chrisbeast Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 Καλησπερα, Πριν λιγες εβδομαδες οπως ημουν στην εθνικη και πηγαινα με 110 αρχισε να κατεβαζει ταχυτητα το Renault Twingo μου του 2012 με 80κ χιλιομετρα μεχρι που εβγαλε το σημα Stop και σταματησα. Εβαλα μια φορα μπρος, τιποτα, ηρθε η οδικη γεμισε με νερο το ψυγειο επειδη ειχε χασει νερα και παλι τιποτα. Το συνεργειο που το πηγα που ειναι καλο βαση κριτικων και εμπειριας 1 χρονου σε χρηματα και αξιοπιστια μου ειπε εξαρχης οτι το ψυγειο θελει αλλαγη και εχει καει και η φλατζα. Τιμες στην αρχη πριν τσεκαρει στο περιπου μου ειπαν: Τελικη τιμη με φπα 1900 ευρω. Ψυγειο 300 ευρω, φλατζα 600 ευρω, επισκευη σηκωμα κινητηρα 400 ευρω, 200 ευρω λοιπες επισκευες + φπα Τιμες αφου τσεκαρε: 1280 τελικη τιμη με φπαο και επισκευες. Η ερωτηση ειναι εαν ειναι λογικες τιμες αυτες για ενα τετοιο αμαξι που αγοραστηκε στα 5000 περυσι Eυχαριστω!
Ukforthemoment Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 6 λεπτά πριν, chrisbeast είπε Καλησπερα, Πριν λιγες εβδομαδες οπως ημουν στην εθνικη και πηγαινα με 110 αρχισε να κατεβαζει ταχυτητα το Renault Twingo μου του 2012 με 80κ χιλιομετρα μεχρι που εβγαλε το σημα Stop και σταματησα. Εβαλα μια φορα μπρος, τιποτα, ηρθε η οδικη γεμισε με νερο το ψυγειο επειδη ειχε χασει νερα και παλι τιποτα. Το συνεργειο που το πηγα που ειναι καλο βαση κριτικων και εμπειριας 1 χρονου σε χρηματα και αξιοπιστια μου ειπε εξαρχης οτι το ψυγειο θελει αλλαγη και εχει καει και η φλατζα. Τιμες στην αρχη πριν τσεκαρει στο περιπου μου ειπαν: Τελικη τιμη με φπα 1900 ευρω. Ψυγειο 300 ευρω, φλατζα 600 ευρω, επισκευη σηκωμα κινητηρα 400 ευρω, 200 ευρω λοιπες επισκευες + φπα Τιμες αφου τσεκαρε: 1280 τελικη τιμη με φπαο και επισκευες. Η ερωτηση ειναι εαν ειναι λογικες τιμες αυτες για ενα τετοιο αμαξι που αγοραστηκε στα 5000 περυσι Eυχαριστω! Αν στο χάριζαν θα έπρεπε να γίνει τζάμπα η επισκευή; Οι τιμές αναλυτικά που βάζεις είναι πολύ μπερδεμένες.Πχ €600 φλάτζα και €400 ξεχωριστά επισκευή κινητήρα; Στα 1300€ ολα αυτά μαζί με καλό σέρβις ,πχ αντλία νερού ,ιμάντα/ιμάντες ......τρώγεται. Απο που σου έχανε νερά;Απο το ψυγείο; 3
filipprin Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 14 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Πριν λιγες εβδομαδες οπως ημουν στην εθνικη και πηγαινα με 110 αρχισε να κατεβαζει ταχυτητα το Renault Twingo μου του 2012 με 80κ χιλιομετρα μεχρι που εβγαλε το σημα Stop και σταματησα. Δηλαδη το κολησες το μοτερ.Το πιθανότερο ειναι οτι το μοτερ θελει επισκευή και ελατηρια εμβολα. Κανονικα θελει λύσιμο και μετα εκτιμηση κοστους γιατι μπορει να συμφερει να πασ σε μεταχειρισμένο. 3
Ukforthemoment Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 7 λεπτά πριν, filipprin είπε Δηλαδη το κολησες το μοτερ.Το πιθανότερο ειναι οτι το μοτερ θελει επισκευή και ελατηρια εμβολα. Κανονικα θελει λύσιμο και μετα εκτιμηση κοστους γιατι μπορει να συμφερει να πασ σε μεταχειρισμένο. Εγώ δεν κόλλησα τίποτα.λολ
soteras Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Με λίγα λόγια έμεινε χωρίς παραφλού το αμάξι ανέβασε απότομα θερμοκρασία και γίναν όλα μέσα κολυμπιρόξυλο. Το σωστό είναι να πει κοίτα να δεις υπολόγιζε τόσα αλλά όταν το μοτέρ γίνει βίδες θα ξέρουμε ακριβές κόστος. (π.χ αν έχει ραγίσει ο κορμός τότε μιλάμε τελείως για άλλες τιμές).Το πάς σε άνθρωπο που εμπιστευέσαι 100% οτι θα το λύσει και το δέσει σωστά αλλά και ότι θα αλλαχτούνε όλα αυτά που πρέπει και όχι τα μισά. Λογικές τιμές θα ξέρουμε πιο πολύ να πούμε αν σου πει ο τύπος πχ φλάτζα τόσο εργασία τοσο επισκευή άρα ρεκτιφιέ θα εννοει τοσο περιφερειακα και ποια ειναι αυτα τοσο.Ρώτα επίσης αφού θα αλλαχτεί ολο το μοτερ θα αλλαχτουν και αντλιες λαδιού / νερού υμάντες. Επισης το ποσο εκανε ενα αμαξι με το κοστος της ζημιας δεν εχει καμια σημασια ειναι δυο διαφορετικα πραγματα Επεξ/σία 11 Ιουλίου 2023 από soteras 1
filipprin Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Εγώ δεν κόλλησα τίποτα.λολ έχεις δικιο οχι εσυ ο αλλος.Απλα πηρα την παραθεση απο το δικο σου ποστ και το σαιτ τα εκανε σαλατα. 40 λεπτά πριν, chrisbeast είπε Πριν λιγες εβδομαδες οπως ημουν στην εθνικη και πηγαινα με 110 αρχισε να κατεβαζει ταχυτητα το Renault Twingo μου του 2012 με 80κ χιλιομετρα μεχρι που εβγαλε το σημα Stop και σταματησα. Δηλαδη το κολησες το μοτερ.Το πιθανότερο ειναι οτι το μοτερ θελει επισκευή και ελατηρια εμβολα. Κανονικα θελει λύσιμο και μετα εκτιμηση κοστους γιατι μπορει να συμφερει να πασ σε μεταχειρισμένο. 1
chrisbeast Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, filipprin είπε Δηλαδη το κολησες το μοτερ.Το πιθανότερο ειναι οτι το μοτερ θελει επισκευή και ελατηρια εμβολα. Κανονικα θελει λύσιμο και μετα εκτιμηση κοστους γιατι μπορει να συμφερει να πασ σε μεταχειρισμένο. Ναι μου το ειπε για το μοτερ αν δεν κανω λαθος και κατι ακομη δεν θυμαμαι αν ηταν αντλια, ιμαντες εμβολα η κατι αλλο. @Ukforthemoment Απο το ψυγειο εχανε νερα. Aρα καταλαβαινω οτι σε αυτα τα χρηματα με όλες τις επισκευες που πρεπει να γινουν και για καινουργια ανταλλακτικα ειναι λογικη τιμη τα 1200+? 57 λεπτά πριν, soteras είπε Με λίγα λόγια έμεινε χωρίς παραφλού το αμάξι ανέβασε απότομα θερμοκρασία και γίναν όλα μέσα κολυμπιρόξυλο. Το σωστό είναι να πει κοίτα να δεις υπολόγιζε τόσα αλλά όταν το μοτέρ γίνει βίδες θα ξέρουμε ακριβές κόστος. (π.χ αν έχει ραγίσει ο κορμός τότε μιλάμε τελείως για άλλες τιμές).Το πάς σε άνθρωπο που εμπιστευέσαι 100% οτι θα το λύσει και το δέσει σωστά αλλά και ότι θα αλλαχτούνε όλα αυτά που πρέπει και όχι τα μισά. Λογικές τιμές θα ξέρουμε πιο πολύ να πούμε αν σου πει ο τύπος πχ φλάτζα τόσο εργασία τοσο επισκευή άρα ρεκτιφιέ θα εννοει τοσο περιφερειακα και ποια ειναι αυτα τοσο.Ρώτα επίσης αφού θα αλλαχτεί ολο το μοτερ θα αλλαχτουν και αντλιες λαδιού / νερού υμάντες. Επισης το ποσο εκανε ενα αμαξι με το κοστος της ζημιας δεν εχει καμια σημασια ειναι δυο διαφορετικα πραγματα Ευχαριστω! Θα ρωτησω τι θα αλλαχτει ακριβως. Αλλα το βλεπω οτι δεν θα το επισκευασω, χρειαζομαι αμαξι για τον επομενο 1,5 μηνα και δυστυχως δεν συμφερει τιποτα, ουτε να το φτιαξω αξιζει, ουτε leasing ουτε ενοικιαση ουτε αγορα. Μεχρι να φτιαχτει θελει και 20 ημερες. Τελευταια ερωτηση, θα φυγει δυσκολοτερα εαν δεν φτιαχτει και πουληθει ετσι λογικα σε μαντρα; Η αξιζει να φτιαχτει και να πουληθει μετα σε ιδιωτη;
filipprin Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 13 λεπτά πριν, chrisbeast είπε Ναι μου το ειπε για το μοτερ αν δεν κανω λαθος και κατι ακομη δεν θυμαμαι αν ηταν αντλια, ιμαντες εμβολα η κατι αλλο. Αυτα τα νομιζω κοστιζουν σε χρημα.Ξεκαθαρισε το.Το μπλοκ σιγουρα εχει ζημια.Αν δεν φτιαχτει σωστα θα καιει λαδι αβερτα μετα 2
karthan7 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 Να βρεις και να βαλεις μοτερ μεταχειρισμενο ποσο εχει ; Δεν ξερω αν θα εμπλεκα με επισκευη. 1
stefan123 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 Αυτα που κοστολογουν την ζημια χωρις να εχουν δει τι εχει πάθει με ξεπερνάει...Παρε και δευτερη γνώμη απο αλλον( αν μένεις αθηνα στειλε πμ να σε στειλω σε καλο μάστορα αλλα προπάντων καλο ανθρωπο) και προχώρα... Πολλα τα ερωτήματα και μαλλον σε εκοψαν για άσχετο και έπεσες σε σκιτζηδες ...Μεταχειρισμενα δεν υπάρχουν σε αυτους;; φπα ε; μετρητα δεν δέχονται στο μαγαζι αυτο; 300 ευρω ψυγειο;Απο scania ειναι;;; Πολλα τα περίεργα... Απλα παρτους το και κινησου διαφορετικα... 3
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 Και εμένα το ψυγείο για twingo 300 ευρώ υπερβολικό μου φάνηκε.
liakinen Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Εγώ για να μην επαναλαμβάνω τα σωστά που ειπώθηκαν παραπάνω, θα πω ότι καλό είναι όταν δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα να ζητήσουμε από κάποιον γνωστό - συγγενή κτλ που ξέρει, να έρθει μαζί μας στον μάστορα. Μετά θα μπει το νερό στο αυλάκι. 2
a_f_a Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 9 hours ago, stefan123 said: 300 ευρω ψυγειο;Απο scania ειναι;;; Σωστός. Ετσι, κοιταξα για Σουζουκι Σουιφτ 2018 που έχω, 150ε έχει.
Dantε Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Ψυγειο προφανως θα του βαζει γνησιο και κοστολογειται τοσο. Ας βαλει ενα "ιμιτασιον". Πχ περσι αλλαξα το δικο μου. 300Ε το γνησιο, πηρα με 70Ε ενα. Οταν εβγαλα το γνησιο, ειδα τι μαρκα ηταν. Στην αγορα ειχε 80Ε το ιδιο,αλλα χωρις να εχει τη σταμπα της alfa romeo. 1
liakinen Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, Dantε είπε Ψυγειο προφανως θα του βαζει γνησιο και κοστολογειται τοσο. Ας βαλει ενα "ιμιτασιον". Πχ περσι αλλαξα το δικο μου. 300Ε το γνησιο, πηρα με 70Ε ενα. Οταν εβγαλα το γνησιο, ειδα τι μαρκα ηταν. Στην αγορα ειχε 80Ε το ιδιο,αλλα χωρις να εχει τη σταμπα της alfa romeo. Πιστεύεις ότι του τα είπε ο μάστορας; (Aftermarket κτλ). Ότι έγραψα παραπάνω, ο μάστορας σε κόβει, αν καταλάβει ότι δεν κατέχεις τότε βαράει στο κεφάλι και ότι κάτσει. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα