triantaepta Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Χρειάζομαι ένα tablet 7"-8" (όχι παραπάνω, ιδανικά 7") αποκλειστικά για να διαβάζω e-books. Σχετικά καλή μπαταρία να έχει και τίποτα άλλο, νομίζω γιατί το σκοπό που το θέλω θα με καλύπτει σχεδόν οποιοδήποτε. Έχετε να προτείνετε κάποιο, ως 80€;
filip123go Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Εαν είναι ΜΟΝΟ για διάβασμα, εγω στη θέση σου θα πήγαινα σε ένα ebook reader. Η οθόνες τους είναι 100000 φορες καλύτερες από ένα tablet των 80 ευρώ.
triantaepta Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 8 ώρες πριν, filip123go είπε Εαν είναι ΜΟΝΟ για διάβασμα, εγω στη θέση σου θα πήγαινα σε ένα ebook reader. Η οθόνες τους είναι 100000 φορες καλύτερες από ένα tablet των 80 ευρώ. Έχω το Kindle που είναι πολύ καλό αλλά θέλω ένα tablet για ελληνικά βιβλία και δεν θέλω να δώσω παραπάνω από 80€. Επίσης, αγοράζοντας από Google books αντί για Amazon, κάθε (μα κάθε!) βιβλίο είναι 2-3€ φθηνότερο.
aces Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 Στις 12/7/2023 στις 2:02 ΜΜ, triantaepta είπε Χρειάζομαι ένα tablet 7"-8" (όχι παραπάνω, ιδανικά 7") αποκλειστικά για να διαβάζω e-books. Σχετικά καλή μπαταρία να έχει και τίποτα άλλο, νομίζω γιατί το σκοπό που το θέλω θα με καλύπτει σχεδόν οποιοδήποτε. Έχετε να προτείνετε κάποιο, ως 80€; Δεν υπαρχει κατι αξιολογο σε αυτες τις ιντσες πλεον κατι Lenovo που ειναι με παλια τεχνολογία μέχρι 90€. Ισως μια 2η αγορα σε kindle να εχεις 2 συσκευες καλυψει τη χρηση
triantaepta Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 2 ώρες πριν, aces είπε Δεν υπαρχει κατι αξιολογο σε αυτες τις ιντσες πλεον κατι Lenovo που ειναι με παλια τεχνολογία μέχρι 90€. Ισως μια 2η αγορα σε kindle να εχεις 2 συσκευες καλυψει τη χρηση Ποιος όμως ο λόγος να το κάνω αυτό; Το λέω γιατί ο λόγος που θέλω να πάρω ένα τάμπλετ είναι για να αγοράζω από Google books (κάτι που δεν μπορεί να κάνει το Kindle) για να διαβάζω ελληνικά βιβλία και επίσης επειδή κάθε ξενόγλωσσο βιβλίο από Google books είναι 2-3€ φθηνότερο από Amazon.
aces Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 29 λεπτά πριν, triantaepta είπε Ποιος όμως ο λόγος να το κάνω αυτό; Το λέω γιατί ο λόγος που θέλω να πάρω ένα τάμπλετ είναι για να αγοράζω από Google books (κάτι που δεν μπορεί να κάνει το Kindle) για να διαβάζω ελληνικά βιβλία και επίσης επειδή κάθε ξενόγλωσσο βιβλίο από Google books είναι 2-3€ φθηνότερο από Amazon. Πάλι στο Galaxy A7 lite καταλήγουμε αφού το αμαζον βγαίνει παραπάνω στις αγορές https://www.bestprice.gr/item/2156754408/samsung-galaxy-tab-a7-lite-87-32gb.html κ την άλλη φορά το ίδιο προτάθηκε αφού είναι κ μαζεμένο γενικα για αυτή τη δουλειά (ανάγνωση κλπ)
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Πάντως έχοντας διαβάσει αρκετά βιβλία σε tablet-κινητό-υπολογιστή-ereader, έχω να πω ότι δεν υπάρχει σύγκριση από πλευράς κόπωσης των ματιών... Εγώ ίσως να πήγαινα σε ένα pocketbook (αν το tablet το θέλεις μόνο για το διάβασμα): https://goodereader.com/blog/pocketbook-news/how-to-load-google-play-books-on-your-pocketbook-e-reader
triantaepta Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 46 λεπτά πριν, Orestis_G είπε Πάντως έχοντας διαβάσει αρκετά βιβλία σε tablet-κινητό-υπολογιστή-ereader, έχω να πω ότι δεν υπάρχει σύγκριση από πλευράς κόπωσης των ματιών... Εγώ ίσως να πήγαινα σε ένα pocketbook (αν το tablet το θέλεις μόνο για το διάβασμα): https://goodereader.com/blog/pocketbook-news/how-to-load-google-play-books-on-your-pocketbook-e-reader Έχω δει και pocketbook, πολύ καλά φαίνονται, αλλά πάνω από το ποσό που θέλω να δώσω.
Dunyas Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) On 12/07/2023 at 22:01, triantaepta said: Έχω το Kindle που είναι πολύ καλό αλλά θέλω ένα tablet για ελληνικά βιβλία και δεν θέλω να δώσω παραπάνω από 80€. Επίσης, αγοράζοντας από Google books αντί για Amazon, κάθε (μα κάθε!) βιβλίο είναι 2-3€ φθηνότερο. Aφού έχεις ήδη Kindle γιατί δεν μετράπεις τα αγορασμενα σου βιβλία από το Play Store σε epub; Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2023 από Dunyas 1
triantaepta Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 5 ώρες πριν, Dunyas είπε Aφού έχεις ήδη Kindle γιατί δεν μετράπεις τα αγορασμενα σου βιβλία από το Play Store σε epub; Δηλαδή αν πχ αγοράσω ένα ελληνικό βιβλίο από Google books και κάνω τη διαδικασία που λες (την οποία δεν ήξερα ότι γινόταν), θα μπορώ να το διαβάσω με το Kindle;
Λύση Dunyas Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Λύση Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 1 hour ago, triantaepta said: Δηλαδή αν πχ αγοράσω ένα ελληνικό βιβλίο από Google books και κάνω τη διαδικασία που λες (την οποία δεν ήξερα ότι γινόταν), θα μπορώ να το διαβάσω με το Kindle; Ακριβώς! π.χ. Εγώ νοικιάζω ηλεκτρονικά βιβλία από την Εθνική Βιβλιοθήκη (nlg.gr) και με το Calibre τα μετατρέπω σε epub. Ετσί μπορώ να τα διαβάζω από το Kindle! 1
triantaepta Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Δηλαδή, από nlg, κατεβάζεις με κάποιο τρόπο στον υπολογιστή σου (ή στο κινητό σου; ), τα μετατρέπεις, και ύστερα τα περνάς στο Kindle; Αν καταφέρω να το κάνω, με έχεις σώσει! Σε ευχαριστώ πολύ Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2023 από triantaepta
triantaepta Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, triantaepta είπε Δηλαδή, από nlg, κατεβάζεις με κάποιο τρόπο στον υπολογιστή σου (ή στο κινητό σου; ), τα μετατρέπεις, και ύστερα τα περνάς στο Kindle; Αν καταφέρω να το κάνω, με έχεις σώσει! Σε ευχαριστώ πολύ Το προσπάθησα αλλά μου κατεβάζει αρχείο trial το οποίο απλά έχει ένα μικρό δείγμα του βιβλίου και όχι ολόκληρο. Τι μπορεί να κάνω λάθος; Edit: Για κάποιο λόγο, αν καταλαβαίνω καλά, το Kindle μου δεν μπορεί να διαβάσει αρχεία epub και θέλει μετατροπή σε azw3. Το κάνω αλλά με το μόνο πρόγραμμα που βρίσκω να το κάνω (epubor ultimate) μου τα βγάζει σε trial μορφή, πράγμα που σημαίνει πως είναι απλά ένα μικρό δείγμα του βιβλίου, όπως είπα παραπάνω, και όχι ολόκληρο. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει; Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2023 από triantaepta
Dunyas Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 11 hours ago, triantaepta said: Το προσπάθησα αλλά μου κατεβάζει αρχείο trial το οποίο απλά έχει ένα μικρό δείγμα του βιβλίου και όχι ολόκληρο. Τι μπορεί να κάνω λάθος; Edit: Για κάποιο λόγο, αν καταλαβαίνω καλά, το Kindle μου δεν μπορεί να διαβάσει αρχεία epub και θέλει μετατροπή σε azw3. Το κάνω αλλά με το μόνο πρόγραμμα που βρίσκω να το κάνω (epubor ultimate) μου τα βγάζει σε trial μορφή, πράγμα που σημαίνει πως είναι απλά ένα μικρό δείγμα του βιβλίου, όπως είπα παραπάνω, και όχι ολόκληρο. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει; Δοκίμασε το Calibre κάνει τα πάντα! 1
triantaepta Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Πήγα να το δοκιμάσω αλλά επειδή έχω windows 7 δέχεται μια παλιότερη έκδοση, μέσα στην οποία όταν πάω να κάνω την μετατροπή μου γραφει πως το αρχείο ειναι encrypted, κάτι τέτοιο, και δεν μπορεί να την κανει. Ίσως σε νεότερη έκδοση να γίνεται. Μεσω τάμπλετ ή κινητού μπορώ να κατεβάσω τη νεότερη έκδοση του Calibre και να κάνω από εκεί τη μετατροπή;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα