Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα !

Ειμαι παιδι που μολις τελειωσα το σχολειο και τις πανελληνιες.Δεν περασα πουθενα διοτι δεν ειχα διαβασει.Οχι οτι δεν μπορουσα απλα δεν μου αρεσε η συγκεκριμενη διαδικασια και γενικα ολο το concept πανελληνιες.Σκεφτομαι να παω στο SAE Athens για web development.Πιστευετε πως αξιζει ? Θα μου δωσει δηλαδη τα απαραίτητα εφοδια ωστε να το παω ενα βημα παρακατω? Γνωριζω πως ολα αυτα που προσφερουν μπορω να τα βρω και να τα μαθω μονος μου απλα μπορει να μου "ξεκλειδωσει" καποια επαγγελματικα δικαιωματα.

Σας ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας.

Δημοσ.

Αφου δεν σου αρεσει αυτη η διαδικασια και προφανώς δεν εχεις τις ικανότητες, βρες μια δουλειά χειροπιαστή (που λένε) πχ υδραυλικός, μάγειρας κάτι τέτοιο δηλαδή, τυχαίο το παράδειγμα

• Confused 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πτυχίο από όπου και αν προέρχεται δεν είναι ποτέ κακό. Αν έχεις αποφασήσει ότι θέλεις να ασχοληθείς με το Web Development πχ Τότε ναι είναι καλό να πας σε αυτήν την σχολή από το να σπουδάσεις 4 χρόνια πληροφορική. Το ξαναλέω όμως αν είσαι αποφασισμένος ότι θέλεις να ασχοληθείς με αυτό συγκεκριένα. 

Κάποια πράγματα ναι μπορείς να τα μάθεις απο το ιντερνετ, αλλά αυτό που δεν μπορείς να μάθεις είναι το συνεργάζεσαι με άλλους. Στη σχολή θα πρέπει να φτίαξεις κάτι και να συνεργαστείς με κάποιον τον οποίο μπορεί και να μην γουστάρεις. Η δουλεία όμως πρέπει να βγει και αυτό είναι κάτι το οποίο κάπως σε προετιμάζει η σχολή. Επίσης θα έχεις ανθρώπους να ρωτήσεις για όποια απορεία έχεις και να σου δώσουν κατευθύνσεις. 

Κάτι ακόμα που μπορεί να κερδίσεις σε μια σχολή είναι το να γνωρίσεις νέα άτομα που έχετε τις ίδιες ανυσηχίες ή άτομα (ποτέ δεν ξέρεις) τα οποία μπορεί να σου δώσουν και μία θέση εργασίας. 

Σκέψου όμως ότι αυτός ο κλάδος θέλει μόνιμο διάβασμα. Όσο θα δουλεύεις ως developer τόσο θα πρέπει να διαβάζεις. Οπότε κρίνοντας από αυτό που λες, βαριέσαι την διαδικασία, μπορεί να μην είναι αυτός ο κλάδος που ταιριάζει σε εσένα και για αυτό το λόγο θα συμφωνήσω με την απάντηση που σου έδωσε ο Νίκος πιο πάνω.

Ότι και να κάνεις σου εύχομαι τα καλύτερα

Επεξ/σία από ZoReN
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν εννοουσα πως δεν μου αρεσει η διαδικασια διαβασματος.Εννοω πως γενικα το διαβασμα για τις πανελληνιες και πως γενικα ολο το θεμα ειναι υπερεκτιμημενο.Οτι και να ακολουθησει καποιος σιγουρα εχει  διαβασμα.Ακομη και "χειροπιαστη" δουλεια να βρω μπορει να μην εχει διαβασμα αλλα σιγουρα εχει πρακτικο κομματι .Εκει που θελω να καταληξω δηλαδη ειναι πως εαν δεν ενδιαφερθει το ιδιο το ατομο οτι και να αποφασισει να  κανει στην τελικη δεν θα εχει καποιο αποτεσμα ειτε χειροπιαστή ή web.dev στην συγκεκριμενη περιπτωση. 

Επεξ/σία από goutza
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Φίλε μου,

Αν σου αρέσει ο κόσμος της πληροφορικής απλά κάντο. Υπάρχουν τόσοι τομείς ( web development, app development, τεχνικός, αυτοματισμοί, marketing, system administrator, γραφίστες, αρθρογράφοι κτλπ ....  ) που απλά δεν θα ξέρεις τι να προτοδιαλέξεις. Και επειδή υπάρχουν πολλοί τομείς υπάρχουν και αρκετές δουλειές και ανάλογο μισθολογικό εύρος και δεν εγκλωβίζεσαι σε ένα κράτος. Μπορείς να είσαι freelancer με αμερικανούς πελάτες και να μένεις μόνιμα Ελλάδα και το γραφείο σου να είναι μία παραλία.

Το σημαντικό ερώτημα που πρέπει να θέσεις στον εαυτό είναι αν σου αρέσει αυτό

Σε αυτόν τον τομέα το διάβασμα δεν σταματάει ποτέ, βγαίνουν συνέχεια νέες τεχνολογίες και εργαλεία και πρέπει να είσαι συνέχεια ενημερωμένος για να είσαι επιτυχημένος. 

Οπότε κάτσε με νηφαλιότητα, σκέψουν ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ και προχώρα. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...