κάνει κάτι άλλο πέρα της μηχανογράφησης, office, και Firefox. 

Τι κάνουμε τώρα οέο; Παίρνουμε κάποιο τώρα πριν σταματήσει η παραγωγή τους, ή υπάρχουν άλλες μικρές αξιόλογες λύσεις; Πρωταρχικός σκοπός όμως το εξίσου μικρό μέγεθος.

IMG_5056 Large.jpeg

Screenshot_1.png

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, bill_viper είπε

Η άσχημη είδηση της ημέρας, έχω το κάτωθι NUC εδώ και αρκετά χρόνια με έναν 256GB SSD. Τρέχει αξιοπρεπέστατα τη μηχανογράφηση της εταιρίας που είναι Megasoft PRISMA Win Εμπορική Διαχείριση με βάση δεδομένων σαφώς από πίσω, eBooks, κι ένα πελατολόγιο 3.000 ατόμων/επιχειρήσεων.

Με έχει βολέψει αφάνταστα το μικρό του μέγεθος, δεν κάνει κάτι άλλο πέρα της μηχανογράφησης, office, και Firefox. 

Τι κάνουμε τώρα οέο; Παίρνουμε κάποιο τώρα πριν σταματήσει η παραγωγή τους, ή υπάρχουν άλλες μικρές αξιόλογες λύσεις; Πρωταρχικός σκοπός όμως το εξίσου μικρό μέγεθος.

IMG_5056 Large.jpeg

Screenshot_1.png

Χτυπάς ένα τουλάχιστον 8ης γενιάς που έχει 4 cores / 8 threads και λογικά θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο. Αυτό που φοβάμαι ( αν και θα μου έκανε καλό στη περίπτωση που πούλαγα το δικό μου ) είναι μη στο άκουσμα αυτής της είδησης ανέβουν οι τιμές των μεταχειρισμένων.

Αλλά αν κάνει καλά τη δουλειά του, για ποιο λόγο να το αλλάξεις;

Επεξ/σία από uniquegr
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, uniquegr είπε

Χτυπάς ένα τουλάχιστον 8ης γενιάς που έχει 4 cores / 8 threads και λογικά θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο. Αυτό που φοβάμαι ( αν και θα μου έκανε καλό στη περίπτωση που πούλαγα το δικό μου ) είναι μη στο άκουσμα αυτής της είδησης ανέβουν οι τιμές των μεταχειρισμένων.

Αλλά αν κάνει καλά τη δουλειά του, για ποιο λόγο να το αλλάξεις;

Είναι ακριβώς 5 ετών (αγορασμένο τον 07/2018), όσο και να το κάνουμε θα χρειαστεί στο μέλλον (άμεσο ή μη) αλλαγή.

Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη αξιόλογη πρόταση με feedback για τα 8ης γενιάς;

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, bill_viper είπε

Είναι ακριβώς 5 ετών (αγορασμένο τον 07/2018), όσο και να το κάνουμε θα χρειαστεί στο μέλλον (άμεσο ή μη) αλλαγή.

Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη αξιόλογη πρόταση με feedback για τα 8ης γενιάς;

Εγώ πάντως σταμάτησα στο 7ης, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Βλέπω όμως ότι τα δικά μας είναι διπύρηνα με 4 threads στην ίδια ταχύτητα, ενώ τα 8ης είναι τετραπύρηνα με 8 threads. Οπότε, λογικά θα πετάνε απο πλευράς επεξεργαστή. Τώρα, αν η ψύκτρα τους θα μπορεί να τα υποστηρίξει στα ζόρια, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

Στο δικό μου πάντως, βοήθησε πάρα πολύ το debloat των Windows ( με το ασφαλές script του Chris Titus ), κάτι που όμως δεν προτείνω για επαγγελματική χρήση που κάνεις εσύ καθώς πέραν του ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να κρασάρει, μια τέτοια πράξη θεωρείται και ενάντια στη πολιτική χρήσης του λειτουργικού, άρα καθίσταται παράνομο. Όμως, πραγματικά πετάει και προτείνεται για οικιακούς χρήστες Windows.

• Thanks 2
Δημοσ.

Πολύ κρίμα. Έχω ένα με έναν Celeron N4020 το οποίο το πήρα κάπου 120 και άλλα 30 περίπου για 8GB Ram και SSD. Το πήρα γιατί ήθελα Raspberry Pi 4 για κάποια services στο homelab αλλά με τις τιμές που είχαν φτάσει τα Raspberry, πήγα στο NUC που κόστιζε λίγο παραπάνω αλλά ήταν x86 αρχιτεκτονική και είχε πολύ καλύτερες επιδόσεις και παραμετροποίηση. Από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει.

Τα NUC είχαν πολύ μεγάλη γκάμα. Από low power όπως αυτό που έχω, έως αρκετά high end. Υπάρχουν κι άλλες αντίστοιχες επιλογές από άλλους κατασκευαστές αλλά τα NUC θα μου λείψουν.

• Like 1
Δημοσ.

https://www.skroutz.gr/s/7173277/Intel-NUC-Kit-N3700-NUC5PPYH.html

To συγκεκριμενο με SSD και 8 GB RAM το ειχα εγκαταστησει σε καραβι, 6 τμχ στα διαφορα τμηματα, Linux Mint και remote desktop στον server του καραβιου.

Ακομα υπαρχουν και βασιλευουν, εχουν γυρισει τον κοσμο πανω απο 20 φορες.

• Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, uniquegr είπε

Με 1 κιλό και κάτι αλουμινίου για ψύκτρα, ο δικός μου δεν χαμπάριαζε τίποτα. Και μιλάω στον παρακείμενο γιατί το έχω παροπλίσει προς το παρόν ( μάλλον θα το βάλω για πούλημα μιας που δεν το χρησιμοποιώ πλέον ). Αλλά ναι, με το ανεμιστηράκι του δεν έκανε δουλειά. Τουλάχιστον ο 7i3.

Σε 8i5 με τα σωστά νούμερα σπάνια έχω θέμα με throttling. Τώρα το ανεμιστηρακι είναι άλλο θέμα.

58 λεπτά πριν, bill_viper είπε

IMG_5056 Large.jpeg

Screenshot_1.png

Βγάζει η Asus η MSI η gigabyte από τις γνωστές εταιρίες παρόμοια και υπάρχουν ακόμα από την Intel μέχρι 13 gen πρόσφατα. 

• Like 1
Δημοσ.

Ένα αξιοπρεπές laptop σε μία όμορφη βασούλα ώς δεύτερη/τρίτη οθόνη, συνδεδεμένο σε κύρια εξωτερική οθόνη/πληκτρολόγιο/ποντίκι θεωρώ ότι είναι καλύτερη, πιό value for money επιλογή, που σου δίνει και επιπλέον επιλογές.

Και εμένα μου αρέσει το minimalistic της εμφάνισης των NUC και λοιπών super mini PCs, όμως οι τιμές τους ποτέ δεν με δελεάσαν.

Δημοσ.
2 hours ago, blincy said:

είστε τροπέτες εκεί στην Intel, ένα μηχάνημα βρήκαμε να μας βολεύει σε επαγγελματικό επίπεδο στη δουλειά μας, ανάρπαστα έχουν γίνει και οι τιμές στα ύψη και εσείς το σταματάτε, ρε κάτι άνθρωποι....

Ρε προλαβαίνεις να πάρεις μια αγκαλιά nuc να έχεις να παίζεις κ να κάνεις κ δωράκια στους γνωστούς, μη σε πιάνει απελπισία! 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, bill_viper είπε

IMG_5056 Large.jpeg

Screenshot_1.png

Έχω το 8ης γενιάς με i3, 16RAM κι 1TB NVMe, windows 11 πλέον. Με είχε δυσκολέψει στην αλλαγή δίσκου λόγω έλλειψης 2ης θύρας, τελικά μόνο με θήκη έγινε η δουλειά. 

Κατά τ' άλλα σούπερ ευχαριστημένος και δεν καίγομαι να το αλλάξω σύντομα.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Doubt είπε

Έχω το 8ης γενιάς με i3, 16RAM κι 1TB NVMe, windows 11 πλέον. Με είχε δυσκολέψει στην αλλαγή δίσκου λόγω έλλειψης 2ης θύρας, τελικά μόνο με θήκη έγινε η δουλειά. 

Κατά τ' άλλα σούπερ ευχαριστημένος και δεν καίγομαι να το αλλάξω σύντομα.

Προφανώς έχεις το χαμηλό κουτί που δεν έχει χώρο για σκληρό 2.5". Ένα ακόμη αβαντάζ των aftermarket κουτιών είναι ακριβώς αυτό, παρέχουν χώρο για την εγκατάσταση 2.5" δίσκου, διαφορετικά είτε κάποιος πάει στη δική σου λύση ( εξωτερικός δίσκος ) είτε βρίσκει και αγοράζει το ψηλό κουτί της intel. Anyway.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, uniquegr είπε

Προφανώς έχεις το χαμηλό κουτί που δεν έχει χώρο για σκληρό 2.5". Ένα ακόμη αβαντάζ των aftermarket κουτιών είναι ακριβώς αυτό, παρέχουν χώρο για την εγκατάσταση 2.5" δίσκου, διαφορετικά είτε κάποιος πάει στη δική σου λύση ( εξωτερικός δίσκος ) είτε βρίσκει και αγοράζει το ψηλό κουτί της intel. Anyway.

Υπάρχει μια επαφή sata στη μητρική, αλλά δεν ήθελα να αγοράσω 2,5 μόνο για αυτό, οπότε θήκη. Και για να πάρεις θήκη που να υποστηρίζει nvme, άλλη δοκιμασία εκεί και το κόστος ασύμφορο. Τέλος πάντων, έγινε κι αυτό.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...