Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, filipprin είπε

Και κατι αλλο αυτη η διαστροφη με τα μεικτα τι είδος βιτσιου ειναι.Για να περνιέσαι για μεγαλομετοχος.Παντα με το τι μπαίνει στη τσεπη κανουμε κουβεντα.Τα μεικτα αφορουν μονο τον εργοδοτη σου οχι εσενα.

Τα μεικτα ειναι χρησιμα στις αναγγελιες θεσεων εργασιας, γιατι χτυπαει στο ματι ο μισθος ως υψηλοτερος.

Σα να λεμε το αντιστροφο απο την πρακτικη που ισχυε καποτε να δημοσιευονται διαφημισεις (λιανικης) με τιμες προ ΦΠΑ.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, lector είπε

Τα μεικτα ειναι χρησιμα στις αναγγελιες θεσεων εργασιας, γιατι χτυπαει στο ματι ο μισθος ως υψηλοτερος.

Για να δουλευουν τον εργαζομενο ειναι.Ο μπακάλης και ο φουρναρης απο τα καθαρα θα πληρωθουνε.Εγω παντα οταν μιλαγα για δουλεια ελεγα "εγω θελω τοσα καθαρα στο χερι" τα υπολοιπα δικια σου δουλεια.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, filipprin είπε

Για να δουλευουν τον εργαζομενο ειναι.Ο μπακάλης και ο φουρναρης απο τα καθαρα θα πληρωθουνε.Εγω παντα οταν μιλαγα για δουλεια ελεγα "εγω θελω τοσα καθαρα στο χερι" τα υπολοιπα δικια σου δουλεια.

Ναι, το ιδιο λεμε. 

• Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, filipprin είπε

Και κατι αλλο αυτη η διαστροφη με τα μεικτα τι είδος βιτσιου ειναι..Παντα με το τι μπαίνει στη τσεπη κανουμε κουβεντα.Τα μεικτα αφορουν μονο τον εργοδοτη .Γενικα μιλαω

Δεν ισχυει..Αλλά τι να λέμε τωρα 

Παμε παρακάτω. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το να μιλάει ο εργοδοτης σε μικτα ειναι λογικο και εχει το σκοπο του.Αλλα το να μιλαει ο εργαζομενος ειναι διαστροφη.Απο εκει  και περα ειναι στο χερι του καθενος που βαζει τα ορια.

Επεξ/σία από filipprin
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, filipprin είπε

Το να μιλάει ο εργοδοτης σε μικτα ειναι λογικο και εχει το σκοπο του.Αλλα το να μιλαει ο εργαζομενος ειναι διαστροφη

Μάλλον  το αντιθετο θα έλεγα .....

• Like 1
Δημοσ.
55 minutes ago, filipprin said:

Το να μιλάει ο εργοδοτης σε μικτα ειναι λογικο και εχει το σκοπο του.Αλλα το να μιλαει ο εργαζομενος ειναι διαστροφη.Απο εκει  και περα ειναι στο χερι του καθενος που βαζει τα ορια.

Στα Μικτα δεν περιλαμβάνεται και η ασφάλιση του εργαζομένου και οι κρατήσεις για την σύνταξη;

Απο που και ως που αφορούν αυτά τον εργοδότη;

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

950 καθαρά με πτυχίο για εξαήμερο 8άωρο χωρίς αργίες και Κυριακές και σε πόστο που θυμίζει βέγγο στο τρέξιμο δεν είναι πολλά .

το πρόβλημα είναι όταν ο καθένας μιλάει με την τσέπη του .

*είναι σαν να δουλεύεις πωλητής στην φεράρι με 1.500 καθαρά ,να έρθει ο εφοπλιστής με τα 30 καράβια να αγοράσει-επενδύσει ,και να του πεις επειδή συγκρίνεις με τον εαυτό σου ,ότι είναι ακριβό 300.000 το φεράρι .

Επεξ/σία από makis269
Δημοσ.
Spoiler

Τα μικτά αφορούν τον εργαζόμενο, είναι δικά του χρήματα ασχέτως του πόσα τελικά μπαίνουν στην τσέπη. Αν μειωθούν οι εισφορές ή αν γίνει μια φορολογική ελάφρυνση θα καταλήξουν στην τσέπη του περισσότερα. Ο εργοδότης έχει άλλο κόστος που τον απασχολεί, το εργοδοτικό, όπου σε αυτό περιλαμβάνονται οι εργοδοτικές εισφορές για τον μισθό που δίνει. Βάσει των μικτών φορολογούμαστε, βάσει τον μικτών χτίζεται η πιστοληπτική ικανότητα, βάσει μικτών θα γίνει ο υπολογισμός της σύνταξης και πάει λέγοντας.

Στις πολυεθνικές και στους μεγάλους ομίλους γενικότερα, η μισθολογική συζήτηση και διαπραγμάτευση μεταξύ εργοδότη-εργαζομένου γίνεται επί των μικτών, όχι επί των καθαρών. 

• Like 6
Δημοσ.
8 hours ago, filipprin said:

Μα τι λες; Ο εργοδότης δίνει τόσα. Τα μεικτά είναι ότι σου δίνει ο εργοδότης. Από κει και μετά μπαίνει το κράτος στη μέση και σου τσιμπά τον φόρο, μπαίνουν στην μέση οι ασφαλιστικοί φορείς και σου κρατούν τα δικά τους. Στο τέλος σου μένουν τα καθαρά. Με της κρατήσεις δεν έχει καμιά σχέση ο εργοδότης! Το πόσα θα σου κρατήσουν οι υπόλοιποι δεν ενδιαφέρει τον εργοδότη και δεν ορίζεται από αυτόν.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 hours ago, dionisis1925 said:

Επίσης υπάρχουν υπηρεσίες στο δημόσιο που λειτουργούν και τα Σ/Κ και τις αργίες , χωρίς δώρα και επίδομα άδειας.

Πες μου όχι για πολλές για μία θέση στο δημόσιο που αν δουλέψει σάββατο δεν δικαιούται έξτρα ρεπό (δηλαδή άδεια) και αν δεν δουλέψει Κυριακή δεν θα πάρει 75% προσαύξηση ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ. Ας μη λέμε πράγματα που δεν ισχύουν, σε λίγο θα μας πείτε ότι κουράζονται και από πάνω. 

10 hours ago, aporimenos11 said:

Δυστυχώς χωρίς σπουδή δεν θα πάρεις ποτέ πάνω από 800 έυρω σε όλες της χαμαλοδουλειες δυστυχώς είναι η αλήθεια εκτός αν είσαι Ελ.Επ 

Γενικότητες υπάρχουν τύποι που βγάζουν πολλαπλάσια, κάτι πωλήτες φαρμάκων κάτι μηχανικοί αυτοκινήτων που έβγαλαν απλά το τεχνικό αλλά δουλεύουν σαν μαστόρια από τα 16 (έχει και μεγάλη έλλειψη αυτό το επάγγελμα) κτλ. Αλλά μην πας μακρυά ΚΑΠΟΙΟΙ bartender σε κάτι δημοφιλοί νησιά χωρίς πτυχίο πάλι βγάζουν τα τριπλάσια από εσένα με την ανάλογη κούραση. 

Δεν πληρώνει κανένας το πτυχίο, πληρώνουν αν δεν μπορούν να βρούν φθηνότερο να κάνει την δουλειά.  

Σου έχω απαντήσει στο θέμα σου από χθες, και έβαλα λίγα χρήματα για φαγητό σπίτι θεωρώ, αν βρεις άλλη δουλειά που σου δίνει περισσότερα φύγε. 

Ειδικά για βόρεια Ελλάδα θεωρώ ότι σου δίνει αρκετά, δηλαδή θα βρει εύκολα κάποιον άλλον γιατί είσαι ήδη καινούργιος και σου δίνει τόσα, οπότε έχει σκοπό να δώσει και στον επόμενο τόσα. Όποιος κάνει αυτό το επάγγελμα ξέρει ότι χάνει Κυριακές, γιορτές, αργίες. 

Λογικότατο να σε θεωρούν τρολλ, ο ΜΕΣΟΣ μισθός στην Ελλάδα είναι ~1100 ευρώ βέβαια αυτό αναφέρεται σε πενθήμερη 40 ώρη εργασία. Δηλαδή 15400 το χρόνο (260 εργάσιμες x 8 ώρες) = 7.40 ευρώ ανά ώρα.

Τα δικά σου είναι 7.39 ευρώ ανα ώρα οπότε παίρνεις με το καλημέρα τον μέσο μισθό της Ελλάδας. 

Απάντησε μου εσύ γιατί να μην σε θεωρήσουμε τρολ;

Επεξ/σία από armagedwnn
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, armagedwnn είπε

Πες μου όχι για πολλές για μία θέση στο δημόσιο που αν δουλέψει σάββατο δεν δικαιούται έξτρα ρεπό (δηλαδή άδεια) και αν δεν δουλέψει Κυριακή δεν θα πάρει 75% προσαύξηση ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ. Ας μη λέμε πράγματα που δεν ισχύουν, σε λίγο θα μας πείτε ότι κουράζονται και από πάνω. 

Αστυνομικοί, Στρατιωτικοί, Πυροσβέστες, Λιμενικοί κλπ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 hours ago, aporimenos11 said:

Αν διάβαζες το νήμα θα έβλεπες το μικρή μονάδα σε μικρά ξενοδοχεία δεν υπάρχουν νυκτερινά μέχρι 22:00 κλείνει το αργότερο. Επίσης τα τιπς τι σημασία έχουν ? Είναι αέρας δεν τα έχεις κάθε μέρα 

Τα tips στον αδερφό μου βγαίνουν 700-900€ το μήνα το χειμώνα, 1200-1500 Μάιο Ιούνιο και Σεπτέμβριο, και 2000-2500€ Ιούλιο και Αύγουστο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Αδήλωτα και πιο μαύρα και απ'τη νύχτα. 

Ακόμα και το 1/3 να παίρνεις είναι νούμερο, και πρέπει να τα βάλεις στην εξίσωση, και επειδή ο ίδιος έχει εργαστεί στο παρελθόν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, κάτω από 400€ το μήνα από tips δεν έχει πέσει ΠΟΤΕ και κανένα μήνα, ακόμα και σε ξενοδοχεία σε κάτι βουνά μόνο με 'Ελληνες που δίνουν 0,50€  για tips και νομίζουν ότι κάτι κάνανε. 

Αν για σένα δεν παίζουν ρόλο, και είναι αέρας, πάσο! 

Επεξ/σία από polaki
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 hours ago, aporimenos11 said:

Καλησπέρα

Εργάζομαι σε ένα μικρό ξενοδοχείο (όχι σεζόν μόνιμα) με διαμονή διατροφή επίδομα καυσίμων  δώρο Χριστουγέννων και  μισθό 1200€ (μεικτά) 6/7 8 ώρες σε 2 πόστα (υποδοχή και σέρβις) (80% σέρβις 20% υποδοχή)

Είμαι απόφοιτος ΑΕΙ με 2 χρόνια προϋπηρεσία και θεωρώ τον μισθό υπερβολικά λίγο σε σχέση με το τι θα έπρεπε να περνώ.

Είναι φυσιολογικό αυτό το ποσό ?

Προσωπικά μια χαρά φυσιολογικό βρίσκω το ποσό που παίρνεις. Σου προσφέρει διαμονή, διατροφή και έξοδα μετακίνσης. Ουσιαστικά γλυτώνεις αρκετά λεφτά. Μη το βλέπεις μόνο πόσα παίρνεις κάθε μήνα, αλλά συνδύασε το με τα έξοδα που έχεις και τότε δες τη συνολική εικόνα.

Επεξ/σία από w95chris
Δημοσ.
16 hours ago, aporimenos11 said:

Ναι τα δήλωσα κανονικά στο CV το πτυχίο και την προϋπηρεσία αλλά 1200 για όλα αυτά είναι κάπως λίγα 

Προσπάθησα να διαβάσω όλα τα σχόλια αλλά δυστυχώς οι απαντήσεις σου με ξεπερνάνε. Με την δική σου λογική, εγώ σαν προγραμματιστής θα έπρεπε να παίρνω τουλάχιστον 3000 ευρώ. Και έχω και 10 χρόνια προυπηρεσία. Δεν τα δικαιούσαι αυτά τα χρήματα που ζητάς! Τα κερδίζεις. Σου εύχομαι τα καλύτερα σε κάθε περίπτωση. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...