Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,ο γιος μου έχει την τύχη  να μπαίνει και στις δύο σχολές,είναι όμως σε δίλημμα για το ποια να επιλέξει και ψάχνουμε εναγωνίως πληροφορίες.Υπαρχει κάποιος με γνώση και των δύο σχολών όπως είναι σήμερα και διαθέση να δώσει πληροφορίες? Ευχαριστώ...

Δημοσ.

Έχω τελειώσει ΗΜΜΥ ΕΜΠ. Πολύ δύσκολη σχολή, πολλές γνώσεις, θεωρητικά μπορείς να ασχοληθείς με πάρα πολλά πράγματα, αλλά αυτό φυσικά εξαρτάται πέρα απ' το πτυχίο και με την περιοχή στην οποία βρίσκεσαι. Η Ελλάδα δεν είναι καλή χώρα για μηχανικούς. Οι ΗΜΜΥ έχουν το καλό ότι μπορούν να ασχοληθούν και με την πληροφορική οπότε αυτό τους δίνει περισσότερη ευελιξία και ευκαιρίες απασχόλησης πέρα απ' τον κατασκευαστικό και ενεργειακό τομέα. Με την εξαίρεση της πληροφορικής στο δημόσιο ως καθηγητής, οι δύο σχολές δίνουν ακριβώς τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα από πλευρά υπογραφής. Οι Ηλεκτρολόγοι ασχολούνται με εφαρμογή της θεωρίας των Η/Μ πεδίων για την κατασκευή συστημάτων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ηλεκτρομηχανική μετατροπή ενέργειας, τηλεπικοινωνιακών συστημάτων, μικροηλεκτρονικής, συστημάτων αυτοματισμού και υπολογιστικών συστημάτων καθώς και λογισμικό (για ΕΜΠ μόνο, στις άλλες σχολές ΗΜΜΥ το κομμάτι του λογισμικού μπορεί να μην είναι τόσο ανεπτυγμένο). Για τους μηχανολόγους αφήνω να πει κάποιος περισσότερο κατάλληλος αλλά η φυσική τους καταπιάνεται περισσότερο με ρευστομηχανική και θερμοδυναμική και ο ενεργειακός ηλεκτρολόγος και μηχανολόγος είναι αρκετά κοντά. Οι κατευθύνσεις των σχολών του πολυτεχνείου δίνουν κάποια μεγαλύτερη εξιδείκευση αλλά το πτυχίο είναι ενιαίο καθώς περιλαμβάνει μαθήματα κορμού από όλους του κλάδους. Λεφτά στην Ελλάδα δεν θα βγάλει ως μισθωτός, δεν έχει σημασία πόσο υψηλό δείκτη νοημοσύνης έχει ή πόσο θα κουραστεί. Η ήδη περιορισμένη πίτα λόγω κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας συνεχώς μειώνεται λόγω ίδρυσης όλο και περισσότερων σχολών μηχανικών, εξίσωσης με ΤΕΙ και κολλέγια, σχολές εξωτερικού κτλ. Θα βγει επιστήμονας, και οι σχολές σε προετοιμάζουν για ακαδημαική καριέρα, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που έχει ανάγκη η ελληνική αγορά εργασίας. Το εύρος των πιθανών προοπτικών του στο εξωτερικό απ' την άλλη είναι τεράστιο.

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Τι του αρέσει;;

Του αρέσει πχ να βγάζει στατικά για μια γέφυρα, να κάνει μελέτες για να μην πέσουν τα καινούργια σπίτια στο κεφάλι μας , να πηγαίνει σε εργοστάσια, πλοία, υποβρύχια (γενικώς όπου χρειάζεται) να κάνει μη καταστροφικό έλεγχο; Τότε ο Μηχανολόγος Μηχανικός ίσως να του ταιριάζει πιο πολύ.

Του αρέσει να κάνει ηλεκτρολογικά σχέδια για ένα εργοστάσιο; Να κάνει τους αυτοματισμούς μιας μονάδας παραγωγής; Να κάνει μελέτη για το ποια γεννήτρια θα πρέπει να βάλει το νοσοκομείο, για να μην κινδυνεύουν οι άνθρωποι εάν κοπεί το ρεύμα, τότε ο ηλεκτρολόγος μηχανικός ίσως να του ταιριάζει πιο πολύ.

Όλα αυτά στη θεωρία. Στη πράξη μπορούν και οι 2 να κάνουν πολλά περισσότερα. Εγώ είμαι Ηλεκτρολόγος μηχανικός, αλλά έχω ακολουθήσει τον τομέα της πληροφορικής (λόγο αγάπης προς το αντικείμενο, γιατί δεν έγινα full πληροφορικός, είναι μια άλλη ιστορία.. ). Δουλευω full remote σε εταιρεία πληροφορικής που έχει έδρα στη Γαλλία, και που και που κάνω και κανένα έξτρα σαν ηλεκτρολόγος (από αλλαγή πρίζας, μέχρι προγραμματισμό PLC και KNX). 

Έχω 2 φίλους που έχουν τελειώσει μηχανολόγοι. Ο ένας δουλεύει σε μια εταιρεία που φτιάχνει πισίνες (Αθήνα) και ο άλλος είναι "επιβλέπων εργοταξίου" (Κρήτη) και οι 2 είναι στα 800€. Γενικώς σαν  ηλεκτρολόγος πιστεύω μπορείς πιο εύκολα να ξεκινήσεις σιγά - σιγά να κάνεις και δουλειές μόνος σου. 

Δεν ξέρω εάν έχουν ζήτηση η μηχανολόγοι στην αγορά εργασίας. Τους ηλεκτρολόγους πάντως τους ψάχνουν με κυάλια. 

Περίμενε να σου πει και κανένας Μηχανολόγος τη γνώμη του.

Επίσης να ρωτήσεις τον γιό σου τι θέλει να γίνει. Μπορεί ο άνθρωπος να θέλει να γίνει σεφ. Εάν δεν του άρεσει η σχολή που θα μπει (είτε ηλεκτρολόγος, είτε μηχανολόγος) , δύσκολα θα βγει. Είναι και οι δύο πάρα πολύ απαιτητικές σχολές.

Δημοσ.
8 hours ago, filip123go said:

Του αρέσει πχ να βγάζει στατικά για μια γέφυρα, να κάνει μελέτες για να μην πέσουν τα καινούργια σπίτια στο κεφάλι μας , να πηγαίνει σε εργοστάσια, πλοία, υποβρύχια (γενικώς όπου χρειάζεται) να κάνει μη καταστροφικό έλεγχο; Τότε ο Μηχανολόγος Μηχανικός ίσως να του ταιριάζει πιο πολύ.

Οι μηχανολόγοι δεν κάνουν στατική κ μελέτες για κτίρια. 

Καμία σχέση το επάγγελμα των πολ. Μηχανικών με του μηχανολόγους.

• Like 3
Δημοσ.
12 ώρες πριν, dim1973 είπε

Καλησπέρα σε όλους,ο γιος μου έχει την τύχη  να μπαίνει και στις δύο σχολές,είναι όμως σε δίλημμα για το ποια να επιλέξει και ψάχνουμε εναγωνίως πληροφορίες.Υπαρχει κάποιος με γνώση και των δύο σχολών όπως είναι σήμερα και διαθέση να δώσει πληροφορίες? Ευχαριστώ...

έχω τελειώσει ΗΜΜΥ ΑΠΘ Θεσσαλονίκη (τομέα ενέργειας). Αν δεν έχει κάποια προτίμηση απο τις 2 σχολές, θα πρότεινα Ηλεκτρολόγος, καθώς πέρα απο τα επαγγελματικά δικαιώματα σε ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες-επίβλεψη-εγκατάσταση-συντήρηση που είναι ακριβώς ίδια , θα έχει και την δυνατότητα να ασχοληθεί με πληροφορική 

9 ώρες πριν, filip123go είπε

Τους ηλεκτρολόγους πάντως τους ψάχνουν με κυάλια. 

Αυτό σίγουρα δεν ισχύει στην Ελλάδα στις μέρες μας. Πριν 30 χρόνια ίσχυε. Οι απόφοιτοι ηλεκτρολόγοι ειδικά τα τελευταία χρόνια λόγω αύξησης των εισακτέων και λόγω τις μετανομασίας πολλών συναφών τμημάτων σε ηλεκτρολόγους μηχανικούς με πλήρη δικαιώματα διπλώματος, έχουν προκαλέσει συσσώρευση αποφοίτων και πολλές εταιρείες δίνουν χαμηλές αμοιβές, ειδικά στον κατασκευαστικό κλάδο. στον κλάδο πληροφορικής σίγουρα είναι καλύτερα τα πράγματα και στο να βρείς εργασία και στο ύψος της αμοιβής.

Δημοσ.
33 minutes ago, tzitzikas2 said:

Αυτό σίγουρα δεν ισχύει στην Ελλάδα στις μέρες μας. Πριν 30 χρόνια ίσχυε. Οι απόφοιτοι ηλεκτρολόγοι ειδικά τα τελευταία χρόνια λόγω αύξησης των εισακτέων και λόγω τις μετανομασίας πολλών συναφών τμημάτων σε ηλεκτρολόγους μηχανικούς με πλήρη δικαιώματα διπλώματος, έχουν προκαλέσει συσσώρευση αποφοίτων και πολλές εταιρείες δίνουν χαμηλές αμοιβές, ειδικά στον κατασκευαστικό κλάδο. στον κλάδο πληροφορικής σίγουρα είναι καλύτερα τα πράγματα και στο να βρείς εργασία και στο ύψος της αμοιβής.

Φιλε μου, ηλεκτρολόγος είναι και αυτός που θα σου αλλάξει τη πρίζα. Δεν το κάνει υδραυλικός. Αυτή τη νοοτροπία την περνάνε πάρα πολύ στο πολυτεχνείο, του στυλ "εσύ δεν ήρθες εδω για να αλλάζεις πρίζες και να φτιάχνεις πίνακες" . Guess what, εαν θέλεις να είσαι καλός μηχανικός πρέπει να ξέρεις να τα κάνεις ΟΛΑ. 

Επίσης, για αλλαγή πρίζας (λιγότερο απο 1 ώρα δουλεια) , είναι 50-60 ευρώ πληρωμή. Για αλλαγή πίνακα ( 1-3 ώρες δουλειας ) είνια απο 150 - 400 ευρώ . Συγγνωμη κ ολας, αλλά ούτε οι γιατροί δεν παίρνουν τόσα. 
Το είχα και εγώ αυτό το "στυλ" παλιότερα. "Ολόκληρος μηχανικός, σιγα μην πάω να αλλάξω πρίζα" . Οταν όμως άρχισα να το κάνω σαν side job, μια χαρα μου κάθισαν τα έξτρα χρήματα.! 

Όταν λέω για ηλεκτρολόγους, εννοώ ΟΛΟΥΣ τους ηλεκτρολόγους. Και τους τεχνίτες μέσα. Τωρα εαν κάποιος θέλει απλα να είναι σε μια εταιρεία και να πληρώνεται 800-1000, τότε ναι, Ελλάδα δεν έχει και πολύ μέλλον. 

Τελος, όσοι φίλοι από τη σχολή εξασκούν μόνιμα το επάγγελμα, κανένας δεν είναι με μισθό. Ολοι με μπλοκάκι, από 30 - 60 ευρώ την ώρα (μιλάμε για άτομα που έχουν 10 χρόνια προυπηρεσία έτσι, όχι άτομα που βγήκαν εχθές απο τη σχολη) . 

1 hour ago, bilya said:

Οι μηχανολόγοι δεν κάνουν στατική κ μελέτες για κτίρια. 

Καμία σχέση το επάγγελμα των πολ. Μηχανικών με του μηχανολόγους.

Λάθος μου, συγνώμη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, filip123go είπε

Φιλε μου, ηλεκτρολόγος είναι και αυτός που θα σου αλλάξει τη πρίζα. Δεν το κάνει υδραυλικός. Αυτή τη νοοτροπία την περνάνε πάρα πολύ στο πολυτεχνείο, του στυλ "εσύ δεν ήρθες εδω για να αλλάζεις πρίζες και να φτιάχνεις πίνακες" . Guess what, εαν θέλεις να είσαι καλός μηχανικός πρέπει να ξέρεις να τα κάνεις ΟΛΑ. 

Επίσης, για αλλαγή πρίζας (λιγότερο απο 1 ώρα δουλεια) , είναι 50-60 ευρώ πληρωμή. Για αλλαγή πίνακα ( 1-3 ώρες δουλειας ) είνια απο 150 - 400 ευρώ . Συγγνωμη κ ολας, αλλά ούτε οι γιατροί δεν παίρνουν τόσα. 
Το είχα και εγώ αυτό το "στυλ" παλιότερα. "Ολόκληρος μηχανικός, σιγα μην πάω να αλλάξω πρίζα" . Οταν όμως άρχισα να το κάνω σαν side job, μια χαρα μου κάθισαν τα έξτρα χρήματα.! 

Όταν λέω για ηλεκτρολόγους, εννοώ ΟΛΟΥΣ τους ηλεκτρολόγους. Και τους τεχνίτες μέσα. Τωρα εαν κάποιος θέλει απλα να είναι σε μια εταιρεία και να πληρώνεται 800-1000, τότε ναι, Ελλάδα δεν έχει και πολύ μέλλον. 

Τελος, όσοι φίλοι από τη σχολή εξασκούν μόνιμα το επάγγελμα, κανένας δεν είναι με μισθό. Ολοι με μπλοκάκι, από 30 - 60 ευρώ την ώρα (μιλάμε για άτομα που έχουν 10 χρόνια προυπηρεσία έτσι, όχι άτομα που βγήκαν εχθές απο τη σχολη) . 

Λάθος μου, συγνώμη.

Οι πιο πολλοί ηλεκτρολογοι αποφοίτων Πολυτεχνείου δεν ξέρουν ούτε κατσαβίδι να πιάσουν και οι πιο πολλοί μηχανολόγοι Πολυτεχνείου ούτε κάβουρα. Εγώ προσωπικά ηλεκτρονικά και ηλεκτρολογικά τα παίζω καλά από μαθητής ακόμα. Ασχολήθηκα και έμαθα. Στην δουλειά επειδη ασχολουμαι με φυσικό αέριο και υγραέριο από οικίες ως και βιομηχανίες έχω μάθει και υδραυλικά. Αλλά αυτό που λεω ισχύει. Δεν έχουν διάθεση να μάθουν. Ένας καλός μηχανικός εκτός από καλός μελετητής πρέπει να είναι και γνώστης των τεχνικών θεμάτων. Ειδικά στα ηλεκτρομηχανολογικά. Προσωπικά δεν ασχολούμαι με αλλαγές πρίζες, στοιχεία ηλ. Πινάκων και υδραυλικά λόγω έλλειψης χρόνου. Για το σπίτι μου μόνο ασχολούμαι.

Και με τι αντικείμενο ασχολούνται οι φίλοι.σου για 60€ την ώρα? 500€ την ημέρα περίπου? 10.000€ τον μήνα? Λίγο δύσκολο αυτό στην Ελλάδα. Ούτε έξω δεν παίζουν τέτοιες αμοιβές.

Επεξ/σία από tzitzikas2
  • Like 2
Δημοσ.
9 minutes ago, tzitzikas2 said:

Και με τι αντικείμενο ασχολούνται οι φίλοι.σου για 60€ την ώρα? 500€ την ημέρα περίπου? 10.000€ τον μήνα? Λίγο δύσκολο αυτό στην Ελλάδα. Ούτε έξω δεν παίζουν τέτοιες αμοιβές.

Αθήνα τόσο παίζουν οι τιμές για αλλαγή πρίζας (μαζί με τα υλικά κακώς δεν το διευκρίνισα πιο πανω) . Εάν είσαι Αθήνα, πάρε έναν ηλεκτρολόγο να δεις 😊.

Επαρχία δεν ξέρω τι γίνεται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, filip123go είπε

Αθήνα τόσο παίζουν οι τιμές για αλλαγή πρίζας (μαζί με τα υλικά κακώς δεν το διευκρίνισα πιο πανω) . Εάν είσαι Αθήνα, πάρε έναν ηλεκτρολόγο να δεις 😊.

Επαρχία δεν ξέρω τι γίνεται.

Οκ, αλλά πόσες πρίζες θα αλλάξεις την ημέρα. Βάλε χρόνο στις μετακινήσεις, βενζίνη. Επίσης πόσο συχνά αλλάζει κάποιος πρίζα στο σπίτι. Εγώ 12 χρονια που είμαι σε αυτό το σπίτι άλλαξα μόνο 2 πρίζες γιατί ήταν στην κουζίνα στεγανού και καλά τύπου και είχαν αλλάξει χρώμα και είχαν σπάσει τα καπάκια τους. Επειδή το ζητάτε η σύζυγος. Αλλιώς δεν θα τις άλλαζα γιατί ήταν λειτουργικές. 60€ δεν δίνεις για αλλαγή πρίζας.

Εν πάση περιπτώσει για να επανέλθουμε στο θέμα, ένας μαθητής σίγουρα επιλέγοντας μια πολυτεχνική σχολή δεν έχει στο μυαλό του να αλλάζει πριζες και να κάνει πασα με την φυλιερα. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι ο μηχανικός πρέπει να γνωρίζει τεχνικά πράγματα. Για να μπορεί να εξηγήσει και να πείσει τους τεχνικούς για πιο λόγο κάτι πρέπει να γίνει έτσι. Γιατί πολλοί τεχνικοί για ευκολία κάνουν τσαπατσουλιες. 

Από κει και πέρα το βασικό είναι το αρέσει ως αντικείμενο στον υποψήφιο. Γιατί αυτό θα το κάνει μια ζωή. Αν δεν βρίσκει ενδιαφέρον κάποια στιγμή θα είναι βάσανο. Οπότε ας δει τα προγράμματα σπουδών στις 2 σχολές και ας επιλέξει. Και οι 2 σχολές είναι δυνατές. Στη βιομηχανία λόγω της εργασίας μου οι τεχνικοί διευθυντές είναι ηλεκτρολόγοι ή μηχανολόγο. 50-50 περίπου. Το ίδιο και σε τεχνικές εταιρείες. Στις τεχνικές εταιρείες είναι χαμηλές σχετικά οι αμοιβές και έχει πολύ δουλειά ακόμα και σαββατοκύριακα, ειδικά αν είσαι επιβλέπων σε έργο που πρέπει να βγει εντός χρονοδιαγράμματος. Και πολύ άγχος. Για αυτό πρότεινα ηλεκτρολόγους που έχει και την διέξοδο της πληροφορικής.

Επεξ/σία από tzitzikas2
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 12/7/2023 στις 1:47 ΠΜ, filip123go είπε

Έχω 2 φίλους που έχουν τελειώσει μηχανολόγοι. Ο ένας δουλεύει σε μια εταιρεία που φτιάχνει πισίνες (Αθήνα) και ο άλλος είναι "επιβλέπων εργοταξίου" (Κρήτη) και οι 2 είναι στα 800€. Γενικώς σαν  ηλεκτρολόγος πιστεύω μπορείς πιο εύκολα να ξεκινήσεις σιγά - σιγά να κάνεις και δουλειές μόνος σου. 

Σταμάτησα να διαβάζω εδώ. Και χαμαλίκι σε γραφείο να πας να κάνεις ως μηχανικός, παίρνεις πρώτο μισθό 900-1000€ καθαρά ως μισθωτός.

Σε εργοτάξιο άντε να είσαι τόσο χαμηλά και μόνο στην αρχή και μόνο αν δε τραβάς και ιδιαίτερα. Ακόμα και όσοι ξεκίνησαν χαμηλά πριν 4-5 χρόνια έχουν αλλάξει τουλάχιστον μια φορά δουλειά γιατί δεν υπάρχει κόσμος να δουλέψει σε εργοτάξια, ακριβώς επειδή υπάρχουν πάρα πολλές διέξοδοι για τους μηχανικούς που πληρώνουν πολύ καλύτερα. 

Γενικά το "τελειώνω μηχανικός άρα πάω σε εργοτάξιο" έχει πεθάνει, πριν 20-30 χρόνια ίσως ήταν η νόρμα, τώρα πλέον ελάχιστοι απόφοιτοι καταπιάνονται σε τέτοια αντικείμενα ακόμα και τώρα που έχει ανοίξει κάπως η αγορά. 

Και οι δύο σχολές δίνουν ένα πάρα πολύ ευρύ φάσμα αντικειμένων στα οποία ένας απόφοιτος μπορεί να σταδιοδρομήσει. Οι Ηλεκτρολόγοι αφήνουν ανοιχτή και την πόρτα της πληροφορικής (όπου βέβαια αν κάποιος εκεί στοχεύει καλύτερα να σπουδάσει πληροφορική απευθείας), οι Μηχανολόγοι αφήνουν πιο ανοιχτή την πόρτα της ναυτιλίας και της βιομηχανίας σε επίπεδο παραγωγής. 

Δημοσ.

Αρχικά αν και ο τζιτζικας εχει δικιο, ο φιλιπ είναι απολυτα σωστος.

Αλλαγή πίνακα 200 ευρω για πλακα παιρνει μεχρι και ο βοηθος να το φτιαξει και συνηθως τα κανουνε μακαροναδα.. Για φωνάξτε κανενα τεχνικο υδραυλικο κλπ να νομίζετε οτι παιρνετε εσεις λεφτα.

Πολυ σωστα αναφέρθηκε οτι ο μηχανικος πρεπει να ξερει και τα τεχνικά θέματα... Καλο το μηχανιλίκι και οι μελέτες αλλα αν φωνάζεις ηλεκτρολόγο σπιτι να σου συνδέσει μια πρίζα @@σε τα και αφησε τα

Δημοσ.
3 hours ago, ProponitisTouKanape said:

Σταμάτησα να διαβάζω εδώ. Και χαμαλίκι σε γραφείο να πας να κάνεις ως μηχανικός, παίρνεις πρώτο μισθό 900-1000€ καθαρά ως μισθωτός.

Σε εργοτάξιο άντε να είσαι τόσο χαμηλά και μόνο στην αρχή και μόνο αν δε τραβάς και ιδιαίτερα. Ακόμα και όσοι ξεκίνησαν χαμηλά πριν 4-5 χρόνια έχουν αλλάξει τουλάχιστον μια φορά δουλειά γιατί δεν υπάρχει κόσμος να δουλέψει σε εργοτάξια, ακριβώς επειδή υπάρχουν πάρα πολλές διέξοδοι για τους μηχανικούς που πληρώνουν πολύ καλύτερα. 

Γενικά το "τελειώνω μηχανικός άρα πάω σε εργοτάξιο" έχει πεθάνει, πριν 20-30 χρόνια ίσως ήταν η νόρμα, τώρα πλέον ελάχιστοι απόφοιτοι καταπιάνονται σε τέτοια αντικείμενα ακόμα και τώρα που έχει ανοίξει κάπως η αγορά. 

Και οι δύο σχολές δίνουν ένα πάρα πολύ ευρύ φάσμα αντικειμένων στα οποία ένας απόφοιτος μπορεί να σταδιοδρομήσει. Οι Ηλεκτρολόγοι αφήνουν ανοιχτή και την πόρτα της πληροφορικής (όπου βέβαια αν κάποιος εκεί στοχεύει καλύτερα να σπουδάσει πληροφορική απευθείας), οι Μηχανολόγοι αφήνουν πιο ανοιχτή την πόρτα της ναυτιλίας και της βιομηχανίας σε επίπεδο παραγωγής. 

Φίλε μου τι λες; Εργοδηγό ποιον θα βάλεις;; Τον Μάκη που περνάει τα σίδερα; Ποιος θα επιβλέπει την εργασία; Εάν γίνει οτιδήποτε, αυτόν που έχει βάλει την υπογραφή του θα κυνηγήσουν, όχι τους τεχνίτες.! 

Και εγώ στη πρώτη δουλειά που δούλευα σε αυτοματισμούς (εγκατάσταση και προγραμματισμό knx) , το αφεντικό μου, που ήταν υπεύθυνος μηχανικός του έργου, πρώτος πήγαινε, τελευταίος έφευγε από το εργοτάξιο.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ για τις συμβουλές σας, επιλέχθηκε η ηλεκτρολόγων μηχανικών ΕΜΠ τελικά...καλή συνέχεια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...