Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω μια φίλη η οποία "είχε" θα πω, Instagram, και τώρα πλέον δεν έχει..... Σήμερα το πρωί της ήρθε ένα μύνημα στο messenger του Instagram από εναν ακόλουθο με το οποίο άτομο, έχει αρκετούς κοινούς ακόλουθους, το οποίο άτομο, ζητούσε υποστήριξη σε μια ψηφοφορία. Η φίλη μου σαν αφελής και επειδή όπως λέει , τετχιες περιπτώσεις της έχουν ξανά τύχει χωρίς δυσάρεστες συνέπειες, είπε να βοηθήσει. Ρώτησε τι χρειάζεται να κάνει και το άτομο της είπε ότι θα στείλει ένα link με SMS στο κινητό της και το ίδιο λινκ θα πρέπει να το κάνει copy paste στην συνομιλία τους στο Instagram... Σημειώνω ότι το προφίλ της το είχε ανοιχτό και υποστηρίζει ότι από εκεί βρήκε τον αριθμό του κινητού της. Anyway, με το που έκανε paste το link, της ηρθε μεηλ ότι έγινε είσοδος από άγνωστη συσκευή και μετά από 2 λεπτά ότι άλλαξε το μεηλ εισόδου.... Κλαφτα Χαράλαμπε...προσπάθησε να κανει επαναφορά κωδικού, επαλήθευση με βιντεοκλήση, αλλά ο μάγκας παίζει να τα έχει αλλάξει ολα. Περίεργα μυνήματα έστειλε και στο Viber και στο what's up. Επικοινώνησε με την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και το τοπικό τμήμα ασφαλείας και της είπαν ότι δεν γίνεται ο λογαριασμός να σωθεί.  Ανεβάζω φωτό για πιο ξεκάθαρη εικόνα. Με αυτή την δυσάρεστη εμπειρία ας γίνουμε τουλάχιστον οι υπόλοιποι σοφότεροι μιας και , εγώ τουλάχιστον δεν έχω ξαναδεί τέτοιο ψάρεμα. Άλλο να σου στέλνουν σελίδα και να βάζεις τους κωδικούς σου και να σου τους κλεβουν και άλλο τούτο το πράγμα, με μια απλή αντιγραφή επικόλληση. Τι φάση!!!!

Κάποια ίδεα για το να σωθεί κάτι... καλοδεχούμενη. 

IMG-d3140e0185a8b6eb09bfb2d5542d0875-V.jpg

IMG-8ffbd904ccf7dc73bf1a027b7a1f59fe-V.jpg

IMG-ad88ac0240596a6d2fffacfdd9ccbe80-V.jpg

IMG-20635fb5079046daf1f1df4b8784bbec-V.jpg

IMG-da57f71c98c9e8cf74e445873dd91911-V.jpg

Screenshot_20230711_231031_Gmail.jpg

20230711_230827.jpg

IMG-6ef78b28ebb741aeaeb11fc6e28ef384-V.jpg

Επεξ/σία από skepasti21
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, skepasti21 είπε

Έχω μια φίλη η οποία "είχε" θα πω, Instagram, και τώρα πλέον δεν έχει..... Σήμερα το πρωί της ήρθε ένα μύνημα στο messenger του Instagram από εναν ακόλουθο με το οποίο άτομο, έχει αρκετούς κοινούς ακόλουθους, το οποίο άτομο, ζητούσε υποστήριξη σε μια ψηφοφορία. Η φίλη μου σαν αφελής και επειδή όπως λέει , τετχιες περιπτώσεις της έχουν ξανά τύχει χωρίς δυσάρεστες συνέπειες, είπε να βοηθήσει. Ρώτησε τι χρειάζεται να κάνει και το άτομο της είπε ότι θα στείλει ένα link με SMS στο κινητό της και το ίδιο λινκ θα πρέπει να το κάνει copy paste στην συνομιλία τους στο Instagram... Σημειώνω ότι το προφίλ της το είχε ανοιχτό και υποστηρίζει ότι από εκεί βρήκε τον αριθμό του κινητού της. Anyway, με το που έκανε paste το link, της ηρθε μεηλ ότι έγινε είσοδος από άγνωστη συσκευή και μετά από 2 λεπτά ότι άλλαξε το μεηλ εισόδου.... Κλαφτα Χαράλαμπε...προσπάθησε να κανει επαναφορά κωδικού, επαλήθευση με βιντεοκλήση, αλλά ο μάγκας παίζει να τα έχει αλλάξει ολα. Περίεργα μυνήματα έστειλε και στο Viber και στο what's up. Επικοινώνησε με την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και το τοπικό τμήμα ασφαλείας και της είπαν ότι δεν γίνεται ο λογαριασμός να σωθεί.  Ανεβάζω φωτό για πιο ξεκάθαρη εικόνα. Με αυτή την δυσάρεστη εμπειρία ας γίνουμε τουλάχιστον οι υπόλοιποι σοφότεροι μιας και , εγώ τουλάχιστον δεν έχω ξαναδεί τέτοιο ψάρεμα. Άλλο να σου στέλνουν σελίδα και να βάζεις τους κωδικούς σου και να σου τους κλεβουν και άλλο τούτο το πράγμα, με μια απλή αντιγραφή επικόλληση. Τι φάση!!!!

Κάποια ίδεα για το να σωθεί κάτι... καλοδεχούμενη. 

20230711_230827.jpg

IMG-d3140e0185a8b6eb09bfb2d5542d0875-V.jpg

IMG-8ffbd904ccf7dc73bf1a027b7a1f59fe-V.jpg

IMG-ad88ac0240596a6d2fffacfdd9ccbe80-V.jpg

IMG-20635fb5079046daf1f1df4b8784bbec-V.jpg

IMG-da57f71c98c9e8cf74e445873dd91911-V.jpg

Screenshot_20230711_231031_Gmail.jpg

Το ας πρόσεχε θεωρώ είναι το λιγότερο.

Και ανεξέλεγκτο λογαριασμό από επίπεδο ασφάλειας αλλά και ενεργειών όπως διαβάζω.

Ίσως το Καλφτα Χαραλαμπε είναι ένα κι ένα.

Μφχ

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, skepasti21 είπε

Και πως γκενεν αυτό ρε γκαις? Ο σύνδεσμος αυτος είναι μαγικός???

Προφανως τον πατησε, και μετα στελνοντας και τον κωδικο επιβεβαιωσης ο φιλος απεκτησε προσβαση.

ΥΓ. Φτιαξε λιγο το 1ο screenshot γιατι φαινονται προσωπικα στοιχεια.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, lector είπε

Προφανως τον πατησε, και μετα στελνοντας και τον κωδικο επιβεβαιωσης ο φιλος απεκτησε προσβαση.

Φαίνεται το μεηλ του χάκερ.

19 λεπτά πριν, kormos είπε

11 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, lector είπε

Λέει δεν τον πάτησε , μόνο αντιγραφή επικόλληση, όσο για τον κωδικό... Ήρθε αφού ο λογαριασμός είχε χακαριστει.....

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, skepasti21 είπε

Λέει δεν τον πάτησε , μόνο αντιγραφή επικόλληση, όσο για τον κωδικό... Ήρθε αφού ο λογαριασμός είχε χακαριστει.....

Από το τί λέει μέχρι να χάσει την πρόσβαση μεσολαβεί ένα κενό που κάνεις δεν θα το μάθει.

Η ουσία ότι η πρόσβαση χάθηκε χωρίς να πιστεύω ότι θα βρεθεί κάποια λύση όπως και σε πολλούς άλλους στο παρελθόν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, kormos είπε

Το ας πρόσεχε θεωρώ είναι το λιγότερο.

Και ανεξέλεγκτο λογαριασμό από επίπεδο ασφάλειας αλλά και ενεργειών όπως διαβάζω.

Ίσως το Καλφτα Χαραλαμπε είναι ένα κι ένα.

Μφχ

22 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Κρίμα αλλά εδω κολλάει το "Ας πρόσεχε"

Της το έγραψαν .

22 ώρες πριν, lector είπε

Ησυχία δεν έχω γιατί τέτοιο PHISHING δεν έχω ξαναδεί ! Εψαξα και βρήκα το προφίλ στο ινστα και αμέσως μου έστειλε...  Τι φάση ρε σεις!! Πώς από ένα copy paste να γίνει η ζημιά??? Και πως βρήκε τον αριθμό μου??? Έλεος!😱😱😱😱😱

Screenshot_20230712_132435_Instagram.jpg

Screenshot_20230712_132531_Messages.jpg.aea3dc5b1546099c11fabc2d33873df6.jpg

Επεξ/σία από skepasti21
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, skepasti21 είπε

Ησυχία δεν έχω γιατί τέτοιο PHISHING δεν έχω ξαναδεί ! Εψαξα και βρήκα το προφίλ στο ινστα και αμέσως μου έστειλε...  Τι φάση ρε σεις!! Πώς από ένα copy paste να γίνει η ζημιά??? Και πως βρήκε τον αριθμό μου??? Έλεος!😱😱😱😱😱

Screenshot_20230712_132531_Messages.jpg

Συγνώμη που θα συνεχίσω να γράφω πάλι αρνητικά σχόλια στο θέμα αυτό...

Αλλά αν διαβάσεις καλά τη συνομιλία ακόμα και αλλοδαπός (δεν είμαι ρατσιστής) θα είχε μια καλύτερη σύνταξη στο λόγο του...

Μφχ

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, skepasti21 είπε

Screenshot_20230712_132531_Messages.jpg

Δεν βρηκε τον αριθμό σου.Προσπαθούν να κάνουν ανάκτηση κωδικού και στο στέλνει το σύστημα μονο του.

Και που ξέρεις ότι η φίλη σου δεν πάτησε το λινκ κατά την αντιγραφη;

Δημοσ.

Μισό, για να καταλάβω.

Ο τύπος πάτησε ανάκτηση κωδικού για τον συγκεκριμένο λογαριασμό (έψαχνε τυχαία κινητά που αντιστοιχούν σε λογαριασμούς Instagram), το Instagram έστειλε έναν μοναδικό σύνδεσμο στο email της κοπέλας (τον οποίο είναι τον πατήσει, είτε τον αντιγράψει, ένα και το αυτό, καθώς ο σύνδεσμος λήγει μετά την 1η χρήση), μέσα στον οποίο σύνδεσμο έπρεπε να βάλει τον κωδικό ασφαλείας που της έστειλε το Instagram. Σωστά;

Αν ναι, το Instagram της έδωσε 2 τρόπους ασφάλειας και τα έδωσε όλα air-fathair?

14 hours ago, skepasti21 said:

...τετχιες περιπτώσεις της ...

ΥΓ1. Seriously????

ΥΓ2. Επισύναψη τις εικόνες σε πιο μικρό μέγεθος, πάει το δάχτυλο με την ρημάδα την ροδέλα.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, kormos είπε

14 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

14 ώρες πριν, lector είπε

23 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Δεν βρηκε τον αριθμό σου.Προσπαθούν να κάνουν ανάκτηση κωδικού και στο στέλνει το σύστημα μονο του.

Έτσι μου είπε και γω σας το λέω επιφύλαξη. Αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενα σου , και να τον πατούσε δεν θα ειχε θέμα. Το πολύ να άλλαζε τον κωδικό της. Πέσανε πάνω στην αφέλεια της. 

9 λεπτά πριν, csontheline είπε

Μισό, για να καταλάβω.

Ο τύπος πάτησε ανάκτηση κωδικού για τον συγκεκριμένο λογαριασμό (έψαχνε τυχαία κινητά που αντιστοιχούν σε λογαριασμούς Instagram), το Instagram έστειλε έναν μοναδικό σύνδεσμο στο email της κοπέλας (τον οποίο είναι τον πατήσει, είτε τον αντιγράψει, ένα και το αυτό, καθώς ο σύνδεσμος λήγει μετά την 1η χρήση), μέσα στον οποίο σύνδεσμο έπρεπε να βάλει τον κωδικό ασφαλείας που της έστειλε το Instagram. Σωστά;

Αν ναι, το Instagram της έδωσε 2 τρόπους ασφάλειας και τα έδωσε όλα air-fathair?

Πώς έψαχνε τυχαία κινητά που αντιστοιχούν σε λογαριασμούς Instagram? Μισό γιατί σκαλωσα. Αν πατήσεις τον σύνδεσμο,δεν σε βγάζει να επιλέξεις νέο κωδικό? Από όσο ξέρω δεν είχε ενεργοποιημένο την επαλήθευση 2 παραγοντων.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, csontheline είπε

Μισό, για να καταλάβω.

ΥΓ1. Seriously????

ΥΓ2. Επισύναψη τις εικόνες σε πιο μικρό μέγεθος, πάει το δάχτυλο με την ρημάδα την ροδέλα.

Το "τετχιες" όπως και το "καρχιες" δεν το έχει ξανά δει?  😂

1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

1 ώρα πριν, csontheline είπε

Μισό, για να καταλάβω.

ΥΓ1. Seriously????

Τώρα μόλις έκανα ανάκτηση κωδικού θα δω τον τρόπο, και μου ήρθε μόνο κωδικός, όχι κάποιο λινκ! Τι φάση ? Το λινκ που μου έστειλε αυτός ήταν κατασκευασμένο και όχι από Instagram?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...