Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα , 

Γνωρίζετε αν είναι υποχρέωση όσοι έχουν στο οικόπεδο τους (όχι αγροτικό οικόπεδο )   καλάμια ότι πρέπει να τα κόβουν υποχρεωτικά τα καλάμια ; 

Από google δεν βρήκα κάτι σχετικό 

Δημοσ.

Δεν γνωρίζω συγκεκριμένα για καλάμια.

Γνωρίζω όμως ότι, στο Δήμο που κατοικώ τουλάχιστον, έχεις υποχρέωση να κόβεις τα ξερόχορτα (για αποφυγή πυρκαγιάς κυρίως) αλλιώς τα κόβουν μόνοι τους και σου στέλνουν χαρτάκι με το λογαριασμό...

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Bomber-21 είπε

Δεν γνωρίζω συγκεκριμένα για καλάμια.

Γνωρίζω όμως ότι, στο Δήμο που κατοικώ τουλάχιστον, έχεις υποχρέωση να κόβεις τα ξερόχορτα (για αποφυγή πυρκαγιάς κυρίως) αλλιώς τα κόβουν μόνοι τους και σου στέλνουν χαρτάκι με το λογαριασμό...

Αυτό το γνωρίζω και σε ευχαριστώ για την απάντηση σου Bomber.Eιδικά για καλάμια θα ήθελα 

• Like 1
Δημοσ.
13 minutes ago, Xarisze said:

Αυτό το γνωρίζω και σε ευχαριστώ για την απάντηση σου Bomber.Eιδικά για καλάμια θα ήθελα 

Το ΦΕΚ το φετινό υποθέτω πως το γνωρίζεις. Αν έχει γίνει καταγγελία δεν θα βγάλεις άκρη (ειδικά αν ειναι περίεργος ο γείτονας) και θα πληρώσεις πολλά περισσότερα+έξτρα πρόστιμο από το να το καθαρίσεις μόνος σου.   https://www.in.gr/wp-content/uploads/2023/04/ΕΓΓΡΑΦΟ-ΓΙΑ-ΤΟΝ-ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ-ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ-2023.pdf

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, VonLoutsos είπε

Το ΦΕΚ το φετινό υποθέτω πως το γνωρίζεις. Αν έχει γίνει καταγγελία δεν θα βγάλεις άκρη (ειδικά αν ειναι περίεργος ο γείτονας) και θα πληρώσεις πολλά περισσότερα+έξτρα πρόστιμο από το να το καθαρίσεις μόνος σου.   https://www.in.gr/wp-content/uploads/2023/04/ΕΓΓΡΑΦΟ-ΓΙΑ-ΤΟΝ-ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ-ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ-2023.pdf

Ο χώρος μου είναι καθαρισμένος ακόμα και να μπει ο Δήμος / Πυροσβεστική τον έχω βγάλει φωτογραφία. Πρέπει από όσο ξέρω να γίνει αυτοψία από Πυροσβεστική από όσο έλεγε και το ΦΕΚ και μετά δίνει την δυνατότητα στο Δήμο να μπει σε ένα χώρο. Υπάρχει νομίζω και μια ειδοποίηση που δίνετε δηλαδή ο ιδιοκτήτης έχει καποιο περιθώριο να συμμορφωθεί.Αν μπούνε σε έναν χώρο και δεν βγάλουν φωτογραφίες το πριν /μετά  (τον κίνδυνο από το ξερα χόρτα ) το πρόστιμο το πληρώνει ο Δήμος από την μήνυση που καταθέτει ο ιδιοκτήτης προς τον Δήμο και τον καταγγελοντα. Νομίζω είναι ακριβώς το ίδιο με το περσινό 

Ωστόσο ,σε ευχαριστώ VonLoutsos

αν και για τα καλάμια δεν ξέρω τι ισχύει 

**Διόρθωση δεν πληρώνει πρόστιμο ο Δήμος κτλπ είναι εισβολή σε χώρο (δεν ξέρω τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση)

Επεξ/σία από Xarisze
Δημοσ.
Just now, Xarisze said:

Ο χώρος μου είναι καθαρισμένος ακόμα και να μπει ο Δήμος / Πυροσβεστική τον έχω βγάλει φωτογραφία. Πρέπει από όσο ξέρω να γίνει αυτοψία από Πυροσβεστική από όσο έλεγε και το ΦΕΚ και μετά δίνει την δυνατότητα στο Δήμο να μπει σε ένα χώρο. Υπάρχει νομίζω και μια ειδοποίηση που δίνετε δηλαδή ο ιδιοκτήτης έχει καποιο περιθώριο να συμμορφωθεί.Αν μπούνε σε έναν χώρο και δεν βγάλουν φωτογραφίες το πριν /μετά  (τον κίνδυνο από το ξερα χόρτα ) το πρόστιμο το πληρώνει ο Δήμος από την μήνυση που καταθέτει ο ιδιοκτήτης προς τον Δήμο και τον καταγγελοντα. Νομίζω είναι ακριβώς το ίδιο με το περσινό 

Ωστόσο ,σε ευχαριστώ VonLoutsos

αν και για τα καλάμια δεν ξέρω τι ισχύει 

Λοιπόν. Δεν ξέρω πως είναι τα καλάμια και τι έκταση καταλαμβάνουν. Θα σου πω τι έχει συμβεί σε γνωστό. Κάθε χρόνο κάνει καταγγελία συγκεκριμένος γείτονας για χόρτα (ενώ ξέρει πως το καθαρίζει απλά αρχές Ιουνίου να μην ξαναφυτρώσουν ξαναβγούν καθαρίζει). Ο Δήμος ενημερώνει και δίνει περιθώριο 15-20 ημέρες χοντρικά. Αν δεν το έχεις καθαρίσει μέχρι τότε πάει για αυτοψία, και αν δουν χόρτα ρίχνουν πρόστιμο. Αυτό το πριν και μετά φωτογραφίες δεν παίζει. Αν δεν είναι περιφραγμένο το οικόπεδο μπαίνει με αναθεση εργολάβος και το καθαρίζει και πληρωνεις μαλλιοκέφαλα. Αν είναι περιφραγμένο μπλέκεται Πυροσβεστική, Εισαγγελέας και χοντραινει το πράγμα. Τέλος αυτό "Αν μπούνε σε έναν χώρο και δεν βγάλουν φωτογραφίες το πριν /μετά  (τον κίνδυνο από το ξερα χόρτα ) το πρόστιμο το πληρώνει ο Δήμος από την μήνυση που καταθέτει ο ιδιοκτήτης προς τον Δήμο και τον καταγγελοντα." προσωπικά δεν θα έμπλεκα γιατί και έξτρα λεφτά θα πλήρωνα δεν θα έπαιρνα τίποτα, το πρόστιμο από το δήμο ΔΕΝ διαγράφεται.

Στην περίπτωσή σου, αν έχεις καλαμιές και ιδιότροπο γείτονα, πλήρωσε έναν άνθρωπο (ή πήγαινε αν μπορεις ο ίδιος) να το καθαρίσει κυρίως για να μην σε πρήζει, αντιλαμβάνομαι το "καλάμια είναι, χλωρά είναι που να αρπάξουν" αλλά αν μπλέξεις δεν θα ξεμπλέξεις.

ΥΓ: Κάποιο φορά είχαν μείνει μερικά καλάμια κολλητά με τον μαντρότοιχο του γείτονα γιατί δεν τα πέρασε ο καταστροφέας. Ε τόσο τον έπρηξε που πήγε και τα έκοψε με ενα χλοοκοπτικό για να ηρεμήσει,

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Xarisze είπε

Αν τα καλαμια εχουν δασωσει θα πρεπει να τα κοψεις. Αν ειναι ξερω γω μια σειρα δε νομιζω αλλα καλυτερα να ρωτησεις καπου. Ισως στον δημο; 

Δημοσ.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο να κόψεις τα ξερά, αλλά που θα τα αποθηκεύσεις. 

Φίλος με οικόπεδο στην επαρχία μου λέει όταν τα κόψει τα βάζει και τα καίει στο κέντρο του οικοπέδου. Του λέω ότι μπορεί να προκληθεί πυρκαγιά από τίποτε που θα πεταχτεί με την αέρα προς πιο μακριά, μου λέει κάθε χρόνο έτσι τα κάνουν δεν έγινε τίποτα. 

Σε άλλους απλά παίρνουν τα καμμένα και τα πετάνε στους δρόμους. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Φίλος με οικόπεδο στην επαρχία μου λέει όταν τα κόψει τα βάζει και τα καίει στο κέντρο του οικοπέδου. Του λέω ότι μπορεί να προκληθεί πυρκαγιά από τίποτε που θα πεταχτεί με την αέρα προς πιο μακριά, μου λέει κάθε χρόνο έτσι τα κάνουν δεν έγινε τίποτα. 

Αμα τα κοβουν χλωρα,δεν εχουν θεμα.

Για να ξηγιεται ετσι,δεν τα κοβει ξερα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Αμα τα κοβουν χλωρα,δεν εχουν θεμα.

Για να ξηγιεται ετσι,δεν τα κοβει ξερα.

Ισως. Ένα οικόπεδο με κλίματα και σταφύλια έχουν, και τα κόβουν πριν τους καύσωνες όταν έχουν ψηλώσει.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Ισως. Ένα οικόπεδο με κλίματα και σταφύλια έχουν, και τα κόβουν πριν τους καύσωνες όταν έχουν ψηλώσει.

Τι κοβουν,ζιζανια κτλ;
Η συντηρηση στα κλιματα;

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Θα σε γελάσω. Κάτι κλαδιά μαζί και με χόρτα. 

Αν ασχολουνται,τα ζιζανια τα τακτοποιουν με πανια κτλ.

Μετα,τα κλιματα εχουν απλα συντηρηση,κλαδεματακι χαλαρο.

Δημοσ.

να ρωτησω και γω μια, αν ο γειτονας εχει γυρω απο το σπιτι του (μεσα στο οικοπεδο του) πευκα, 20-30εκ στρωμα απο πευκοβελονες και μεγαλα κλαδια τα οποια μπαινουν μεσα στα γειτονικα οικοπεδα με ο,τι συνεπαγεται αυτο, τι εχει υποχρεωση να κανει? σημειωτεον ειναι ο μονος στη γειτονια με πευκα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, duende είπε

να ρωτησω και γω μια, αν ο γειτονας εχει γυρω απο το σπιτι του (μεσα στο οικοπεδο του) πευκα, 20-30εκ στρωμα απο πευκοβελονες και μεγαλα κλαδια τα οποια μπαινουν μεσα στα γειτονικα οικοπεδα με ο,τι συνεπαγεται αυτο, τι εχει υποχρεωση να κανει? σημειωτεον ειναι ο μονος στη γειτονια με πευκα

1. Τον λες τον ίδιο να τα καθαρίσει 

2. Αν δεν το κάνει ,κάνεις καταγγελία στο Δήμο.

3. Ο Δήμος τον ενημερώνει για να  καθαρίσει όπως έχει αναφερθει και επάνω ,αν ο χώρος του είναι περιφραγμένος ή όχι  ακολουθείτε διαφορετική διαδικασία .

Νομίζω , όχι με σιγουριά ότι τα πεύκα δεν έχουν δικαίωμα να τα πειράξουν ακόμα και στην περίπτωση που γερνουν προς τα κάτω (έχουν καμπύλη ). Μόνο  ο ίδιος ο ιδιοκτήτης  έχει δικαίωμα  ΕΦΟΣΟΝ αυτα έχουν πάρει καμπύλη και δεν είναι κάθετα ,δηλαδή ότι πάνε να πέσουν. Νομίζω αν καλέσεις δασαρχείο για το συγκεκριμένο θα σου δώσουν απάντηση

19 ώρες πριν, VonLoutsos είπε

Λοιπόν. Δεν ξέρω πως είναι τα καλάμια και τι έκταση καταλαμβάνουν. Θα σου πω τι έχει συμβεί σε γνωστό. Κάθε χρόνο κάνει καταγγελία συγκεκριμένος γείτονας για χόρτα (ενώ ξέρει πως το καθαρίζει απλά αρχές Ιουνίου να μην ξαναφυτρώσουν ξαναβγούν καθαρίζει). Ο Δήμος ενημερώνει και δίνει περιθώριο 15-20 ημέρες χοντρικά. Αν δεν το έχεις καθαρίσει μέχρι τότε πάει για αυτοψία, και αν δουν χόρτα ρίχνουν πρόστιμο. Αυτό το πριν και μετά φωτογραφίες δεν παίζει. Αν δεν είναι περιφραγμένο το οικόπεδο μπαίνει με αναθεση εργολάβος και το καθαρίζει και πληρωνεις μαλλιοκέφαλα. Αν είναι περιφραγμένο μπλέκεται Πυροσβεστική, Εισαγγελέας και χοντραινει το πράγμα. Τέλος αυτό "Αν μπούνε σε έναν χώρο και δεν βγάλουν φωτογραφίες το πριν /μετά  (τον κίνδυνο από το ξερα χόρτα ) το πρόστιμο το πληρώνει ο Δήμος από την μήνυση που καταθέτει ο ιδιοκτήτης προς τον Δήμο και τον καταγγελοντα." προσωπικά δεν θα έμπλεκα γιατί και έξτρα λεφτά θα πλήρωνα δεν θα έπαιρνα τίποτα, το πρόστιμο από το δήμο ΔΕΝ διαγράφεται.

Στην περίπτωσή σου, αν έχεις καλαμιές και ιδιότροπο γείτονα, πλήρωσε έναν άνθρωπο (ή πήγαινε αν μπορεις ο ίδιος) να το καθαρίσει κυρίως για να μην σε πρήζει, αντιλαμβάνομαι το "καλάμια είναι, χλωρά είναι που να αρπάξουν" αλλά αν μπλέξεις δεν θα ξεμπλέξεις.

ΥΓ: Κάποιο φορά είχαν μείνει μερικά καλάμια κολλητά με τον μαντρότοιχο του γείτονα γιατί δεν τα πέρασε ο καταστροφέας. Ε τόσο τον έπρηξε που πήγε και τα έκοψε με ενα χλοοκοπτικό για να ηρεμήσει,

Σε γνωστό μου πρόσωπο έγινε το συγκεκριμένο με οικόπεδο που δεν ήταν περιφραγμένο,πήγε στο Δημαρχειο  και έκανε καταγγελια τον ίδιο τον Δήμο ότι μπήκε μέσα στο χώρο του, ενώ ήταν καθαρισμένος ακόμα και οι εργάτες που δούλευαν στο Δήμο θα ερχόντουσαν μάρτυρες ότι ήταν καθαρισμένο.  Αν έχεις αποδεικτικά όπως ανέφερα φωτογραφίες απλά μπλέκεις όπως προ ανέφερες. Το θέμα λύθηκε γιατί τρεξαν να το διορθώσουν άμεσα οι ίδιοι που μπήκαν. Πρόστιμο δεν έφαγε και ιδίως παίζει ρόλο οι φωτογραφίες του χώρου πόσο μάλλον αν έχεις και βίντεο που τραβαει τον χωρο. Για αυτήν την περίπτωση το πρόστιμο που λες ούτε καν έγινε . Είναι εισβολή σε χώρο . Το λέω σίγουρα στα 100% ότι ίσως ο γείτονας θα πρέπει να γίνει πιο ενεργητικός και να βγάλει φωτογραφίες από την καθαριότητα που έχει κάνει. Νομίζω και από δικηγόρο να βάλεις σου καλύπτει λέγοντας το γνωστό στο τέλος " να καλυφθούν τα δικαστικά έξοδα " . Τώρα όλα είναι ανάλογα αν έχεις φίλο δικηγόρο αν δεν έχεις είναι άλλη περίπτωση 😂

Όσο αφορά τα καλάμια είναι σε σειρά δν ενοχλούν κανένα και εκεί που είναι δεν υπάρχει κίνδυνος για πυρκαγιά. Απλά το θέμα είναι δεν ξέρω αν είναι υποχρεωτικα να τα κόψεις . Το ζήτημα μου είναι αν όντως υπάρχει υποχρέωση ή όχι είναι σαν μια προστασία ας το πω στην αυλή κόβει την θέα από έξω και δεν θα ήθελα να τα κόψω. 

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...