Engimek Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Spoiler "Don't share it"... Πάντως επειδή όντως ακόμα και κάτι τέτοιες προειδοποιήσεις ο μέσος χρήστης μπορεί να τις αγνοήσει, βλέπω κάποιες υπηρεσίες όπως π.χ. τράπεζες αρχίσανε να προσθέτουν μηνύματα του στυλ "ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΑΤΗΣ" με capslock όποτε πρόκειται να γίνει μια ένεργεια όπως ανάκτηση κωδικού, είσοδος από νέα συσκευή κλπ. Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2023 από Engimek
kormos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 4 ώρες πριν, skepasti21 είπε Το "τετχιες" όπως και το "καρχιες" δεν το έχει ξανά δει? 😂 Τώρα μόλις έκανα ανάκτηση κωδικού θα δω τον τρόπο, και μου ήρθε μόνο κωδικός, όχι κάποιο λινκ! Τι φάση ? Το λινκ που μου έστειλε αυτός ήταν κατασκευασμένο και όχι από Instagram? 🙃🙃
skepasti21 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 5 ώρες πριν, Engimek είπε Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου "Don't share it"... Πάντως επειδή όντως ακόμα και κάτι τέτοιες προειδοποιήσεις ο μέσος χρήστης μπορεί να τις αγνοήσει, βλέπω κάποιες υπηρεσίες όπως π.χ. τράπεζες αρχίσανε να προσθέτουν μηνύματα του στυλ "ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΑΤΗΣ" με capslock όποτε πρόκειται να γίνει μια ένεργεια όπως ανάκτηση κωδικού, είσοδος από νέα συσκευή κλπ. Στις 11/7/2023 στις 11:17 ΜΜ, kormos είπε Το ας πρόσεχε θεωρώ είναι το λιγότερο. Και ανεξέλεγκτο λογαριασμό από επίπεδο ασφάλειας αλλά και ενεργειών όπως διαβάζω. Ίσως το Καλφτα Χαραλαμπε είναι ένα κι ένα. Μφχ Στις 11/7/2023 στις 11:25 ΜΜ, Ukforthemoment είπε Κρίμα αλλά εδω κολλάει το "Ας πρόσεχε" Της το έγραψαν . Στις 11/7/2023 στις 11:36 ΜΜ, lector είπε Προφανως τον πατησε, και μετα στελνοντας και τον κωδικο επιβεβαιωσης ο φιλος απεκτησε προσβαση. ΥΓ. Φτιαξε λιγο το 1ο screenshot γιατι φαινονται προσωπικα στοιχεια. 10 ώρες πριν, csontheline είπε Μισό, για να καταλάβω. Ο τύπος πάτησε ανάκτηση κωδικού για τον συγκεκριμένο λογαριασμό (έψαχνε τυχαία κινητά που αντιστοιχούν σε λογαριασμούς Instagram), το Instagram έστειλε έναν μοναδικό σύνδεσμο στο email της κοπέλας (τον οποίο είναι τον πατήσει, είτε τον αντιγράψει, ένα και το αυτό, καθώς ο σύνδεσμος λήγει μετά την 1η χρήση), μέσα στον οποίο σύνδεσμο έπρεπε να βάλει τον κωδικό ασφαλείας που της έστειλε το Instagram. Σωστά; Αν ναι, το Instagram της έδωσε 2 τρόπους ασφάλειας και τα έδωσε όλα air-fathair? ΥΓ1. Seriously???? ΥΓ2. Επισύναψη τις εικόνες σε πιο μικρό μέγεθος, πάει το δάχτυλο με την ρημάδα την ροδέλα. Κάτι μας ξεφεύγει παίδες, η φίλη μου δεν έδωσε ούτε κάποιον 2FA κωδικό ,ούτε τηλέφωνο φαίνονταν στο προφίλ , ούτε την ήξερε. Το μόνο στοιχείο του scammer λογικά ηταν το username της. Δοκίμασα να την "πατήσω" και γω μπας και καταλάβω επιτέλους. Στην συνομιλία μας στο Instagram μου είπε ότι θα μου έρθει sms με έναν σύνδεσμο και ότι απλά πρέπει να τον κάνω copy paste στην συνομιλία μας στο Instagram. Η πλάκα ειναι ότι ο σύνδεσμος μου ήρθε όντως από το Facebook (είναι κοινή εταιρεία, meta) και το σιγουρεψα όταν έκανα ανάκτηση κωδικού για μένα, και όντως όλα ήταν στο ίδιο μήνυμα. Οπότε , πώς στο καλό έγινε αυτό?? Κάποιος είπε ότι ο scammer προσπάθησε να κάνει ανάκτηση κωδικού και στέλνοντας τον σύνδεσμο που ήρθε σε sms , ουσιαστικά δίνω την δυνατότητα στον scammer να δημιουργήσει κωδικό για το δικό μου account. Προσπάθησα να κανω ακριβώς το ίδιο πράγμα , δηλαδή να μου έρθει σύνδεσμος που θα με οδηγούσε να δημιουργήσω νέο κωδικό. Δεν μπόρεσα, πρώτον όταν το έκανα από το δικό μου κινητό, με υποχρέωνε να το κάνω μόνο με 6ψηφιο κωδικό και όχι σύνδεσμο, 2ον προσπάθησα να το κάνω με άσχετη συσκευή αλλά εκεί μου έβαζε μύνημα ότι δεν μπορεί να σταλεί σύνδεσμος λόγω ρυθμίσεων ασφαλείας του λογαριασμού. Είδα ένα βιντεάκι στον σωλήνα με έναν Ινδό που μέσω του troubleshoot του Instagram έγραψε ένα μύνημα ότι και καλά προσπάθησε να κάνει επαναφορά κωδικού και δεν μπόρεσε και οτι μετά από λίγα λεπτά μπόρεσε να δημιουργήσει τον λεγόμενο σύνδεσμο. Το δοκίμασα και γω αλλά ναδα. Μέχρι εκεί εφτασα παιδιά, τα φώτα σας! ΑΥΤΟ ακριβώς έγινε , αλλά πως έρχεται το sms !!!
kormos Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 41 λεπτά πριν, skepasti21 είπε Κάτι μας ξεφεύγει παίδες, η φίλη μου δεν έδωσε ούτε κάποιον 2FA κωδικό ,ούτε τηλέφωνο φαίνονταν στο προφίλ , ούτε την ήξερε. Το μόνο στοιχείο του scammer λογικά ηταν το username της. Δοκίμασα να την "πατήσω" και γω μπας και καταλάβω επιτέλους. Στην συνομιλία μας στο Instagram μου είπε ότι θα μου έρθει sms με έναν σύνδεσμο και ότι απλά πρέπει να τον κάνω copy paste στην συνομιλία μας στο Instagram. Η πλάκα ειναι ότι ο σύνδεσμος μου ήρθε όντως από το Facebook (είναι κοινή εταιρεία, meta) και το σιγουρεψα όταν έκανα ανάκτηση κωδικού για μένα, και όντως όλα ήταν στο ίδιο μήνυμα. Οπότε , πώς στο καλό έγινε αυτό?? Κάποιος είπε ότι ο scammer προσπάθησε να κάνει ανάκτηση κωδικού και στέλνοντας τον σύνδεσμο που ήρθε σε sms , ουσιαστικά δίνω την δυνατότητα στον scammer να δημιουργήσει κωδικό για το δικό μου account. Προσπάθησα να κανω ακριβώς το ίδιο πράγμα , δηλαδή να μου έρθει σύνδεσμος που θα με οδηγούσε να δημιουργήσω νέο κωδικό. Δεν μπόρεσα, πρώτον όταν το έκανα από το δικό μου κινητό, με υποχρέωνε να το κάνω μόνο με 6ψηφιο κωδικό και όχι σύνδεσμο, 2ον προσπάθησα να το κάνω με άσχετη συσκευή αλλά εκεί μου έβαζε μύνημα ότι δεν μπορεί να σταλεί σύνδεσμος λόγω ρυθμίσεων ασφαλείας του λογαριασμού. Είδα ένα βιντεάκι στον σωλήνα με έναν Ινδό που μέσω του troubleshoot του Instagram έγραψε ένα μύνημα ότι και καλά προσπάθησε να κάνει επαναφορά κωδικού και δεν μπόρεσε και οτι μετά από λίγα λεπτά μπόρεσε να δημιουργήσει τον λεγόμενο σύνδεσμο. Το δοκίμασα και γω αλλά ναδα. Μέχρι εκεί εφτασα παιδιά, τα φώτα σας! ΑΥΤΟ ακριβώς έγινε , αλλά πως έρχεται το sms !!! Σε βλέπω να ανοίγεις προσεχώς νέο νήμα και να λες έχασα την πρόσβαση του λογαριασμού μου από δοκιμές...
SabotazNic Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 11 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Δεν βρηκε τον αριθμό σου.Προσπαθούν να κάνουν ανάκτηση κωδικού και στο στέλνει το σύστημα μονο του. Και που ξέρεις ότι η φίλη σου δεν πάτησε το λινκ κατά την αντιγραφη; 10 ώρες πριν, skepasti21 είπε Έτσι μου είπε και γω σας το λέω επιφύλαξη. Αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενα σου , και να τον πατούσε δεν θα ειχε θέμα. Το πολύ να άλλαζε τον κωδικό της. Πέσανε πάνω στην αφέλεια της. Εχει δικιο ο uk. Αν προσεξεις, σου ερχεται μηνυμα απο το επισημο καναλι του ινστα. Βαζει το username σου για ανακτηση (ουτε καν mail δεν θελει), και απλα στελνει το ινστα λινκ μεσω sms. Το sms ειναι μοναδικο. Οποτε, αφου τον αντεγραψε, αλλαξε ο ιδιος τον κωδικο της που ειχε "ξεχασει", και αλλαξε και ολα τα αλλα μετα.
skepasti21 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Μα προσπάθησα να κάνω και γω το ίδιο αλλά Τζιφος, αντί για λινκ , μου έρχεται κωδικός. 32 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Εχει δικιο ο uk. Αν προσεξεις, σου ερχεται μηνυμα απο το επισημο καναλι του ινστα. Βαζει το username σου για ανακτηση (ουτε καν mail δεν θελει), και απλα στελνει το ινστα λινκ μεσω sms. Το sms ειναι μοναδικο. Οποτε, αφου τον αντεγραψε, αλλαξε ο ιδιος τον κωδικο της που ειχε "ξεχασει", και αλλαξε και ολα τα αλλα μετα. Όποιος έχει ινστα ας το δοκιμάσει, θα δει ότι δεν μπορέσει. @SabotazNic @kormos @Engimek @csontheline @Ukforthemoment @lektor Το κατάφερα αλλά δείτε τι μύνημα ήρθε..... Όεο τι γίνεται!!!!! Τι συμπέρασμα βγάζουμε? Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2023 από skepasti21
SabotazNic Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 12 λεπτά πριν, skepasti21 είπε Μα προσπάθησα να κάνω και γω το ίδιο αλλά Τζιφος, αντί για λινκ , μου έρχεται κωδικός. Όποιος έχει ινστα ας το δοκιμάσει, θα δει ότι δεν μπορέσει. Υπαρχει περιπτωση να παιζει ρολο τι ασφαλεια εχεις, ποσο παλιος ειναι ο λογαριασμος κτλ. 20 Φεβρουαριου που ζητησα φετος αλλαγη κωδικου, βλεπω ηρθε 6ψηφιο στο κινητο, και ηταν και τοτε που ενεργοποιησα το 2fa, οποτε αφαιρεθηκε το κινητο απο επιλογη ανακτησης αλλα παρεμεινε ως επιλογη ταυτοποιησης. Ομως εχω και απο το 2016 μηνυμα με το λινκ. 17 λεπτά πριν, skepasti21 είπε Το κατάφερα αλλά δείτε τι μύνημα ήρθε..... Όεο τι γίνεται!!!!! Τι συμπέρασμα βγάζουμε? το λινκ ειναι μοναδικο. Δεν σου ερχεται απλα ενα λινκ με οδηγιες, αλλα ερχεται συγκεκριμενα για να αλλαχτει το pass σε αυτον τον λογαριασμο. Κανε copy paste και στειλε το σε καποιον συγγενη ή κοντινο (εννοω κυριολεκτικα κοντινο για να γινει αμεσα). Θα δεις οτι θα αλλαξει.
skepasti21 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 2 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Υπαρχει περιπτωση να παιζει ρολο τι ασφαλεια εχεις, ποσο παλιος ειναι ο λογαριασμος κτλ. 20 Φεβρουαριου που ζητησα φετος αλλαγη κωδικου, βλεπω ηρθε 6ψηφιο στο κινητο, και ηταν και τοτε που ενεργοποιησα το 2fa, οποτε αφαιρεθηκε το κινητο απο επιλογη ανακτησης αλλα παρεμεινε ως επιλογη ταυτοποιησης. Ομως εχω και απο το 2016 μηνυμα με το λινκ. Δοκίμασα με 2fa ή χωρίς ... Το ίδιο.
SabotazNic Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 (το κινητο δεν χρειαζεται να το σβηνεις, ειναι random απο το ινστα) Μόλις τώρα, skepasti21 είπε Δοκίμασα με 2fa ή χωρίς ... Το ίδιο. Οπως ειπα, παιζουν ρολο πολλοι παραμετροι, αλλα απο οτι φαινεται το βρηκες
skepasti21 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 19 λεπτά πριν, SabotazNic είπε (το κινητο δεν χρειαζεται να το σβηνεις, ειναι random απο το ινστα) Οπως ειπα, παιζουν ρολο πολλοι παραμετροι, αλλα απο οτι φαινεται το βρηκες Αυτό λέω ότι είναι διαφορετικός ο αποστολέας και η δομή του μηνύματος, έχω αναρτήσει και τα 2 μηνύματα.
kormos Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Στις 13/7/2023 στις 1:58 ΠΜ, skepasti21 είπε Αυτό λέω ότι είναι διαφορετικός ο αποστολέας και η δομή του μηνύματος, έχω αναρτήσει και τα 2 μηνύματα. Λογικό, στο αναφέρει πιο πάνω. Είναι random αριθμοί...
skepasti21 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Παίδες όντως ο scammer επιχειρούσε να κάνει ανάκτηση κωδικού. Όταν πατάς τον συγκεκριμένο σύνδεσμο... δεν "παθαίνεις" κάτι ... Ίσως έδωσα περισσότερη έκταση τελικά 😛
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα