Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε Opel Astra J 1.3 diesel (2011) τι κόστος να υπολογίζω χονδρικά για αλλαγή καδένας χρονισμού σε εξειδικευμένο (οχι εξουσιοδοτημένο) συνεργείο στην Αθήνα; Τι αλλο παει "πακέτο" μαζί με την αλλαγή καδένας; πως καταλαβαίνουμε οτι χρήζει αλλαγής; Ηχος; Απόδοση κινητήρα; Άλλο;

Πως καταλαβαίνουμε αν η αντλία υψηλής πίεσης πετρελαίου θέλει επισκευή; Κόστος ξέρουμε πανω κατω;

Η ίδια ερώτηση και για τα μπεκ. Εχει καθαρίσει κάποιος τα μπεκ πετρελαίου του και τι διαφορές είδατε μετά; Στρωτή λειτουργία; Χαμηλότερη κατανάλωση; Κόστος;

Ολα αυτα στα 150.000 χλμ - είναι λογική η φθορά;

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, bikey77 είπε

Τι αλλο παει "πακέτο" μαζί με την αλλαγή καδένας; 

Γλύστρες , τεντωτήρας και συνήθως αντλία νερού (γιατί είναι δίπλα και αλλάζεται προληπτικά) μαζί με ψυκτικό υγρό (αλλαγή η συμπλήρωση εγώ θα το άλλαζα)

28 λεπτά πριν, bikey77 είπε

πως καταλαβαίνουμε οτι χρήζει αλλαγής; Ηχος; Απόδοση κινητήρα; Άλλο;

Θόρυβος , check engine.

29 λεπτά πριν, bikey77 είπε

Θεωρητικά η καδένα θα κρατήσει όσο περίπου η ζωή του κινητήρα , εφόσον έχουν γίνει συχνά αλλαγές λαδιού μιας και η λίπανση αυτής εξαρτάται από το λάδι.

Δημοσ.

Οι αλλαγές γίνονται ανά έτος και άρα περίπου στα 10-13.000 χλμ, ανάλογα πόσο κινήθηκε μέσα στο έτος το αυτοκίνητο. 

Πάντα με τα γνήσια λάδια της GM

Δημοσ.
13 ώρες πριν, bikey77 είπε

Σε Opel Astra J 1.3 diesel (2011) τι κόστος να υπολογίζω χονδρικά για αλλαγή καδένας χρονισμού σε εξειδικευμένο (οχι εξουσιοδοτημένο) συνεργείο στην Αθήνα; Τι αλλο παει "πακέτο" μαζί με την αλλαγή καδένας; πως καταλαβαίνουμε οτι χρήζει αλλαγής; Ηχος; Απόδοση κινητήρα; Άλλο;

Πως καταλαβαίνουμε αν η αντλία υψηλής πίεσης πετρελαίου θέλει επισκευή; Κόστος ξέρουμε πανω κατω;

Η ίδια ερώτηση και για τα μπεκ. Εχει καθαρίσει κάποιος τα μπεκ πετρελαίου του και τι διαφορές είδατε μετά; Στρωτή λειτουργία; Χαμηλότερη κατανάλωση; Κόστος;

Σε άλλο diesel με 250,000 έχουν καθαριστεί μπέκ πετρελαίου συγκεκριμένα ( Volvo V40 D2) .

Πρέπει να δεις τι μπέκ φοράει , μπορεί να μη επισκευάζεται και να χρειαστεί αλλαγή η τετράδα . Έχει κάποιο κόστος 250-300€ /μπέκ .

Για μπέκ εάν έχουν θέμα ειτε βγάζει βλάβη ή ρετάρει ή εχεις αυξημένη κατανάλωση . 

Εάν θές ρίξε προληπτικά καποιο καθαριστικο συστήματος ψεκασμού .

Για το σέτ χρονισμού προτίμησε το γνήσιο σέτ και δες και τη αντλία νερού . Συνήθως ξεκινάνε με διαρροή στόν άξονα και φαίνεται. Αλλα αφού θα γίνει η δουλειά καλό ειναι να αλλαχτεί να μη πληρώσεις 2 φορές εργασία .

Για κόστος είναι αναλόγως . Για μπέκ και αντλία ρωτάς συνήθως σε πομπατζή . Εγω είχα εξυπερετηθεί εντός Αθηνων σε συνεργειο μόνο για αυτη τη δουλειά.στο Αιγάλεω .

To σέτ χρονισμου ξεκινάει απο 80€ εώς 150 € ( για γνήσιο) . + τη εργασία που χρειάζεται . Πιο μοτέρ έχεις ?

13 ώρες πριν, Dark_Nightfall είπε

Γλύστρες , τεντωτήρας και συνήθως αντλία νερού (γιατί είναι δίπλα και αλλάζεται προληπτικά) μαζί με ψυκτικό υγρό (αλλαγή η συμπλήρωση εγώ θα το άλλαζα)

Θόρυβος , check engine.

Θεωρητικά η καδένα θα κρατήσει όσο περίπου η ζωή του κινητήρα , εφόσον έχουν γίνει συχνά αλλαγές λαδιού μιας και η λίπανση αυτής εξαρτάται από το λάδι.

Τα ASTRA J και ειδικά τα 1.6 ειχαν θέμα με τη καδένα ,ειχε βγεί οδηγία προσθέταν κάποιου είδους φλάντζα λόγω μη ελλιπούς λίπανσης .

Προσωπικά σε Opel Corsa C στίς 220,000 ανοίχτηκε το μοτέρ και που μετρήθηκε η καδένα είχε ξεχειλώσει οπότε έγινε αλλαγή του σέτ . Σε Mazda 6 με καδένα ξανα ήταν άλλη η ποιότητα και μεχρι και τις 350,000 ήταν μια χαρά .

Συμφωνω με τη ποιότητα λιπαντικών και τη συχνή αλλαγή δίνει παράταση στη καδένα .

• Thanks 2
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.
Στις 12/7/2023 στις 12:03 ΜΜ, meletis_m είπε

Τα ASTRA J και ειδικά τα 1.6 ειχαν θέμα με τη καδένα ,ειχε βγεί οδηγία προσθέταν κάποιου είδους φλάντζα λόγω μη ελλιπούς λίπανσης .

Καλησπέρα, 

αυτό ακριβώς νομίζω ότι έχω πάθει.. ΟΛΑ τα service Πάντα στην ώρα τους.. τώρα κάτι αρχίζουν και μου λένε για τιμές...: ξεκινάμε από 1500 ευρώ.. και ανεβαίνουμε... είναι δυνατόν??? ξέρεις κάτι καλύτερο?
Μιλώ για εξειδικευμένο μάστορα.. όχι αντιπροσωπεία...

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, vaniasgr είπε

Καλησπέρα, 

αυτό ακριβώς νομίζω ότι έχω πάθει.. ΟΛΑ τα service Πάντα στην ώρα τους.. τώρα κάτι αρχίζουν και μου λένε για τιμές...: ξεκινάμε από 1500 ευρώ.. και ανεβαίνουμε... είναι δυνατόν??? ξέρεις κάτι καλύτερο?
Μιλώ για εξειδικευμένο μάστορα.. όχι αντιπροσωπεία...

Τιμή δε ξέρω πάρε και αλλού προσφορά/εργασίες (γραμμένα) και εάν θα χρησιμοποιηθεί το γνήσιο σετ.Αλλά έχει αρκετή εργατοωρα λόγω και της διάταξης στο συγκεκριμένο μοντέλο . Μου φαίνεται κατεβαίνει και κιβώτιο ταχυτήτων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...